Onomah() ()
Can(64)
Coutinho(24)

Skrevet av Marius Rabben

Det endte med et resultat ingen ønsket, men oppgjøret på Anfield var svært underholdende, nervepirrende og sjanserikt. Tottenham startet begge omganger med å holde mye på ballen, mens Liverpool presenterte seg først med gode sjanser. Philippe Coutinhos ledermål var den første avslutningen mellom stengene etter pause, og kort tid senere var ikke Daniel Sturridge, som brant en enorm sjanse alene med keeper i første omgang, langt unna å doble ledelsen med en heading. I stedet jobbet Spurs seg tilbake, og Harry Kane fikk halvsekundet han trengte i boksen da han vendte opp og klinket inn utlikningen. Den siste halvtimen ga sjanser i begge ender, men gode involveringer fra målvaktene sørget for at 1–1 sto seg kampen ut.

90:Slutt!

90:Ballen går gjennom feltet, og tiden er ute.

90:Spurs får en siste corner.

90:Milner går ut, Ibe kommer inn.

90: Alderweireld header ballen utenfor.

90:Spurs får ny corner på rappen.

90: Dembele skyter lavt fra distanse. Mignolet slår ballen ut til corner.

90:Tre minutter legges til.

90:Eriksen sikter på det nærmeste krysset, men ballen går heldigvis for Liverpool en meter på utsiden.

89:Kane får frispark på snaut 25 meters hold. Eriksen står klar.

88: Alli bytter med Mason.

85:Coutinho skyter halvmeteren utenfor etter at Allen hadde gjenvunnet ballen like utenfor Spurs-boksen.

83:Milner legger en corner inn mot Sakho, men Dier vinner duellen og header ballen opp på The Kop. Dommerne gir imidlertid Spurs femmeter – og Klopp er tydelig oppgitt på sidelinja.

82:Lallana byttes ut til fordel for Allen.

78:Eriksen finner Alli med en nydelig pasning, men førsteberøringen med brystet til sistnevnte er for svak. Mignolet stormer ut og plukker ballen.

73:Spurs leser cornervarianten til Liverpool, og setter i gang en kontring. Chadli får ballen i bakrom, men Henderson er bra med og forhindrer sjanse imot.

72:Sturridge småjogger av banen og får stående applaus. Origi kommer inn.

72:Henderson vinner et nytt hjørnespark for de røde.

71:Coutinho leker med Walker på venstresiden, før han vinner en corner.

70:Coutinho rykker forbi Walker i boksen, ned mot dødlinja og rapper til med venstre. Ballen sneier så vidt innom en Spurs-fot og stolpen på vei ut av boksen.

69:Liverpool har respondert positivt etter en siste Spurs-sjansen.

66: Son bytter med Chadli for gjestene.

65:Nå har Spurs tatt over. Eriksen får tid og rom til å skyte fra 20 meters hold. Mignolet redder ypperlig.

65:Eriksen slår frisparket inn mot feltet. Sakho header ballen vekk.

64:Can får det gule for en Alli-felling.

63:Kane utlikner! Eriksen gjør det bra ved å holde ballen i spill nede ved dødlinja, og i boksen vender Kane rundt og setter ballen nådeløst ned i det lengste hjørnet.

60:Flere Liverpool-spillere presser og jager Spurs midt på banen. Henderson takler ballen ut til kast – til jubelrop og en fornøyd knyttneve i lufta fra Klopp.

58:Son får plutselig en ball i bakrom og klemmer til på hel volley, men ballen fyker på utsiden av stolpen.

57:Et fantastisk innlegg av Coutinho mot Sturridge på løp, men headingen fra Engalnd-spissen går over mål.

56:Henderson får frispark i boksen etter en Spurs-corner.

51:Mot spillets gang tryller Coutinho frem ledermålet foran The Kop. Sturridge finner rom på utsiden av boksen, og Coutinho åpner for veggspill. Brassen utnytter plassen sentralt og får ballen tilbake av spissen på vei inn i boksen. Den lave avslutningen med innsiden av foten er presis og utsøkt.

50:I likhet med 1. omgang holder Tottenham nå på ballen i åpningsminuttene.

49:Kane legger flott inn til Alli, som prøver å stusse inn ledermålet. Han får dog for mye kontakt med ballen, og Mignolet plukker.

47:Rose slår tunnel på Milner, og innlegget kommer lavt fra venstre. Sakho klarerer bra i boksen.

46:Liverpool angriper mot The Kop i denne omgangen.

46:Tottenham setter i gang 2. omgang.

Intensivt og underholdende omgang, der høyt press og personlige feil har sørget for de fleste sjansene. Mamadou Sakho har vært usikker bakerst hos de røde, mens Tottenhams forsvar og midtbane stresser når Liverpool skrur opp presstempoet sitt. Daniel Sturridge brant kampens foreløpig største sjanse da Philippe Coutinho spilte ham igjennom ti minutter før pausen, og Harry Kane har vært farlig på topp for gjestene. Spurs åpnet best uten å skape all verden, men Liverpool kriget seg inn i kampen og har gjort dette til en jevnspilt affære – og vertene har hatt de største mulighetene. Kampen er vidåpen; det er utrolig at det ikke er scoret mål på Anfield ennå.

45:Dommeren blåser av for pause etter 46 minutter.

45:Alli prøver seg på halvspretten fra 35-40 meter. Mignolet redder komfortabelt.

40:Lallana får et sleivtreff på ballen i boksen, men den har retning mål. Lloris varter opp med en strålende redning.

39:Lovren varter opp med nok en god takling når Kane angriper. Godt stopperspill.

38:Flott spill av Liverpool igjen. Coutinho avanserer og gir ballen til Lallana, som vender opp og tvinger frem en god redning med et skudd fra 16 meters hold.

36:Can gjør en kjempejobb med å vinne ballen på Spurs' halvdel. Coutinho overtar og spiller umiddelbart mot Sturridge, som kommer helt alene med keeper. Han har også Lallana med seg, men velger å skyte. Skuddet er svakt og går rett på Lloris, som redder.

35:Brasilianeren tar den selv. Han legger inn mot første stolpe, men Spurs-forsvaret vinner duellen.

35:Coutinho skaffer de røde en ny corner.

33:Eriksen slår en corner for gjestene. Dier, som scoret på hjørnespark for England mot Tyskland i forrige uke, kommer først på ballen, men den går et stykke utenfor.

31:De røde har bare truffet på 68 prosent av sine pasninger så langt. Spurs har til sammenlikning 78 prosent.

30:En svak tversoverpasning av Can gir Eriksen sjansen. Henderson følger imidlertid med i timen og gjenvinner ballen på 16-meteren.

29:To gode involveringer av Sakho på rappen hindrer Spurs fra avslutninger.

27:Sturridge legger inn, men Walker stopper Milner med en god takling i boksen.

26:Sakho misser med et mottak på midtbanen, og Tottenham angriper i overtall. Kane avanserer med ballen, men skyter utenfor istedenfor å bruke lagkompisene i boksen.

24:Coutinho snapper ballen fra Eriksen på midten og angriper, men legger seg i duell med Alderweireld. Dommeren belønner brassen med gult kort for filming.

24:Liverpool-spillerne presser høyt uten ballen, men Tottenham beholder roen og spiller seg ut.

21:Moreno slår lavt og hardt inn fra venstre. Spurs-spiller Son får en fot på ballen, og Lloris tvinges til å gjøre en redning for å unngå selvmål.

19:En merkelig misforståelse mellom Lovren og Mignolet når en ball slås i bakrom. Kane jager, og Mignolet vil at stopperen skal la ballen gå. Sisteskansen klarerer rett i Kane, og ballen går over eget mål.

18:Eriksen og Tottenham kjører en kort variant, og det påfølgende innlegget er mislykket. Mignolet overtar.

17:Son smeller til med venstre fra 16-meteren. Ballen går via en spiller og ut til Spurs-corner.

16:Coutinho skrur inn et frispark fra venstre, men ballen går over alle og inn til Spurs-keeperen.

15:Lovren får applaus for en glimrende og steinhard takling nede på venstresiden.

14:Tottenham spiller bra og holder ballen langs bakken. De røde blir ofte løpende imellom, men slipper dem ikke til foran mål.

12:Coutinho avslutter et bra Liverpool-angrep på keeper etter at Milner har fått et skuddforsøk blokkert i boksen. Lallana var sentral i oppbyggingen.

11:Ballen lempes inn fra høyre, men Spurs klarerer uten problemer.

10:Liverpool svarer med et angrep i motsatt ende, men Lallanas innleggsforsøk blokkeres. Milner vinner et hjørnespark i bølge nummer to.

9:Kampens første sjanse kommer til gjestene. Etter å ha kommet seg flott fremover slipper Walker ballen til Eriksen i skuddposisjon, og dansken nøler ikke med å avslutte. Skuddet er hardt, men Mignolet redder flott.

8:Tottenham spiller seg fint fremover.

7:Moreno får frispark på egen halvdel i duell med Son. Det har vært en noe ta-og-føle-på-åpning på dette oppgjøret. Spurs har ballen mest innledningsvis.

5:Alderweireld slår i bakrom mot Alli, men Sakho står i veien og rydder opp.

5:De liljehvite holder på ballen midt på banen.

4:Henderson-frisparket går gjennom hele feltet, til Coutinho på motsatt side. Han klemmer til, men ballen går rett i nærmeste forsvarer.

3:Frispark til hjemmelaget på høyresiden. Henderson står klar til å legge inn.

2:En sløv pasning av Can mot Moreno gjør det vanskelig for spanjolen og Sakho, men Spurs kommer ikke til avslutning foran The Kop.

1:Sturridge og Lallana sparker i gang oppgjøret. Vertene angriper mot Anfield Road End i 1. omgang.

0:«You'll Never Walk Alone» runger utover stadion idet litt sollys så vidt titter frem.

0:Spillerne har kommet ut på banen. Det er overskyet og fine spilleforhold på Merseyside denne lørdagen.

Liverpool er vertskap for et titteljagende Tottenham i ettermiddag.

Jordan Henderson, James Milner og Alberto Moreno er tilbake i startoppstillingen, sett i forhold til det mannskapet som startet mot Southampton i forrige kamp. Trioen erstatter Joe Allen, Jon Flanagan og Divock Origi.

Roberto Firmino ble ikke friskmeldt av sin hamstringskade, og er derfor ikke i kamptroppen.

Vurdert av Einar Kvande

Mignolet 7Jekyll & Hyde-opptreden fra belgieren, der han gjør en rekke gode redninger ispedd et par tilfeller av håpløs kommunikasjonssvikt med sine forsvarere.
Clyne 6Er involvert i en kommunikasjonssvikt med Mignolet tidlig i kampen, og var heller ikke helt på hugget på innlegget i forkant av Tottenhams mål.
Lovren 7Takler så det synger og gjør en meget god kamp inntil han ikke henger med i svingene når Kane vender han av ved scoringen. Frisparket som han lager i farlig posisjon i sluttminuttene kunne blitt skjebnesvangert.
Sakho 5Første omgang var franskmannen på sitt aller verste. Gjorde flere stygge feil, og spilte «Hawaii-fotball». Heldigvis ble ikke Liverpool straffet. Opptrådte litt tryggere de siste 45 minuttene.
Moreno 5Er ivrig med fremover i første omgang, og etterlater seg dermed store rom som Sakho og Lovren må dekke opp for, og som dermed setter kollegaene i trøbbel. Opptrådte litt mer disiplinert de siste 45 minuttene.
Can 6Slår noen stygge feilpasninger, men bidrar også med tynge i viktige dueller. Rydder fint opp etter en av Sakhos kjempebrølere. Får et unødvendig gult kort, og må nå stå over de to neste ligakampene, mot Stoke og Bournemouth.
Henderson 7Løp opp igjen et par farlige situasjoner etter feilpasninger fra midtbanekollega Can, og var nærmere sitt toppnivå enn på en god stund. Hadde en flott pasning som spilte fri Coutinho mot slutten av kampen. Hadde et skuddforsøk i andre omgang som det dessverre ikke var nok snert i.
Milner 6Kampen ble spilt i et heseblesende tempo, og selv om Milner er en løpsmaskin gikk det av og til litt for fort i svingene for ham.
Lallana 7Spilte en stor førsteomgang, der han var Liverpools beste spiller, med utsøkte pasninger og han kom også til to store sjanser, hvor Lloris gjorde to kjemperedninger. Visnet hen utover i andre omgang, og ble byttet ut til fordel for Allen mot slutten.
Coutinho Liverpools beste8Litt motsatt av Lallana. Åpnet kampen litt rufsete, men spilte seg stort opp, og var strålende i andre omgang. Scoret et vakkert mål, der han kombinerte flott med Sturridge, og hadde også flere andre gode avslutninger, hvorav en gikk via et Spurs-bein og i stolpen.
Sturridge 6Er rett og slett for lat til utføre Klopps «gegenpress», og lunter rundt når de andre i angrepsrekka forsøker å sette Spurs-forsvaret under press. Har en herlig målgivende på Coutinhos scoring, men burde ha gitt Liverpool ledelsen alene med keeper i første omgang.
Ibe 0Kommer inn for Sturridge etter 72 minutter, og kommer til en avslutning seks minutter senere som han dessverre ikke får klem på fra kloss hold.
Allen 0Kom inn for Lallana i det 82. minutt, og gikk rett i krigen. Et greit innhopp.
Origi 0Får bare et minutt på banen når han kommer inn på overtid.