Tomlin(77)
Ritchie(76)
O'Kane(34)

Skrevet av Marius Rabben

Christian Benteke presenterte seg for Anfield-fansen ved å score før pause og sørge for tre nye Liverpool-poeng. De helrøde overbeviste ingen mot nyopprykkede Bournemouth, for gjestene fra sør var uheldige som ikke fikk med seg mål på Merseyside. Tommy Elphick scoret faktisk etter fem minutter, men målet ble annullert da Liverpool ble tildelt et frispark i boksen, og skuddglade Matt Ritchie traff stolpen foran The Kop etter pause. Roberto Firmino kom inn til sin Anfield-debut i andre omgang, mens Emre Can erstattet Jordan Henderson, som ble byttet ut med det som tilsynelatende var en skade.

90:Slutt!

90:Smith får ballen inn i boksen, men Lovren stanger den vekk.

90:Ett minutt igjen på klokka.

90:Benteke står klar til å skyte, men Liverpool-spillerne varter opp med en overraskende variant. Can triller ballen til James Milner, som istedenfor å holde ballen igjen til Benteke, snur seg og skyter langt utenfor.

90:Moreno setter ut på et glimrende raid og felles like utenfor boksen. Cook får gult kort.

90:Fire minutter legges til.

90:Christian Benteke treffer tverrliggeren! Clyne legger flott inn fra høyre, og Benteke skyter ballen ned i bakken og opp i treverket. Reprisene viser at Bournemouth-keeperen fikk en reddende hånd på ballen.

88:Nathaniel Clyne prøver seg med et optimistisk skudd med venstre. Ballen går utenfor.

87:Bournemouth får til en slags heading på mål igjen, men Mignolet har ingen problemer med å redde.

87: O'Kane bytter med Gosling.

85: Tomlin vinner hodeduellen i boksen, men ballen havner på nettaket.

85:Corner nummer åtte for bortelaget i kveld.

84:Bournemouth forsøker å sette inn et press, men Liverpool holder foreløpig bra unna.

81:Philippe Coutinho, med stående applaus, bytter med Alberto Moreno.

81: Gradel bytter med Smith.

80: Francis får hodet på ballen, men header utenfor.

80:Bournemouth vinner en corner til protester fra Emre Can.

78:Liverpool-spillerne klarer å holde på ballen under hardt press.

77:Nytt gult kort, denne gangen til innbytter Tomlin, som feller Lallana midt på banen.

76:Emre Can driver karakteristisk fremover, før han felles av Ritchie. Sistnevnte får gult kort for sabotasje.

75:Joe Gomez får gult kort, sitt andre for sesongen.

74:Benteke leder en an kontring, kikker opp og finner Philippe Coutinho på tvers. Brassen fyrer av, men skuddet blokkeres heltemodig av Daniels i Bournemouth-forsvaret.

72:Milner legger inn til Benteke, men gjestene trapper opp og hindrer spissen avslutning. Coutinho prøver seg på andreballen, men bortelaget klarer også å blokkere den.

71:Clyne spiller mot Coutinho i bakrommet, men ballen er for lang.

70:Jordon Ibe bytter med Roberto Firmino.

70:Lallana, Benteke og Coutinho kombinerer, men skuddet fra sistnevnte går himmelhøyt over.

69:Roberto Firmino har tatt av seg overtrekkstrøya og står klar til å komme inn.

68:Philippe Coutinho sender frisparket rett i muren.

67:Liverpool får frispark like utenfor boksen på grunn av hands. Det er ute ved høyre hjørne av feltet.

67:Ibe utfordrer, nå på høyresiden, men en Bournemouth-spiller stopper tenåringen.

66:Bournemouth legger inn fra venstre. Mignolet plukker.

66:Mignolet får dyttet ballen videre på hjørnesparket.

65: Ritchie forsøker seg med sin svakeste fot, høyre, og får corner. Nervøs stemning på Anfield.

65:Gjestene dominerer ballinnehavet akkurat nå.

63:Bournemouth gir seg ikke. Wilson trer ballen igjennom til O'Kane i boksen, men skuddet går i nettveggen. Bortelaget skaper klart mest på Anfield for øyeblikket.

61: King bytter med Tomlin.

60:Skuddsterke Ritchie dundrer ballen steinhardt i stolpen. Bournemouth-spilleren klinker til på direkten når han får ballen på 16-meteren, og Mignolet og hjemmelaget kan prise seg lykkelige over at det skuddet barberer utsiden, ikke innsiden, av metallet.

59:Liverpool holder ballen i laget og roer ned tempoet. Bournemouth har på ingen måte gitt opp dette.

57:Lallana header ballen vekk.

57:Ritchie slår et godt og hardt innlegg fra gjestenes høyreside. Mignolet bokser ballen ut til corner.

56:King kommer seg i god skuddposisjon, men bruker lang nok tid før skuddet til at en Liverpool-spiller får taklet.

55:Benteke vinner ballen flott nede ved hjørneflagget. Ibe tar over, rykker seg fri og legger lavt inn. I boksen får James Milner foten på ballen, men skuddet er alt annet enn optimalt, og Bournemouth tar over.

54:Tyskeren kommer seg fort på beina igjen. Det var en duell der Can fikk foten til King i hodet midt på banen.

52:Emre Can blir liggende etter en duell med Joshua King.

52:Visekaptein Milner har da tatt over bindet i sin hjemmedebut.

52:Jordan Henderson får stående applaus når han bytter med Emre Can.

51:Philippe Coutinho fosser fremover og skyter. Ballen går via en spiller og utenfor.

51:Can gjør seg klar på Liverpool-benken.

51:Ibe drar seg forbi en spiller og tester skuddbeinet fra skrått hold. Ballen sklir av foten og går langt utenfor.

50:Wilson prøver seg nå, men skuddet går rett i Gomez.

49:Gjestene åpner friskest også i den andre omgangen. Ritchie vender seg fri og skyter igjen, men skuddet skrur utenfor.

47: Ritchie skyter rett på Mignolet fra omtrent 20 meter.

46:Gjestene åpner med en feilpasning til Coutinho, men brassen mislykkes i forsøket på å nå en medspiller på vei inn i boksen.

46:King og Wilson triller i gang den andre omgangen.

Tommy Elphick trodde han ga Bournemouth ledelsen allerede etter fem minutter spilt, men dommeren blåste frispark og hindret gjestene fra en drømmeåpning på Anfield. Liverpool virket rystet og slet med å håndtere det som var et høytpressende og aggressivt Bournemouth-lag, men i takt med klokka slapp gjestene seg lavere, og Liverpool fikk beholde ballen mer i laget. Etter at Christian Benteke ga de røde ledelsen, har hjemmelaget vært det beste laget, og de har vært nærmere dobling enn Bournemouth har vært utlikning. Likevel er oppgjøret fortsatt åpent, og underdogen fra sørkysten har absolutt bidratt til god underholdning så langt på Merseyside.

45:Pause.

45:Det legges til ett minutt.

44:Philippe Coutinho prøver å servere ballen gjennom forsvaret, men en Bournemouth-spiller får foten på ballen og gir den tilbake i farlig posisjon. Brassen, som nærmest får kula i fanget, avslutter med venstrefoten fra 13-14 meter, men skuddet går på utsiden. Stor sjanse for de røde.

42:Adam Lallana tar corneren selv, og innlegget er godt, men Lovren bommer på ballen når han forsøker seg på hel volley.

42:Lallana vinner en ny corner.

40:Milner løser opp en situasjon på egen halvdel og får fortjent applaus. Liverpool har hatt betydelig mer kontroll på kampen etter ledermålet.

37:Milner slår frisparket kort til Henderson, og Gradel feller sistnevnte i boksen. Anfield roper på straffe, men Henderson reiser seg fort og legger inn. Bournemouth får etter hvert ryddet unna. Gjestene er heldige som slipper straffe imot der!

36:Nytt frispark til Liverpool. Denne gangen felles Lallana av Surman, men Bournemouth-spilleren slipper unna kort.

35:Jordan Henderson skrur frisparket mot Benteke, men ballen når ikke helt frem.

34: O'Kane får det gule kortet for å felle Coutinho på vei fremover. Frispark til Liverpool omtrent midt på gjestenes halvdel.

31:Dommeren blåser frispark for gjestene i boksen.

31:Glimrende kombinasjoner mellom Coutinho og Benteke, og førstnevnte prøver seg etter hvert fra rundt 20 meter. En Bournemouth-spiller får foten på ballen, og det er ny corner til Liverpool.

29:Jordan Henderson øker nesten til 2-0 med et skuddforsøk. Ballen går like over.

26:Så stemmer det plutselig for Liverpool! Christian Benteke scorer etter innlegg fra Jordan Henderson. Corneren tas først kort, men Henderson får ballen umiddelbart tilbake og legger inn. Coutinho, som står i offside, prøver å nå ballen uten hell, men Benteke ved bakre stolpe setter inn ledermålet.

26:Coutinho finter seg fri og spiller lekkert til Ibe på venstre. Vingen slår lavt inn, og Bournemouth tvinges til å lage corner.

25:Stadig mer ballkontakt for de røde nå. Bournemouth-presser har falt noe.

24:Christian Benteke presenterer seg med et forsøk. Spissen plukker opp en feilpasning på rundt 25 meter, kikker opp og klinker til. Ballen fyker like utenfor.

23:Bournemouth har vært det beste laget totalt sett den første halvdelen av første omgang. Liverpool virker noe urytmiske, særlig fremover.

23:Jordan Henderson slår en corner inn i boksen, men Bournemouth får klarert.

21:Flott ball ut til Gradel for gjestene, men Clyne rydder opp med en eminent takling – som får stående applaus av hjemmefansen.

19:TV-bildene viser at Liverpool-assistentmanager O'Driscoll sitter på tribunen i første omgang.

19:Flott pasning av Coutinho mot Ibe, som først legger ballen ned på brystet, men slurver med andreberøringen. Femmeter til gjestene.

18:Milner kommer seg ned på høyresiden, men innlegget mot Benteke er for svakt og treffer en Bournemouth-forsvarer.

17:Coutinho leter etter Benteke i bakrommet, men pasningen blir akkurat litt for lang. Smart pasning og løp av Liverpool-duoen.

16:Bournemouth fremstår som kompakte bakover, mens Wilson og King stadig stresser Liverpool-forsvaret.

14:Liverpool klarer å holde på ballen en periode, men de kommer seg ikke forbi borteforsvaret.

12:Oslo-gutten King får hodet på ballen etter hjørnesparket, men headingen går langt over mål.

12:Bournemouth fortsetter å presse. De får sin fjerde corner for kvelden.

12:Ibe spiller ute til venstre i åpningen.

11:Coutinho og Ibe forsøker å kombinere seg rett igjennom Bournemouth-forsvaret, men pasningen fra førstnevnte går helt inn til keeper.

10: Gradel skrur frisparket inn i feltet, men ballen er for høy og går ut.

10:Benteke lager frispark på egen halvdel, omtrent 30 meter unna mål.

9:Det er gjestene som styrer nå. Ballen befinner seg på Liverpools halvdel, og Rodgers' menn klarer ikke å spille seg ut.

8:Skrtel bruker lang tid med ballen, og King presser ham til å gjøre feil. Liverpool vinner imidlertid ballen tilbake umiddelbart. De røde virker ikke komfortable.

8:Nok en gang prøver Bournemouth seg med en kort variant. Det ender til slutt med rød femmeter.

7:Liverpool settes under press. Ny corner til Bournemouth.

7:Nytt forsøk fra gjestene til å sende gjennom raske Wilson på topp, men Lovren får taklet ballen ut til kast.

5:Bournemouth er uredde. Wilson stikker fremover og får en ny corner. Elphick vinner duellen med Lovren i boksen, og ballen går i mål, men dommeren blåser for frispark til hjemmelaget. Der er Liverpool heldige.

4:Henderson legger inn. Ballen går via en spiller og til Skrtel bak i feltet. Stopperen demper ballen ut i returrommet, der Jordon Ibe kommer beleilig og klinker til. Ballen går utenfor.

4:Så kontrer de røde. Benteke får corner.

3:Bortelaget bruker en kort variant, som til slutt ender med et svakt innlegg. Clyne plukker opp ballen i andre fase og får frispark.

2:Bournemouth ypper seg fra venstresiden, og de vinner kampens første corner.

1:Vertene tar umiddelbart styringen og flytter mange spillere fremover.

1:Liverpool tar avspark. Kampen er i gang!

0:«You'll Never Walk Alone» runger utover stadion for første gang denne sesongen.

0:Kjempestemning på Anfield idet spillerne entrer banen. Flott vær på Merseyside – og en minst like flott gressmatte.

Liverpool og Bournemouth møtes til kamp i samme divisjon for første gang i historien.

Liverpool stiller uforandret fra Stoke-kampen. Samme startellever, og samme spillere på innbytterbenken. Det betyr at det ikke ble plass i kamptroppen for Lucas, Markovic og Sakho denne gangen heller.

Vurdert av Einar Kvande

Mignolet 6Flakset i lufta på Bournemouths annullerte nettkjenning, og ruver ikke akkurat i feltet på cornere. Holder greit et lavt skudd fra Ritchie tidlig i andre omgang.
Clyne 7Ny meget bra kamp av Liverpools nye høyreback. Foruten plettfritt defensivt spill, har han også brukbare offensive bidrag. Blant annet innlegget som Benteke er nær ved å bli tomålsscorer på.
Skrtel 6Rydder unna flere innlegg, og leverer oppofrende stopperspill, men kunne fort hatt en straffe mot seg for holding i feltet.
Lovren 6Ble klatret på da Bournemouth fikk sin nettkjenning annullert. Godkjent kamp av kroaten, men ikke like god som i ligaåpningen.
Gomez 7Ny meget god kamp av tenåringen. Kontant i duellene, sterk i kroppen og rask. Vinner også overraskende mye på hodet. Fikk gult kort i andre kamp på rad.
Henderson 7Noterer seg for en målgivende når han slår innlegget som Benteke scorer på. Har selv et skudd like over. Blir muligens snytt for straffespark mot slutten av 1.omgang. Måtte ut tidlig i andre omgang, antagelig på grunn av skade.
Milner 7Løper, løper og løper. Vinner utrolig mange andreballer, og har også et skudd like utenfor ti minutter ut i annen omgang.
Coutinho 7Prøver stadig å sette opp vegger og kombinasjoner, og samspillet med Benteke fungerte mye bedre enn mot Stoke, spesielt før pause. Blir mer borte utover i annen omgang, og blir byttet ut mot slutten av kampen.
Ibe 5Har sluttet å utfordre, og da er brodden tatt ut av vingens spill. Virker ikke å være i form, noe som antagelig også tærer på selvtilliten. Blir forståelig byttet ut tjue minutter før slutt.
Lallana 6Offensivt ble det småpent og lite effektivt, men defensivt gjør midtbanespilleren en helhjertet innsats mot slutten av kampen.
Benteke Liverpools beste8Blir matchvinner med sin første Liverpool-scoring – mot The Kop. Kunne fort ha blitt tomålsscorer, om ikke Boruc hadde fått noen fingre på ballen som var nok til at den traff tverrliggeren på tampen av kampen. Jobbet helhjertet defensivt, og fant sine lagkamerater mye bedre enn mot Stoke. Liverpools beste.
Can 6 Kom inn for Henderson tidlig i annen omgang. Virket litt tung, og et stykke fra toppformen, men pasningene satt i alle fall som de skulle.
Moreno 0Positivt innhopp av spanjolen, som spiller de siste drøye ti minuttene av kampen. Går i krigen med en gang, og har et herlig raid som resulterer i frispark like utenfor 16-meteren.
Firmino 0Kom inn for Ibe tjue minutter før slutt. Hadde et par gode løp, uten at det ble noe sluttprodukt av det.