Jelavic(37) ()
Howes() ()
Lovren(54)

Skrevet av Tor Sandø

Liverpool og West Ham må ha nye 90 minutter for å avgjøre hvem som skal kvalifisere seg til femte runde. Liverpool var best og var nærmest på en utrolig trippel-sjanse ved Benteke og Allen i andre. West Ham var heller ikke uefne og Valencia og Moses var aktive mot et nykomponert og tidvis usikkert Liverpool-forsvar. Klopp byttet ut ti av spillerne som var i aksjon mot Stoke. Mange av de unge og uerfarne spillerne til Liverpool markerte seg bra, blant dem Brannagan, Teixeira og Smith. De får nok en ny mulighet på Boleyn Ground i omkampen. Noen omdiskuterte situasjoner, blant annet en dobbelt-hands fra Caulker i andre omgang.

90:Atkinson blåser av. Liverpool og West Ham må ha 90 minutter til for å avgjøre hvem som skal kvalifisere seg for neste runde.

90:Tre minutter er gått.

90:Sinclair blir tatt, men Atkinson vinker spillet videre.

90:Antonio header ballen i stolpen, men han har dyttet Enrique og får frispark mot seg. Ballen var også ute på innlegget, men assistentdommeren markerer ikke.

90:Benteke er litt for hardhendt med Ogbonna og får frispark i mot seg.

90:Vi er på overtid. Det er lagt til tre minutter.

90:Enrique tar frispark. Første sparket på ballen går til en West Ham-spiller. Svakt frispark.

90:Teixeira bytter med Enrique. Stående applaus.

89:Atkinson prater med Obiang. Ingen kort.

89:Aggressivt spill av Smith som bryter en West Ham-kontring. Blir tatt av Obiang.

88:Teixeira tar frispark. Liverpool-spillerne tar ikke i mot. Benteke alt for passiv.

87:Payet tar corner. Allen får headet ballen ut.

87:Antonio skyter via Caulker til corner.

86:Brannagan bytter med Sinclair.

86:Brannagan tar frispark fra 30 meter. Ballen ender hos Stewart. Igjen høyt høyt over. Heller dårlige skudd på Anfield.

85:Reid er litt for hardhendt med Teixeira. Klart frispark.

84:O`Brien skyter fra langt hold. Sleiver.

84:Antonio kaster inn, Mignolet rykker ut, men misser. Valencia blir liggende. Ikke straffespark.

83:Smith gir innkast i duell med Payet.

83:Teixeira hinker ut av banen.

82:Teixeira er skadet. Helt utrolig at Atkinson verken gir frispark eller gult kort på den.

81:Valencia utfordrer Liverpools forsvar. Liverpool bryter og Ojo kombinerer med Teixeira, som mislykkes med pasningen og blir tatt hardt av Song.

80:Jordon Ibe bytter med Sheyi Ojo.

80:Teixeira og Smith kombinerer. Blir ikke noen sjanse av det.

79:Mye Liverpool nå, men West Ham har mange spillere bak ballen.

78:Smith spilles igjennom, men ballen er alt for lang.

75:Utrolig angrep av de røde. Utrolig at det ikke blir mål.

75:Det hele ender med at Smith skyter ballen høyt over.

75:Benteke skyter. Det begynner med et flott gjennomspill fra Ibe til Benteke. Benteke skyter, Randolph redder, Allen skyter, Randolph redder og Benteke skyter og Hammers-keeperen redder også nummer tre. Der kunne belgieren ha lagt ballen rolig opp.

75:Benteke taper ny duell mot Ogbonna.

74:Teixeira skyter på Randolph fra kort hold. God Liverpool-sjanse.

73:Allen bryter. De røde i overtall nå.

72:For en klarering av Caulker. Sklir av foten. En skikkelig sleiv.

71:Går litt for sakte når Liverpool går i angrep nå. Blir litt for forutsigbart.

70:Moses bytter med Antonio.

70:Jelavic tar Mignolet. Frispark.

68:Teixeira tar frispark halvveis inn på West Hams halvdel. Ballen havner hos Benteke som bare har keeperen igjen, men ballen går andre veien. En sterk prestasjon.

67:Valencia tar Teixeira. Frispark.

67:Smith med en crosser fra venstre mot Ibe på høyre. Igjen for lang. Mye nesten nå.

66:Clyne med en god stikker mot Benteke. Hammers-forsvaret klarerer. Det hele ender hos Smith, som utfører et nytt dårlig skudd høyt høyt over mål.

65:Allen prøver en stikker igjen. Ballen går inn til keeper.

64:Brannagan tar corner. Denne gang litt for lang.

63:Teixeira skyter knallhardt nede til høyre for keeper. Ballen fikk ballen fra Smith. West Ham-keeperen redder. Godt skudd.

63:God jobb av Clyne når han unngår å få corner i mot og i stedet skyter ballen via Cresswell og til utspill fra mål.

62:Lovren med ny tøff takling mot Moses.

62:Brannagan tar corner. Den er alt for kort. West Ham har brukbar kontroll.

61:Benteke spiller fra Allen. Ogbonna får foten på ballen. Corner.

61:Benteke blir tatt godt vare på av tøffe midtstoppere.

60:Allen sender ballen på et av de øverste radene på The Kop da han får ballen fra Clyne. Kunne blitt en god sjanse som waliseren burde tatt bedre vare på.

59:Stewart tar frispark.

59:Song handser. Frispark.

59:Roligere periode nå.

58:Teixeira går i bakken. Får ingenting.

57:Blåser i Liverpool.

56:Lang ball mot Ibe. Randolph redder.

55:Payet tar frispark halvveis inne på Liverpools halvdel. Går inn til Mignolet.

54:Lovren får gult kort etter å ha tatt Moses.

52:Stewart utfordrer West Ham-forsvaret. Reid tar et solid tak i trøya til unggutten. De røde får ingenting.

52:Bildene fra Payets frispark viser at Caulker handser.

51:Clyne skyter. Ballen går litt for høyt.

51:Brannagan spiller gjennom Benteke. Ogbonna er først på ballen.

50:Payet tar frispark. Klabb og babb foran keeper, helt til ballen blir klarert.

49:Clyne tar Jelavic. Frispark.

48:Allen tar frisparket kjapt.

48:Stewart går i gresset. Frispark.

47:Mignolet har ballen lenge, men blir ikke dømt på denne gang.

46:Allen forsøker å spille gjennom Benteke. Mislykkes.

46:Jelavic spiller til Valencia. West Ham har begynt andre omgang.

Liverpool har vært best i en svært så sjansefattig omgang på Anfield. Brannagan nærmest med et godt langskudd som Randolph måtte strekke seg på for å ta. West Hams Obiang med deres eneste sjanse i overtidsminuttene. Ballen strøk stolpen på langskudd. Liverpool best i starten av omgangen, mens West Ham tok noe mer over etterhvert. Liverpools nykomponerte forsvar satt under press flere ganger.

45:Atkinson blåser lagene til garderoben.

45:Clyne forsøker et innlegg fra høyre, men mislykkes.

45:West Ham forsøker å få til noe mot slutten, men Liverpool forsvarer seg bra.

45:Obiang skyter hardt fra 18 meter. Ballen stryker stolpen. West Ham nære med sin første sjanse.

45:Payet tar frispark.

45:O`Brien blir tat. Frispark.

45:Det er lagt til tre minutter.

45:Smith spiller ballen inn til keeper, men får ikke dømt mot seg.

44:Payet tar frispark. Reid header mot cornermerket. Teixeira tar ballen.

43:Caulker slår inn foran Randolph. Allen er for hardhendt med keeperen og pådrar seg frispark.

42:Brannagan tar frisparket fra 18-19 meter. Rett i muren.

42:Reid tar tak i Teixeira. Klart frispark.

42:Benteke kjemper hardt for å få kontroll over ballen. Ballen går til innkast.

41:Mignolet tar femmeter.

41:West Ham med innlegg fra venstre. Ballen går inn til Mignolet.

39:Allen tar frispark fra egen 16-meter etter at Lovren er blitt taklet.

39:Payet tar frispark fra høyre.

38:O`Brien spiller ballen oppover høyresiden. Han blir tatt av Stewart. Frispark.

37:Benteke viftes av for offside.

37:To kjappe bytter for bortelaget.

37:Kouyate bytter med Jelavic.

36:Tomkins bytter med O`Brien.

35:Brannagan skyter fra 17 meter. Randolph slår ballen til ccrner. Kampens første sjanse.

35:Liverpoolspiller mye inn i midten, der West Ham står med hele laget.

34:Ibe skyter fra kanten av 16-meteren og i en West Ham-spiller.

33:Ender med at Smith mister ballen.

33:Liverpool triller ball på egen banehalvdel. Hammers møter ikke før de er godt inne på egen.

32:Spillet i gang igjen.

32:Allen fikk også en smell, men det er West Ham-spilleren som får den hardeste. Han må ut av banen for å få behandling og stoppet blødning.

30:Tomkins er skadet etter å ha knallet sammen med Allen.

30:Randolph tar frispark fra egen 16-meter igjen.

29:Brannagan tar corner. Caulker får foten på ballen OG Kouyate, som får frispark og vondt i hodet.

29:Liverpool-spillerne spiller fra mann til mann. Ender med en stikker fra Allen mot Benteke. Ballen går til corner.

28:West Ham får frispark på egen halvdel.

27:Var nok ikke Smith som fikk headet ballen ut. Valencia var på ball og headet ballen inn i hånda til australieren. Ingen straffespark.

27:Valencia faller. Lovren får headet ballen ut.

26:God klarering fra Smith på et godt innlegg fra West Hams venstre kant. Header ballen ut i sikker sone.

25:Teixeira med en glimrende stikker mot Benteke. Ballen er litt for lang og keeper redder.

24:Caulker med en forferdelig feilpasning mot Brannagan.

23:Brannagan tar frispark fra 35 meter. Frisparket er godt slått mot Benteke. Han hindres imidlertid såpass at han ikke får møtt ballen med hodet. Den går helt inn til Randolph.

23:Kouyate tar Teixeira. Frispark.

22:Brannagan tar corner. Benteke får headet mot mål. Der står Cresswell og header ballen ut.

22:Gode kombinasjoner mellom Ibe og Teixeira og Ibe og Benteke. Begynner med en tunnel Ibe tar på Song. Han fører opp i full fart. Ender med corner.

21:Mignolet skal upresset legge ballen til Caulker på høyre side. Ballen går til innkast.

20:Randolph tar frispark innenfor egen 16-meter.

20:Teixeira legger inn fra venstre. Når aldri Benteke.

19:Ibe dytter Ogbonna. Frispark.

18:Venter fortsatt på kampens første sjanse.

17:Nytt innlegg fra West Hams ving, denne gang fra høyre. Tomkins sender imidlertid ballen utenfor målet og opp på rad 17 på The Kop.

16:Farlig angrep for West Ham. Ballen blir lagt inn fra venstre, Lovren misser og en overrasket Valencia header ballen utenfor.

16:Moses har hatt mye ball så langt.

15:Moses får lagt inn mot Valencia. Han får ballen foran Caulker, men mister kontrollen. Mulig hands også. Liverpools ball.

15:Mye fram og tilbake nå.

13:Allen har kontroll på ballen, men misser en pasning til Ibe. Blir heldigvis ikke farlig.

13:God jobb av Brannagan som hindrer West Hams midtbanespillere i å trille ball.

12:Teixeira og Benteke presser høyt.

11:Ibe tar ballen fra Cresswell, men skyter en alt for lang ball som går inn til Randolph.

11:Benteke tar reid, men Liverpool får innkast. West Ham bryter.

10:Payet tar frispark. Han skyter fra 27 meter. Mignolet har kontroll.

10:Stewart takler en West Ham-spiller halvveis inn på egen halvdel.

10:West Ham som har ballen nå.

9:Godt forsvarsarbeid av Smith. Nekter Moses å gå i angrep.

8:Moses demper ballen med Smith i ryggen.

7:Ibe fører opp på venstre. Ballen går til Brannagan, som skyter høyt over.

7:Teixeira jager ballen, men den går inn til keeper.

7:Payet tar corner foran The Kop. Ballen heades ut.

6:Moses fører opp. Får corner.

6:Smith slår til Benteke, som mister ballen til Kouyate. Benteke takler og Hammers-spilleren får frispark.

5:Ballen går fra spiller til spiller hos Liverpool. West Ham ligger lavt.

3:Ibe slår til Smith og videre til Brannagan. Han slår inn. En West Ham-forsvarer får headet til egen keeper.

3:Brannagan tar corner. Slår kort til Smith som legger inn.

1:Liverpool med første angrep. Ender med innkast West Ham.

1:Benteke spilte ballen til Teixeira. Vi er i gang.

0:Atkinson har kastet mynten. Liverpool starter med The Kop i ryggen.

0:Spillerne venter på å entre Anfields våte gress. Hele ti endringer fra siste kamp mot Stoke.

0:Vått og kaldt på Anfield, men haglbygene har visstnok gitt seg.

0:Endelig er Lovren tilbake i Liverpools startellever. Her sammen med West Hams Jelavic.

West Ham gjester Anfield i 4.runde i FA-cupen, og kan ta en historisk trippel mot Liverpool. Etter å ha vunnet begge ligakampene mot Anfield-klubben denne sesongen kan The Hammers for første gang i historien vinne tre kamper mot Liverpool i en og samme sesong.

Dejan Lovren er tilbake i startoppstillingen etter sitt skadeopphold. Dette blir hans første kamp siden den første semifinalen mot Stoke i ligacupen, den 5.januar. Kroaten får med seg Steven Caulker som stoppermakker. Dette blir innlånte Caulkers første start for Liverpool.

Det er gjort ti endringer på laget i forhold til tirsdagens andre semifinale mot Stoke. Joe Allen er kaptein for Liverpool i denne kampen, hvor Jürgen Klopps menn skal forsøke å ta seg videre til 5. runde i FA-cupen.

Vurdert av Einar Kvande

Mignolet 5Hadde ikke mye å henge fingrene i, men sliter som vanlig når han får tilbakespill i beina og har et horribelt forsøk på utboksing i sluttminuttene som fort kunne ha blitt skjebnesvangert.
Clyne 6Ikke helt venn med ballen i dag, og er upresis i avleveringene. Har relativt god kontroll defensivt, og forsøker seg også med offensive bidrag. Blant annet et brukbart skudd i andre omgang.
Lovren 7Feilberegner et innlegg i første omgang, og er alt for sen i et taklingsforsøk på Moses mot slutten av kampen. Sett bort fra dette leverte han stødig stopperspill.
Caulker 7Dårlig adresse på noen fremspill, og var også heldig som ikke fikk straffe mot seg på en hands i feltet. Men som kollega Lovren er han sterk i lufta, ruvende i forsvarsrekka og leverer en mer en godkjent kamp.
Smith 6Åpnet kampen med et meget godt innlegg, men varierte mye i prestasjonene i løpet av de 90 minuttene. Spilte fint fri Teixeira i andre omgang. Litt uvøren i markeringsspillet på sin side.
Allen 7 Liverpools kaptein for kvelden gikk foran med en herlig innsats. Burde ha fått skuddet etter en times spill på mål, da han ble nydelig servert av Clyne. Var også nær ved å få hull på byllen på en retur etter et Benteke-skudd på tampen av kampen.
Brannagan 7Imponerte med ro, overblikk og en herlig skuddfot. Hans skudd etter 35 minutter hadde fortjent en bedre skjebne. Et meget lovende talent.
Stewart Liverpools beste8Det er noe som minner om Dietmar Hamann med måten Kevin Stewart spiller fotball på. Er årvåken, finner alltid rom, takler kontant og slår gode pasninger. Tar også sugende returløp.
Ibe 4Var upresis i det meste han foretok seg i denne kampen, både pasninger, innlegg og mottak. Hadde et par gode kombinasjoner med Teixeira, men det ble ikke noe sluttprodukt av det. Byttet med Ojo kunne godt ha kommet tidligere.
Teixeira 7Har en herlig teknikk, finner gode posisjoner og kommer også til avslutninger. Har tre gode skudd i løpet av kampen, og bør få fornyet tillit i omkampen. Slår et nydelig fremspill til Benteke etter 25 minutter, og skaffer et frispark i god posisjon like før pause.
Benteke 4Det blir bare nesten for den kraftige spissen, som virker å spille uten selvtillit for øyeblikket. Kommer til 2-3 gode muligheter, men bommer regelrett på ballen på to av dem. Har et skudd i sluttminuttene som skaper en farlig retur. Virker vaksinert mot å score akkurat nå
Enrique 0Kom inn for Teixeira i det 90. minutt, og det første han gjorde var å slå et helt håpløst frispark som West Ham fikk en farlig overgang på.
Sinclair 0Kom inn for Brannagan i det 86.minutt. Fikk se litt til ballen, uten at han klarte å skape noe av betydning.
Ojo 0Kom inn for Ibe ti minutter før slutt, og markerte seg umiddelbart med å dra i gang en farlig kontring. Frisk i innhoppet sitt.