Liverpool - Sevilla

1-3)

18.05.2016 /FinaleEuropa League /St. Jakob-Park / Tilskuere: 34429 / Dommer: Jonas Eriksson (Sverige)

Skrevet av Arve Vassbotten

Liverpool hadde koblet grepet om Europa League-finalen i slutten av første omgangen, og kunne og burde gått til pause med mer en 1-0-ledelsen Daniel Sturridge hadde sørget for. Liverpool burde antakeligvis også hatt straffespark på slutten av den første omgangen.

Men om Sevilla så slitne ut før pause, var det et helt annet Sevilla-lag som kom på banen etter et kvarters hvile.

Tilskuerne på St. Jakob-Park i Basel hadde knapt funnet plassene sine før Gameiro utlignet. Sevilla fortsatte å kjøre høyt tempo og gikk opp i 2-1 etter 64 minutter ved Coke, og samme mann la på til 3-1 etter 70 minutter mot et tydelig rystet Liverpool-mannskap.

Klopps mannskap klarte aldri å komme tilbake i kampen, og hadde ingen store muligheter i andre omgang. Dermed ble det ingen europacuptriumf i Jürgen Klopps første sesong som Liverpool-manager, og neste sesong blir det heller ikke noe Europacupspill på de røde.

Dermed er det bare å gratulerer Sevilla med sin tredje strake seier i Europa League.

90:Der er det over. Sevilla har vunnet Europa League for tredje året på rad.

90:Nathaniel Clyne får gult kort etter en takling rett utenfor 16-meteren

90: Banega bytter med Cristoforo.

90:Det er lagt til fire minutter.

89: Gameiro bytter med Iborra.

88:Lang ball mot Benteke, men han avsblåses for klatring.

87:Milner med en god ball fram mot Sturridge, men han er tydelig sliten og taper løpeduellen.

86:Sevilla får store rom, nå som Liverpool satser så offensivt. Et par gode sjanser på ett angrep, og ballen går til corner etter skudd fra Coke.

86:Moreno dytter Coke i ryggen og Sevilla kan igjen drøye.

85:Sturridge med et skuddforsøk fra 30 meter på direkten, men treffer dårlig og keeper plukker ballen lett.

84: Mariano får gult kort for drøying av tiden.

83:Liverpool spiller nå med tre spisser i et forsøk på å få en forløsende scoring.

82:Kolo Toure bytter med Christian Benteke.

80:Coutinho skyter over fra langt hold, på det som er en av Liverpools eneste skuddforsøk etter pause.

77: Rami bytter med Kolodziejczak.

74:Nytt farlig angrep av Sevilla, Toure får en fot på ballen og er den som ordner opp igjen. Liverpool sliter med å henge med nå i denne andreomgangen.

73:Adam Lallana bytter med Joe Allen.

73:Divock Origi får gult kort etter duell med Rami.

70: Coke legger på til 3-1 for Sevilla. Linjemannen sto oppe med flagget. Ballen kom fra Coutinho til Coke. Store protester fra Liverpool-spillerne.

69:Ny god mulighet etter frispark for Sevilla. Men headingen går utenfor.

69:Roberto Firmino bytter med Divock Origi.

67:Kolo Toure utfordres av Gameiro, men midtstopperen ordner opp.

67:Moreno får ballen av Sturridge, spanjolen skyter fra 18 meter, men skuddet blokkeres.

64: Coke scorer på et skudd fra 16 meter hardt presset av Clyne.

63:Firmino stopper Banega på 16-metersstreken.

60:Gediden sjanse for Gameiro som får stå fullstendig alene foran mål. Avslutter fra kort hold, heldigvis redder Mignolet mesterlig med en hånd. Men fryktelig markeringsspill av Liverpool.

59:Clyne bryter et forsøk på en stikker i bakrommet.

58:Ny hands dommeren lar gå, nå like utenfor 16-meteren til Sevilla.

57: Banega får gult kort.

57:Kolo Toure med et raid framover, felles, men dommeren dømmer fordel.

56: Vitolo får gult kort etter å ha felt Lallana.

56:Nytt angrep fra Sevilla som har åpnet aggresivt i andre omgang, Kolo Toure header unna innlegget inn i feltet.

51:Etter sjokkåpningen på andre omgang, setter Clyne i gang et angrep for Liverpool. Legger inn i feltet der Lallana kommer til heading, men forsøket blokkeres.

46: Gameiro med en ny stor sjanse for Sevilla. Kommer alene mot Mignolet, men Kolo Toure med en klassetakling som hindrer en ny stor mulighet til spanjolene.

46: Gameiro scorer rett etter pause for Sevilla. Svakt forsvarsspill av Liverpool, og spesielt Moreno som blir rundlurt av Mariano før målet.

46:Sevilla tar avspark i andre omgang.

En forsiktig åpning på førsteomgangen av Liverpool, som hadde både lavere tempo og lavere press enn man har blitt vant med under Jürgen Klopp. Likevel hadde

Liverpool et par god muligheter først ved Emre Can på langskudd, og så da Daniel Sturridge headet fra kort hold og ballen ble reddet nærmest på strek.

Utover omgangen kom Liverpool stadig sterkere, og etter 35 minutter scoret Daniel Sturridge kampens første mål.

Den engelske landslagsspissen fikk ballen fra Coutinho til venstre ved 16-meteren og skjøt et utsøkt skudd med utsiden av venstrebeinet hardt og velplassert forbi Soria.

Etter 39 minutter tror alle at Dejan Lovren hadde økt Liverpools ledelse da han headet en corner i mål, men Daniel Sturridge ble avblåst for offside fordi han forstyrret keeperen.

Gameiros brassespark like utenfor etter 32 minutter var største sjanse for Sevilla.

Flere kontroversielle situasjoner inne i straffefeltet til Sevilla i første omgang. Tre ganger ble det handset uten at dommeren reagerte på det. Hadde vært lite å si på om de røde hadde fått straffe ved i hvert fall ett av tilfellene.

45:Liverpool går til pause med 1-0-ledelse etter scoringen til Sturridge.

45:Det er lagt til ett minutt.

45:Kjempegod angrep av Liverpool, der Clyne legger inn foran mål og tre Liverpool-spillere er nær å få beinet på ballen når de kaster seg fram.

44:Can sikrer og header til corner.

41:God stikker fra Sturridge mot Firmino, men igjen går ballen i hånda til en Sevilla-spiller inne i feltet. Denne gangen hindrer han at ballen når Fimino og burde vært straffe.

39:Dejan Lovren header i mål etter corner, men Sturridge blir avblåst for offside siden han kaster fram et bein foran keeper.

38:Clyne setter fart på høyresiden, Escudero sliter igjen. Clyne legger inn i midten til Lallana, og Liverpool får corner på skuddet.

35:Nå er det enorm stemning blant Liverpool-fansen i Basel.

35:Daniel Sturridge sender Liverpool i ledelsen med et utsøkt skudd med utsiden av venstrefoten fra venstre hjørnet av 16-meteren. Coutinho la pasningen til Sturridge. Fantastisk skudd!

33:Clyne skaffer Liverpool en corner i duell med Escudero.

32: Gameiro med brassespark like utenfor for Sevilla. Sevillas største sjanse til nå i kampen.

30:Dejan Lovren får gult kort etter en sklitakling på Gameiro.

29:Moreno med to dårlige klareringer, som gjør at Sevilla holder presset høyt på Liverpools banehalvdel. Milner får til slutt kontroll.

29:Corner fra Banega, Toure header unna.

28:Rami er bort med hånden inne i feltet, og Moreno roper på straffe på ballen som er på vei ut over dødlinja.

26: Escudero blir liggende etter en duell med Milner.

25:Lallana med god stikker til Sturridge, som skyter på direkten fra skrått hold. Soria går ut og stopper skuddet.

23:Liverpool med mange pasninger fram og tilbake utenfor Sevillas felt, men spanjolene bryter.

20:Banega holder på ballen like utenfor Sevillas straffefelt og tre Liverpool-spillere mislykkes med å ta fra ham ballen.

20:Sevilla har hatt ballen 57 prosent av tiden de første 20 minuttene.

18:Milner med en altfor hard pasning fra venstre mot Clyne på høyre, og ballen går ut over linjen.

12:Firmino legges ned inne i feltet til Sevilla, dommeren lar spillet gå. På reprisen ser man også at ballen er borti hånden til Carrico. Burde muligens vært straffe for Liverpool i den situasjonen. Angrepet ble startet av en presis langpasning fra Milner til brasilianeren.

11:Daniel Sturridge med en veldig god mulighet, når han header et innlegg fra Clyne fra kort hold. Sevilla får klarert rett før streken.

10:Frispark fra Escudero på venstresiden av Liverpools felt, slår høyt inn i feltet. Der får Mignolet enkelt kontroll.

8:Gameiro får gå umarkert opp å heade på Liverpools 16-meter, men får ikke lagt ballen ned til en medspiller og Liverpool klarerer.

8:Emre Can med kampen første avslutning for Liverpool. Skyter fra langt hold, og rett på keeper.

5:Litt avventende start for Liverpool, starter rolig og uten for mye press her i starten.

3:Frisparket legges langs bakken denne gangen, Can får kontroll.

2:Emre Can feller Banega ved midtbanen og får tilsnakk av dommer.

1:Langt frispark inn i Liverpools 16-meter. Lovren har kontroll, men blir lagt i bakken og Liverpool får frispark.

1:Sevilla får kampens første frispark ved midtstreken.

1:Sturridge og Milner tar avspark. Da er finalen i gang!

0:Spillerne er nå på vei ut på banen til massivt trøkk på tribunene i Basel, der det er klar overvekt av Liverpool-supportere.

Det er klart for den store. Sesongens aller viktigste kamp kommer helt på slutten. Liverpool har deltatt i Europa League fra gruppespillet, og har kommet seg helt til finalen etter å ha slått ut motstand som Manchester United, Borussia Dortmund og Villarreal. Motstanderen er ikke hvem som helst. Den regjerende mesteren, som er i sin femte finale på 10 sesonger. De ti foregående er vunnet...

Med seier her vil ikke bare Liverpool vinne sin fjerde UEFA cup-pokal, men en har også oppnådd det som var målet før sesongen, nemlig å kvalifisere seg for neste sesongs Champions League.

Veldig mye står på spill, før det som er Liverpools 12. finale i UEFA sine to gjeveste europacuper.

Vi vil bringe lagoppstillingen så snart den er klar, litt over en time før kampstart.

Kom igjen Liverpool!

Vurdert av Arild Skjæveland

Mignolet 5Gjør en kjemperedning fra Kevin Gameiro på stillingen 1-1. Er ikke i nærheten på de to første målene, men er innom på det tredje.
Clyne 5Ingen god kamp av Clyne. Lite med offensivt, og er heller ikke like solid som vi kjenner ham bakover på banen. En kamp på det jevne.
Lovren 5Får tidlig et gult kort, og virker litt preget av det. Sen i duellene, og spesielt andreomgangen er svak. Litt uheldig som ikke får scoring, da Sturridge sto i offside.
Toure Liverpools beste7Liverpools beste spiller i kveld. Gjør en meget god kamp, og gjør en god figur mot Sevillas gode angriper Kevin Gameiro.
Moreno 3Spiller en brukbar førsteomgang, men andreomgangen må bare glemmes. Mot sin gamle klubb er han skyldig i det første målet, og henger ikke med i det hele. Rett og slett for dårlig. Når han klarer å gi bort et helt unødvendig frispark når Liverpool desperat trenger ballen oppsummerer det kampen hans greit.
Milner 5Var brukbar i førsteomgang, og var den som slo ballene i det store rommet på Sevillas venstreside. Det var likevel mye rusk, og James Milner er en av spillerne man hadde trengt at sto frem med sin rutine da det buttet i andreomgang.
Can 4Gjør kanskje sin svakeste kamp denne sesongen. Vil veldig mye, men får ingenting til å stemme. Henger ikke med i duellspillet, og er unøyaktig og på etterskudd.
Lallana 5Svak kamp av Lallana, og ble ofret tidlig i andreomgang når Liverpool kollapset. Virket nervøs i den første omgangen, og i den andre gikk det meste galt.
Firmino 5Første halvtimen var brasilianeren muligens Liverpools beste offensive spiller, da resten av laget virket nervøst, men skapte lite og ble tatt av da Sevilla tok ledelsen.
Coutinho 4Liverpools beste offensive spiller denne sesongen var på ingen måte påskrudd den kvelden det gjaldt som mest. Er nest-sist på scoringen til Daniel Sturridge, men det var det fra brasilianeren i dag…
Sturridge 5En helt fantastisk scoring, og kunne muligens hatt enda en da det ble slått inn og Sevilla hadde sin shaky periode Liverpool burde ha utnyttet før pause.
Benteke 0Rekker ikke få til noe i innhoppet sitt.
Allen 0Kommer inn for å ta tak. Er forsåvidt brukbar, men det var for lite og for sent.
Origi 0Markerer seg med å få gult kort i første duell. Ellers lite involvert, når LFC ikke klarer å få til noen sluttspurt.