Lennon(41)
Funes Mori(49)

Skrevet av Arve Vassbotten

Det ble et både fartsfylt og høydramatisk Merseyside-derby på Anfield onsdag kveld.

Liverpool dominerte stort, men det løsnet først like før pause med to kjappe mål før hvilen.

Divock Origi og Mamadou Sakho hadde stanget inn hvert sitt innlegg fra James Milner på tampen av omgangen.

Andre omgang startet ikke mindre dramatisk da Everton ble redusert til ti mann. Funes Mori taklet Origi stygt og unødvendig, og fikk velfortjent det 21. røde kortet som er delt ut i lokalderbyets historie.

Etter fem mål på fem kamper og kjempeform den siste tiden, måtte Origi forlate banen på båre.

Han ble erstattet av Daniel Sturridge, som bare trengte seks minutter på å sette inn sitt 50. mål for Liverpool. Den bragden har han klart på bare 87 kamper. Dette var også sjuende gangen han scoret mot nettop Everton.

Coutinho økte til 4-0 etter 76 minutter, og dermed sikret Liverpool for første gang denne sesongen to strake seier hjemme i ligaen.

En ordentlig maktdemonstrasjon av Liverpool.

90:Slutt! Liverpool vinner 4-0.

90:Daniel Sturridge med et freest skudd fire minutter på overtid, men like over.

90:Lucas med stor sjanse på slutten av kampen, men ler sammen med Klopp av at han ikke klarer å få ballen i nettet.

90:Nathaniel Clyne skyter. like over med utsiden av foten, etter å ha blitt spilt fram av Lallana.

81:James Milner får stående applaus når han blir byttet ut med Jordon Ibe.

76:Der sitter den for Philippe Coutinho, som scorer fra rett utenfor 16-meteren. Joe Allen er nest sist på ballen. Ballen går muligens innom rumpa til Sturridge på veien.

73:Allen til skudd igjen, men forsøket blokkeres. Rett etter skaper Coutinho og Allen en ny sjanse for Liverpool.

71:Allen med fint raid inne i feltet, det er starten på mange halvsjanser for Liverpool. Men denne gangen slipper Everton med skrekken.

69:Moreno prøver seg fra distanse, keeper bokser unna.

66:Roberto Firmino bytter med Joe Allen.

65:Philippe Coutinho med en god mulighet fra midt i feltet. Igjen er Milner servitør, men brasilianeren får ikke helt treff på skuddet.

62: Stones bytter med Pienaar.

61:Daniel Sturridge scorer sitt 50. mål for Liverpool på 87 kamper. Lucas spiller fram Sturridge, som bare har vært på banen i 6 minutter.

60:Daniel Sturridge skyter fra like utenfor 16-meteren, keeper redder.

58:God mulighet for Firmino igjen, men Robles går seirende ut av duellen.

58: Barkley bytter med Cleverley.

57:Firmino finner Coutinho. Han legger inn i feltet, men Everton klarerer.

54:Triste scener på Anfield når Divock Origi blir båret av banen. Daniel Sturridge kommer inn for Liverpool.

52:Divock Origi ligger fortsatt på banen og får behandling etter den forferdelige taklingen. Ser ut som han må ut på båre.

49: Funes Mori får rødt kort når han feller Origi stygt. Belgieren blir liggende etter å ha blitt trampet på innsiden av ankelen.

48:Oviedo planter en albue i ansiktet på Moreno på Liverpools banehalvdel.

47:Everton forsøker å feste et grep fra start i andre omgang, men stoppes før de kommer i farlige posisjoner.

45: Barry bytter med Besic.

En fartsfylt første omgang av Merseyside-derbyet, der Liverpool spilte seg stadig bedre og mer dominerende utover i kampen.

Adam Lallana hadde kampens første store sjanse da han kom alene med Robles etter 6 minutter. Han forsøkte å sette ballen mellom beina på Evertons keeper, men sisteskansen lot seg ikke lure.

Litt seinere var det Firminos tur til å prøve seg alene med Robles, men også denne gangen ble Liverpool stanset av en beinparade.

Adam Lallana var den Liverpool-spilleren som hadde flest sjanser i første omgang, og var også nær da han headet like utenfor etter 24 minutter.

Everton hadde også sine angrep, men de var sjelden veldig farlige.

Omgangen så ut til å ebbe ut til 0-0, men så la James Milner inn fra høyre og fant Origi, som stanget Liverpool i ledelsen etter 43 minutter.

Og så to minutter på overtid la James Milner inn fra venstre, og fant Sakho på bakerste stolpe.

Franskmannen gjorde ingen feil, og dermed økte Liverpool ledelsen til pause. Herlig avslutning på omgangen for de røde.

45:Pause og 2-0 til Liverpool etter en svært underholdende avslutning på omgangen.

45:Mamadou Sakho scorer etter innlegg fra James Milner to minutter på overtid i første omgang. Løper ut å feirer med Toure på sidelinje mens Anfield roper navnet hans.

43:James Milner med nok et perfekt innlegg fra høyre. Origi stanger ballen utagbart i mål i sitt første derby. Mesterlig gjort av Liverpools spiss.

42:Milner tar frisparket selv, og legger ut til Clyne. Skuddet til høyrebacken blir blokkert.

41: Lennon får gult kort etter en felling av James Milner like utenfor 16-meteren til høyre ned mot dødlinja.

39:Origi skyter fra 17 meter, Robles redder det lave skuddet enkelt.

37:Sakho god i duell med Lukaku på en lang ball inn fra Baines. Liverpool får kontroll.

36:Moreno får en viktig fot på ballen i et godt angrep av de blå, og Everton får corner.

35:Milner hopper over en lav ball inn mot feltet fra Firmino, ballen ender hos Origi, men han får litt for lite tid.

33:Liverpool roper på straffe når Barkley får Lovrens skudd i hånda. Dommeren lar det passere.

32:Lallana er igjen farlig frampå, skuddet fra 16-meteren blokkeres.

31:Barkley skyter fra 20 meter, Sakho blokkerer.

30:Robles igjen god når Liverpool kommer alene med han. Stopper Roberto Firminos skudd med en beinparade.

29:Milner med lang corner bak i feltet. Den blir for lang for Sakho, ballen ender til slutt hos Lovren. Han skyter utenfor fra langt hold.

28:Milner med kort variant til Firmino, etter endel småspill ender ballen hos Sakho og det ender i nytt hjørnespark.

28:Flott veggspill mellom Firmino og Lallana ender i corner for Liverpool.

27:Coutinho frispark går lavt utenfor keeperens høyre stolpe.

26:Liverpool får frispark på 18 meter når Lallana felles av Funes Mori. God skuddposisjon for Liverpool.

25:Barkley med en knallhard takling på Firmino midt på Evertons banehalvdel.

24:Adam Lallana får heade i god posisjon etter innlegg fra Clyne. Ballen går like utenfor. Gode tendenser hos Liverpool i angrep nå.

24:Lucas med langskudd etter corneren, men stoppes.

23:Nå skjer det mye. Nytt angrep av Liverpool, ender i kampens første corner.

22:Sakho med en saksetakling mot Lukaku på 5-meteren. Sterk takling av franskmannen.

22:Origi river seg fri på venstresiden inne i boksen, han legger ut i feltet. Halvfarlig, men Everton får kontroll.

20:Coutinho river seg i kjent stil fri, og skyter fra langt hold. Denne gangen går det like over.

19:Mirallas lurer seg forbi Lovren, skyter utenfor fra skrått hold.

19:Clyne med et hardt innlegg fra høyre, heades ut. Dejan Lovren ordner opp når Everton kontrer. Liverpool får så en ny mulighet ved Lallana på bakerste stolpe, men hans heading finner ikke Origi foran mål. Godt angrep av Liverpool.

16:Lallana feller Barkley frispark nær midtbanen for Everton, Liverpool klarerer.

14:Lallana kommer inn i feltet, legger ut 45-grader. Baines får klarert.

12: Mirallas med et godt soloraid, der han lurer flere Liverpool-spillere på et raid fra egen 16-meter til Liverpools 16-meter. Avslutningen går imidlertid over målet til Mignolet.

10:Ganske jevnspilt derby første ti minutter, der begge lag er lystne på å gå framover. Lallanas sjanse etter 6 minutter den soleklart største.

8:James Milner får gult kort etter at han er for seint inni en takling på Baines.

6:Adam Lallana får en kjempesjanse alene med keeper. Coutinho finner Lallana etter en dårlig klarering fra Funes Mori, men klarer ikke sette ballen mellom beina på Robles. Kampens største sjanse til nå.

5:Barry felles av Milner på venstrekanten. Everton med frispark.

4:Barkley på et godt raid i midten av banen, stoppes til slutt av Lucas og Sakho.

3:Lennon går forbi Lovren, går i bakken på 16-metersstreken og vil ha dommeren til å blåse. Madley lar spillet gå videre.

2:Milner legger frisparket inn i feltet, men finner bare blå spillere med forsøket.

1:Coutinho felles av Oviedo på nærmere 30 meter. Frispark til Liverpool.

1:Clyne med et raid på høyresiden, stoppes og ballen går til innkast.

1:Liverpool tar avspark på Anfield.

225 ganger tidligere har Liverpool og Everton møttes til lokalderby.

Everton kommer til kampen med bare en seier på sine siste åtte kamper i serien, Liverpool har på sin side 5 seire.

Man må tilbake 17 kamper siden sist Everton vant på Anfield i september 1999

Man må også tilbake til 17. oktober  2010 for å finne sist gang Everton vant lokalderbyet. Den gang var det på Goodison med 2-0.

De tre siste møtene med Everton har endt med uavgjort. Det ble 1-1 i det som ble Brendan Rodgers avskjedskamp som Liverpool-managere i starten av oktober i fjor, og sist sesong endte det 0-0 på Goodison, mens det ble 1-1 hjemme på Anfield.

Men tidligere resultater er glemt når Robert Madley blåser i fløyta klokka 21 onsdag kveld.

Liverpools lag: Mignolet, Clyne, Lovren, Sakho, Moreno, Lucas, Milner, Lallana, Coutinho, Firmino, Origi. Res: Ward, Toure, Smith, Stewart, Allen, Ibe, Sturridge.

Evertons lag: Joel, Baines, Funnes Mori, Stones, Oviedo, McCarthy, Barry, Mirallas, Lennom, Barkley, Lukaku. Res: Howard, Niasse, Besic, Cleverley, Deulofeu, Osman, Pienaar.

Vurdert av Tor Sandø

Mignolet 7Knapt borti ballen, av den enkle grunn at Everton ikke hadde et eneste skudd mot mål. Telte tre ballberøringer i andre omgang.
Clyne 7Spillbar. Bevegelig. Rask. Og fikk prøvd skuddfoten på en meget god mulighet mot slutten.
Lovren 8Våken. Kontant. Tent foran Merseyside-derbyet. Råsterk og full av vilje. Mindre med da det ble mindre blå trafikk på Liverpools banehalvdel i andre omgang.
Sakho 8For en spiller. Er blitt en kulthelt på Anfield og med god grunn. Fikk kjørt seg mot bevegelig angrepsspillere tidlig i kampen, men kom fra det med mer enn stående. Hadde noen headinger som lukter svidd. Gir like mye i taklingene offensivt som defensivt. Scoret mål med hodet da han fikk stå alene rett før pause.
Moreno 7Viktig takling da Barkley var på vei igjennom i første omgang. Skyter godt og hardt ved flere anledninger i andre omgang. Delaktig offensivt i Liverpools gode perioder.
Leiva 8Spilte en knallkamp. Styrte midtbanen med jernhånd. God til å plassere seg. Alltid foran. resolutt. Leser spillet utrolig godt, som å stjele sukkertøy fra småunger ved enkelte anledninger. Ikke scoret siden 2009 og smilte da han skjøt mot mål mot slutten.
Milner Liverpools beste9Fikk et tidlig gult kort etter seine taklinger på Barry og Baines. De som trodde han skulle roe ned tok skammelig feil. Fantastiske innlegg på målene til Origi og Sakho. Liverpools maratonløper og bestemann.
Lallana 8Får en fantastisk sjanse alene med Robles etter fem minutter. Bevegelig og alltid spillbar. Viktig i det oppbyggende spillet. Meget god i første omgang.
Coutinho 8Har noen pasninger som er de reneste kunstverkene. Godt forsøk på et langskudd etter 20 minutter. Målet hans var fantastisk. En touch, før han skyter knallhardt i mål. Brassen var meget god i dag.
Firmino 6Kjempesjanse alene med keeper etter en knapp halvtime. Fantastisk teknikk. Ballen er som limt til beina. Egen evne til å få med seg ballen. Gikk ut for Allen etter halvspilt andreomgang.
Origi 7Himmel og helvete for Origi. Først sendte han Liverpool i ledelsen i første, før han ble båret ut like etter hvilen. Taklingen var fæl og alle krysser fingrene for at skaden ikke er alvorlig. Belgieren er i kjempeform og har scoret fem mål på fem kamper.
Ibe 0Kom inn i det 81. minutt og var med på fiveaside-fotballen mot de blå mot slutten.
Allen 0Waliseren var nok skuffet over at han ikke fikk starte. Bidro godt med bevegelig spill de 24 minuttene han fikk på banen. Gode pasninger. Kjempet godt.
Sturridge 7Også skuffet over at han ikke fikk starte. Fikk målet sitt, mål nummer 50 i den røde trøya. Godt innhopp. Coutinhos mål sneiet shortsen, men brassen får nok den.