Man Utd - Liverpool

3-1)

12.09.2015 /Premier League /Old Trafford / Tilskuere: 75 347 / Dommer: Michael Oliver

Skrevet av Arve Vassbotten

Etter en nitrist førsteomgang, der Liverpool ikke klarte å sette David De Gea på prøve en eneste gang, ble det mer fart i kampen for begge lag i andre omgang. Manchester United kom best i gang, da Blind fikk stå helt alene og klinke ballen i mål etter et kort frispark fra Mata etter 49 minutter. Man Utd økte til 2-0 på straffespark etter 70 minutter da Herrera først ble felt av Joe Gomez, før han selv satte straffen høyt i målet. Liverpool hadde noen brukbare muligheter utover i omgangen. Spesielt da Blind reddet en heading fra Skrtel på streken. Det ble nytt liv i kampen da Christian Benteke scoret på et fantastisk brassespark etter 84 minutter, men håpet om en utligning levde imidlertid ikke lenge. Det sørget 19-åringen Martial for å knuse da han økte ledelsen til Man Utd til 3-1 i sin debut.

90:Slutt

90:Benteke vinner i lufta, Milner er på ballen men Blind får ballen unna.

90:Det er lagt til fire minutter på Old Trafford.

90:Clyne kommer seg fri på kanten, legger inn i feltet men ballen går over på den andre siden der Moreno bommer på ballen.

88:Lucas Leiva bytter med Alberto Moreno.

86: Martial scorer i debuten for Man Utd. Går mellom Skrtel og Clyne før han setter ballen i hjørnet.

84:Christian Benteke scorer etter vindunderlig mål på brassespark. Knallhardt i mål.

83:Jordon Ibe setter fart inn i feltet og avslutter godt, men De Gea får slått til corner. God mulighet for Liverpool, der Ibe turde å utfordre.

82:Milner prøver å nå Benteke inne i feltet. Men innlegget er ikke i nærheten av å være godt nok.

80:Origi prøver seg på et raid, men blir stoppet av Schneiderlin.

76:Christian Benteke header like over etter et godt innlegg fra dødlinja fra Milner.

75:James Milner får gult kort etter en hard takling på Ashley Young.

74:Danny Ings bytter med Divock Origi.

74:James Milner skyter langt over for Liverpool fra ca 20 meter.

73: Darmian får gult kort etter en situasjon med Ings.

72: Michael Carrick bytter med Schneiderlin.

70: Herrera scorer på straffe Setter ballen høyt og hardt.

70:Gomez feller Herrera inne i feltet og dommeren dømmer straffe.

68: Young ligger nede etter å ha tråkket over. Kommer innpå igjen etter en liten behandling på siden.

66:Roberto Firmino bytter med Jordon Ibe.

66: Mata bytter med Martial.

65:Martin Skrtel er nær ved å score etter corner. Blind redder på streken, og like etter er Frimino nær på bakerste stolpe.

64:Gomez bryter et oppspill, og sender Benteke fri i bakrommet. Men Darmian får ordnet opp.

61: Young skyter over.

60:Dejan Lovren feller Fellaini på ca 18 meter, og Man Utd får frispark.

57:Danny Ings med en nydelig avslutning. Demper på brystet før han får skudd halvveis liggende. God redning av De Gea.

56:Roberto Firmino ender opp med ballen like etter et dårlig utspill av De Gea, men får ikke ballen fram til Benteke. Likevel den største sjansen til Liverpool.

56:Clyne slår inn i feltet men De Gea tar den enkelt.

55:Ings viser tendenser med veggspill med Can, men stoppes enkelt av Smalling.

51: Schweinsteiger styrer ballen like utenfor etter corner fra Blind.

49: Blind scorer etter innlegg fra Mata på frispark. Står helt alene ved 16-meteren. En suser som Mignolet virker sjanseløs på.

48:Nathaniel Clyne får gult kort for felling av Cole like utenfor 16-meteren.

46:United tar avspark i andre omgang.

46: Memphis Depay bytter med Young.

Manchester United har dominert stort i første omgang, og Liverpool har aldri klart å sette sitt spill.

Hjemmelaget har vært farlig frampå flere ganger, uten å klare å skape de helt store sjansene.

Skrtel og Clyne har vært flinke til å rydde unna det som har kommet spesielt på Man Utds venstrekant der Memphis Depay har vært mye involvert for United.

United har også hatt en klar plan om å legge lange baller inn i midten mot Fellaini, men Liverpools forsvar har vært gode i de duellene, og andre ganger har Fellaini hatt for dårlig føstetouch til å skape noe. Men en omgang der Liverpool stort sett har vært presset tilbake på egen banehalvdel, og har skapt svært lite framover.

De Gea har ikke blitt satt på prøve en eneste gang.

45:Pause.

45:Liverpool i angrep, etter at Benteke vinner ballen dypt i banen. Men United får brutt når Can sender en dårlig pasning mot Firmino.

45:Lucas får tilsnakk etter takling.

44:Benteke vinner en duell på midtbanen for Liverpool. Men blir igjen helt alene og må søke seg bakover etter støtte.

42:Livsfarlig tilbakespill fra Can mot Mignolet. Men keeperen slipper med skrekken.

40:En elendig førstetouch av Fellaini inne i boksen, og Liverpool får igjen ryddet opp det som kunne blitt en farlig sjanse for hjemmelaget.

38:Godt kjempet av Firmino, som vinner tilbake ballen på motstanderens banehalvdel etter først å ha tapt ballen. Men finner ingen medspillere etter det og Man Utd klarerer.

37:Gomez god i duell med Mata, og Liverpool får gått i angrep.

37:James Milner spiller i dag sin 400. kamp i Premier League.

36:Skrtel får igjen headet unna et innlegg fra Memphis mot Fellaini.

35:Can med god pasning til Benteke i bakrommet, men Benteke blir avblåst for offside. Første gode angrep for Liverpool.

33:Ballen ender hos Memphis etter en feil av Milner. Skrtel får klarert.

31:Firmino har mulighet til å starte en kontring når Liverpool bryter. Men stopper opp og snur seg for å se etter mulighet for støttepasning.

30:Memphis forsøker å lure Clyne en mot en, men igjen går Liverpool-backen vinnende ut av duellen.

29: Mata tar frispark fra høyrekanten og løfter mot Fellaini i feltet, men Simon Mignolet gjør en god jobb i feltet og holder ballen.

26:Ings snapper en heading fra Fellaini, og lobber mot Benteke. Blind klarerer. Men godt tenkt av Ings.

24:Clyne vinner en duell med Memphis Depay. Det er på den siden det meste skapes for United. Hollenderen er mye involvert, men Clyne har så langt vært bra med.

23:Luke Shaw stopper Milner effektivt og United starter ett nytt angrep.

22: Memphis Depay får ballen på venstresiden av feltet og får skutt, men Skrtel får en fot på ballen og nytt hjørnespark til hjemmelaget.

21:Milner stoppes på høyrekanten, en lang ball fram mot Fellaini, som avblåses for offside.

19:Nathaniel Clyne får ballen etter Shaws klarering, men skuddet går utenfor.

19:Gomez legger inn til Benteke med høyrebeinet. Denne gangen vinner Shaw ballen.

19:Benteke holder på ballen på 16-meteren og Liverpool får laget etter. God jobb av belgieren.

18:Firmino sterk i duell med Schweinsteiger og får sammen med Milner brutt Man Utds angrep.

17:Nytt innlegg inn, igjen får Liverpool klarert. Men er under stort press nå.

17: Memphis Depay tar corner også fra høyrekanten og Benteke rydder unna.

16: Memphis Depay tar corner fra venstre legger den dypt i banen til Blind, som legger inn. Skrtel klarerer.

15:Benteke skaffer Liverpool frispark ved midtbanen, og dermed får Liverpool en etterlengtet pause for å roe ned litt.

13:Ings forsøker en pasning fra Firmino på en sjelden visitt på Man Utd barnehalvdel. Men pasningen er for dårlig og hjemmelaget erobrer ballen.

13:Manchester United har hatt ballen 66,4 prosent av tiden til nå i kampen.

12:Bra angrep fra United på høyrekanten Darmian kommer på kanten og legger en 45 graders pasning inn i feltet. Men Liverpool får klarert.

9:Simon Mignolet bokser unna skudd/innlegg inn i boksen mot Fellaini. Nå trengs det skjerping fra Liverpools bakre firer.

8:Rett etter nok en dårlig feilpasning i Liverpools forsvar, og er nok en gang heldig som unngår baklengs når Memphis får ballen.

7:Dårlig kast fra Mignolet mot Gomez, snappes av Mata som gir til Fellalini, som heldigvis avslutter langt over mål.

7:Man Utd med klart mes ballinnehav de første minuttene. Men Liverpool er flinke til å presse fram feilpasninger.

6:Lovren beholder roen med ballen under press og klarer godt til Gomez på venstrebacken

5:Skrtel med risikabel pasning mot Lucas, men Liverpool beholder heldigvis ballen.

4:Christian Benteke skaffer frispark like over midtbanen.

3:Fellaini, spiller på topp for United i dag i Rooneys fravær, men er langt tilbake på banen for å hente ballen.

2:2. Nølende spill i starten, begge lag gir fra seg ballen lett. Men hjemmelaget prøver å koble grepet.

1:Mignolet med langt utspark mot Benteke som vinner duellen. Men Liverpool gir fra seg ballen.

1:Liverpool tar avspark med Firmino og Can.

De to lagene, som til sammen har løftet 80 pokaler over hodet, kommer til storoppgjøret med nederlag i generalprøven. Faktisk står United og Liverpool med like mange poeng, seire, uavgjortresultater og tap etter fire runder denne sesongen.

I Premier League-sammenheng står Liverpool med 13 seire og 25 tap i løpet av 46 kamper mot Manchester United. Fem av triumfene har kommet på Old Trafford, der de også, med 14 nederlag, har tapt flest bortekamper i Premier League-æraen. Tallenes tale er uansett klar: Det ender «alltid» med en vinner når Manchester United og Liverpool møtes. Faktisk har det bare endt uavgjort én gang på de 19 siste ligakampene mellom de to storlagene, noe som skjedde på Anfield for fire år siden.

LES ALT OM FAKTA FRA OPPGJØRET HER.

Hos Liverpool er Coutinho suspendert, mens Henderson, Lallana og Allen er skadet, og Sturridge er ikke kampklar.

Liverpool starter med dette laget: Mignolet, Clyne, Skrtel, Lovren, Gomez, Lucas, Can, Milner, Firmino, Ings, Benteke. Res: Bogdan, Toure, Sakho, Moreno, Origi, Rossiter, Ibe.

– Ings scoret her i fjor og kommer med selvtillitt om at han kan score, sier Brendan Rodgers før kampen.

– På bortebane må man være veldig organisert. Vi må komme tilbake til hvordan vi spilte mot Arsenal, men også spille uten frykt for å score mål, sier Rodgers.

Manchester Uniteds lag: De Gea; Darmian, Smalling, Blind, Shaw; Carrick, Schweinsteiger; Mata, Herrera, Memphis; Fellaini. Res: Romero, McNair, Rojo, Schneiderlin, Valencia, Young, Martial.

Wayne Rooney er dermed ute av laget på grunn av skaden han pådro seg på trening før kampen.

Ifølge Van Gaal ble han skadet på det første skuddet på ballen etter at han kom tilbake fra landskamppausen. Han regner ikke med at han vil være borte lenge.

Vurdert av Marius Rabben

Mignolet 4Nerver og ubesluttsomhet i et utkast ga United ballen i svært farlig posisjon tidlig, men ellers var det ikke særlig mye å gjøre for sisteskansen. Variabel med ballen i beina. Baklengsmålene var ikke hans skyld.
Clyne 5En vrien kamp for Clyne, som slet mye mer mot innbytter Ashley Young i andre omgang enn Memphis Depay før pause. Forårsaket frisparket, riktignok noe billig, som ledet til 1–0, ikke nok med fremover på banen, men var god i noen løpedueller.
Skrtel 4Dette var ikke Skrtels aften. Allerede i åpningsminuttene surret ham med ballen, vartet opp med enkle pasningsfeil og virket utilpass. Selv om han hadde noen viktig klareringer med hodet, var han et godt stykke unna sitt beste. Anthony Martial ble sluppet for enkelt forbi ved 3–1.
Lovren 5Noen gode brytninger og et par susende taklinger. Han fremsto litt ubestemt og ga bort et frispark i farlig posisjon etter timen, men Lovren valgte å gjøre ting enklere i dag, og det var fremgang fra sist. Likevel en kamp under pari, i likhet med resten.
Gomez 4Tenåringen gjorde en grei jobb bakover – helt til han urutinert felte Ander Herrera i boksen etter pause. En stygg rippe i lakken, og det var igjen tynt fremover på banen. Noen gode involveringer, men ikke like solid som han har vært i tidligere bortekamper.
Leiva 6Markerte seg med bemerkelsesverdig ro under hardt press flere ganger, og han var Liverpools mest positive på midten, særlig i starten, men han fikk dårlig med hjelp, ble sliten og kom etter hvert på etterskudd.
Can 5Med energien etter Tyskland-debuten i behold løp han og jaget mye, men ble tidlig irritert over lite ballkontakt og få involveringer. 21-åringen viste prov på det offensive drivet sitt, men den siste pasningen stemte aldri.
Milner 4Dagens kaptein løp som vanlig enormt mye, men tok ikke særlig grep i kampen. Vartet opp med noen ekle feilpasninger, slurvet og pådro seg gult kort.
Firmino 5Slet med å finne rollen sin i den uvante kantposisjonen. Kom ikke helt med i kampen fra start. Etter pause kom han til et par brukbare sjanser, men han valgte heller å sentre på tvers enn å skyte da han fikk ballen i boksen, før han nok burde utliknet – men bommet på mål – i det 65. minutt. Byttet ut sekunder senere.
Ings 4Dette var Ings’ første kamp fra start i Liverpool-drakt, men i likhet med Firmino virket han utilpass på kanten. Ings spilte på venstresiden, og han løp mye, men fikk ikke til noe med ballen. Kom til lagets første ordentlige avslutning etter 57 minutter, men fikk ikke god nok klem på kula. Tatt av banen kvarteret før slutt.
Benteke Liverpools beste6Vanskelig kamp for kraftspissen, som igjen virket isolert på topp i veldig store deler av kampen. Han hadde noen fine detaljer og solide dueller, men hadde generelt for lite å jobbe med. Vant mange luftdueller, og brassereduseringen var kampens klareste lyspunkt for gjestene. Får bestemannsprisen.
Moreno 0Byttet inn i sluttminuttene.
Ibe 0Kom inn med 25 minutter igjen på klokka. Klar fremgang etter en svak sesongstart, og han kom til et godt skudd mot slutten.
Origi 0Fikk sin offisielle debut kvarteret før slutt. Rakk ikke å gjøre særlig mye ut av seg.