Toure(48)
Can(43)
Azpilicueta(87)

Skrevet av Marius Rabben

Christian Benteke kom inn fra benken og headet inn utlikningen som sikret poeng på overtid, etter innlegg fra unggutten Sheyi Ojo, som også kom inn i andre omgang. Før det var det tamt fra hjemmelaget. Etter en svak avslutning på første omgang, der Eden Hazard fullførte et lekkert raid med scoring, fortsatte Liverpool uten særlig tenning, intensitet eller kreativitet. Et kompakt Chelsea-lag hadde ikke store problemer med å holde nullen til langt ut i oppgjøret, og de var selv nær ved å doble ledelsen da Pedro misbrukte en stor sjanse i sluttminuttene. I stedet fikk Benteke en gratismulighet da Asmir Begovic feilberegnet Ojos innlegg, og foran The Kop sørget han for å unngå tap i sesongens siste hjemmekamp.

90:Slutt!

90:Allen og Kenedy småkrangler etter en hard takling av sistnevnte.

90: Pedro bytter med Loftus-Cheek.

90:1–! Benteke scorer med pannebrasken etter et innlegg fra Ojo på venstresiden. Chelsea-keeperen feilberegner, og Benteke header inn utlikningen i tomt bur.

90:Det legges til tre minutter.

90:Hazard spiller Pedro ypperlig igjennom, men Mignolet redder skuddet fra spanjolen.

88:Ojo får umiddelbart en god mulighet når Allen skrur ballen inn i boksen. På volley, med en mellomting av skudd og innlegg, setter han ballen på tvers av feltet, forbi alle.

87: Azpilicueta får gult kort.

87:Toure bytter med Ojo.

86:Det kommer et brukbart innlegg mot Benteke fra venstre. Begovic når imidlertid ballen før spissen.

85:Liverpool sliter med å finne rom og løsninger mot det kompakte Chelsea-laget. Det skjer lite selv om vertene har ballen på de blås halvdel.

83:Innbytter Abraham finner stort rom mellom Liverpool-stopperne, og spilles flott gjennom. Toure er våken og bryter før unggutten får skutt.

81:Toure blir med frem og passerer flere spillere med ballen på venstresiden. Innlegget mot Benteke er upresist.

79:Can skyter lavt på keeper fra returrommet.

78:Firmino og Allen kombinerer seg inn i boksen, men sistnevnte stoppes.

76:Firmino tar frisparket, og skyter via Hazard og utenfor.

75:Lallana bytter med Benteke.

75:Milner bytter med Allen.

75:Coutinho vinner et frispark på drøyt 20 meter, rett foran mål.

73: Traore bytter med Abraham.

73:Milner kommer sendt inn i en takling på Fabregas, og får gult kort.

72:Traore skyter hardt fra 16-meteren. Mignolet redder.

71:Moreno slår et flott innlegg mot bakre stolpe, men Lallanas avslutning på volley fra kloss hold blokkeres.

69:Benteke, Allen og Ojo varmer opp på sidelinja.

68:Coutinho skrur ballen mot Lallana i bakrom. Pasningen går helt inn til keeper.

67:Det er tamt på banen, stille på tribunen, og det gjøres stadig unødvendige feil.

65:Ballen ramler ned i føtten til Lallana etter en svak utboksing av Begovic. Lalla prøver seg på volley, men bommer med noen meter.

63:Mignolet bokser for å holde unna et Pedro-skudd fra 20 meters hold.

62:Liverpool fyller på med folk i boksen. Can prøver å slå ballen inn på bakre stolpe, men treffer bare Azpilicueta.

61:Etter den påfølgende corneren får Toure sjansen med pannebrasken i feltet, men stopperen får til en svak heading fra kloss hold. Keeper redder enkelt.

61:Sturridge kommer til Liverpools største sjanse når Lallana trer ham lekker igjennom. Avslutningen alene med keeper går rett i ansiktet til Chelsea-målvakten.

59:Milner sendes gjennom og kommer ned til dødlinja på venstresiden i boksen. Innlegget lander på brystkassa til Mikel, som spiller seg behersket ut.

59:Chelsea har tatt mer over banespillet igjen. Lite stemmer for hjemmelaget akkurat nå.

57: Willian bytter med Kenedy.

56:Hazard drar seg igjen forbi et par spillere når Chelsea kontrer. Avslutningen fra 15 meter er lav og god, men Mignolet redder. Han plukker også egen retur foran Traore.

55:Milner tar frisparket og legger inn. Ballen går over alt og alle. Femmeter til Chelsea.

54:Sturridge får frispark ute på venstresiden.

52:Liverpool har ballen mest, og spiller mye på Chelseas halvdel, men det går sakte. Det virker uinspirert og lite kreativt.

51:Nå prøver Firmino seg fra rundt 25 meter. Skuddet er ufarlig og går over.

50:Sturridge prøver seg med et ambisiøst forsøk fra midtbanen (!) uten å lykkes. Ballen går et stykke utenfor.

48:Toure pådrar seg gult kort for å obstruere Hazard under en kontring.

46:Vertene spiller ballen på egen halvdel det første minuttet. Rolig start på omgang nummer to.

46:Sturridge og Firmino triller i gang den andre omgangen. Nå angriper Liverpool mot The Kop.

46:Chelsea-spillerne står på banen i et par minutter før de røde kommer ut fra garderoben.

De røde åpnet friskt, men mistet teften i takt med klokka. Det har vært forholdsvis hendelsesfattig, og Liverpool-spillerne har tilsynelatende noe annet enn akkurat denne kampen i tankene. Selv om Sturridge har vært aktiv, særlig i starten, har avslutningene vært svake. Chelsea kom bedre med i omgangen etter kvarteret spilt, og vertene så tunge ut da den lille belgieren løp slalåm mellom spillerne og scoret etter en drøy halvtime. Etter baklengsmålet har heller ikke Liverpool respondert positivt. Ingen av lagene har spilt en god kamp så langt, så det bør være mer enn mulig for Liverpool å endre på dette etter sidebyttet.

45:Pause!

45:Milner slår ballen inn. En svak klarering sender ballen til Can på straffemerket, men volleyskuddet hans blokkeres.

45:Milner står klar.

45:Ett minutt legges til. Liverpool får frispark på hjørnet av 16-meteren, til venstre.

45:Liverpool prøver seg med en slags sluttspurt i første omgang. De triller ballen rundt Chelsea-boksen.

43:Can får se det gule kortet for en sen takling på Hazard.

42:Liverpool virker fafatte og slurverte for øyeblikket. Chelsea sliter ikke med å holde på ballen sentralt i banen.

39:Mignolet trekker seg på en pasning mot Traore i boksen, og den unge Chelsea-spissen får plutselig muligheten. I ubalanse skyter han ballen like utenfor. Der er Mignolet heldig som slipper unna baklengsmål.

38:Liverpool triller ballen seg imellom, men Chelsea er kompakte, og rødtrøyene finner foreløpig ingen løsninger.

37:Sturridge runder Fabreagas midt på Chelseas halvdel, løper noen få meter og skyter svakt. Ballen ruller inn til keeperen.

35:På karakteristisk vis legger Coutinho ballen til rette og smeller til fra 25 meter. Skuddet har god retning, men Begovic redder.

34:Can slår langt mot Sturridge i bakrom, men ballen går helt inn til keeper.

32:0–1! Hazard sender Chelsea i ledelsen etter et glimrende raid. Han passerer spiller etter spiller og prikker ballen lavt ned i mål foran The Kop.

29:Lallana vender opp på omkring 20 meter og brenner til. Skuddet blokkeres.

26:Det har vært betraktelig jevnere de siste ti minuttene.

24:Nytt forsøk fra gjestene. Mignolet er imidlertid våken og plukker stikkeren som slås mot Traore.

23: Hazard klinker til fra 20 meter. Ballen får en vrien skru, men Mignolet redder.

21:Sturridge skyter et godt stykke over fra 20 meters hold.

20:En flott pasning av Sturridge sender Firmino igjennom. Med press fra Matic får en han dårlig berøring idet han kommer inn i boksen, og avslutningen i ubalanse fra skrått hold går i nettveggen.

19:Lovren prøver lykken fra distanse, men bommer grovt. Sturridge slår oppgitt ut med armene i boksen.

18:Moreno legger inn fra venstre. Rett i fanget til Chelsea-keeperen.

16:Pedro får plutselig god tid i mellomrommet, og drar seg flott inn i boksen. Avslutningen fra 15 meter går imidlertid rett i Toure.

14:Chelsea prøver å ta grep og flytte spillere frem.

12:Det er utvilsomt Liverpool som har kommet best i gang. De styrer tempoet, og spillet foregår som oftest på gjestenes halvdel.

10:Lovren kommer høyest i feltet, men headingen går utenfor.

9:Coutinho finner Sturridge til venstre i boksen. Innlegget forstyrrer Chelsea-forsvaret nok til å lage corner.

7:Milner tar en kort corner til Coutinho, som finner Moreno på 25 meters hold. Han legger ballen på tvers til Lallana, og han drar til med en gang. Begovic redder den lave avslutningen.

6:Chelsea får frispark i innleggsposisjon, men forsøket til Fabregas heades vekk av Lovren.

5:Godt angrep av Liverpool, der Sturridge etter hvert trer gjennom Moreno i boksen. Spanjolen slår skrått ut, og Coutinho klinker til på direkten. God retning, men rett i en forsvarer.

3:Liverpool, som spiller i sine nye hjemmedrakter, holder på ballen.

2:Det blir Sturridge som tar det, men spissen bommer grovt og skyter himmelhøyt over mål.

1:Sturridge rundlurer Mikel på hjørnet av boksen og felles. Frispark til vertene i god posisjon før minuttet er passert.

1:Chelsea tar avspark. Liverpool angriper mot Anfield Road End før pause.

0:Det er overskyet, men fine spilleforhold på Merseyside i kveld.

0:Spillerne kommer ut på Anfield-gresset for siste gang denne sesongen.

Liverpool tar imot Chelsea til sesongens siste kamp på Anfield. Avspark er klokka 21 på TV 2 Sport Premium 3.

De røde, som i bestefall kan havne på femteplass denne sesongen, ønsker ikke å spare på kruttet med én uke igjen til Europaliga-finalen mot Sevilla. Dette er laget:

Mignolet; Clyne, Touré, Lovren, Moreno; Can, Milner; Lallana, Firmino, Coutinho; Sturridge. Benk: Bogdán, Benteke, Lucas, Allen, Skrtel, Smith, Ojo.

På motsatt halvdel kommer et Chelsea-lag som ikke har annet enn æren å spille for med to kamper igjen før sommerferien. Etter en katastrofe av en sesong, som Guus Hiddink, klubbens midlertidige manager, kaller det, handler innspurten kun om å beholde niendeplassen.

Med en eventuell seier vil Liverpool passere Southampton på tabellen, og ha ett og to poeng opp til West Ham og Manchester United før siste runde. Hver plass opp på Premier League-tabellen er for øvrig verdt 1,2 millioner pund i ekstra prispenger.

Les mye mer før kampen her!

Vurdert av Tor Sandø

Mignolet Liverpools beste7Et par unødvendige returer i første omgang, men også våkent frampå på noen gjennomspill i første omgang. Kunne muligens ha tatt målet til Hazard. Holdt Liverpool inne i kampen med tre klasseredninger i andre omgang. Nok til at han fortjener bestemannsprisen i dag.
Clyne 6Villig til å være med framover og bidra offensivt. Problemet var bare at de røde var ganske så tannløse framover i dag.
Toure 7Sint på seg selv da han misbrukte en bra mulighet i andre omgang. Går godt i spann med Lovren og har spilt seg pent opp denne sesongen. Gjorde seg ikke bort mot Chelseas offensive skyts heller.
Lovren 7Kroaten er i form og takler så det smeller. Bidro også offensivt og prøvde seg både med brasse (!) og langskudd i første omgang. Må vente en sesong til på sitt første ligamål i rødt.
Moreno 7Virkelig på hugget i dag og gjorde venstresiden til sin i første omgang. Gode initiativ, men alt for ofte ble de ikke brukt. Litt mer borte i andre omgang.
Can 5Gult kort for en takling på Hazard. Ikke den sentrale spilleren han har vært i mange kamper denne sesongen. Var noe tamt over tyskeren denne gang. Pasningene gikk alt for ofte til spillere i blått.
Milner 6Kapteinen jobbet hardt for lønn og poeng, men var heller ikke så sentral som han pleier. Harde arbeidsforhold mot gode Chelsea-spillere på midten. Alt for ofte var duellvinnerne i blått. Gikk på benken et kvarter før slutt.
Lallana 6Heller ikke så bevegelig og gjennombruddshissig som han pleier. Mye av det offensive spillet gikk i sirup denne gangen. Lallana må ta på seg noe av ansvaret for det. Byttet ut et kvarter før slutt.
Coutinho 6Jobbet og slet og bød på noen lekre detaljer. Men alt for ofte ventet han med å spille ballen fra seg. Og da går alt for ofte ballene til motstanderen.
Firmino 6Veldig ujevn i prestasjonene. Stor det ene øyeblikket, helt borte i det andre. I denne kampen var han mest borte. Karakteren er svak.
Sturridge 6Sto bak Liverpools beste sjanser i andre omgang og holdt nesten på å overliste Begovic. Noe tamt over prestasjonene fra Sturridge også denne gang.
Benteke 0Fikk et kvarter og brukte overtiden på å heade inn et innlegg fra Ojo og touch fra Begovic i tomt mål. Reddet kvelden for de røde. Uavgjort mye bedre enn tap.
Allen 0Løp og slet det kvarteret han fikk. Gjorde at de røde fikk litt mer initiativ.
Ojo 0Kom inn for Toure to minutter før full tid. Rakk å få en kjempesjanse alene med keeper som gikk til innkast og legge inn til Benteke på utlikningen.