Liverpool - Norwich

1-1)

20.09.2015 /Premier League /Anfield / Tilskuere: 44 072 / Dommer: Anthony Taylor

Skrevet av Håvard Sæle

Danny Ings kommer til å huske denne kampen så lenge han lever, men ellers ble oppgjøret mot Norwich en frustrerende affære for Liverpool. Da rødtrøyene endelig fikk hull på gjestene, brukte gultrøyene bare et snaut kvarter på å slå tilbake.

Etter 1-1-scoringen sendte Liverpool mange spillere fremover for å få et seiersmål, men til tross for store muligheter, ville det seg ikke foran mål. Dermed endte kampen med poengdeling.

94:Kampen er slutt. Det ender 1-1 på Anfield.

94:Ti sekunder igjen nå.

93:Norwich får aldri klarert corneren fra Milner. Ballen havner hos Lallana i returrom, som banker til. Can får tåa på ballen, men klarer ikke å styre den i mål. Dermed ender det med femmeter til Norwich.

93:Lallana fremprovoserer et hjørnespark.

93:Norwich ligger dypt på egen halvdel.

92:Coutinho klinker til fra spiss vinkel. Blokkeres.

92:Clyne klarerer foran en Norwich-spiller i egen boks.

91:Lallana, Coutinho, Firmino og Moreno kombinerer fint, men Coutinho får ikke avsluttet skikkelig.

91:Det er lagt til fire minutter.

90:Milner vinner ballen ved hjørneflagget og legger inn. Ruddy fanger kula.

90:44 072 tilskuere på Anfield ser at dette går mot uavgjort.

89:Firmino banker ballen hardt inn fra høyre. Kula seiler forbi alt og alle.

88:Gjestene tar seg god tid på faste situasjoner nå.

86:Coutinho med feilkast (!). Norwich overtar ballen.

85: Dorrans bytter med O'Neil for Norwich.

85:Liverpool jager et seiersmål her nå.

84:Coutinho legger inn fra venstre. Gjestene rydder unna.

82:Ny stor sjanse for Liverpool! Coutinho, Lallana og Ings tråkler seg igjennom Norwich-forsvaret. Ings runder keeper Ruddy, men får et litt for langt touch, så ballen går ut over dødlinja.

80:Coutinho skyter via et Norwich-bein og til hjørnespark.

79:Dorrans får det gule for å ha lagt Lallana i bakken i foranledningen til den store sjansen.

78:Liverpool kontrer og får en kjempesjanse! Lallana plukker opp andreballen og finner Firmino. Brassen spiller fri landsmann Coutinho med en utsøkt pasning, men helt alene med Ruddy sender han ballen rett i kroppen på Norwich-keeperen. Sisteskansen gikk ut i stjerne der og reddet strålende.

78:Liverpool klarerer corneren.

77:Milner takler Brady, som får corneren.

74:Lallana chipper inn fra venstre, men Norwich klarerer.

72:Firmino markerer seg umiddelbart. Ings vinner ballen høyt i banen og får gitt til Firmino. Brasilianeren kliner til fra skrått hold, men Ruddy i Norwich-buret står støtt og redder godt.

71:Firmino kommer inn for Lucas. Liverpools siste bytte.

71: Jerome bytter med Grabban for Norwich.

69:Nå er denne kampen helt åpen.

66:Moreno brenner til fra skrått hold. Skuddet er såpass hardt at Norwich-keeper Ruddy må bokse ballen til hjørnespark.

65:Kjempesjanse for Norwich! Redmond slår lavt inn foran mål. På første stolpe kommer Jarvis, men fra fem meter sender han ballen rett på Mignolet. Belgieren i Liverpool-målet varter opp med en fantastisk refleksredning.

63:Liverpools andre bytte. Lallana kommer inn for Sturridge.

62:1-1! Mignolet går ut i feltet og bokser, men keeperen får ikke lengde på klareringen. Ballen havner hos Martin, som med en følsom lobb sender kula i buet over Liverpool-målvakten og i mål.

61:Norwich får kampens første corner.

58:Mignolet kommer fint ut og snapper ballen foran Dorrans.

57:Whittaker måker ballen langt over fra 20 meter.

55:Coutinho prøver å plassere ballen i vinkelen fra hjørnet av 16-meteren, men skuddet med høyrebeinet seiler en liten halvmeter over det lengste krysset.

54:Moreno serverer Coutinho, som skyter i blokka fra skrått hold.

53:Tettey lager sitt sjette frispark for kvelden. Gult kort.

52:Ings dundrer av gårde i bakrom, men innlegget fanges av Ruddy i Norwich-målet.

51:Liverpool har kommet ut med voldsom energi etter sidebyttet.

50:Sturridge skyter rett i Bassong fra 20 meter.

49:1-0! Norwich roter det til når de skal spille seg ut. Alberto Moreno slår en glimrende bakromspasning til Danny Ings, som tar ned ballen og avslutter mellom beina på en utrusende Norwich-målvakt fra skrått hold. Klassescoring!

47:Mignolet kommer fint ut og hindrer Jerome i å legge inn.

47:Det meldes at Benteke skal ha fått seg en hamstringskade.

46:Benteke ble igjen i garderoben i pausen. Inn med Ings.

46:Liverpool med avspark i andre omgang.

Det er målløst til pause på Anfield etter en sjansefattig første omgang. Liverpool har skapt to gode muligheter, men hverken James Milner eller Daniel Sturridge maktet å overliste Norwich-keeper John Ruddy. På tampen fikk Cameron Jerome en god mulighet for gjestene, som Liverpool-keeper Simon Mignolet reddet ypperlig.

Norwich hadde ballen mest den første halvdelen av omgangen, mens Liverpool tok over den siste halvdelen. Da klarte også rødtrøyene å skape et aldri så lite trykk på bortelaget – uten at det foreløpig har gitt uttelling.

45:Det er pause på Anfield.

45:Ett minutt er lagt til.

44:Jerome klinker til fra spiss vinkel og treffer godt. Mignolet må ut i full strekk for å slå ballen unna, og Liverpool-keeperen gjør en ypperlig redning når han også bokser den unna farlig område.

42:Milner dunker til på volley fra 18 meter, men skuddet går rett på Ruddy.

42:Moreno løper over halve banen før han setter opp Benteke i boksen. Belgieren går innover i banen før han skyter, men skuddet går rett i blokka. Returen havner hos Coutinho, som skyter via en forsvarsspiller og inn til keeper.

41:Norwich-keeper Ruddy bokser unna i duell med Benteke.

40:Liverpool trykker på for en scoring på tampen av omgangen.

37:Moreno er playmaker ute på venstreflanken nå. Spanjolen finner Milner med en utsøkt pasning, og Milner spiller videre til Benteke. Belgieren prøver å flikke ballen tilbake til Milner, men kula forsvinner inn til Ruddy i bortelagets mål.

36:Coutinho header utenfor fra 11-12 meter.

34:Lucas spiller fri Sturridge med en prima stikker. Spissen prøver seg med venstrefoten på direkten, men Norwich-keeper Ruddy varter opp med en flott redning. Der skal det stå 1-0!

30:Clyne klinker til med en markkryper fra 20 meter. Skuddet er hardt, men ballen sneier den lengste stolpen til Norwich-keeper Ruddy og går utenfor.

28:Brady skyter høyt over mål fra 30 meter.

26:Norwich har pådratt seg åtte frispark på 25 minutter.

25:Moreno slår inn langs bakken til Sturridge, som ikke er venn med ballen i boksen. Norwich overtar.

22:Sturridge prøver å finne Coutinho i boksen, men pasningen blir for upresis og en Norwich-spiller bryter. Spørs om ikke rollene burde ha vært byttet om der!

21:Liverpool er i ferd med å feste et lite grep om denne kampen.

18:Moreno rundlurer Whittaker når han slår luka på backen ute ved bortelagets hjørneflagg. Så slår spanjolen hardt inn foran mål, der Milner står alene og sikter fra omtrent 14-15 meter. Skuddet går rett i en Norwich-spiller. Kampens første store mulighet.

16:Sakho setter inn en god takling og får applaus av hjemmefansen.

15:Milner løfter mot bakre stolpe. Norwich-keeper Ruddy plukker enkelt.

14:Liverpool får frispark på cirka 30 meter.

12:Det har vært en rolig åpning på dette oppgjøret.

9:Sturridge vinkes av for offside.

7:Moreno løfter inn. Gjestene header unna i første omgang, men ballen havner hos Coutinho på 20 meter. Brassen bommer på det første forsøket, før han på forsøk nummer to skyter et par meter utenfor.

6:Liverpool får frispark på hjørnet av 16-meteren til Norwich.

4:Dommeren vinker spillet videre når Milner går overende i bortelagets straffefelt.

3:Milner får gult kort for å rive ned Jerome i midtsirkelen.

2:Moreno legger inn fra venstre, men ballen heades unna.

1:Norwich tar avspark.

Bekreftet lag: Mignolet,Clyne,Skrtel,Sakho,Moreno;
Lucas,Can,Milner,Coutinho;Sturridge,Benteke. Res: Bogdan,Gomez,Lovren,Lallana,Ibe,Ings,Firmino

Høyinteressant lagoppstilling hvor Daniel Sturridge går rett inn på laget igjen. Philippe Coutinho antas å starte på topp i en "diamant" på midten, mens Sakho og Moreno får fornyet tillit etter god innsats mot Bordeaux i midtuke.

Vurdert av Torbjørn Flatin

Mignolet 6Får ikke nok kraft i utboksingen som gir utligningen til Norwich. Gjør en god redning da gjestene nær tar ledelsen like etterpå. Ellers våken på det lille han har å gjøre.
Clyne 6Hans «problem» er at han er en back og ikke en vingback. Stødig bakover, men bidrar nokså lite offensivt.
Skrtel 6Stort sett solid i duellene, men har også noe rusk og virker ikke å være i form.
Sakho 7Den beste i den bakre treeren. Tar for seg i lufta og på bakken og med unntak av et par smålfeil er han også den som er mest presis med fremspillene.
Moreno Liverpools beste7Nok en god kamp av spanjolen. Var foretaksom med sin store fart, slo en del bra pasninger inkludert assist til scoringen, og hadde også avslutninger. Har spilt seg inn på laget denne uka. Alt i alt synes vi han fortjener tittelen Liverpools beste, i kamp med Sakho og Ings.
Leiva 6Gjør som vanlig en oppofrende innsats, og vinner en del baller, men vaklet av og til når det en sjelden gang ble utfordret av hurtig spill fra motstanderen.
Can 6Gjør en grei jobb i forsvaret når han får tid på seg, som i 1.omgang, men slurver med fremspillene. Da kampen åpnet seg mer opp etter pause hang han ikke alltid med i svingene.
Milner 5Milner løper og løper, og i dag kom han også fram til et par sjanser, men det blir dessverre veldig lite ut av det. Minus også for svake dødballer.
Coutinho 6Med tre stoppere og Lucas og Milner blir det lagt store kreative skuldre på Liverpools brasilianske nr. 10. Var den en følte kunne komme opp med en løsning, men varierte ganske mye i prestasjonene i dag og får trekk for å brenne kjempesjansen i 2.omgang da Danny Ings for nærmest blank goal var et pasningsalternativ.
Benteke 6Vil trolig trives bedre med en partner som Sturridge eller Ings, og i dag var han nesten for lite egoistisk da han prøvde å passe til Milner istedenfor å skyte selv. Må imidlertid bli mer bevegelig.
Sturridge 5Det var godt å se Daniel tilbake og en anta at han ga Liverpool en ny trussel, men foreløpig er han for rusten til at en kunne se det i praksis.
Lallana 0Er nære på et par ganger til å komme til gode sjanser, og bidrar med initiativ, men har en tendens til å bli med nesten.
Ings 7Et friskt pust. Fin scoring og nære på også et par andre ganger, da forsvaret til Norwich endelig fikk noe som minnet om pest og plage å bryne seg på. Mangler dessverre litt fart, men energien fikk fart i The Kop som vil «forlange» at han også spiller neste kamp.
Firmino 0Litt som Lallana. Aktiv da Norwich ble presset bakover i sluttminuttene, men vi venter fortsatt på den forløsende pasningen eller det vakre skuddet.