Flanagan(63)
Berghuis(73)
Britos(58)

Skrevet av Marius Rabben

Roberto Firminos scoring sørget for en komfortabel avslutning på en rolig hjemmekamp. Watford spilte betraktelig bedre i andre omgang, men kom ikke nærmere scoring enn Odion Ighalos forsøk etter 55 minutter, der Simon Mignolet vartet opp med en klasseredning. De røde, som var mer bakpå og hadde mindre ballbesittelse etter pause, skapte ikke mye før Firmino doblet ledelsen, men det siste kvarteret ble en transportetappe. Christian Benteke var nær scoring på overtid.

90:Slutt!

90:Benteke header over fra tre meter etter innlegg fra Brannagan på høyre. Spissen når akkurat ikke høyt nok opp til å styre headingen nedover.

90:Liverpool-spillerne triller ballen seg imellom midt på banen.

90:Det legges til tre minutter.

89:Benteke angriper fra venstre, men skyter rett i en Watford-forsvarer i boksen.

88:Moreno bytter med Randall.

87:Ibe setter ballen i utsiden av stolpen fra skrått hold etter et lavt og hardt innlegg fra Firmino.

86:Watford leter etter rom og løsninger, men Liverpool forsvarer seg kompakt.

82:Allen spiller gjennom Benteke, som føles av Britos på vei inn i boksen. Avslutningen går rett på Gomes.

78:Ojo rusler av banen til applaus fra Anfield-publikumet. Brannagan, som fyller 20 år i morgen, kommer inn.

77:Watford-fansen tror Ighalo scorer når han dunker ballen i nettveggen. Heldigvis for hjemmelaget går ballen på feil side.

76:2–0! Firmino snapper opp ballen på Watfords halvdel etter at Ojo blokkerer en langpasning. Brassen går rett på mål og dobler ledelsen med et skudd fra 17 meter. Svakt keeperspill av Gomes.Roberto Firmino scorer etter innlegg fra Sheyi Ojo.

75:Amrabat legger inn. Lucas klarerer med hodet.

74:Liverpool har hatt lite å by på etter pause.

73: Berghuis feller Ibe på kanten og får gult kort.

72: Berghuis skyter rett på Mignolet etter å ha fått ballen av Deeney på 16-meteren, noe ut mot høyre.

70:Watford presser på for en utlikning, og Deeney gjør det bra ved å holde unna to Liverpool-spillere på kanten. Det påfølgende innlegget av Anya er bra, men Ighalo bommer på ballen i boksen.

69:Det blir det siste Abdi gjør. Han bytter med Amrabat.

68: Abdi skyter selv. Ballen går meteren over mål.

67:Abdi kommer seg forbi Allen, og felles av samme mann på 18-19 meters hold. Frispark til Watford i god posisjon.

65:Liverpool snytes for corner når Abdi takler Ojo ved dødlinja.

63:Flanagan får se det gule kortet etter en takling på Abdi.

62:Firmino prøver seg med venstre fra nokså skrått hold. Gomes redder uten problemer.

61:Coutinho byttes ut til fordel for landsmannen Firmino.

60:Ballbesittelsen er jevnere fordelt nå enn den var før pause. Watford har et lite initiativ.

58: Britos sparker regelrett ned Benteke, og får gult kort. Watford-forsvareren prøver å sparke til ballen, men treffer heller angriperen i brystet. Benteke kommer seg på beina etter en pust i bakken.

57: Jurado bytter med Berghuis.

55: Ighalo får ballen på 16-meteren og finter vekk en taklende Moreno. Alene med keeper sikter han mot hjørnet, men Mignolet gjør en klasseredning. Sisteskansen får et par fingre på ballen som så ut til å gå rett i mål.

53:Med bedre tid og «riktig» fot slår Ojo et nytt upresist innlegg fra høyresiden.

52: Suarez bytter med Guedioura.

50:Ojo sikter på Benteke, men ballen sklir av høyrefoten og havner på tribunen.

48:Coutinho bommer på ballen rett foran mål, idet han bare skal bredside inn dagens andre med venstrefoten, på et lavt innlegg fra Benteke.

47:Ojo legger inn. Britos header ballen vekk. Ibe kommer fri på motsatt side og slår lavt inn, men igjen får gjestene klarert.

46:Watford sparker i gang den andre omgangen. Nå angriper Liverpool mot The Kop.

Det er tydelig at kampen betyr forholdsvis lite etter første omgang å dømme. Sol og søndagstempo har ikke gitt mange sjanser så langt, men det er lite å si på at Liverpool leder halvveis. Rødtrøyene har dominert ballbesittelsen, med 70 mot 30 prosent, og Watford sliter når vertene skrur på presstempoet. Scoringen til Allen er imidlertid det eneste skuddet på mål hittil. Bortelaget har yppet seg på kontringer, spesielt etter Liverpool-dødballer, og angrepet fra kantene. Ighalo er en trussel sentralt, men har ikke fått testet Mignolet.

45:Pause!

45:Liverpool holder på ballen når det nærmer seg pause.

44:Skrtel er veldig tøff i duell med Deeney i boksen. Noen i gult roper på straffe uten å bli hørt.

42:Coutinho prøver seg igjen. Han stormer fremover med ballen sentralt, kikker opp og skyter fra 20 meter. Skuddet går rett i en Watford-forsvarer.

41:Coutinho prøver seg med en frekk avslutning fra langt hold. Ballen har god retning, men keeper redder.

39:Watford svarer med å holde på ballen og angripe fra kantene. Liverpool-forsvarer står støtt og klarerer.

35:1–0! Allen scorer fra kloss hold etter at Benteke header ballen flott ned i boksen. Waliseren er våken og takler ballen forbi keeper. Coutinho slo innlegget i forkant.

34:Det blir Benteke som prøver seg, men frisparket går rett i muren. Returen på hel volley stoppes også i Watford-blokka.

33:Ibe får frispark rett utenfor boksen etter å ha blitt av Mario Suárez. Omtrent 18-20 meter fra mål.

30:Abdi skyter på volley etter en kort klarering på corneren. Ballen har god retning, men Skrtel blokkerer.

30:Watford slår langt mot Ighalo, som stikker i bakrom. Skrtel kommer flott inn og bryter. Corner.

29:Det skjer lite for øyeblikket. Ballen befinner seg på midtbanen, og det går sakte.

26:Coutinho slår et innlegg fra dypet mot Benteke. Ballen går over alle i boksen.

25:Watford kontrer på nytt etter en upresis Ibe-corner. Anya angriper langs venstresiden, utfordrer Flanagan og skyter fra skrått hold. Ballen går over og utenfor.

24:Ojo kjemper frem et nytt hjørnespark, igjen etter pasning fra Allen.

23:Ibe legger inn til Benteke, som må langt ut i feltet for å nå ballen. Han kommer ikke til avslutning.

23:Allen sender Ojo på løp. Tenåringen presser frem et hjørnespark.

21:Watford spiller seg flott ut av press på midtbanen. Raske trekanter og vending av spillet, men det tar ikke mange sekundene før Liverpool har ballen igjen.

18:Moreno skyter over fra 20 meters hold, omtrent der han scoret fra mot Stoke.

17:Deeney bryster ballen inn til Ighalo i boksen. Sistnevnte vinkes av for offside.

16:Abdi legger bra inn mot bakre stolpe, men Jurado når ikke opp.

15:Den påfølgende bølgen etter hjørnesparket renner ut til Watford-innkast.

14:Ojo når en Coutinho-pasning på høyresiden. Han legger inn mot Benteke, som taper duellen med en Watford-stopper. Liverpool får corner som de tar kjapt og kort.

12:En flott vending av Ojo på midtbanen setter i gang et angrep. Unggutten finner Coutinho på venstresiden, og Benteke er i boksen. Coutinho prøver imidlertid selv og skyter et par meter utenfor via en motspiller.

10:Watford klarerer en Ibe-corner, og setter umiddelbart i gang en kontring. Anya kommer seg etter hvert fri på venstre og legger inn. Abdi får ballen litt ut i feltet, og avslutningen på halvspretten sleives over mål.

9:Liverpool har hatt mye ballkontakt innledningsvis.

8:Ighalo snapper opp en feilpasning av Allen, og prøver seg fra rundt 40 (!) meter. Lobben går over målet til Mignolet.

7:Ypperlig spill og kombinasjoner av Liverpool på vei fremover. Innlegget fra venstresiden blir imidlertid klarert av Watford-forsvaret.

5:Ut av ingenting kommer plutselig Watford-spissene fri i mellomrommet. Deeney spiller gjennom Ighalo, som kun har Mignolet igjen, men Moreno løper ham glimrende opp og takler ballen ut.

4:Svært rolig start på oppgjøret. Flanagan prøver å finne Ojo med en stikker, men den blir for lang.

2:Forsøk på innlegg mot Benteke, men ballen går helt inn til keeper, som bokser den ut.

2:Rolig balltrilling på Liverpools halvdel det første drøye minuttet.

1:Benteke og Ibe tar avspark, og vi er i gang! Liverpool angriper mot Anfield Road End i første omgang.

0:You'll Never Walk Alone runger utover de solfylte tribunene på Anfield.

0:Spillerne kommer ut på banen til stående applaus.

0:Sol og nydelig spillevær på Merseyside i ettermiddag.

Jürgen Klopp gjør åtte utskiftninger fra laget som startet mot Villarreal. Simon Mignolet, med reservekeeper Danny Ward skadet, fortsetter i mål. Alberto Moreno spiller venstreback, mens alternativet Brad Smith er suspendert, og Philippe Coutinho er den offensive spilleren som er blitt beholdt. Jon Flanagan gjør sin første start siden 20.mars.

Vurdert av Torbjørn Flatin

Mignolet 7Overlot stort sett til sitt forsvar å ta hånd om de åtte cornerne som Watford hadde, men fikk vist sin verdi med en gnistrende redning på avslutningen til Ighalo.
Flanagan 5En ordinær forestilling fra scouseren. Virker tung, usikker og med dårlig timing, men unngår de stygge feilene.
Skrtel 6Fikk nok uventet mye å gjøre mot et Watford som fikk mange dødballer og har et par skikkelige mannfolk på topp. Virker lite skarp og langt unna formen, men greide seg tross alt rimelig bra i duellspillet.
Leiva 7Hadde en miss tidlig i kampen da han ble lurt sentralt i banen, men spilte seg opp. Bra til å lese spillet og greier seg også overraskende bra i luftrommet som midtstopper.
Moreno 6Noe av hvert fra den friske spanjolen. Kom inn og hadde en flott brytning sentralt på en tidlig sjanse i kampen, men ble lurt opp i pølsebua på den store sjansen til Ighalo.
Stewart 6Gjør en lojal jobb som anker og gir Allen mulighet til å konsentrere seg mer om det offensive. Er ujevn og litt enkel i sitt pasningsspill.
Allen Liverpools beste7Er til tider veldig bra, med fint driv, overblikk og pasninger. Hadde noe rusk i dag, inkludert et par balltap og et forårsaket frispark rett utenfor 16-meteren, men scoringen gjør at vi synes han fortjener prisen Liverpools beste.
Ibe 5Etter en nokså svak 1.omgang kom han seg til dødlinjen foran The Kop før det var gått to minutter etter pause. «Nå kommer han kanskje i gang» var tanken, og det ble litt bedre, men gjør også elementære feil som da han verken fikk ballen på mål etter lagt tilbake til lagkamerater som stod i kø for å score på sjansen mot slutten.
Ojo 7Ble plassert ute til høyre, med tydelig beskjed om å komme innover med sin venstrefot. Har noe av den overlegne selvtilliten som er så herlig å se, og da er det lett å tilgi at det blir noe ujevnt det han presterer. Fortjente ikke å bli byttet ut etter vår mening.
Coutinho 7Helt i øverste giret var han vel ikke, men likevel den som virket mest trolig å skape sjanser for Liverpool den første timen. Var involvert i 1-0, men burde ha scoret da han nærmest bommet på ballen foran The Kop.
Benteke 6En fin assist og et utmerket fremspill til Coutinho, og var mye involvert. Foran mål hadde han imidlertid uvanlig dårlig timing i dag og brente sjanser han normalt setter.
Randall 0Kom inn i sluttminuttene på venstreback for Moreno.
Firmino 0Kom innpå noen sekunder for sent til at vi registrerer poeng. Overtok i rollen til landsmannen Coutinho og var en del involvert, samt at han er noe så sjeldent som en offensiv midtbanespiller/flanke som scorer regelmessig.
Brannagan 0Fikk omtrent et kvarter inkludert overtiden, og greide seg helt greit da Klopp vel ønsket å gjøre midtbanen litt tryggere defensivt med å bytte ut Ojo.