Liverpool - Leicester

1-0)

26.12.2015 /Premier League /Anfield / Tilskuere: 44 123 / Dommer: Martin Atkinson

Skrevet av Einar Kvande

Innbytter Christian Benteke ble matchvinner med en fin scoring etter et flott Liverpool-angrep. Vertene styrte store deler av kampen mot serielederen, selv om gjestene yppet seg med et par gode muligheter etter Liverpools scoring. Christian Benteke fikk en enorm sjanse til å punktere matchen dypt på overtid, og Leicester fikk en ny mulighet til å utligne etter dette, i en intens kamp som ble spilt i høyt tempo. Benteke var uansett i offside i det ballen ble spilt til ham.

90:Leicester header over i hektiske sluttsekunder.

90:Kasper Schmeichel er med opp på et innkast fem minutter på overtid. Liverpool vinner ballen og kontrer, men Christian Benteke klarer utrolig nok ikke å sette ballen i mål før han blir løpt opp. Benteke var strengt tatt i offside i det ballen ble spilt til ham.

90:Mamadou Sakho er nede med kramper. Tre minutter av overtiden er spilt.

90:Adam Lallana bytter med Joe Allen.

90:Philippe Coutinho bytter med Lucas Leiva.

90:Det er lagt til fire minutter.

89:Leicester får corner etter et langt innkast.

89:Lovren med en kontant klarering med hodet på et innlegg fra høyre.

88:Henderson kommer på en kjempekontring sammen med Benteke, med kapteinen slår en helt håpløs pasning. Det der burde han ha gjort bedre!

87:Roberto Firmino skyter utenfor fra 14 meters hold etter en Liverpool-kontring.

85:Coutinho bommer regelrett på ballen, når Benteke serverer brasilianeren 6-7 meter fra mål.

84:Philippe Coutinho skyter knallhardt fra distanse, og ballen dupper ned på nettaket bak en Schmeichel som ville vært sjanseløs. Nesten for Liverpool.

81:Mignolet med en viktig redning når Sakho nærmest demper ballen til ham i en overbefolket femmeter.

80: Mahrez bytter med Kramaric.

79:Det vinkes offside på frisparket, og Liverpool får frispark.

78:Ulloa får frispark like utenfor Liverpools 16 meter i en duell med Lovren. Frisparket virket billig.

78:Can med et håpløst skuddforsøk.

77:Lallana går ned i straffefeltet. Dommer Atkinson vifter spillet videre.

75:Hjørnesparket resulterer i en ny corner fra motsatt side, som blir resultatløs.

74: Fuchs avslutter fra kloss hold. Mignolet slår til corner. God redning av belgieren!

70:Leicester spiller seg til et hjørnespark fra høyre. Ballen slås bak Mignolets mål.

69: Vardy bytter med Ulloa.

69: Okazaki bytter med Dyer.

66:Morgan prater nesten på seg et gult kort, etter å ha fått et frispark i mot seg.

65:Benteke skyter like utenfor, men avblåses korrekt for offside.

63:Christian Benteke scorer etter innlegg fra Roberto Firmino. Belgieren styrer ballen i mål fra 10 meters hold, etter at Moreno, Firmino og Can har kombinert flott ute ved sidelinja.

62: Huth får gult kort etter å ha holdt Lallana når midtbanespilleren kom seg fri nede ved dødlinja.

60:Christian Benteke header over på et Henderson-innlegg fra høyre.

58:Liverpool trykker på, og Firmino kommer seg til dødlinja og legger inn. Ny corner til vertene.

56:Moreno slår et frispark som går helt inn til Schmeichel.

54:Benteke kommer seg fri etter en glitrende langpasning fra Henderson, men slår en håpløs pasning når Liverpool får en god overgangsmulighet.

52:Emre Can får gult kort for taklingen på Vardy, selv om det ikke ble dømt frispark.

52: Vardy er ligger nede med skade.

51:Clyne jobber frem et hjørnespark i duell med Albrighton.

50:Schmeichel er utenfor 16-meteren og klarerer til innkast foran beina på en jagende Firmino.

48:Sakho med to forferdelige avleveringer skaper panikk i Liverpool-forsvaret.

46:Vardy får ikke treff på ballen på et volleyforsøk fra 16 meter, og ballen triller inn til Mignolet.

46:Leicester sparker i gang annen omgang.

Liverpool trykket Leicester bakover, og førte spillet i store deler av første omgang. De røde produserte en rekke halvsjanser, men klarte ikke å komme til noen opplagte muligheter. Nærmest var Adam Lallana med et skudd i nettveggen, og Divock Origi som fikk et forsøk fra skrått hold reddet av Schmeichel. Origi måtte for øvrig forlate banen på grunn av en skade etter 38 minutter, og inn kom Christian Benteke. Gjestene har sjelden truet Simon Mignolet i Liverpools mål, da Liverpool-spillerne har tatt brodden av serielederens kontringer. Farligst var det da Mahrez fyrte av fra 16 meter, men ballen gikk rett på Mignolet, som bokset lærkula over mål.

45:Det dømmes frispark mot Benteke på corneren.

45:Lallana med et godt innlegg. Schmeichel rekker ikke ballen tidsnok til å forhindre hjørnespark.

45:Adam Lallana får gult kort for å stå for nærme på et frispark.

45:Coutinhos frispark heades unna av Leicester-forsvaret.

45:Benteke dyttes i ryggen like utenfor hjørnet av 16-meteren av Morgan. Liverpool får frispark i god posisjon. To minutter er lagt til.

43:Henderson med en viktig gjenvinning på en Leicester-kontring.

42: Mahrez skyter knallhardt fra 16 meter etter å ha danset seg forbi et par Liverpool-spillere. Mignolet slår til corner.

38:Divock Origi bytter med Christian Benteke.

37:Divock Origi sitter på bakken og får behandling. Det virker ikke som belgieren er i stand til å fortsette.

36:Et skudd fra Can blokkeres av Morgan og går rett i klypene på Schmeichel.

35:Liverpool fører kampen, står høyt, og presser Leicester bakover på banen. De røde har skapt en rekke halvsjanser.

33:Dejan Lovren header svakt rett på Schmeichel fra god posisjon inne i feltet, på et godt slått Henderson-frispark.

28:Vardy lurer seg inn bak ryggen på Sakho og header over mål fra 6-7 meters hold.

27:Divock Origi kommer inn i feltet, og skyter fra skrått hold. Ballen går over.

25:Divock Origi løper fra Morgan og avslutter fra skrått hold. Schmeichel får blokkert skuddet ved fremste stolpe.

24:Mamadou Sakho header over på en blanding av et skudd og et innlegg fra Coutinho.

23:Emre Can skyter fra 20 meters hold. Schmeichel er nede og slår ballen til corner.

21:Leicester på en kontring som Liverpool-spillerne i fellesskap får stoppet.

18:Mignolet fanger corneren lett ved bakre stolpe.

17:Leicester får sitt første hjørnespark for dagen.

17:Adam Lallana kommer seg fri og skyter hardt i nettveggen fra 15-16 meter.

16:Origi kommer fri på høyrekanten, og legger 45 grader ut i feltet. Coutinho må ta et steg tilbake, og blåser ballen høyt opp på Anny Rd End.

14:Clyne løper opp Mahrez på elegant vis når gjestene kontrer.

13:Lallana skaffer Liverpool enda et hjørnespark.

12:Et skudd fra Lallana går via en Leicester-spiller, og til ny corner for Liverpool.

11:Et skuddforsøk fra Coutinho blir blokkert, mister fart, og Schmeichel fanger ballen enkelt.

11:Corneren går forbi alle i feltet.

10:Morgan blokkerer et skuddforsøk fra Origi. Liverpool får kampens første corner.

8:Nathaniel Clyne blir taklet stygt av Albrighton og vrir seg i smerte, men klarer å fortsette.

7:Jordan Henderson mislykkes med en tversoverpasning i retning Lallana, som går over sidelinja.

5:Mahrez tar seg forbi Moreno og til dødlinja. Sakho får blokkert innlegget.

4:Mahrez går i bakken ute ved sidelinja dypt på Liverpools banehalvdel, og får et noe billig frispark.

3:Philippe Coutinho skyter fra 20 meters hold. Ballen går en meter utenfor høyre stolperot. Kasper Schmeichel har kontroll på skuddet.

1:Flaggene er tilbake på The Kop. Liverpool tar avspark, og angriper mot Anfield Road End i første omgang.

Jürgen Klopp gjør tre endringer på laget i forhold til mannskapet som tapte 3-0 for Watford. Simon Mignolet og Dejan Lovren er tilbake etter skader, og erstatter henholdsvis Adam Bogdan og den skadede Martin Skrtel. Den tredje forandringen er at Divock Origi starter kampen på topp, mens Lucas Leiva er blitt degradert til innbytterbenken.

Vi legger merke til at Jordon Ibe ikke er å finne i kamptroppen.

For serieleder Leicester har Jamie Vardy ikke overraskende rukket å bli skadefri til denne storkampen.

Vurdert av Lars Frøsland

Mignolet 7Sisteskansen gjør en meget solid kamp, og leverer et par gode redninger. Er trygg og god i feltarbeidet.
Clyne 6Bidrar lite offensivt, men er solid i sine defensive oppgaver.
Lovren Liverpools beste7Suveren bakerst, og viser at han er i bedre form enn skadde Skrtel. Kanskje får vi se denne forsvarskonstellasjonen oftere? Vi kårer Lovren til lagets beste.
Sakho 6Gjør endel meget bra, og endel mindre bra. Setter sine medspillere i vanskelige posisjoner ved enkelte anledninger.
Moreno 6Som Clyne gjør han sine viktigste oppgaver bra, men kunne kanskje vært mer aktiv fremover.
Can 6Tyskeren er ustabil, og varierer veldig i prestasjonene. Gjør mye bra, men endel slurv og feilvalg fra talentet.
Henderson 6Kapteinen løper masse, men han har fremdeles et stykke frem til toppformen. Slurver til en kjempesjanse mot slutten av kampen. I stigende form fra forrige kamp.
Lallana 6England-spilleren springer og springer, og jobber beinhardt. Lallana involverte seg nok kanskje mer positivt i gjenvinningsfasen enn i det kreative spillet, men en stor opptur i forhold til Watford-kampen.
Coutinho 5Coutinho prøver seg på flere skudd, men er ikke helt presis. Brasilianeren er ikke helt i form, og sliter med å påvirke spillet.
Firmino 6Firmino var nærmest usynlig i første omgang, men kom mer til sin rett i andre. Leverer en pen målgivende til Benteke.
Origi 6Belgieren må av med skade mot slutten av første omgang, men før det involverte han seg positivt med god bevegelse og mange fine initiativer. Bevegelsen er nok nøkkelen til at han ble foretrukket fremfor Benteke.
Benteke 7En belgier erstatter en annen… Benteke kommer på banen, og sliter med bevegelsen og touchet. Etter hvert kom han mer og mer inn i kampen, og scorer et fint mål mot The Kop. Benteke klarer dog ikke å score på åpent mål helt i sluttminuttene. Den nølingen har vi sett før fra kraftspissen.
Allen 0Kom inn for Adam Lallana på overtid.
Leiva 0Kom inn for Philippe Coutinho på overtid.