Man Utd - Liverpool

1-1)(1 - 3)

17.03.2016 /Europa League /Old Trafford / Tilskuere: 75 180 / Dommer: Milorad Mazic (Serbia)

Skrevet av Marius Rabben

Liverpool-spillerne roet nervene etter en rotete åpning, og de var betraktelig nærmere et seiersmål etter pause enn Manchester United var en billett til kvartfinalen. 1–1 her betyr at Jürgens Klopps mannskap går videre med 3–1 sammenlagt. Philippe Coutinhos magi på tampen av første omgang knuste hjemmelagets håp om avansement, og Liverpool er dermed det første engelske laget som har slått Manchester United i Europa-sammenheng.

90:Slutt!

90:Lingard løper inn i Lovren i boksen. Dommeren har ingen planer om å blåse straffe.

90:To minutter legges til.

90:Benteke legger flott ned til Origi, som setter fart og skyter rett på keeper.

88:United prøver å angripe direkte og sentralt, men er upresise. De virker resignerte nå.

85:Valencia roper på straffe når et innlegg er innom armen til Milner, men dommeren er bestemt når han vinker spillet videre.

84:Liverpools siste bytte for kvelden: Firmino går ut til fordel for Benteke.

83:Dommeren viser Firmino det gule etter å ha brukt armene mot Lingard.

82:Liverpool-fansen dominerer på Old Trafford i kveld. Stadig flere hjemmesupporterne reiser seg og går.

81:Coutinho tar frisparket, men skyter himmelhøyt over.

79: Schweinsteiger får et klokkeklart gult kort når han feller Lallana på 17 meter. Frispark til gjestene i svært god posisjon.

78:Ny sjanse for Coutinho, som fyrer av fra 16-meteren. Igjen går avslutningen rett på keeper, men det er så hardt at de Gea tvinges til å lage corner.

75:Coutinho får en stor sjanse etter en frekk hælpasning av Can i boksen. Coutinho rykker mot høyre, men skyter rett på keeper.

75:Origi stoppes av Smalling på vei fremover.

73:Henderson går rett i garderoben med en klubblege.

72:Rashford gjør det bra når han kommer seg ned til dødlinja og slår ut til Fellaini, men han skyter over på direkten.

71:Henderson gir kapteinsbindet til Milner, og går av banen. Allen kommer inn på midten.

71: Carrick bytter med Schweinsteiger.

70:Origi får plutselig ballen med enormt bakrom, men kommer skrått nok til at United rekker å få hjem flere spillere. Situasjonen ender uten avslutninger.

69:United har ingen problemer med å klarere.

68:Lallana vinner Liverpools første corner for kvelden.

67:Sturridge går misfornøyd av banen. Origi kommer inn for gjestene.

66:Can kommer seg forbi Carrick, men Firmino stoppes av Blind i neste trekk.

63: Martial og Lingard spiller vegg. Det harde skuddet til førstnevnte går utenfor.

63: Rojo bytter med Darmian.

62:Coutinho danser forbi fire–fem spillere før han slipper ballen til Sturridge, men avslutningen er altfor svak. Utenfor fra kloss hold.

62:Liverpool-spillerne får holde mer på ballen på Uniteds halvdel nå.

60:Glimrende innlegg av Carrick fra høyre, og Fellaini får headet i boksen. Avslutningen går rett på Mignolet.

57:Mata legger inn mot Fellaini og Rashford, og sistnevnte tar ballen ned med brystet og klemmer til. Utenfor.

56:Sakho stopper Rashford i boksen med en kjempetakling.

55:Ballen spretter beleilig for Sturridge midt på Uniteds halvdel, men han kommer ikke forbi Smalling.

53:United styrer spillet. Liverpool forsvarer seg kompakt.

52:Sakho klarerer på nytt.

52:Carrick slår knallhardt inn. Milner får kneet på ballen, som går ut til corner.

51:Like etter får Clyne samme kort når han feller Rashford på sin side. Nytt frispark til United rett utenfor boksen.

50:Ny albue fra Fellaini. Nå får Lovren den i bakhodet, og dommeren straffer United-spilleren med gult kort.

49:Mata skrur inn et hjørnespark. Sakho stanger ballen vekk.

46:Hjemmelaget går offensivt ut, men Mignolet plukker ballen etter et upresist innlegg fra høyre.

46:United triller i gang de 45 siste minuttene.

46: Varela bytter med Valencia.

En utrolig prestasjon av Philippe Coutinho på tampen gjør at Manchester United trenger tre scoringer til i kveld for å avansere til kvartfinalen. Etter en anspent åpning på kampen har de imidlertid vært farlig frempå en rekke ganger, og Liverpool, som periodevis har vært gode uten ballen, har slitt med å etablere et spill. Vertene var nær ved Jesse Lingard og Juan Mata før Anthony Martial scoret på straffe. Gjestene viste etter hvert bedre takter i angrep, og Daniel Sturridge ble stoppet av tverrliggeren på frispark etter en drøy halvtime. Jordan Henderson kom også til en god mulighet, men skjøt over fra kloss hold. Underholdende, fartsfylt og intenst på Old Trafford så langt.

45:Pause!

45:Liverpool utlikner! Philippe Coutinho rundlurer Varela på vei inn i boksen og chipper ballen frekt over de Gea. En flott pasning av Can på venstresiden i forkant.

43:Ny stor sjanse, denne gangen til hjemmelaget. En lang ball slås mot Fellaini i boksen, som legger den flott tilbake til Rojo, men forsvareren hamrer ballen like utenfor.

43:Mata legger lavt inn mot mål. Ballen klareres.

42:Coutinho får kort etter å ha vært for tøff i duell med Lingard. Frispark til United ute på høyresiden.

41:Kjempemulighet for Henderson etter strålende spill av Liverpool. Kapteinen kommer på et dypt løp, og Coutinho finner ham i boksen, men avslutningen går så vidt over det ene krysset.

40:Nå befinner ballen seg på Uniteds halvdel, og det er Liverpool som har den.

39:Liverpool ruller opp fra høyre mot venstre, men det avsluttende innlegget til Milner er igjen upresist. Femmeter til vertene.

37:Rashford passerer Milner på kanten, og kommer seg ned til dødlinja. Innlegget er lavt og farlig, men Liverpool får ballen unna. Nå er gjestene under hardt press.

37:Mata slår inn, men Sakho klarerer.

36:På motsatt halvdel, rett utenfor Liverpools straffefelt, dog mot venstre, får United frispark når Lingard felles. Clyne er synderen.

35:Sturridge tar selv frisparket fra skrått hold, og han pisker ballen rett i tverrliggeren! De Gea er sjanseløs, og Liverpool er veldig nær utlikning.

33:Sturridge rundlurer Blind på høyresiden, og spissen felles på vei forbi. Gult kort til United-stopperen. Frispark til Liverpool like utenfor boksen ute til høyre.

32: Martial tar straffen selv, og sender Mignolet feil vei. 1–0 til United.

31:Straffe til United! Martial felles av Clyne.

30:Fra litt lengre hold tester Firmino skuddfoten mot de Gea, men United-målvakten redder enkelt.

28:Coutinho fyrer av på direkten fra 16-meteren, men de Gea er med på dansen og redder strålende. Keeperen fanger også sin egen retur før Firmino når frem.

24:Sturridge får ballen på vei fremover, og Lallana kommer stormende til høyre, men spissen skyter selv rett i nærmeste forsvarer.

22: Martial skjærer innover i banen på typisk vis, forbi Clyne og Lallana, men franskmannen er litt for het i toppen når han avslutter. Ballen flyr over målet til Mignolet.

21:Plutselig åpner det seg opp enormt rom for Milner på venstresiden, men innlegget er upresist.

19:Den påfølgende corneren ender med klabb og babb, før ballen ramler ned på venstrelabben til Mata i boksen. På hel volley smeller han til, men skuddet går meteren utenfor.

18:United kommer til kampens første sjanse når Lingard får heade upresset fra kloss hold. Avslutningen er brukbar, men Mignolet redder strålende. Passivt forsvarsspill.

17:Lallana spilles flott igjennom av Sturridge, men vinkes av for offside alene med keeper. Riktig avgjørelse av dommerne.

17:Sturridge er med helt hjem til straffefeltet og snapper ballen.

14:Lallana gjør det vanskelig med en pasning mot Lovren, som er feilvendt og under press. United får en rask mulighet ved Mata, men Sakho og forsvaret ordner opp.

12:Liverpool jobber hardt for å få mer ballkontakt, og United-spillerne stresses når gjestene skrur på tempoet på pressingen. Intenst og litt rotete hittil på Old Trafford.

10:Igjen kommer Fellaini i fokus. Denne gang gir han Firmino en tydelig albue i en luftduell, og Liverpool får frispark. Firmino er oppgitt, og Fellaini får tilsnakk.

9:Fellaini går i bakken like utenfor boksen, i duell med Can. Dommeren blåser frispark til Liverpool fordi ballen treffer hånda til United-spilleren.

8:Klopps utvalgte stresser vertene tidlig når sjansen byr seg. United har ballen klart mest, men kommer foreløpig ikke til målsjanser.

7:Mata prøver å vende spillet over til Martial, men pasningen er altfor hard, og ballen havner på tribunen. En noe anspent åpning på oppgjøret.

5:Gjestene presser etter at Milner løste en situasjon flott nede ved eget hjørneflagg.

3:Liverpool bryter, og Coutinho finner Sturridge på høyresiden. Flere blir med fremover, men spissen bruker for lang tid og mister ballen.

2:United holder på ballen innledningsvis.

1:Milner spiller som ventet nede på venstrebacken fra start. Firmino og Sturridge presser som en duo på topp.

1:Umiddelbart angriper vertene ved Rashford, men Sakho vinner duellen og sikrer femmeter.

1:Sturridge og Firmino sparker i gang kampen!

0:De omtrent 3300 bortesupporterne markerer seg høylytt. Lagene står klare til å ta avspark.

0:Spillerne har kommet ut på banen.

0:Liverpool skal spille i sine mørke bortedrakter på Old Trafford denne kvelden.

Alberto Moreno er ute av troppen for gjestene etter å ha fått problemer på gårsdagens trening, så James Milner, som sto over grunnet sykdom sist torsdag, kommer inn på venstreback. Dette er Liverpools lag:

Mignolet; Clyne, Lovren, Sakho, Milner; Can, Henderson, Lallana; Coutinho, Sturridge, Firmino. Benk: Ward, Touré, Smith, Benteke, Allen, Origi, Ibe.

For hjemmelaget starter Daley Blind i midtforsvaret selv om han tidligere ble meldt å være ute av kamptroppen. Marouane Fellaini, som ikke ble straffet etter usportslig opptreden på Anfield, starter på midtbanen.

Liverpool og Manchester United møtes for 196. gang i historien, men bare for andre gang i Europa-sammenheng. For én uke siden vant de helrøde 2–0 etter mål av Daniel Sturridge og Roberto Firmino.

Dermed er utgangspunktet slik at Liverpool avanserer så lenge Manchester United ikke vinner med mer enn to mål.

Ender det 2–0 til hjemmelaget på Old Trafford, blir det ekstraomganger og en eventuell straffekonkurranse i kveld. Scorer gjestene, trenger Salford-laget fire mål for å gå videre på grunn av bortemål.

I kveldens pott ligger en billett til Europaligaens kvartfinale.

Avspark er klokka 21.05 norsk tid.

Vurdert av Tor Sandø

Mignolet 7Kjemperedning på en heading fra kort hold av Lingard i første omgang. Hadde utover det ikke all verden å gjøre. Hadde full kontroll bak en god forsvarsfirer.
Clyne 6Var ikke like heldig med alt han foretok seg. Tok Martial da dommeren korrekt pekte på straffesparkmerket og hadde også et par andre klønete taklinger. Hadde også et par gode inngripener der han brukte farten.
Lovren 7Plasseringssterk og er i ferd med å spille seg godt inn i forsvarsfireren. Kroaten er god til å lese spillet og hadde flere sterke og viktige taklinger.
Sakho 9Forsvarsgigant. Setter inn taklinger som treffer i ni av ti tilfeller og prøver på spektakulære ting og kommer unna med det. Uniteds angrepsspillere prøvde, men mislyktes. Gang på gang.
Milner 6Hadde en litt uvant rolle som venstreback. Rutinerte Milner gjorde seg ikke bort, selv om han hadde et par tilfeller av ballmiss. Jobber godt.
Can 9Tyskeren spilte godt på Anfield og følger opp med en minst like god kamp på Old Trafford. Stiller Fellaini og Carrick helt i skyggen. Etter førsteomgangen på Anfield måtte United bytte inn Carrick, denne gang måtte de bytte samme spiller ut. Årsak: Emre Can. God kontroll, plasseringssterk, spiller med atskillig rutine. Og spilleren er bare 22 år.
Henderson 7Jobber og sliter på midten. Hadde en fantastisk mulighet på slutten av første omgang, der han spiller vegg med Coutinho og skyter like over kryssfestet. Byttet ut knappe 20 minutter før slutt med en mulig kjenning.
Lallana 8God kamp av Lallana. Bevegelig og gjør ting hele tiden vanskelig for forsvarsspillerne. Jobber og løper på alle baller.
Coutinho Liverpools beste9For en kamp, for et mål. Lurte Varela sånn at han ikke kom ut etter pause. Vippet ballen over De Gea og i mål. Hadde i tillegg til det flere gode sjanser til scoring. Og du verden for en teknikk. Det fant ikke United ut av i to ganger 90 minutter.
Firmino 7Fikk tidlig kjenne Fellainis albu. Viste noe prov på det han kan av tekniske finesser, men var også borte i lange perioder.
Sturridge 6Skudd i tverrliggeren ble beholdningen for Daniel denne gang. Jobber og sliter, men får lite til i dag. Veldig lite fornøyd da han ble byttet ut etter halvspilt andre omgang.
Benteke 0Fikk fem minutter i dag og fikk ved et par anledninger vise muskler mot et vaklevorent United-forsvar.
Allen 0Gjorde en god figur på Anfield da han ble byttet inn. Fikk sjansen i 20 minutter i dag også og løp en hel del og bidro til at United aldri var i nærheten til å vinne midtbanen.
Origi 0Spilte 23 minutter og var aktiv. Tok med Smalling på flere løpeturer og var bra den lille tiden han fikk.