Hamon() ()
Grant() ()
Wheeler(64) ()

Skrevet av Einar Kvande

Etter Joe Allens tidlige scoring ble denne omkampen en ren transportetappe for Liverpool. De røde hadde full kontroll på oppgjøret fra start til mål, og ytterligere scoringer av innbytter Sheyi Ojo og Joao Carlos Teixeira sørget for at det aldri var tvil om hvem som ville møte West Ham i fjerde runde. Alle tre scoringene var flotte mål, på hvert sitt vis. Seieren kunne også ha vært større. Jordon Ibe hadde blant annet en suser i tverrliggeren som slo ned på målstreken.

90:Christian Benteke runder keeper, men klarer ikke å sette ballen i mål. I stedet blir det corner, og kampen blåses av.

90:To minutter er lagt til.

89:Joao Carlos Teixeira skyter, men ballen treffer en forsvarer og mister fart.

88:Christian Benteke skyter fra 20 meter, men Exeters keeper er med på notene.

85:Ilori er på riktig sted til riktig tid på et innlegg fra høyre.

82:Joao Carlos Teixeira scorer etter pasning fra Christian Benteke. Benteke går på et langt dribleraid, før han slår en perfekt pasning til Teixeira. Portugiseren scorer sikkert alene med keeper.

80:Innbytter Ojo setter opp innbytter Chirivella, men skuddet blir blokkert.

79:Jordon Ibe bytter med Pedro Chirivella.

74:Sheyi Ojo scorer etter pasning fra Jordon Ibe. Unggutten styrer ballen elegant i krysset, etter å ha mottatt en pasning fra Jordon Ibe på kanten av straffefeltet.

72:Joao Carlos Teixeira skyter rett i en Exeter-forsvarer fra god posisjon inne i feltet, etter å ha blitt flott satt opp av Jordon Ibe.

69:Benteke får ryddet opp i forsvar i etterkant av frisparket.

69:Stewart lager et frispark på en Exeter-kontring, som ble forårsaket av at han selv gled og falt.

65:Joe Allen bytter med Sheyi Ojo.

64: Oakley bytter med Wheeler.

64:Jordon Ibe styrer ballen like utenfor bortre stolpe.

62:Exeter får til en heading på mål, men ingen problemer for Mignolet.

61:Exeter med corner fra høyre. Benteke header unna.

60:Christian Benteke løper gjennom Exeter-forsvaret, men får ballen for langt foran seg, og keeper redder.

60:Ilori rydder opp når Jose Enrique slår en for løs pasning.

56:Benteke sparkes ned 20 meter fra mål. Frispark til Liverpool.

54:Jordon Ibe klinker lærkula i tverrliggeren fra 16 meter. Ballen spretter ned på streken, og når Stewart skal heade den i tomt mål dyttes han i ryggen. Det dømmes corner til Liverpool.

52:Det er 43 292 tilskuere på Anfield i kveld, inkludert rundt 6000 Exeter-fans, noe som er et par tusen mer enn tilskuersnittet på hjemmekampene til sørkystklubben!

51:Connor Randall bytter med Jon Flanagan. Et lenge etterlengtet innhopp for Jon Flanagan.

50:Ibe avblåses for offside på en stor Liverpool-sjanse.

49:Randall legger inn fra høyre. Ribeiro får headet ut til corner rett foran nesen til Benteke.

46:Liverpool tar avspark, men det er Exeter som går rett i angrep.

46: Butterfield bytter med Hoskins.

46: Morrison bytter med Nichols.

Liverpool leder 1-0 til pause, etter å ha hatt full kontroll på kampen i første omgang. Joe Allen ga vertene en tidlig ledelse, etter nydelig forspill av Brad Smith og Christian Benteke. Gjestene fra Exeter har ikke truet Simon Mignolet i Liverpools mål i det hele tatt, og Liverpools forsvarsrekke har hatt en komfortabel omgang. Christian Benteke burde ha øket ledelsen da han headet over snaue tjue minutter ut i kampen. Liverpool har også hatt flere brukbare skuddforsøk fra karer som Brannagan og Ibe.

45:Ett minutt er lagt til.

45:Benteke forsøker å styre ballen i mål fra 7-8 meter, men forsøket blir blokkert.

40:Jordon Ibe skyter over lengste kryss fra skrått hold 14-15 meter fra mål.

39:Enda en corner for vertene.

39:Jordon Ibe skyter fra 18 meter. Keeper slår til corner.

38:Ibe kommer seg til dødlinja, og slår ut til Allen. Waliserens skudd slår i et forsvarsbein til corner.

34:Randall med et godt innlegg fra høyre, men Benteke klarer ikke å komme seg fri og får ikke rent treff på ballen.

30:Cameron Brannagan snapper ballen når Exeters stopper nøler, men keeper er med på notene og får fanget lærkula.

29:Cameron Brannagan skyter like over fra 20 meter, etter godt forspill av Brad Smith.

26:Det dømmes frispark mot Jose Enrique for holding i feltet på corneren.

26:Cameron Brannagan skyter fra distanse, og keeper slår til corner. Godt skudd!

25:Christian Benteke skyter frisparket rett i muren.

24:Joe Allen takles sent, og får frispark drøye 20 meter fra mål.

23:Christian Benteke header i nettveggen ved bakre stolpe, etter at ballen slås inn fra venstre.

22:Ibe med et godt innlegg fra høyre i retning Benteke, som Exeter-forsvaret får headet til corner.

20:Ibe sender i vei et lavt skudd fra 16 meters hold, men får ikke nok fart på ballen og keeper redder relativt lett.

19:Christian Benteke header like over fra god posisjon, etter et godt innlegg fra Teixeira.

15:Allen forsøker å tre gjennom Teixeira, men ballen går inn til Exeters keeper.

12:Teixeira med et skuddforsøk fra skrått hold som blir blokkert til innkast.

10:Joe Allen scorer etter innlegg fra Brad Smith. Nydelig veggspill mellom Smith og Benteke, før Smith legger 45 grader tilbake til Allen, som bare har å sette ballen i tomt mål.

9:Teixeira med et godt innlegg fra venstre, men ingen er inne i feltet til å ta i mot ballen.

8:Kaptein Jose Enrique slår et håpløst fremspill rett til en Exeter-angriper, men heldigvis klarer ikke gjestene å utnytte kontringsmuligheten.

5:Stewart header ballen inn til Benteke. Belgieren snur på en femøring, men får ikke kraft bak avslutningen fra 9-10 meters hold.

4:Ribeiro header ballen ut til ny corner.

4:Ibe skyter via et Exeter-bein til kampens første corner.

1:Gjestene fra sørkysten setter i gang kampen. Liverpool spiller mot Anfield Road End i første omgang.

Liverpool tar imot Exeter til omkamp i FA-cupens 3. runde, etter at oppgjøret på St. James Park endte 2–2. Vinneren av dette oppgjøret møter West Ham i fjerde runde.

Liverpool stiller med følgende lag:
Mignolet, Randall, Ilori, Enrique, Smith, Brannagan, Allen, Stewart, Ibe, Teixeira, Benteke.

Reserver:
Bogdan, Flanagan, Kent, Sinclair, Ojo, Maguire, Chirivella

Jose Enrique skal lede laget som kaptein. Liverpools sjuende kaptein for sesongen.

Det er gjort tre endringer på laget i forhold til startoppstillingen i Exeter. Mignolet erstatter Bogdan i mål, mens mer erfarne Ibe og Allen erstatter Kent og Sinclair.

Etter 619 dager på sidelinjen på grunn av kneproblemer er Jon Flanagan i en førstelagstropp for Liverpool igjen. Flano sitter på benken i kveld.

Vurdert av Tor Sandø

Mignolet 6Hadde veldig lite å gjøre i denne kampen. God kontroll på det ytterst lille som kom.
Randall 6Var litt borte i førsteomgangen. Innledet andre omgang med et godt raid på høyresiden. Ble byttet ut fem minutter ut i finaleomgangen for Flanagan.
Ilori 6Ble ikke satt på de store prøvene. Hadde flere grove pasningsfeil i første omgang, men det fikk ikke konsekvenser.
Enrique 6Iloris midtstopperkollega og kaptein i kveld, var heller ikke venn med ballen i innledningen. Oser ikke akkurat sikkerhet når ballene han serverer har så dårlig adresse som de hadde ved noen anledninger. Spilte seg opp.
Smith 7Løpsvillig, gode bidrag offensivt, taklingssterk. Er virkelig i ferd med å spille seg inn i supporternes hjerter. Australieren som var på vei ut av Anfield, bør få flere muligheter.
Brannagan 7En annen unggutt som også spilte en god kamp. Godt overblikk, god timing i taklingene sine, god dødballfot. Flink til å plassere seg.
Allen Liverpools beste8Bidro med erfaringen på midten. Kontrollerte spillet og hadde gode involveringer. Alltid på tærne, god offensivt og defensivt. Spiller for sin Liverpool-framtid og var banens beste i denne kampen.
Stewart 7Hadde tidvis mye ballkontakt. Viste en fantastisk løpsvilje og var arbeidssom på Liverpools midtbane i kveld. Atter et talent som la inn et godt kort til sin tyske sjef i kveld.
Ibe 7Hadde et fantastisk skudd som manglet bare noen millimeter fra å være inne. Målteknologien skilteden fra å bli dømt inne. Spilte med god ro og et godt overblikk. God assist på målet til Ojo.
Teixeira 8Joao har fått sine sjanser tidligere, brukt dem godt, for så å forsvinne. Nå var han her igjen. Portugiseren leverte en glimrende kamp, scoret og markerte seg godt ellers også. Godt overblikk, flink til å presse høytog forstyrre motspillerne. Hadde gode defensive bidrag i tillegg til det offensive.
Benteke 7Bare målet manglet for Benteke. Sjefen har savnet å se sulten hos Benteke. Her var det bedring. Var litt mer rå i spillet enn han har vært så langt i sesongen. To headinger i første omgang burde ha vært omsatt til mål. Kanskje belgieren med dette er på vei mot formen?
Flanagan 6Du verden hvor godt det var å se Flanagan i rød drakt igjen. Og du verden for et gjensyn Anfield ga ham da de ga han stående applaus i den første kampen siden mai 2014. Måtte du fortsette framgangen. De 40 minuttene han fikk i kveld lover godt. Bidro bra offensivt i den tiden han spilte.
Chirivella 0Fikk tolv minutter for Ibe og markerte seg heller lite.
Ojo 0Stortalentet ble nylig hentet tilbake fra Wolverhampton. I kveld fikk vi se hvorfor. Talentet er bevegelig, god med ballen. Viste ved et par anledninger at høyre-venstre-finten sitter. Scoret et fint mål da han nesten upresset la ballen i krysset. Mangler fem minutter på å få poeng. Vi vil ha mer, Sheyi.