Stoke - Liverpool

0-1)

05.01.2016 /Ligacup /Britannia Stadium / Tilskuere: 27369 / Dommer: Anthony Taylor

Skrevet av Arve Vassbotten

Solid semifinale av Liverpool, som dominerte stort i første del av kampen. Det manglet litt i de avgjørende øyeblikkene for både Firmino og Lallana, men Jordon Ibe bommet ikke da han fikk stå upresset etter 37 minutter.  Stoke spilte seg gradvis inn i kampen og viste stor angrepsslyst i andre omgang. Liverpool var imidlertid langt bedre i presset i denne kampen, og forsvarte seg godt. Bra resultat å ta med seg fra første kamp i semifinalen for Liverpool, men stort skår i gleden at både Coutinho og Lovren måtte ut med skade i første omgang. I tillegg tok Kolo Toure, som spilte en god kamp for Liverpool, seg til låret på tampen av kampen.

90:Slutt.

90:Over tre minutter på overtid får Walters en kjempemulighet til å utligne, men skuddet er for dårlig.

90:To minutter på overtid, kommer Walters til heading men utenfor.

90:Kolo Toure går nå og holder seg til baksiden av låret. Klopp ser fortvilet ut på sidelinjen.

87:Mignolet med godt feltarbeid mot Crouch og får bokset unna et godt innlegg.

83: Shaqiri bytter med Crouch.

82:Kolo Toure med en god kamp for Liverpool, og stopper Shaqiris forsøk inne i feltet.

79:Joe Allen bytter med Christian Benteke.

77:Stor sjanse for Stoke. Skuddet fra Joselu skifter retning og Mignolet får så vidt slått til corner. Også corneren etterpå blir farlig, men Liverpool slipper med skrekken.

74:Butland klarer et innlegg ved å skyte rett på Firmino, men fanger ballen igjen. Komisk situasjon.

73:Simon Mignolet får gult kort for drøying.

70: Bojan bytter med Joselu.

69: Shawcross vinner duellen mot Clyne inne i feltet, men header langt over.

67:Clyne kommer seg fri på kanten, men blir skubbet til siden av Arnautovic ved 16-meterstreken. Tvilsom situasjon, der Clyne kanskje burde hatt frispark.

67:Lallana sliter seg fri med noen gode vendinger på høyrekanten og legger inn i feltet, men Stoke bryter.

65:Et par tvilsomme situasjoner inne i Stokes 16-meter, med en mulig hands og en dytting på Allen. Til slutt havner ballen hos James Milner, som skyter lavt på Butland.

63:Firmino skyter nok en gang utenfor fra ca 20 meter.

61:Lucas, som spiller midtstopper bryter høyt i banen og finner Firmino. Lucas fullfører løpet inn i 16-meteren, men den avgjørende pasningen fra Firmino er igjen for svak.

60:Toure tar ingen sjanser under press og sender ballen til corner for Stoke. Den ordner Liverpool opp i og får slått unna.

59:Firmino skyter selv fra 16-meteren istedenfor å finne bedre plasserte medspillere. Dårlig skudd, som går langt over.

58:Mignolet er våkent på et godt innlegg fra Arnautovic mot Shaqiri.

55:Clyne stopper det som kan bli et farlig angrep fra Stoke anført av Arnautovic og Bojan.

54:Stoke er helt klart mer angrepslystne nå.

52:Toure avblåses for dytt i ryggen. Godt frispark fra Arnautovic, som Toure header i beina på Whealan, som igjen finner Shawcross. Han skyter, Milner blokkerer og Liverpool får ordnet opp i kaoset inne i boksen.

51:Toure klarer et innlegg fra Johnson inn i feltet med hodet.

49:Allen med en god gjennomspilling, men Lallana avblåses for offside.

48:Ibe og Firmino kombinerer godt, men når Firmino skal finne igjen Ibe inne i feltet bommer han med pasningen. Det kunne blitt en stor sjanse til Liverpool i åpningen av andre omgang.

46:Can prøver seg på et skudd fra ca 20 meter, men det går like over.

46:Liverpool tar avspark i andre omgang.

46: Cameron bytter med Walters.

Alt dreide seg om Liverpool i første del av omgangen på Britannia, uten at de kom til noe mer enn noen halvsjanser ved Firmino og Lallana. Det var likevel veldig gode tendenser spesielt i samspillet mellom Coutinho og Firmino, og Liverpool mistet noe av flyten da Coutinho måtte ut med skade allerede etter atten minutter. Stoke kom litt mer med i kampen etter det, men Liverpool forsvarte seg godt og fant etter hvert også tilbake til rytmen framover. Jordon Ibe, som kom inn for Coutinho fikk æren av å sende Liverpool i ledelsen etter 37 minutter. Lallana satt fart på høyrekanten, fant Allen inne i feltet, som igjen fikk ballen til Ibe. Unggutten smelte til fra 6-7 meter og i mål. God førsteomgang av Liverpool, men som dessverre også måtte bytte ut Dejan Lovren med skade før pause. Både han og Coutinho ser ut til å slite med skader bak i låret.

45:Shaqiri skyter fra langt hpød, men Liverpool får blokkert til corner. Den påfølgende corneren blir farlig, men Liverpool holder unna og kan gå til pause med 1-0-ledelse.

45:Tre minutter er lagt til.

41:Jordon Ibe får muligheten i omtrent samme posisjon som han scoret fra, men skuddet går denne gangen utenfor.

39:Roberto Firmino utnytter en feil fra Whealan, men stoppes selv i skuddøyeblikket av Shawcross.

39: Arnautovic med Stokes beste sjanse. Johnson legger inn og Arnautovic får headet, men treffer ikke helt.

37:Jordon Ibe scorer sikkert fra 6-7 meter etter en fantastisk pasning fra Joe Allen. Lallana startet hele angrepet på høyrekanten, gikk ned mot linja, og la ut til Allen, som uten å se spilte videre til Ibe. vanskelig å si om Allen forsøkte å skyte eller om det var ment som pasning. Men uansett et nydelig angrep.

37:TV-bildene viser at både Coutinho og Lovren sitter på benken med bandasje på låret.

36:Lucas har gått ned som midtstopper sammen med Toure.

34:Dejan Lovren bytter med James Milner.

32:Dejan Lovren tar seg også til baksiden av låret nå. Og får behandling.

30:Lovren stopper en god ball fra Johnson inn i 16-meteren. Stoke bedre med i kampen etter Coutinhos skade.

28:Firmino finner Jordon Ibe bak i feltet og Jordon Ibe skyter, men ufarlig.

26:Bojan får ballen alene ved straffe-feltet etter en corner-variant, men bommer helt på skuddet.

25:Toure ordner sikkert opp inne i feltet, og Stoke får corner.

25:Ibe skyter langt over.

24:Moreno jobber bra bakover på banen og ordner opp i sin egen feil. Setter i gang et nytt Liverpool-angrep. Firmino forsøker å avslutte, men skuddet blir blokkert.

22:Glen Johnson skaper noen halvfarlige situasjoner på høyrekanten for Stoke.

20:Ibe utfordrer på venstrekanten, men Stoke bryter.

18:Philippe Coutinho bytter med Jordon Ibe.

18:Philippe Coutinho ligger nede og tar seg til baksiden av låret. Han halter av banen.

16:Firmino kommer til en ny mulighet, men skuddet er for svakt. LIverpool får corner, og fester grepet på Stokes banehalvdel. Liverpool gir hjemmelaget lite ro i det oppbyggende spillet.

15:Coutinho får så en nydelig pasning fra Allen, men blir stoppet på 16-metersstreken av Shawcross.

14:Lovren med en knallsterk takling når Stoke er på en sjelden visitt nær straffefeltet.

13:Firmino og Coutinho kombinerer igjen fint i og rundt 16-meteren, men igjen mangler det lille ekstra i avslutningsøyeblikket.

11:Coutinho snapper en dårlig pasning fra Stoke, spiller vegg med Firmino, som hælsparker tilbake til sin landsmann, men Coutinhos påfølgende stikker til Lallana på høyrekanten blir for lang i det avgjørende øyeblikket. Flott angrep av Liverpool.

8:Adam Lallana skyter fra langt hold. Godt skudd, men Butlan strekker seg og redder.

6:2800 Liverpool-supportere har fylt opp bortesvingen på Britannia.

5:Alberto Moreno tar Liverpools tredje corner, nå fra venstre. Heller ikke denne blir veldig farlig.

4:Coutinho skaper trøbbel for Stoke-forsvaret, når han dribler inne i 16-meteren. Men lykkes ikke med frispillingen inn i feltet.

3:Liverpool med halvsjanse på første corner, og får en ny, som Stoke klarerer. Liverpool starter offensivt.

2:Moreno vinner en duell med Johnson og setter fart, legger inn og skaffer corner.

1:Roberto Firmino skyter med høyrebeinet fra 25 meter. Enkelt for Butland, men kampens første skudd på mål.

1:Anthony Taylor blåser i fløyta og Stoke tar avspark.

Kl. 21 er det avspark i den første semifinalen i Capital One Cup, borte mot Stoke City.

Kampen sendes på TV 2 Sport Premium, og som vanlig følger vi den minutt for minutt her på Liverpool.no.

Liverpool gjør tre endringer på laget. Toure for Sakho, Allen for Ibe og Lallana for Benteke.

Her er Liverpools lag: Mignolet, Clyne, Toure, Lovren, Moreno, Lucas, Can, Allen, Lallana, Coutinho, Firmino. Res: Bogdan, Milner, Benteke, Brannagan, Ibe, Smith, Randall.

* Sakho er ikke med i troppen på grunn av skade.

Stokes lag: Butland, Johnson, Shawcross, Wollscheid, Pieters, Whelan, Cameron, Shaqiri, Afellay, Arnautovic, Bojan. Res: Haugaard, Joselu, Wilson, van Ginkel, Adam, Walters, Crouch.

Stoke har vunnet fem av sine seks siste på hjemmebane - og deriblant to ganger mot Chelsea, og mot både Manchester City og Manchester United.

Dette blir femte gang Liverpool møter Stoke i ligacupen. De tre siste gangene Liverpool har møtt Stoke i ligacupen har de senere vunnet troféet. Les mer om resultatene her.

Daniel Sturridge, Jordan Henderson, Divock Origi, Danny Ings, Martin Skrtel, Jordan Rossiter, Joe Gomez og Jon Flanagan er uaktuelle til kveldens kamp, men en spiller som kan være tilbake i troppen er James Milner.

Vurdert av Marius Rabben

Mignolet 7Var bare sporadisk involvert før pause, men foretok en kjemperedning på tampen av omgangen. Tøff i duellspillet, og god da han måtte i aksjon. Pådro seg kort for drøying av tid.
Clyne 7Trygg oppvisning på høyrebacken – uten å være spesielt med fremover. Havnet litt på etterskudd i noen dueller etter pause, men hentet seg inn med farten.
Toure 8Startet sin første kamp siden Sion borte, og gjorde jobben med bravur. 34-åringen spilte på rutinen og gjorde ting enkelt. Selv om han ble tatt på farten noen få ganger, var han klok i duellspillet. Vartet opp med blokkeringer og taklinger i alle stillinger, og han fortsatte selv etter at krampen hadde tatt ham.
Lovren 7Bunnsolid i en halvtime, men så måtte han gi seg med en lårskade. Svært synd for kroaten, som fremsto årvåken, ballsikker og aggressiv, og var flink til å bryte foran angriperne.
Moreno 7Spanjolen viste seg spesielt frem i starten av kampen, da han fremsto veldig hissig i gjenvinningsfasen, stadig var et alternativ på venstrekanten og kom med oppover. God kontroll på Shaqiri – spesielt før pause.
Leiva Liverpools beste8For en kamp av brassen! Etter å ha gjort en utmerket jobb som anker på midten, med et aggressivt, godt press på motstander, ble han flyttet ned som stoppervikar, og oppgaven taklet han med glans. Han plasserte seg bra, gjorde ting enkelt og var god med ballen. Noen fantastiske taklinger gjennom kampen. Får bestemannsprisen.
Coutinho 0Åpnet meget bra, med lekre bevegelser og smarte kombinasjoner, men ble stoppet av en tydelig frustrerende hamstringskade etter bare 18 minutter.
Allen 8En gjennomført god opptreden av waliseren. Alltid tilgjengelig, alltid i bevegelse, og aldri redd for å ta det ekstra løpet. Viktig del av pressarbeidet, og han viste seg blant annet frem med en eminent gjennombruddspasning i første omgang. Noterte seg også for assist på scoringen.
Can 81994-modellen var enorm på midten i begynnelsen, dekket rom, var god i duellspillet og hadde noen flotte pasninger. Ble nok holdende litt tilbake etter Lovrens bytte, men viste seg smart og behersket med og uten ballen. Imponerende driv.
Lallana 7En kamp på det jevne av 27-åringen, som var en trussel med ballen på kantene i kveld. Godt skuddforsøk tidlig i oppgjøret, og jobben foran scoringen var viktig og god. Løpssterk og et stadig uromoment.
Firmino 6Brassen åpnet veldig bevegelig og uredd, og han fikk umiddelbart til mye mer enn på lørdag. Men etter at Coutinho måtte ut, satt ikke kombinasjonene spesielt bra. Han kom til noen brukbare avslutninger, og fungerte tidvis greit som involverende oppspillspunkt, men det var ikke på samme nivå som resten av laget.
Benteke 0Fikk de elleve siste minuttene uten å markere seg spesielt.
Ibe 7Erstattet Coutinho på venstrekanten etter 18 minutter. Kom tidlig til noen skudd uten å skremme Stoke-målvakten, men gjorde alt rett da han beholdt roen og ga gjestene ledelsen. Unggutten var fryktløs langs bakken, god med ballen og angrepsvillig. Burde nok sentret, ikke skutt, i visse angrep.
Milner 7Ble kastet inn på midtbanen før pause, og bidro fort med en flott pasning i forkant av situasjonen til ledermålet. Som vanlig mye løping og jobbing, men han viste seg også rolig med ballen i vanskelig situasjoner.