Liverpool - Borussia D

4-3)(5 - 4)

14.04.2016 /Europa League /Anfield / Tilskuere: 42 984 / Dommer: Cüneyt Cakir (TUR)

Skrevet av Einar Kvande

Tar vi for hardt i om vi sier at dette var tidenes fotballkamp på Anfield!? Liverpool er i alle fall klare for semifinale i Europa League etter å ha slått Borussia Dortmund 4-3 i en forrykende match! Andre omgang er noe av det råeste vi har sett av angrepsfotball, og matchen ble bare komplett da Dejan Lovren stanget inn vinnermålet ett minutt på overtid. Dortmund fikk en kjempesjanse til å ta seg videre på et frispark i aller siste sekund, men innbytter Gundogan skjøt bare et par centimeter utenfor venstre kryss. En kan bli religiøs av mindre, og vi mangler rett og slett ord for å beskrive denne fotballkampen, så vi avslutter bare med BOOM!

90: Gündogan skyter frisparket like utenfor krysset, og dommeren blåser av kampen etterpå!

90:Dortmund får frispark i farlig posisjon 20 meter fra mål, et halvt minutt før overtiden er ute.

90:Mamadou Sakho får gult kort.

90:Dejan Lovren scorer etter innlegg fra James Milner. Ett minutt på overtid stanger kroaten inn Liverpools fjerde mål!

90: Schmelzer får gult kort.

90:Fire minutter er lagt til.

88:Sakho med et håpløst fremspill som går over dødlinja.

84:Lovren klemmer en volley høyt opp på The Kop når han burde ha tatt ned ballen og lagt inn, etter et frispark fra høyre.

83: Reus bytter med Ramos.

82: Castro bytter med Gündogan.

80:Emre Can bytter med Lucas Leiva.

79:Liverpool spiller med ti mann. Emre Can må gi seg. Lucas forbereder seg på å komme inn.

77:Mamadou Sakho scorer etter corner fra Philippe Coutinho. Franskmannen stanger det lave hjørnesparket i mål fra kloss hold.

77: Kagawa bytter med Ginter.

76:Emre Can ligger nede med store smerter inne i målet til Weidenfeller.

76:Liverpool presser på, og får to cornere på rappen.

75: Piszczek får gult kort for en obstruksjon mot Coutinho.

73:Liverpool sender alle mann i angrep, og midtstopper Lovren vinner en corner!

70:Svakt innlegg av Sturridge på en kjapp Liverpool-kontring. Ballen går rett i klypene på Weidenfeller.

68:Origi skyter et hardt langskudd en meter over mål.

66:Philippe Coutinho scorer etter pasning fra James Milner. Flott kombinasjonsspill før brasilianeren styrer ballen lavt i hjørnet fra distanse.

64:Coutinho nøler med å skyte når han spilles fri av innbytter Sturridge inne i feltet. Angrepet ender med at Allen setter ballen over på volley.

62:Roberto Firmino bytter med Daniel Sturridge.

62:Adam Lallana bytter med Joe Allen.

57: Reus scorer etter pasning fra Hummels. Sakho opphever offsiden, og Dortmund spiller seg inn bak Liverpool-forsvaret på Clynes side.

54:Origi skyter, men både over og utenfor.

53: Hummels får gult kort for en kynisk takling på Coutinho.

50:Liverpool angriper med stor entusiasme, men Origi får ikke levert ballen til en rød inne i feltet.

49:Clyne prøver seg på et langskudd. Corner til vertene.

48:Divock Origi scorer etter pasning fra Emre Can. Tyskeren trer gjennom den hurtige belgieren, som setter ballen mellom beina på Weidenfeller.

48:Firmino prøver å legge inn, men ballen går via et Dortmund-bein og inn til Weidenfeller.

46:Castro er heldig som ikke får gult kort, for en stygg takling på Coutinho.

46:Gjestene setter i gang andre omgang.

En ellevill omgang på Anfield. Borussia Dortmund gikk ut i hundre og scoret to ganger i løpet av kampens ni første minutter. Deretter har Liverpool hatt en sjansebonanza uten like, uten å score. Hadde Liverpool vært effektive kunne det fort ha stått 2-2 til pause, men vertene har ikke hatt marginene på sin side. Avslutningene på de mange sjansene har som regel gått en snau meter utenfor. Dortmund er livsfarlige på sine kontringer, så alt ligger til rette for flere scoringer i andre omgang. Liverpool må i alle fall score minst tre mål for å ta seg videre til semifinalen.

44: Kagawa styrer et innlegg fra høyre mot mål fra kloss hold. Mignolet redder.

42:Sakho må gi en corner.

39:Divock Origi header like utenfor på et innlegg fra høyre. Det vil seg ikke for Liverpool, som har skapt utrolig mange sjanser i denne førsteomgangen.

38:Philippe Coutinho skyter like utenfor via et Dortmund-bein, etter en god kombinasjon med Firmino.

36: Aubameyang får en kjempesjanse etter at Reus åpner Liverpool-forsvaret. Heldigvis er avslutningen av det svake slaget.

31: Piszczek kommer til dødlinja og slår på tvers av feltet. Aubameyang er nær ved å sette 3-0. Dortmund er farlige på kontringene sine.

29:Nytt godt Liverpool-angrep blir blokkert i siste liten. En heseblesende halvtime så langt.

27:Roberto Firmino header et knallhardt innlegg fra Coutinho utenfor. Forskjellen på lagene så langt er effektiviteten foran mål.

26:Mamadou Sakho kommer i løpeduell med Aubameyang. Midtstopperen får taklet.

25:Divock Origi flikker et herlig innlegg fra Milner like utenfor. Liverpool trøkker på nå, og fortjener en redusering.

21:Roberto Firmino skyter på tvers av feltet, og Liverpool får nok en stor sjanse, men Lallana bommer på ballen. En kjempemulighet til å redusere.

18:Alberto Moreno blåser ballen opp på tribunen, etter nok et vakkert Liverpool-angrep i regi av Lallana og Origi.

17:Divock Origi skyter fra skrått hold etter å ha blitt frispilt av Lallana. Weidenfeller må gi corner. Liverpools første reelle sjanse.

14:Lovren stemples stygt på låret, og får frispark.

9: Aubameyang scorer etter pasning fra Reus. Reus spiller fri Aubameyang, som kommer seg på innsiden av Sakho og setter ballen i krysset. Dortmund har sjokkert The Kop. Liverpool må nå score tre ganger for å gå videre.

5: Mkhitaryan scorer på retur. Aubameyang skyter. Mignolet gir retur, og Mkhitaryan scorer.

3:Dortmund presser hardt i åpningsminuttene.

2:Lallana er fremme å presser keeper på et tilbakespill.

1:Liverpool tar avspark, mot Anfield Road End.

0:Ett minutts stillhet til minne om de som omkom i Hillsborough-tragedien.

0:Spillerne kommer ut til en fantastisk versjon av You'll Never Walk Alone.

Første kamp i Dortmund endte 1-1. Det er utgangspunktet foran returen i denne kvartfinalen i Europa League.

Jûrgen Klopp satser offensivt, og har valgt Roberto Firmino i startoppstillingen i stedet for Joe Allen. På topp falt valget nok en gang på Divock Origi, mens Daniel Sturridge må nøye seg med en plass på innbytterbenken.

I forhold til laget som startet mot Stoke har Klopp gjort seks endringer. Origi, Emre Can, Philippe Coutinho, Adam Lallana, Dejan Lovren og Mamadou Sakho kommer, ikke uventet, inn på laget igjen.

Vurdert av Tor Sandø

Mignolet 7Gir retur på det første målet til Dortmund. Det blir mål, men førsteredningen er god. Var ellers sjanseløs på målene.
Clyne 7Bidro bra offensivt. Er aggressiv og god. Blir spilt i bakrom på målet til Reus. Men Nathaniel hadde en god kamp.
Lovren 8Stanget inn det vanvittig viktige 4-3-målet. Var ellers bunnsolid på midtstopperplass. God i tajlingsspillet. Er i god form. Hadde enda en mulighet mot slutten.
Sakho 8Var litt på gyngende grunn på Dortmunds andre mål. Hadde også et par andre tilfeller der han ikke var heldig med sine inngripener. Men også Sakho spilte en god kamp og kom også på scoringslisten da han full av vilje header ballen i mål.
Moreno 6Har klare fordeler av farten sin, men Alberto er rimelig anonym i lange perioder. Hadde plasseringsproblemer på de to første målene.
Can 9Var til dels svak i første omgang, men slo kraftig tilbake i andre omgang. Tyskeren er i veldig god form. Måtte dessverre hinke ut med skade mot slutten.
Milner 7Jobbet og slet hele kampen. Slet litt med innleggene, blant annet noen forferdelige cornere. Men da det gjaldt som mest, på seiersmålet til Lovren, satt innlegget der det skulle.
Lallana 6Dette var ikke Lallana sin kamp. Han prøvde å involvere seg, løpe i rom, men slet med å komme med i spillet. Byttet ut etter en time.
Coutinho Liverpools beste9Gikk foran da Liverpool hadde kommet seg over sjokkåpningen til Dortmund. Skapte sjanser, løp i rom, kom til sjanser. På beste brasilianske vis scoret han 2-3-målet. Hårfint Liverpools bestemann.
Firmino 6Mister ballen flere ganger, blant annet på 2-0 målet til Dortmund. Firmino slet også med å komme seg inn i kampen. Ble ofret for Sturridge etter en drøy time.
Origi 8Belgieren var god også i de dårlige periodene til Liverpool i første omgang. Løp og løp og forsøkte å rive opp i et etablert Dortmund-forsvar som virket sikre i første omgang. Ble belønnet med scoring, da han løp mellom midtstopperne og fikk en krempasning fra Can. Fikk selskap av flere gode røde da Liverpool hentet opp Dortmunds forsprang. Litt mer borte utover i finaleomgangen.
Leiva 0Kom inn for Can da Liverpool trengte en "hard man" på midten. Gjorde jobben til alle rødes tilfredsstillelse og kastet seg inn i situasjonene på beste Lucas-vis.
Sturridge 0Mange stusset over at Sturridge ikke var med fra starten. Han kom inn og ble spisskollega med Origi. Måtte finne seg i å leve litt i skyggen av belgieren, men viste glimtvis hvilken stor spiss han er.
Allen 0Waliseren er i form. Klopp ville ha løpsstyrke på midten og får det til fulle gjennom Allen. Godt innhopp.