Liverpool - Rubin Kazan

1-1)

22.10.2015 /Europa League /Anfield / Tilskuere: 42 951 / Dommer: Robert Schörgenhofer (ØST)

OzdoevSentral midtbane 1()
Gökdeniz KaradenizSentral midtbane 2(81)

Skrevet av Tor Sandø

Liverpool har spilt sin tredje 1-1-kamp i årets Europa League. De hadde nok sjanser og ball nok til å vinne kampen. Problemet var at Liverpool var for fantasiløse i den siste tredjedelen av banen. Mot spillets gang var det Rubin Kazan som tok ledelsen, da Devic lurte både Clyne og Skrtel og skjøt ballen i krysset. Rubin-kaptein Kuzmin ble utvist åtte minutter før pause og Coutinho slo frisparket, der Origi headet ballen ned til Emre Can som scoret. Liverpool spilte Klopp-fotball, med mye bevegelse og forsøkte å presse resten av kampen, men greide altså ikke å få ballen i mål. Benteke, som kom inn for en meget opplagt, men også sliten Coutinho, var nærmest da han skjøt ballen i stolpen. Sjanser var det nok av, men dette var dagen da lite nyttet. Det endte 1-1.

90:Dommeren blåser av kampen. Liverpool har spilt sin tredje 1-1-kamp i årets Europa League.

90:Passerer fire minutter overtid da Firmino spilles fram. Keeper tar ballen.

90:Lucas Leiva skyter fra drøyt 16 meter. Ballen går utenfor.

90:De tre overtidsminuttene er gått. Liverpool forsøker en siste gang.

90:Begge spillerne er oppe igjen.

90:Kverkvelia er skadet.

90:Skrtel er skadet.

90:Milner tar corner. Skrtel får headet, men ikke mot mål.

90:Firmino skyter. Det blir corner.

90:Clyne legger inn fra høyre. Ballen går mot Benteke, men keeper er først på ballen.

90:Det er lagt til tre minutter.

89:Firmino pådrar seg frispark.

88:Klokken går fort nå.

88:Duell mellom Benteke og Kambolov. Benteke får hodet på ballen, men det blir for løst.

87:Liverpool må ha et mål for å unngå sin tredje poengdeling i Europa League.

87:Liverpool angriper. Moreno med en feilpasning. Liverpool vinner tilbake og bygger opp på ny.

86:Ozdoev tar corner. En Rubin-spiller får hodet på den, men flere meter utenfor.

86:Rubin på en sjelden visitt innenfor Liverpools 16-meter. Sakho skyter ballen ut.

85:Kverkvelia er skadet. Han blir møtt med en høylytt pipekonsert og kommer seg på beina.

85:Moreno tar corner. Han prøver å treffe Skrtel, men lykkes ikke.

84:Klopp maner spillerne sine fram nå.

83:Firmino skyter. En forsvarsspiller redder ballen så den ikke går i mål.

83:Enormt Liverpool-press.

83:Moreno tar corner. Ballen går foran keeper.

81:Gökdeniz Karadeniz bytter med Kanunnikov.

81:Lallana skyter hardt og godt. Keeper redder.

80:Firmino skyter etter å ha løpt forbi et par spillere. Ballen går utenfor.

80:Benteke skyter i stolpen.

80:Firmino forsøker å spille inn til Benteke. Kommer aldri til belgieren.

79:Fantastisk innspill fra Milner. Lallana sklir inn, men når ikke ballen.

79:The Kop fortsetter å støtte laget sitt høylytt.

77:Moreno legger inn fra venstre. Keeper tar ballen før det blir noen farlighet.

76:Emre Can får kontroll på ballen og skyter rett på keeper.

75:Power Play på Anfield. De røde prøver og prøver.

74:Origi bytter med Firmino.

74:Benteke skyter fra kort hold. Innlegg fra Clyne. Høyt over.

73:Ligger lavt russerne.

73:God kombinasjon mellom Benteke og Lallana. Engelskmannen kommer seg ikke forbi.

71:Mer med Rubin Kazan nå.

71:Lucas Leiva med svak ballmiss på midten. Klopp liker ikke det han ser og kommer med noen saftige gloser.

70:Sakho går i bakken innenfor femmeteren etter et farlig innlegg, men biter tennen sammen og reiser seg.

70:Sakho har bedre spenst enn sin motspiller, men får likevel frispark mot seg.

69:Milner skyter, keeper redder, men det er allerede blåst mot Skrtel som er hardhendt mot Kambolov.

69:Lallana tar corner. Bedre denne gang.

68:Lallana tar corner. Blir ny corner.

68:Benteke header. Ballen går via Nabiullin og ut.

68:Lallana tar corner. Langt inn. Rubin klarerer.

66:Et innlegg klareres rett over tverrliggeren.

65:Milner tar corner. Den blir det lite ut av.

65:God ball fra Milner til Benteke. Kampen lever nå.

65:Benteke har sin første ballkontakt. Stoppes etter en meter eller to.

64:Devic bytter med Portnyagin.

64:Coutinho tar kvelden etter å ha gjennomført en meget god time. Sliten nå, brasilianeren.

63: Carlos Eduardo bytter med Portnyagin.

63:Coutinho bytter med Benteke.

63:Men fortsatt mister de røde ballen for ofte når de kommer innenfor 16-meteren.

63:Fortsatt Liverpool opp og Liverpool i mente denne torsdagskvelden.

62:Den gode stemningen på Anfield fortsetter.

61:Coutinho skyter etter godt forarbeid av Milner. Ballen går utenfor.

60:Milner tar frispark. Inn til keeper.

60:Lallana blir tatt av Geordiev. Ikke på ball i det hele tatt, som han selv hevder.

59:Coutinho tar frisparket. Ballen stryker stolpen.

58:Rubin-spillerne går rundt dommeren. Protesterer på et frispark Liverpool har fått fra 25 meter.

57:Coutinho skyter eller blir skutt på. Keeper redder.

56:Milner tar corner. Ballen går langt inn. Men det klareres.

56:Clyne skyter fra kort hold. En Rubin-spiller klarerer.

53:Skrtel blir presset. Spiller ballen inn til Mignolet.

53:Liverpool fortsetter tendensen med å ha mye ball. Men det mangler litt i den siste tredjedelen av banen.

52:Coutinho tar corner. Blir lite ut av.

51:Milner fyrer av. Skuddet fra vel 16 meter blir blokkert.

50:Liverpool triller ball. God stemning blant hjemmefansen.

48:Lallana fyrer av. Går i en Rubin-spiller.

46:Allen bytter med Lucas Leiva.

46:Devic bytter med Cotugno.

46:Milner tar corner. Corneren er god, men blir ingenting ut av.

46:Liverpool har tatt avspark. Finaleomgangen er i gang.

Det er 1-1 på Anfield etter en god omgang sett med Liverpool-øyne. De røde har spilt Klopp-fotball med gode bevegelser og en ball som har gått raskt fra mann til mann. Mot spillets gang var det Rubin som tok ledelsen da Devic ble spilt igjennom. Et svakt forsvarsspill av Clyne og delvis av Skrtel gjorde at han kunne legge ballen i krysset bak Mignolet. Liverpool, anført av en meget aktiv og opplagt Coutinho har jobbet hardt for å slå tilbake. Men laget har slitt med å skape sjanser. Rubin Kazans kaptein, Kuzmin, fikk sitt andre gule kort ni minutter før hvilen. Nullen sprakk på frisparket etter utvisningen da Coutinho la et frispark langt til Origi, som headet ned til Emre Can, som smelte ballen i mål. Utlikningen var fortjent og Coutinho kunne ha økt ledelsen noen minutter etter. Det står 1-1, men dette er en kamp Liverpool bør vinne.

45:Første omgang er over.

45:Godt innlegg fra Clyne. Can og Moreno forsøker å skyte, men russerne er med.

45:Skrtel tar frispark på egen banehalvdel.

45:Moreno med et godt innlegg mot Origi. Keeper er med på de notene.

45:Det er lagt til ett minutt.

45:Milner forsøker å vinne ballen tilbake, lykkes ikke. Rubin har en overgangsmulighet som stoppes hos Sakho.

45:Triller ball de røde nå. Milner trer inn. Rubin får headet ut.

44:The Kop klapper for Sakho da han header tilbake til Mignolet.

43:Coutinho avslutter et kjempegodt angrep av de røde og skyter like utenfor høyre stolpe for keeper.

43:Devic og Sakho tar hverandre i hendene etter et sammenstøt.

42:Carlos Eduardo er skadet, men kommer seg opp igjen etter litt behandling i hans vonde skulder.

41:Allen får gult kort etter høyt spark mot Carlos Eduardo.

41:Liverpool har store muligheter til å komme seg til en sjanse. Svakt ballmiss av Can.

40:Liverpool-spillerne halser etter ballen nå. Rubin får muligheten, men Liverpool-forsvaret klarerer.

39:Da tok stemningen seg kraftig opp på Anfield.

37:1-1! Emre Can scorer etter innlegg fra Origi. Belgieren header et Coutinho-frispark ned til Emre Can. Tyskeren lurer seg bak Rubin-forsvaret og setter ballen i nettet.

36:Rubin-kaptein Kuzmin blir utvist etter to gule kort da han tar Can. Riktig gult kort gitt av den østerrikske dommeren. Rubin Kazan skal spille 54 minutter med ti mann.

36:Også Rubin står høyt nå.

35:Skrtel får gult kort etter en liten berøring av Devic. Hjemmefansen piper.

33:Carlos Eduardo skyter fra sju-åtte meter. Kjemperedning av Mignolet.

33:Får litt mer tid på seg Rubin Kazan.

32:Svak ballmiss av Can.

32:Lallana skyter fra kort hold.Heller ikke her har keeper store vansker.

32:Coutinho skyter. Ikke alt for store vansker for den russiske keeperen.

29:Allen slår en Rubin-spiller i ansiktet uforskyldt. Frispark.

28:Ozdoev får en mulighet til å doble ledelsen. Skuddet fra tolv meter er alt for løst. Mer en lobb enn et skudd.

27:Devic forstår ingenting når det dømmes frispark mot han og Skrtel ligger nede.

27:Stressende kveld for Rubin-spillerne. Liverpool-spillerne er over dem med en gang de har ballen.

26:Coutinho tar corner. Lang denne gang. Rubin-forsvaret får klarert.

26:Can litt klumsete da han fører opp. Han takler en Rubin-spiller. Ballen går utenfor dødlinjen og Liverpool får corner.

25:Kampen raskt i gang igjen.

24:Devic er skadet etter å ha kommet i veien for en pasning fra Coutinho. Får brasilianerens pasningsfot i akillesen og sitter nede.

23:Coutinho kommer en mot en og skyter like utenfor. Igjen bra av brasilianeren.

23:Liverpool er gode når de tar overgangene og kommer med flere spillere i hundre.

21:Milner takler en spiller og unnskylder seg.

19:Lallana header et frispark fra Coutinho like over.

19:Kuzmin får gult kort etter knallhard takling av Moreno.

18:Hjemmefansen støtter klubben som har havnet under.

17:Lallana skyter. Liverpool prøver å slå tilbake med det samme. Coutinho med god pasning til Lallana. Keeper redder.

15:0-1! Devic scorer etter innlegg fra Georgiev. Devic lurer seg bak Clyne, som er veldig passiv. Heller ikke Skrtel kan hindre mål.

15:Skrtel takler Ozdoev. Frispark.

14:Coutinho prøver å tre igjennom. Rubin får kontroll.

14:Can mister ballen i farlig sone, men får rettet opp sammen med lagkamerater.

13:Lallana og Kuzmin hever hendene nede ved cornermerket på Rubin Kazans halvdel. Kuzmin har rett og det er utspark fra keeper.

12:Coutinho har vært særdeles aktiv og vært borti mye av det som har skjedd så langt. Spiller god Klopp-fotball Liverpool nå.

10:Coutinho passer til en offensiv Clyne. Han fører inn og skyter med venstre fra 16-metersstreken. Skuddet blir løst og går utenfor.

10:Kuzmin fyrer av, men stoppes av et Liverpool-bein lenge før 16-meteren.

9:Russerne forsøker å roe ned tempoet. Liverpool-spillerne stresser dem overalt på banen.

8:Can får ballen fra Clyne, fører opp og skyter fra rundt 20 meter. Ballen går like utenfor. Kveldens første sjanse på Anfield.

8:Milner tar corner. Kort. Prøver å spille seg rundt, men Rubin får avklart.

8:Coutinho finner Milner på høyrekanten. Innlegget går i en Rubin-spiller og ut.

7:bra jobbing på Liverpool-spillerne for å vinne igjen ballen.

6:Origi på vei igjennom. Vinkes av for offside.

5:Lallana forsøkes spilt igjennom. Ballen er for lang. Anfield-publikummet klapper fornøyd.

5:Rubin på vei rundt på høyrekanten. Moreno kontrollerer ballen ut.

4:Coutinho prøver å slå inn på Milner. Adressen er for dårlig.

4:Bra tempo på de røde så langt.

4:Lang ball mot Origi. Keeper Ryzhikov har kontroll.

3:En Rubin-spiller faller rett utenfor Liverpools 16-meter. Får ikke annet enn en beskjed fra dommeren om å slutte å klage.

2:Can er nær ved å få hodet på et innlegg fra Milner. Can lander forkjært og får vondt.

1:Østerriksk dommer på Anfield i dag, Robert Schörgenhofer.

1:Rubin Kazan har sparket det hele i gang. Liverpool har The Kop i ryggen.

0:Et fullsatt Anfield synger på You`ll Never Walk Alone.

0:Naturlig nok stor oppmerksomhet rundt jürgen Klopp foran sin debut som Liverpool-manager på hjemmebane.

0:Liverpool har spilt uavjort i sine to første gruppespillkamper og går for sin første seier i møtet med Rubin Kazan, som ligger nederst med ett poeng. Liverpool ligger likt med Bordeaux og to poeng bak ledende Sion.

0:Ny lystavle på Anfield i dag.

Anfield tar i mot Jürgen Klopp for første gang, når de røde skal prøve å ta sin første seier i årets Europa League mot russiske Rubin Kazan. Avspark kl 21.05.

Som ventet har Klopp tatt ut et sterkt lag, hvor Allen inn for Lucas er eneste forandring fra Tottenham. Hyggelig å se Christian Benteke og Roberto Firmino på benken.

Vurdert av Torbjørn Flatin

Mignolet 6Lite å gjøre med avslutningen som ga Rubin åpningsmålet, og hadde en bra redning da Rubin ikke var så langt unna 2-0. Totalt sett en rolig dag på jobben.
Clyne 6Var for passiv på baklengsmålet. Varierende innsats framover hvor han kom i en del bra posisjoner men det endte som regel i en corner heller enn en farlig sjanse.
Skrtel 5Gjorde en del rart før pause, mens han etter pause fikk lite å forsvare mot russere som var fornøyd med å ligge lavt og ikke prøve seg på kontringer.
Sakho Liverpools beste8Uten plett og lyte. Vant dueller, tok initiativ og hadde fine fremspill. Liverpools beste spiller.
Moreno 6Rydder opp en del med farten sin og er alltid villig, men bidrar for lite fremover. En av de få i rødt som greide å slå en god corner.
Allen 5Fikk sjansen i ankerrollen, men ble puslete og for lite presis. Ble byttet ut i pausen.
Can 7Bare det å se en sentral midtbanespiller hos Liverpool drive fram og dra til med et skikkelig langskudd er aldri så lite forfriskende. Fortsatt er han ikke skrudd på hele tiden, og mistet sin mann da Rubin nær hadde øket ledelsen, men er utvilsomt en som har løftet seg etter at Klopp kom og fikk også en scoring.
Milner 5Løper og løper, som vanlig, men det blir fint lite ut av det. Inkludert dårlige dødballer. Et godt eksempel på hva Liverpool har og vi de mangler, da det blir mye svette men lite med kreativitet og oppfinnsomhet.
Coutinho 5Frisparket som var foranledning til utligningen var bra, og ellers et par brukbare skuddforsøk, men i det store og hele var «Phil» milevis unna vanlig standard. Virker tung og uten inspirasjon.
Lallana 7Den eneste som stadig forsøkte å gå på løp slik at han kunne komme bak forsvaret til Rubin. Noen bra detaljer også, selv om han også kunne ha vist mer punch.
Origi 5Gjør et og annet bra, men det er som regel i behørig avstand fra motstanderens mål, i en formasjon hvor han er ensom spiss. Angriper alt for dårlig baller som blir slått inn i feltet, selv om han får pluss for sin assist til 1-1.
Benteke 0Spilte litt for lite til å få poeng, men hadde vel havnet på en sekser. Ga Liverpool noe mer angrepskraft, selv om han virket rusten. Vil ha hatt godt av denne halvtimen og kan forhåpentligvis gi mer trykk allerede til søndag mot Southampton.
Leiva 6Ga midtbanen til Liverpool litt mer kontroll da han kom inn i 2.omgang, selv om Rubin da også rygget mer. Er imidlertid en mann du satser penger på skal komme med mål eller målgivende.
Firmino 0En annen som behøver matchtrening. Hadde en lekker vending inne i feltet, og selv om resten av prestasjonene var ujevne antydet han at han snart kan være inne på en startellever for å bidra.