Southampton - Liverpool

3-2)

20.03.2016 /Premier League /St Mary's Stadium / Tilskuere: 31596 / Dommer: Roger East

Skrevet av Arve Vassbotten

Liverpool ledet 2-0 etter en solid førsteomgang, etter scoringer fra Coutinho og Sturridge og så ut til å ha det hele i sin hule hånd. Til pause ble det gjort et bytte der Skrtel kom inn for Dejan Lovren. Slovaken hadde ingen god dag på jobben etter skadeavbrekket. Bare fire minutter seinere dro han  ned Pelle inne i 16-meteren, og dommeren pekte på straffemerket. Mané utfordret Simon Mignolet fra krittmerket, men Liverpools belgiske keeper reddet mesterlig. Mané fikk likevel sin revansj etter 64 minutter, da han reduserte til 1-2 etter en god Southampton-periode i starten av andre omgang.

Benteke hadde en stor sjanse til å øke ledelsen etter 74 minutter, da han ble spilt fri av Adam Lallana, men avslutningen alene med keeper var ikke god nok. Isteden var det Pelle som fikk utligne med et langskudd etter 84 minutter, og bare to minutter seinere fullførte Southampton sin snuoperasjon da Mané satte inn sitt andre for dagen. Skrtel rotet bort ballen, og Mané var kald og rolig da han kom alene med Mignolet. Liverpool klarte ikke å komme tilbake på slutten, og dermed ble det tap på St. Mary's.

90:Slutt.

90:Benteke går ned i en duell med van Dijk i feltet, men får ikke straffe på overtid nå.

90:Coutinho skyter fra langt hold, men denne gangen går det over.

90:Fire minutter er lagt til.

89:Coutinho med lang ball mot Ojo, men han er litt for seint på den.

87:Joe Allen bytter med Sheyi Ojo.

86: Mané øker til 3-2! Skrtel roter bort ballen etter et dårlig utspark fra Mignolet. Mane får ballen og skyter sikkert forbi Liverpools sisteskanse.

84: Pellè skyter fra langt hold og scorer. 2-2.

82:Skrtel stopper et angrep fra hjemmelaget med en lang tå.

82:Joe Allen og Wanyama er stadige dueller på midtbanen i denne andreomgangen.

80:Clyne går på løp, prøver en stikker mot Benteke, men hjemmelaget bryter og kontrer.

79:Mignolet er raskt ute å plukker en stuss inn i feltet. Våkent av Mignolet.

77:Sakho med nok en solid klarering, når hjemmelaget prøver å legge inn i feltet.

74:Christian Benteke med en kjempesjanse til å øke ledelsen. Spilles fri av Lallana, men som så mange ganger denne sesongen, er ikke avslutningen alene med keeper god nok.

73:Kontring for Liverpool med Origi og Benteke, men Benteke roter bort ballen med et hælspark mot Joe Allen.

70:Målscorer Daniel Sturridge bytter med Christian Benteke.

69: Romeu bytter med Ward-Prowse. Dermed har Koeman brukt opp sine bytter.

68:Clyne skyter fra ca 17 meter, men får ikke ordentlig treff. Lett for keeper å plukke opp.

64:Der sitter den for Southampton. Mané skyter fra skrått hold i duell med Sakho, 1-2. Dårlig av Flanagan i forkant av målet.

64:Romeu med et godt skudd fra 20 meter. Mignolet får en hånd på ballen, men Liverpool unngår corner.

61:Van Dijk vinner en duell med Skrtel inne i feltet, og ballen stryker stolpen.

61:Flanagan presser Long godt, på et innlegg inn i feltet og Liverpool gjenvinner ballen.

60:Liverpool lever litt farlig. Mignolet trekker seg når han skal ut å bokse i feltet, Pelle får ballen på hodet, men treffer ikke ordentlig. Ballen går etter hvert til ny corner.

59:Lallana med en flott stikker mot Emre Can inne i feltet, men Southampton får en tå på ballen slik at tyskeren ikke får kontroll.

52:Mesterlig inngripen av Sakho som stopper en ball der Mane fort hadde vært helt fri på høyrekanten.

51:Divock Origi skyter fra 16-meter, keeper får slott til corner.

50: Mané skyter, Mignolet redder straffen! Fantastisk av Liverpools keeper.

49:Martin Skrtel får gult kort.

49:Skrtel holder igjen Pelle, og dommeren blåser for straffe.

48:Emre Can får gult kort.

46: Tadic bytter med Mané.

46:Dejan Lovren bytter med Martin Skrtel.

46: Clasie bytter med Wanyama.

Som da lagene møttes i ligacupen, var det Southampton som kom best i gang spillemessig på St. Mary's de første minuttene. Hjemmelaget skapte noen sjanser i starten uten at det ble veldig farlig, men som i ligacupen våknet plutselig Liverpool som et villdyr. Etter 17 minutters spill kom Coutinho i skuddposisjon fra samme posisjon som årets Liverpool-mål ble scoret fra sist sesong. Coutinho gikk inn i banen, og klinet ballen i nettet fra over 20 meter.

Fem minutter seinere doblet Daniel Sturridge ledelsen etter en flott Liverpool-kontring.

Coutinho startet angrepet, fant Origi som gikk ned mot 16-meteren før han la til Sturridge til høyre inne i boksen. En klinisk avslutning fra Sturridge øker Liverpools ledelse.

Etter 33 minutter trodde alle at Joe Allen hadde økt til 3-0 etter en corner, men etter litt betenkningstid avblåste dommeren for offside på Sakho.

Southampton vil nok påstå de ble snytt for et straffespark da Dejan Lovren felte Long bakfra på vei inn i feltet etter åtte minutter. Den situasjonen var nok på grensen, men ellers var Liverpool svært solide defensivt i første omgang.

45:Pause

45:Sturridge svinger rundt med Clasie, som til slutt må felle Liverpool.spissen. Liverpool får lite ut av frisparket og Southampton kontrer. Flanagan stopper hjemmelagets kontring.

45:Det er lagt til to minutter i første omgang.

43:Frispark for hjemmelaget i god posisjon utenfor 16-meteren, men ingen Koeman-klasse på skuddet til Bertrand. Det går nemlig langt over mål.

37:Pelle kommer seg inn i feltet, prøver å skyte under hardt press fra Lovren, men det går langt utenfor.

36:Davies slår inn, Sakho klarerer.

35:Lallana feller Bertrand på venstresiden av 16-meteren. Hjemmelaget med frispark i god posisjon.

35:Flanagan header unna et frispark fra Southampton.

33:Joe Allen setter ballen i mål etter corner fra Coutinho, og Liverpool-spillerne feirer. Men dommeren avblåser for offside på Sakho.

33:Flanagan med innlegg fra høyre, ballen går til corner.

27:Daniel Sturridge får muligheten i lignende posisjon som han scoret fra i stad, men denne gangen blir skuddet for dårlig. Nå skjer det mye her.

27:Sakho med en skikkelig offerklarering i forsvar.

26:Joe Allen men en kjempesjanse alene med keeper, men Froster redder mesterlig. Nydelig angrep av Liverpool, der Can til slutt fant Allen.

25:Liverpool header greit unna frisparket.

25:Dejan Lovren får gult kort etter at han kommer altfor seint inn i en takling på Long.

22:Så var det 2-0. Daniel Sturridge scorer etter en god kontring. Coutinho setter i gang angrepet, finner Origi, som igjen legger ut til Sturridge som ligger på høyre side inne i 16-meteren. En klinisk avslutning fra Sturridge øker Liverpools ledelse.

17:Philippe Coutinho scorer fra langt hold. Gjør alt på egenhånd. Går inn i banen og kliner ballen lavt inn i nettet fra over 20 meter. Målet med flere likhetstrekk fra scoringen som i fjor ble kåret til årets mål i Liverpool.

16:Sturridge med sin første avslutning på mål. Skyter fra 18 meter, men Forster redder enkelt.

15:Lallana tar gjørnespark denne gangen, men den er veldig dårlig, og hjemmelaget får ballen enkelt unna.

14:Southampton med de klart beste mulighetene i starten av denne kampen. Liverpool har slitt med å finne åpningene så langt.

13:Lovren med en solid involvering mot Long. Southampton er igjen på vei inn i feltet, og kroaten takler akkurat idet Long skal skyte. Hjemmelaget får corner, som de ikke får noe ut av.

11:Pelle kommer til avslutning ved 16-metersstreken, men skyter over. Nok et godt angrep fra hjemmelaget.

10:Voldsom piping hver gang den tidligere Southampton-spilleren Lovren har ballen nå.

10:Coutinho med corner for Liverpool, skrus utover nå, Foster redder etter en heading mot mål.

8:Lovren feller Long, som er på vei igjennom. Hjemmepublikummet mener det burde vært straffe, og piper voldsomt mot dommeren.

6:Farlig corner for Southampton. Van Dijk er først på ballen fra Davies, og header like utenfor.

5:Bertrand får litt plass på venstresiden, legger inn, men det er for langt. Like etter klarerer Flanagan til corner.

4:Jordan Ibe spiller for øvrig U21 kamp nå, samtidig som Ojo har tatt plassen på benken i denne kampen.

3:Coutinho kommer i lignende posisjon som han scoret et fantastisk mål mot Southampton forrige sesong. Denne gangen går skuddet langt over.

2:Coutinhos corner slås hardt inn med innoverskru fra høyre, men heades unna.

2:Liverpool har ballen mye i starten, Clyne skaffer corner.

1:Liverpool tar avspark. Origi scoret tre mål sist lagene møttes. Blir spennende å se om han kan gjenta det i dag.

Søndag klokka 14.30 er det avspark på St Mary's Stadium, når Liverpool gjester Southampton.

Kampen sendes i dag på TV 2 Sports Premium 2.

Jon Flanagan er kaptein for Liverpool i fraværet til både Jordan Henderson og James Milner fra start. Det blir tre endringer på Liverpools lag fra Man Utd-kampen: Flanagan, Allen og Origi inn for Milner, Henderson, Firmino. Henderson sitter riktignok på benken.

Her er Liverpools lag: Mignolet, Flanagan, Lovren, Sakho, Clyne, Can, Allen, Lallana, Coutinho, Origi, Sturridge. Reserver: Ward, Toure, Benteke, Henderson, Skrtel, Smith, Ojo

Southamptons lag: Forster, Clasie, Fonte, Long, S. Davies, Tadić, Romeu, Martina, van Dijk, Pellé, Bertrand. Res: Stekelenburg, Cédric, Yoshida, Mané, Wanyama, Ward-Prowse, Juanmi.

Flanagan, som signerte ny kontrakt med Liverpool denne uken, er årets 9. kaptein for Liverpool.

Disse har ledet laget tidligere: 21 - Henderson, 16 - Milner, 5 - Leiva, 2 - Toure, 1 - Allen, Benteke, Enrique, Sakho og Flanagan.

Før kampen ligger Liverpool på 9. plass på tabellen på lik poengsum som Southampton på 8. plass. Liverpool har spilt to færre kamper enn dagens motstander.

Liverpool jakter sin fjerde strake seier i Premier League, noe som ikke har skjedd siden mars i fjor. Southampton har på sin side bare tapt en av sine seks siste hjemmekamper.

Sist Liverpool gjestet stadion vant de 6-1 i ligacupen, og de to siste møtene i serien på St. Mary's har også endt med seier.

James Milner soner karantene i denne kampen etter at han fikk to gule kort og ble utvist mot Crystal Palace. Jordan Henderson var syk mot Man Utd, og starter på benken.

Liverpool må også klare seg uten Roberto Firmino i kampen, etter at brasilianeren har pådratt seg en hamstringskade. Også Alberto Moreno er ute av laget på grunn av skade i hamstringen.

Kort ned ventetiden til kampen med ny episode av YNTA

Vurdert av Lars Frøsland

Mignolet 5Gjør en fantastisk strafferedning tidlig i andre omgang. Blir slått fra skrått hold av Mané på 1-2-scoringen, og har et forferdelig utspill før 3-2.
Clyne 5Clyne kan ikke lastes for noen av baklengsmålene, og var egentlig ganske anonym gjennom kampen.
Lovren 5Slet mot Shane Long, og er fryktelig heldig som ikke blir idømt straffe når han er på etterskudd på 0-0. Lovren hadde også noen gode involveringer, men var blant Liverpools svakeste i en ellers sterk første omgang. Ble byttet ut i pausen.
Sakho 6Sakho fortsatt der han slapp etter Man Utd, og leverte en strålende første omgang. Det ble mye mer kaos i andre, og Sakho kunne kanskje vært tettere i noen avgjørende situasjoner.
Flanagan 3Håpløs involvering i forkant av Sotons første scoring. Med en klønete involvering gir han Mané muligheten til å ta med ballen fremover. Dagens kaptein hadde ingen god kamp.
Allen 5En litt merkelig kamp for waliseren. På den ene siden var han nærme å score to mål (ett ble annulert), på den andre siden klarte han ikke hamle opp med Wanyama, som kom inn i andre omgang.
Can 6Leverer en solid kamp, og er en av Liverpools bedre spillere. Klarer dog ikke stå bak avgjørende enkeltøyeblikk. Blir sliten mot slutten.
Lallana Liverpools beste7Den tidligere Soton-spilleren leverer en meget god første omgang, og spiller en viktig rolle i forkant av 0-1-scoringen. Blekner litt i andre. Liverpools beste.
Coutinho 6Brassen scorer nok et flott mål på St. Mary’s. I andre omgang blir det mye balltap og svake involveringer.
Origi 6En positiv kamp av den unge belgieren. Er bevegelig og jobber godt. Spiller Sturridge nydelig frem til 0-2.
Sturridge 6I dag så vi en langt bedre Sturridge enn i forrige oppgjør (mot Man Utd). Engelskmannen er bevegelig og jobber hardere. Scorer et flott mål, med Roy Hodgson som tilskuer. Blir sliten, og tas forståelig nok av.
Benteke 0Burde ha scoret, det som trolig hadde blitt Liverpools vinnermål, men setter ballen utenfor. Bidrar ellers ingenting.
Skrtel 2Det første slovaken gjør etter han kommer inn for Lovren er å lage straffe. Deretter er det feilvurderinger på rekke og rad. Er også helt på bærtur på Manés seiersscoring. En forferdelig kamp.
Ojo 0Fikk ikke nok tid til å påvirke kampen.