Milner(85)
Mané(90)
Mané(90)

Skrevet av Arve Vassbotten

En kamp som i begge omganger bølget fram og tilbake. Lite sjanser i første omgang, og langt mer sjanser i andre omgang. Liverpool ble straks farligere da Christian Benteke kom inn for Origi til pause. Benteke markerte seg raskt, og viste med tydelighet hvor mye giftigere han er enn landsmannen. Og det var også Benteke som scoret Liverpool eneste mål. James Milner la en perfekt pasning til Bentekes hode, og belgieren stanget ballen i krysset. Der og da trodde og håpet Klopp og hele Anfield at Liverpool endelig skulle få en seier igjen. Men Mané ville det annerledes. Etter 86 minutter kjempet han inn ballen etter flere stusser inne i feltet, og dermed endte det med Liverpools femte poengdeling på rad.

90:Slutt.

90:Moreno legger inn til Benteke, som bommer på ballen.

90: Mané blir utvist etter to gule kort, rett etter hverandre.

90:Benteke og Firmino farlig frampå, men får bare corner ut av det.

90:Clyne med dårlig innlegg offensivt rett til Southamptons forsvarsrekke, løper tilbake og ordner opp sin egen feil.

90: Mané får gult kort.

90:Pelle bommer heldigvis på ballen når han får en kjempesjanse inne i Liverpools felt.

90:Jordan Ibe skaffer Liverpool corner etter et godt raid på kanten.

86: Mané scorer for Southampton etter et frispark fra 30 meter, som blir stusset videre to ganger før den når Mane på bakerste stolpe.

85:James Milner får gult kort.

83:Benteke skaffer Liverpool corner i duell med Cedric.

83:Philippe Coutinho bytter med Jordon Ibe.

81:Mane vender seg bort fra Skrtel på hjørnet av femmeteren og avslutter på volley, men skuddet blir høyt.

80: S. Davis bytter med Ramirez.

79:Tre Southampton-spillere jakter ballen inne i feltet, men Clyne og Mignolet får etter noe usikkerhet hånd om ballen.

77:Christian Benteke scorer på en perfekt heading etter et like perfekt innlegg fra James Milner.

76:Pelle avslutter i god posisjon, men bommer på ballen.

76: Clasie bytter med Juanmi.

73:Firmino viser fram teknikken på egen banehalvdel. Etter å ha lurt flere Southampton-spillere får han satt i gang et Liverpool-angrep. Can forsøker å finne Benteke, men lykkes ikke.

72:Skrtel med en dårlig pasning framover, men Lucas redder denne gangen forsvarskjempen.

70:Emre Can med et håpløst skudd på volley fra 25 meter.

69:Firmino med corner fra høyre mot første stolpe. Can er først på ballen ifølge dommerne, men bildene viser at det skulle vært ny corner.

68:Coutinho med skudd langt over, fra langt hold.

67:Adam Lallana bytter med Roberto Firmino.

67:Skrtel header unna et innlegg fra Mane, foran flere Southampton-angripere.

65:To cornere etter hverandre for Southampton, men relativt ufarlig.

64: Tadic bytter med Ward-Prowse.

63:Adam Lallana får avsluttet fra fem-meteren etter god stikker fra Coutinho. Men skuddet er for svakt.

60:Mane avblåses for offside på nok en god Southampton-mulighet.

59:Alberto Moreno med en fantastisk takling på Mane inne i 16-meteren. Stopper med det en veldig farlig mulighet.

59:Lucas med kjempegod takling på Bertrand, og Liverpool bryter bortelagets angrep.

58:Alberto Moreno kommer til nok en skuddmulighet, men et forferdelig skudd som gikk langt over.

57:Skrtel rydder nok en gang unna i Liverpools felt, rett foran Pelle, som hadde stått helt alene om ballen ikke ble klarert.

56:Alberto Moreno skyter nok en gang fra skrått hold, etter nydelig hælspark fra Can. Sjansen kom først etter at Lallana og Clyne startet angrepet på motsatt side.

54:Skrtel ser ut til å havne bakpå i en duell ved 16-meteren, men ordner mesterlig opp.

53:Skrtel haeder unna et innlegg fra Tadic.

51:Flott angrep av Liverpool med Alberto Moreno og Lallana som spiller vegg inne i feltet, men avblåses for offside.

50:Emre Can setter fart på venstrekanten, men stoppes av Fonte.

48:Benteke kommer til nok en halvsjanse, men får ikke helt treff og ny corner.

48:Lucas med innlegg mot Benteke, som skaper usikkerhet i gjestenes forsvar. Og ny corner.

47:Etter mye småspill av Liverpool setter Lallana fart, finner Benteke til venstre for seg, men skuddet blir blokkert og ut til corner.

46:Divock Origi bytter med Christian Benteke.

En kamp som bølget mye fram og tilbake, men med veldig lite store sjanser. Nærmest var nok Southampton på van Dijk etter 38 minutter. Van Dijk vant hodeduellen inne i feltet etter et frispark, og Mignolet hente fram nok en reaksjonsredning, og fikk slått til corner. Coutinho med et par forsøk for Liverpool, men skuddfoten er ikke helt der den var i sesongens første kamp mot Stoke, eller på tampen av fjorårssesongen. Liverpool gode i duellene, og lyktes innimellom med å vinne igjen ballen høyt oppe. Noen halvsjanser for Liverpool, som har hatt ballen mest, men ikke så mye trøkk som man skulle ønske. Origi anonym på topp.

45:Pause.

45:Bare ett minutt er lagt til.

45:Adam Lallana blir avblåst for offside.

44:Simon Mignolet er ute i feltet og plukker ned et godt innlegg fra Cedric fra høyre.

41:Adam Lallana knaller til etter godt framspill av Lallana, men langt over fra god posisjon.

38: van Dijk med en veldig farlig sjanse etter frisparket. Vinner hodeduellen, men Mignolet får slått til corner. Han vinner på nytt duellen etter corneren, men finner ingen medspillere inne i feltet.

38: Mané blir liggende etter en takling av Lucas, Southampton får frispark fra ca 30 meter.

37: Bertrand skyter fra veldig skrått hold. Enkelt for Mignolet å redde.

37:Skrtel ordner opp i boksen etter et Southampton-innlegg.

35:Wanyama tar telling på nytt, denne gangen etter en duell med Milner. Southampton får frispark på egen halvdel.

34: Mané med farlig sjanse etter nydelig lobb inn i feltet, men han får ikke kontroll på ballen.

32:Bra angrep av Liverpool, Coutinho finner Lallana, som legger igjen tilbake i feltet til Milner, men skuddet blokkeres.

30: Wanyama ligger nede, men kommer seg raskt på beina igjen etter en tøff duell med Moreno.

30:James Milner med et brukbart forsøk når han skyter fra rett utenfor boksen. Skuddet går like utenfor, men en av Liverpools bedre sjanser til nå.

29:Coutinho beveger seg inn fra venstre med ballen og avslutter fra yndlingsposisjonen, men skuddet blokkeres.

25:Liverpool har hatt 63,8 prosent av ballinnehavet så langt, og vunnet klart flest dueller.

24:Philippe Coutinho skyter fra hjørnet av 16-meteren på venstre side, men skuddet går over.

23:Van Dijk vinner løpeduellen mot Origi og Liverpool får innkast langt inn på Southamptons banehalvdel.

20:Davies får ballen rett utenfor 5-meteren, men Mignolet tar den svake avslutningen. Sakho ikke helt patent da Southampton fikk sjansen der.

20:Liverpool vinner tilbake ballen på Southamptons banehalvdel, Moreno med godt innlegg, men gjestene får klarert.

19:Davies legger inn fra høyre, men for langt og ut til utspark.

16:Mane med ny visitt inn i 16-meteren, men Liverpool ordner greit opp.

16:James Milner tar corner mot Sakho, men litt for høyt for franskmannen.

14:Skrtel får stoppet et farlig skudd fra Pelle på hjørne av 16-meteren.

12:Mane stoppes rett innenfor 16-meteren. Corner til Southampton, men ender med en heading utenfor fra Fonte.

11:Moreno stopper et lovende Southampton-angrep og får ballen til innkast.

10:Lang ball fra Skrtel mot Coutinho, men gjestene ordner opp foran Brasilianeren.

8:Adam Lallana kommer til avslutning fra ca 20 meter, men det lave skuddet reddes enkelt av Stekelenburg.

8:Fin vending av Can på venstrekanten, når han rundlurer Southampton-spillerne og får satt i gang et angrep for Liverpool.

7:Origi felles av Wanyama når han går med ballen over midtbanen. Frispark rett over midtlinjen.

4:Emre Can scoret mot Rubin Kazan, nær ved på corner. Men like utenfor.

3:Coutinho kommer til avslutning innenfor 16-meteren men Cedric blokkerer skuddet ut til corner.

3:Lallana med et litt for langt innlegg inn i feltet fra høyre. Bortelaget får klarert.

2:Mignolet redder kampens første avslutning enkelt.

2:Den tidligere Southampton-spilleren Adam Lallana møter pipekonsert fra bortefansen.

1:Southampton tar avspark på Anfield.

0:Jürgen Klopp ser beveget ut på sidelinjen mens You'll Never Walk Alone runger over stadion.

Jürgen Klopp leder søndag sin første Premier League kamp hjemme på Anfield, når Liverpool møter Southampton.

Han må bryte en trend dersom Liverpool skal bli tre poeng rikere denne helga: Alle de tre siste Liverpool-managerne – Roy Hodgson, Kenny Dalglish og Brendan Rodgers – klarte nemlig ikke å vinne i første ligakamp på Anfield.

Dermed må man elleve år tilbake for å finne sist en rød manager vant i ligadebuten på eget gress: Rafael Benítez ledet Steven Gerrard og lagkompisene til 2–1 over Manchester City, med Robbie Fowler ikledd lyseblått, i august 2004.

– Jeg vet ikke om vi alltid trenger nye ideer. Det er mange ting som var mer enn ok, og vi hadde mange sjanser og det er første steg. Sjanser er moren til alle mål, sier Klopp før kampen.

– Vi har nå nesten samme formasjon for tredje kamp på rad, slik at alle bevegelsene blir bedre kjent for spillerne.

– Mer og bedre er det vi må gå for i forhold til de forrige kampene. Men vi prøver å utvikle spillet og bli mer stabile. Vi vet hvordan Southampton spiller.

Her er lagene;
Liverpool:
Mignolet, Clyne, Skrtel, Sakho, Moreno, Lucas, Can, Milner, Coutinho, Lallana, Origi. Innb.: Bogdan, Toure, Benteke, Firmino, Allen, Ibe, Randall.

Southampton: Stekelenburg, Cédric, Fonte (c), van Dijk, Bertrand, Wanyama, Clasie, S. Davis, Mané, Tadić, Pellè. Innb: K. Davis (GK), Yoshida, Romeu, Ward-Prowse, Ramírez, Juanmi, Caulker.

LES MYE MER STATISTIKK FØR KAMPEN HER.

Vurdert av Marius Rabben

Mignolet 5Hadde ingen problemer med å redde da Southampton yppet seg i 1. omgang. Ellers var det svært lite å gjøre for Liverpools sisteskanse. Kan ikke lastes for baklengsmålet.
Clyne 6Gjorde en brukbar kamp bakover, men fremover skjedde det ikke spesielt mye fra backens side. De få innleggene han kom til, var ikke god nok. Viktig takling på overtid.
Skrtel 6En del viktige og gode hodedueller i egen boks da Southampton presset, men litt usikker i bakkeduellene. Havnet på etterskudd og ute av posisjon ved noen anledninger.
Sakho 7Igjen gjorde franskmannen en god figur i forsvarsrekken. Sakho var nærmest uslåelig i luftduellene, og gjorde det meste trygt og enkelt. Hadde en ekkel feilpasning før pause, men gjennomførte en ellers solid kamp.
Moreno Liverpools beste8Liverpools beste. Gjennom hele oppgjøret viste spanjolen energi og imponerende sprut i beina. Han var mye med fremover, og markerte seg også i motsatt ende – blant annet med en vanvittig takling i egen boks etter å ha løpt opp Saido Mané. Burde nok valgt innlegg fremfor skudd et par ganger.
Leiva 7God stabilisator på midten, og hadde flest taklinger og brytninger av alle på banen. Litt på etterskudd i noen dueller, men totalt sett en bra kamp av brassen.
Can 6Åpnet igjen i hundre fra startblokkene. Tyskeren vartet tidlig opp med en strålende takling, mye løping og energi, og sto frem som lagets beste en stund i 1. omgang. Utover i kampen falt han imidlertid gradvis ut av rytmen og gjorde noen feil.
Milner 5Trofast i det defensive arbeidet, og det var Milner som skapte flest sjanser på banen. Men det var også mye rot fra veteranen, som virket usikker med ballen. Klønete involvering før baklengsmålet. Flott innlegg på 1–0.
Lallana 5En merkelig kamp av 27-åringen, som ikke var spesielt god venn med ballen i dag. Fikk vise frem teknikken noen få ganger, men veldig lite stemte i samarbeid med spillerne fremover. Tatt ut etter timen.
Coutinho 5Formsvikten til 23-åringen fikk heller ingen opptur i dag. Før pause liknet han ikke seg selv, han manglet det typiske steget, gnisten, men det var en viss bedring i 2. omgang – med noen gode pasninger. Byttet ut på tampen.
Origi 4Det var ingen god omgang 20-åringen spilte i kveld. Selv om han viste løpskraft og initiativ, var han ikke på bølgelengde med trioen bak ham. De svake relasjonene bidro til null sjanser, misforståelser og et tynt angrep. Tatt ut i pausen.
Benteke 7Byttet inn i pausen, og bidro umiddelbart til et visst trykk fremover. Han hadde noen enkle, upressede feil, men sendte Anfield til himmels med en kjempeheading. Naturlig nok ikke i storform ennå, men flere positive tendenser også utenom scoringen.
Ibe 0Spilte de åtte siste minuttene. La ut på noen typiske raid, og vant blant annet en corner, men rakk ikke å gjøre altfor mye i dag.
Firmino 0Fikk snaut 25 minutter foran The Kop i kveld, men markerte seg ikke nevneverdig. Bidro likevel med et friskt pust, og ga Anfield et greit inntrykk i sin første ligakamp etter ryggskaden.