Newcastle - Liverpool

2-0)

06.12.2015 /Premier League /St James' Park / Tilskuere: 51273 / Dommer: Andre Marriner

Skrevet av Arve Vassbotten

Etter fire seire på rad ble det en stor nedtur for Jürgen Klopp og hans menn da det ble 2-0-tap mot dumpekandidat Newcastle søndag. Newcastle tok ledelsen da Winjaldum skjøt via Martin Skrtel og i mål etter 69 minutter. Målet ble kreditert som selvmål. Seks minutter seinere får Daniel Sturridge en kjempesjanse til å skape balanse i regnskapet da han ble spilt fri av Lallana, men skuddet med høyrebeinet gikk håpløst langt utenfor. Noen minutter seinere lobber Alberto Moreno ballen på direkten i mål, etter en nydelig pasning fra James Milner. Målet blir annulert for offside, men TV-bildene viser i etterkant at dette var helt feil. Der og da skulle det stått 1-1 på St. James’ Park. Da Liverpool satte inn sluttspurten, åpnet det seg store rom bakover på banen, og tre minutter på overtid satte Winjaldum inn den avgjørende scoringen. Han fikk da stå helt alene på venstresiden. Det så Sissoko, og alene med Mignolet lobbet Winjaldum ballen i mål. Svak forestilling av Liverpool som skapte få sjanser og hadde få avslutninger på mål.

90:Slutt.

90: Wijnaldum scorer Newcastles andre mål tre minutter på overtid. Får stå helt alene på venstresiden og lobber ballen over Mignolet, etter en perfekt pasning fra Sissoko. Altfor store rom i Liverpools forsvar.

90:Milner med lang ball mot Origi, men belgieren får ikke kontroll inne i feltet.

90:Lovren stopper en kontring ved Sissoko.

90:Skrtel heldigvis på beina igjen.

90:Martin Skrtel ligger nede med skade etter en duell. Holder seg til nakken. Det er lagt til fem minutter.

90:Sluttspurt for Liverpool. Moreno legger inn, men får ikke mye ut av det.

89:Lallana med et godt innlegg inn i feltet men Sissoko får headet til corner. Etter hjørnesparket får Lovren en perfekt pasning fra Moreno, men headingen reddes.

84:TV-bildene viser at det var helt feil offsideavgjørelse på Morenos mål for noen minutter siden.

84:Origi avblåses for frispark i duell med to Newcastle-spillere nede ved dødlinja.

82: Cisse bytter med Thauvin.

81:Lallana med en flott pasning mot Clyne, men han får ballen litt bak seg og får ikke headet ordentlig.

79:Moreno lobber nydelig over keeper etter en nydelig pasning fra Milner, men avblåses for offisde. Svært tvilsom avgjørelse av dommer.

78:Dumbest takler Clyne knallhardt når han får et litt for langt touch, og ballen går ut til innkast-

77: Colback bytter med Gouffran.

75:Kjempesjanse for Liverpool når Lallana finner Daniel Sturridge med en utsøkt pasning, men skuddet fra Sturridge går til side for mål.

75:Jordon Ibe bytter med Divock Origi.

74:Sturridge skyter fra langt hold, men utenfor.

73:Sturridge felles ved 25 meter, men får ingen ting.

69:Winjaldum skyter via Martin Skrtel og i mål. Lovren klarer ikke å stoppe han først, og Winjaldum kommer altfor enkelt til avslutning.

68: de Jong bytter med Perez.

65:Masse rot inne i Liverpools 16-meter, men Mignolet får heldigvis til slutt ordnet opp.

63: Cisse får gult kort etter en stygg takling på Adam Lallana, som akkurat har kommet inn.

62:Roberto Firmino bytter med Adam Lallana.

62:Christian Benteke bytter med Daniel Sturridge.

60: Anita får gult kort når han kommer altfor seint inn i en takling på Joe Allen.

60:Ibe kommer nok en gang i god posisjon, men pasningen mot Milner er igjen for svak.

58:Joe Allen stopper en overgang, heldig som slipper kort der.

57:Alberto Moreno avblåses for feil kast på Newcastles banehalvdel.

56:God periode for Newcastle i starten av andre omgang. Ser ut til å lykkes bedre med «gegenpressing» enn Liverpool for øyeblikket.

55:Newcastle kjemper seg fram til corner. Colback legger inn og Firmino header unna.

53:Sterk takling av James Milner på Janmaat dypt inne på Liverpools banehalvdel.

53:Joe Allen med et svakt skudd fra 16-meteren etter pasning fra Firmino. Godt angrep av Liverpool helt fram til avslutningen. I samme situasjon blir Ibe stemplet stygt, men får ikke noe.

51:Newcastle presser høyt i banen og skaper problemer for Liverpool. Vinner ballen ofte høyt i banen. Kommer til en god mulighet etter en miss av Lucas, men avslutningen fra Wijnaldum går utenfor.

49:Mbemba prøver å tråkle seg gjennom Liverpools forsvar. Blir stoppet etter et par dårlige taklingsforsøk først.

48: Colback blir liggende etter en takling fra Firmino, men kommer seg raskt på beina igjen.

46:Firmino med omgangens første avslutning-. Skyter fra 15 meter, men er dekket av en forsvarer. Skuddet er svakt, og går utenfor.

46:Der er andre omgang i gang, de Jong med første berøring av ballen.

Etter forestillingen mot Southampton var selvsagt forventningene skyhøye til hva Liverpools kulle klare borte mot Newcastle. Liverpool startet offensivt, og hadde tre hjørnespark før to minutter var spilt. Men som ofte måtte Liverpool ha mange forsøk på corner før det ble virkelig farlig. Men til slutt var det på nettopp corner Liverpool fikk sin eneste ordentlige sjanse i kampen. Alberto Moreno la en innoverskrudd-corner som Benteke fikk beinet på fra ca 3 meter, men styringen gikk over. Newcastle hadde også en god sjanse på corner mot slutten av omgangen, men Mbemba headet over. Liverpool slet med å sette spillet sitt i første omgang. Ibe veldig mye involvert offensiv og utfordret mye, men mangler det lille ekstra når han skal finne medspillerne. Kom til skudd fra hjørnet av 16-meteren helt på tampen av omgangen, men skuddet over. Dermed står det 0-0 til pause.

45:Pause

45:Ett minutt på overtid skyter Ibe fra hjørnet av 16-meteren, men skuddet går over.

44:Lucas Leiva får gult kort etter å ha holdt igjen De Jong ved ca 30 meter.

43: Colback tar corner fra høyre Mbemba header over. Newcastles beste sjanse.

40:Benteke prøver å tråkle seg gjennom forsvaret, men stoppes enkelt. Newcastle går rett i angrep og skaper en farlig situasjon. Men Clyne Skrtel får stoppet Cisse, før Lovren header ballen unna.

39:Janmaat prøver å finne De Jong inne i feltet, men Lovren får til en halvveis klarering.

37:Ibe er mye involvert i Liverpools offensive spill, men de avgjørende pasningene sitter ikke helt som de skal.

36:Newcastle prøver å utnytte bakrommet bak Alberto Moreno, men pasningen blir upresis.

35:Sissoko mener Moreno dytter han i ryggen ved 16-meteren, men dommeren lar den gå.

34: Colback får gult kort for en stygg takling på Firmino. Dermed får han sesongens 6. gule kort.

32:Cisse avblåses for en dytt i ryggen på Clyne inne i Liverpools 16-meter i god posisjon for Newcastle. Skuddet fra Cisse gikk uansett utenfor.

31:Lucas med en lang ball inn i feltet der flere Liverpool-spillere er plassert, men Elliot plukker ned ballen.

29:Moreno stopper De Jong inne i feltet. Roper på hands fra Newcastle-spilleren men dommeren får det ikke med seg.

28:Dejan Lovren har nok et dårlig tilbakespill mot Mignolet. Er tredje gangen i kampen disse tilbakespillene blir halvfarlige, eller som nå er i ferd med å gå over linja til corner.

27:Alberto Moreno kort variant til Ibe. Ibe slår inn i feltet, men for langt.

27:Ibe utfordrer på nytt inn i feltet, og skaffer nok et hjørnespark.

26:Moreno prøver å nå Benteke, men Coloccini header unna.

24:Dårlig kommunikasjon mellom Lovren og Skrtel gir Newcastle en mulighet, men det blir ordnet opp i egne feil.

23:Ibe prøver å finne Moreno høyt i banen, men pasningen for hard.

21:Alberto Moreno med en innoverskrudd-corner. Benteke får beinet på ballen fra 2-3-meter men styringen går over. Der skulle Liverpool ha tatt ledelsen.

21:Ibe utfordrer på nytt mot Dummett som gang på gang får problemer med den hurtige Liverpool-vingen. Liverpool får sin fjerde corner.

17:Jordan Ibe med et herlig raid på høyrekanten, men pasningen inn i feltet er feiladressert.

16:Newcastle bryter en ball mot Firmino, men like etter tar Liverpool ballen tilbake. Bølger mye fram og tilbake første kvarteret uten at noen av lagene kommer til noen sjanser.

14:Lovren med et tilbakespill til Mignolet som han ikke har helt kontroll på, men ordner greit opp.

11:Bra småspill mellom Benteke, Ibe og Firmino, men finner ikke åpningen og Newcastle får kontroll.

10:Firmino med hardt innlegg, men går via et Newcastle-bein og inn til Elliot.

9:Skrtel med langpasning mot Moreno på venstrekanten, han slår inn i feltet, men ingen Liverpool-spillere har rukket opp.

8:Newcastle bedre med i kampen nå, slår kortpasninger rundt midtbanen, men kommer seg ikke framover i banen.

5:Dejan Lovren med solid takling som bryter godt Newcastle-angrepet. Like etter setter Clyne fart framover, men stoppes på hjemmelagets 16-meter.

4:Lucas med en god løpeball mot Benteke, men Rob Elliot i Newcastle-målet er våkent med.

2:Tre hjørnespark for Liverpool før det er spilt 2 minutter. Men får lite ut av det. Skrtel prøvde seg på et langskudd, uten hell denne gangen.

1:James Milner med en dårlig corner, men like dårlig av Newcastle som roter ballen ut til ny corner.

1:Clyne skaffer Liverpool hjørnespark etter 20 sekunder.

1:Liverpool tar avspark ved Joe Allen og James Milner.

Liverpool reiser til Newcastle proppfulle av selvtillit etter fire strake seiere, og 1-6-knusingen av Southampton i midtuka.

På St. James' Park venter et mannskap i svart og hvitt, som på sin side sliter i bunnen av  tabellen med sin 19. plass.

Mens Liverpool kommer fra en storseier, tapte Newcastle på sin side 5-1 borte mot Crystal Palace i forrige serierunde. På hjemmebane har de bare vunnet en av sine sju siste kamper.

Ingen lag har scoret flere Premier League-mål mot Newcastle enn nettopp Liverpool med sine 86.

Her er Liverpools lag: Mignolet, Clyne, Skrtel, Lovren, Moreno, Lucas, Allen, Milner, Ibe, Firmino, Benteke. Res: Bogdan, Toure, Randall, Henderson, Lallana, Origi, Sturridge.

Newcastles lag: Elliot, Janmaat, Coloccini, Mbemba, Dummett, Sissoko, Anita, Colback, Wijnaldum, De Jong, Cisse.

Jürgen Klopp har gjort seks endringer på laget etter 1-6-seieren mot Southampton. Han mener fortsatt laget har for mange skader, selv om han nå har en kjempesterk benk.

– Vi har for mange skader også nå, siden vi ikke kan bruke Coutinho og Sakho. Jeg var ikke fristet til å starte med Sturridge og Henderson. Det var bra med kampen på onsdag for Sturridge, men det var en intens kamp. Sturridge er frisk, men han og Henderson må ta det steg for steg, sa Klopp før kampen.

– Vi er kun interessert i å jobbe og spille vårt spill, sa han om favorittstempelet.

– Vi kjenner selvsagt til situasjonen til motstanderen, men vi må være forberedt på alt. Nå har vi fått lagoppstillingen og vi må se om de spiller med fem bak, i så fall må vi tilpasse oss det.

Daniel Sturridge, som starter på benken, har scoret seks ganger mot Newcastle. Fire av målene, er kommet på de tre siste kampene han har spilt mot søndagens motstander.

LES MER STATISTIKK FØR KAMPEN HER

Vurdert av Marius Rabben

Mignolet 5Slapp inn to mål, men kunne ikke gjøre stort annerledes med dem. Litt usikker med ballen, men fikk den som regel ut av farlig posisjon. Ellers ikke mye å gjøre.
Clyne 5Offensiv og alltid tilgjengelig på høyresiden, men fikk ikke til all verden selv om det var store rom å bruke. Gjorde sine saker greit bakover, og Newcastle fikk til lite på de rødes høyreside.
Skrtel 5Vanskelig kamp for slovaken, som ikke gjør spesielt mye feil, men klarte ikke å styre like mye som håpet i duellene med Cissé & co. Var uheldig og scoret selvmål etter pause, før han ble flyttet frem som oppspillspunkt på tampen.
Lovren 6Noen tekniske feil, men totalt sett en stabil kamp på et ok nivå. Flere gode taklinger, og han fikk ordnet opp i noen skumle dueller. Kom til svake noen avslutninger etter dødball i motsatt ende.
Moreno 5Surret litt i posisjoneringsspillet, og hurtigtoget var på langt nær like mye med fremover som han er i stand til. Uheldig som fikk en scoring feilaktig annullert for offside. Havnet i trøbbel mot beinharde Sissoko på kanten noen ganger.
Leiva 4Dette var et steg ned for 28-åringen. Fra start var han upresis i pasningsspillet og sløv med ballen, og han ble litt defensiv i duellene etter å ha pådratt seg kort allerede før pause. Kom aldri ordentlig inn i kampen, selv med noen sedvanlige, gode taklinger og brudd.
Allen 5En av få spillere som klarte å holde noenlunde flyten i pasningsspillere i dag, men waliseren var mye mindre involvert i angrep enn på onsdag. Enkle, sikre valg med ballen – og brukbar defensivt. Fremover var det nokså tynt.
Milner 4Dagens kaptein er tydelig ute av form, men han er god til å involvere seg i spillet på grunn av steinhardt arbeid. Milner fikk ikke til noe særlig med ballen, og han mistet den mange ganger gjennom oppgjøret.
Ibe Liverpools beste6Fryktløs, frisk og løpssterk med ballen, men den siste pasningen eller innlegget var ikke presis nok. Ibe var Liverpools farligste spiller, spesielt før pause, men ble hemmet av få og dårlige bevegelser foran seg. Byttet ut kvarteret før slutt.
Firmino 4Det var en kamp helt uten rytme for brassen, som ikke fikk til noe som helst samarbeid med spissen. Firmino løp mye og presset bra, men var ellers nokså anonym
Benteke 4Ingen god ettermiddag på jobben. Han burde scoret fra snaut fem meter etter 21 minutter, og det var i det hele tatt en lite bevegelig Liverpool-spiss på topp den timen han fikk. Viste frem styrken i noen hode- og kroppsdueller.
Lallana 0Løp mye, forsøkte og var offensiv, men klarte ikke å sette sitt preg på kampen.
Sturridge 0Fikk spille den siste halvtimen, og kom til en stor mulighet etter å ha blitt spilt gjennom, men bommet med høyrefoten.
Origi 0Rakk ikke å få til noe spesielt det kvarteret han var på banen.