Liverpool - Man City

3-0)

02.03.2016 /Premier League /Anfield / Tilskuere: 43 597 / Dommer: Martin Atkinson

Skrevet av Marius Rabben

En svært komfortabel kveld for Liverpool mot tittelutfordrerne. Manchester City klarte ikke å svare etter to røde scoringer før pause, og det strålende forsvarsspillet til vertene forhindret ligacupvinnerne fra mål i kveld. Roberto Firmino fastsatte sluttresultatet til 3–0 etter 57 minutter, og den siste halvtimen var en transportetappe. Liverpool spilte tidvis veldig bra, med flotte kombinasjoner og lekent spill, mens Manchester City ikke klarte å håndtere forsvaret eller midtbanen til hjemmelaget.

90:Slutt!

90:Begge lag venter bare på fløytesignalet nå.

90:Tre minutter tillegg.

90:Allen klinker til på halvspretten fra langt hold. Ballen dupper voldsomt, men litt for sent, og havner på nettaket. Ikke langt unna en drømmescoring der, Allen.

90:En slags avslutning av Bony er helt ufarlig. Pellegrini rister på hodet på benken.

88:Flanagan er tilbake på banen.

88:James Milner bytter med Jordon Ibe.

86:Flanagan blir liggende etter en hånd i ansiktet. 23-åringen får behandling på banen mens Ibe gjør seg klar på sidelinjen.

85:Henderson prøver. Han skyter over muren, men ballen skrur halvmeteren på utsiden.

83:Benteke får frispark etter duell med Kompany. En skuddmulighet for vertene på snaut 25 meter.

79:Toure slår langt mot Benteke, som forstyrrer Hart i opphoppet, men City får ballen ut av farlig sone.

75:Roberto Firmino bytter med Joe Allen.

75: Clichy bytter med Kolarov.

72:Liverpool-spillerne koser seg utpå her nå. Mange lekre detaljer og kombinasjoner etter pause.

71:Touré gjør en strålende jobb når han skjærer inn foran Agüero i boksen, og City-spissen stoppes før avslutningen. Liverpool-fansen reiser seg og jubler, mens Klopp klapper på benken.

69:Divock Origi småjogger av banen til stående applaus fra hjemmefansen. Inn kommer Christian Benteke.

67: Navas får gult kort for situasjonen.

67:Lallana og Navas havner i en fysisk duell uten ballen. Dommeren stopper spillet.

66:Navas legger inn. Lovren klarerer.

65:Igjen prøver Milner seg, men denne gangen går forsøket, etter en lekker tofotsfinte, over mål. Liverpool med solid press for øyeblikket.

60:Milner setter Hart på prøve med et hardt skudd fra 16-meteren, men sisteskansen redder. Godt spill av de røde i forkant.

59:Liverpool holder på ballen og styrer spillet. Hjemmefansen jubler for hver pasning.

57:Firmino bredsider inn Liverpools tredje etter strålende forarbeid av Lallana, som snapper ballen og fører den frem til brassen i boksen. Avslutningen til Firmino alene med Hart er iskald.

55: Fernandinho bytter med Iheanacho.

54:Spillet likner veldig det som var før pause. Tempoet er behagelig, og Liverpools defensive jobb tvinger City fra sjanser.

52:Dommeren vinker Milner på beina etter å ha gått ned i kroppsduell med Kompany like utenfor boksen.

48:Milner finner Origi på høyresiden, og skuddet fra skrå vinkel er hardt. Hart redder bra.

46:Liverpool setter i gang andre omgang.

46: Sterling bytter med Bony.

Liverpool leder fullt fortjent etter en nokså rolig omgang i nordvest. Omtrent fra start til slutt har de røde hatt initiativet, og sammen med et solid forsvarsspill har ikke Sergio Agüero og Manchester City sluppet til ennå. Fremover har det riktignok også vært tynt for Liverpool, men langskuddet til Adam Lallana etter en drøy halvtime overlistet den engelske landslagskeeperen. Gjestene kom ikke med noen respons, og fire mintuter før pause doblet James Milner ledelsen etter et dypt løp fra midten. Jürgen Klopp applauderte de røde av gresset etter omgangen.

45:Pause.

45:Agüero roper på hands når headingen hans treffer Milner. Dommeren vinker spillet videre.

45:Ett minutt i tillegg.

45:Kjempejobb av Flanagan som blokkerer en Agüero-pasning i boksen.

41:Milner dobler ledelsen mot sine gamle lagkompiser! Firmino spiller han fri i boksen, og alene med Hart er Milner nådeløs og setter kontant inn Liverpools andre for kvelden.

39:Bortelaget holder på ballen, men den befinner seg som regel midt på banen.

35:Sterling prøver seg på kanten, men ramler, og The Kop svarer med jubel.

34:Lallana får ballen av Milner på drøyt 30 meter, går rett på mål og skyter lavt fra distanse. Ballen sniker seg inn i det nærmeste hjørnet! 1–0 til Liverpool!

29:Flanagan mister ballen på egen halvdel, men retter opp feilen før City får avsluttet. The Kop holdt pusten noen sekunder da Silva førte kula i boksen.

28:Sterling skyter et godt stykke utenfor til stor latter fra The Kop.

24:City får slått noen pasninger seg imellom, og Navas rykker seg fri på høyre. Innlegget er ikke dårlig, men Agüero rekker ikke frem.

23:Zabaleta legger knallhardt inn fra høyre. Mignolet bokser ballen vekk.

22:Firmino får vende med ballen på drøyt 16 meter. Han fyrer av, men rett på keeper.

20:Det skjer aboslutt ingenting for øyeblikket. Liverpool fører spillet, men setter ikke City-keeperen på noen prøver.

17:Ballen rullre rolig på tvers for Milner på 25 meter, og veteranen klinker til. Ballen går rett i nærmeste forsvarer.

16:Liverpool-spillerne har vært gode og aggressive i gjenvinningsfasen hittil. City sliter med å etablere spill.

16:Zabaleta og Navas kombinerer, men de roter vekk ballen før innlegget kommer.

14:Liverpool bruker tid og spiller seg oppover, men det ender uten noe når Milners innlegg flyr over en offsideplassert Firmino i boksen.

12:Frispark til City. Silva legger inn fra venstresiden, men Fernandinho får ikke ordentlig treff med hodet, og ballen sklir ut til femmeter.

10:Ti rolige minutter så langt. Lagene føler på hverandre, men kommer ikke nærmere målet enn forsvarsvarslinja på hver side.

8:Flanagan spiller på høyresiden fra start i forsvaret, mens Clyne er venstreback.

7:Lang ball mot Origi. City-forsvarer bryter bra.

5:Milner legger et frispark inn for hjemmelaget. City klarerer.

4:Sterling får frispark i duell med Firmino nede ved eget hjørneflagg.

2:De røde har hatt et lite initiativ i åpningsminuttene, dog uten å skape noe som helst.

1:Fansen reiser seg og applauderer når Flanagan takler Sterling ute ved sidelinjen.

1:Gjestene setter i gang oppgjøret.

0:«You'll Never Walk Alone» runger utover stadion.

0:Spillerne har kommet ut på banen.

Liverpool får en umiddelbar sjanse til å revansjere søndagens nederlag i ligacupfinalen.

Jürgen Klopp gjør fem endringer på laget i forhold til startoppstillingen på Wembley. Inn kommer Divock Origi, Dejan Lovren, Jon Flanagan, Adam Lallana og Kolo Toure.

Divock Origi erstatter Daniel Sturridge. Sistnevnte er ikke å finne i kamptroppen etter at han slet med krampe i søndagens finale. Jon Flanagan erstatter Alberto Moreno, mens Dejan Lovren og Kolo Toure kommer inn for den skadede duoen Lucas Leiva og Mamadou Sakho i midtforsvaret.  Adam Lallana tar plassen til Philippe Coutinho. Brasilianeren sitter på innbytterbenken, blant annet sammen med Moreno og Christian Benteke. Der finner vi også Martin Skrtel, som er tilbake etter skade.

– Sturridge hadde et lite problem bak i leggen på søndag, men det var ingen skade, uttaler Jürgen Klopp til BT.

Manchester City har gjort tre forandringer i startoppstillingen i forhold til ligacupfinalen. Joe Hart står i mål i stedet for Willy Caballero som annonsert på forhånd. Jesus Navas starter i stedet for Yaya Toure, og Pablo Zabaleta kommer inn for Bacary Sagna. Toure sliter med en skade i foten, og er ikke på innbytterbenken heller.

Vurdert av Einar Kvande

Mignolet 7Ble neppe svett i kveld. Hadde svært lite å gjøre. Fanget et dårlig innlegg og et svakt langskudd fra Bony greit.
Clyne 7Slet litt med å få tak på Navas i begynnelsen av kampen i en uvant rolle som venstreback, men spilte seg solid opp etter hvert.
Toure 8Gjør ting enkelt. Tar ingen risiko, og klarerer kontant. Bryter herlig ballbanen ved et par anledninger når City kommer på farlige kontringer, og måten han løp opp Aguero på etter 70 minutter var herlig.
Lovren 8Leverer solid stopperspill, og satte ikke en fot feil før han slo en farlig feilpasning etter drøye timen. Blir lurt av Aguero etter 70 minutter, men leverer foruten dette en prikkfri kamp.
Flanagan 7Slo an tonen med en knalltøff takling på Sterling i åpningsminuttene, men fikk store problemer med farten til sin tidligere lagkamerat ved et par anledninger i første omgang. Hadde en veldig viktig inngripen like før pause, og åpnet andre omgang med et nydelig fremspill. Herlig innsats, men noe upresis til tider.
Can 8Jobber hardt, og vinner midtbanekrigen for Liverpool i denne kampen. God som ballfordeler, og tøff i duellene.
Henderson 7Stor arbeidsinnsats, men mangler litt på presisjon for tiden. Var veldig nær ved å sette et frispark rett i mål i sluttminuttene
Milner 9 Stor kamp av Milner mot sine tidligere lagkamerater. Herlig arbeidsinnsats, krydet med målgivende pasning på 1-0 og scoring på 2-0. Har også et susende skudd etter en times spill som hadde fortjent en bedre skjebne.
Firmino 8Jobber helhjertet helt til han blir tatt av banen et kvarter før slutt, og har flere fine kombinasjoner med Lallana. Noterer seg for målgivende pasning på 2-0, og scorer 3-0 på nydelig vis.
Lallana Liverpools beste9Dette må vel ha vært Adam Lallanas beste kamp for Liverpool noen sinne? Åpnet kampen med flere gode kombinasjoner med Roberto Firmino, og prøvde hele tiden å skape noe. Var involvert i i alle tre målene. Gjør 1-0 på et uventet langskudd, har en herlig hælflikk i forkant av 2-0 og noterer seg for målgivende pasning på 3-0. Vi kårer den tidligere Southampton-kapteinen til Liverpools beste.
Origi 8Er mye hurtigere og mer bevegelig enn landsmannen Benteke, og gir dermed Liverpools angrepssspill en helt annen dimensjon, da han stadig vekk truer bakrom. Er sterk i duellene, og gjør en god kamp til han blir byttet ut drøye 20 minutter før slutt.
Benteke 0Et brukbart innhopp. Får drøye 20 minutter som erstatter for Origi. Er tøff i duellene med Kompany, og skaffer Liverpool et par frispark i gode posisjoner.
Ibe 0Får noen få minutter som erstatter for Milner helt på tampen av kampen.
Allen 0Kom inn for Firmino et kvarter før slutt, og var nær ved å score på en herlig volley på overtid.