Sunderland - Liverpool

0-1)

30.12.2015 /Premier League /Stadium of Light / Tilskuere: 45765 / Dommer: Kevin Friend

Skrevet av Marius Rabben

Liverpool holdt unna en liten sluttspurt fra Sunderland, og Christian Bentekes scoring 22 sekunder etter sidebyttet sørget for tre nye poeng. Gjestene var best gjennom kampen, selv uten å imponere, men hjemmelaget hadde absoslutt gode nok muligheter til å score. Godt forsvars- og keeperarbeid resulterte imidlertid i at Simon Mignolet holdt nullen for 16. gang dette kalenderåret, og Liverpool slutter 2015 med to strake seire.

90:Slutt.

90:Benteke og Lucas spiller vegg, men pasningen mot sistnevnte blir litt for lang.

90:Roberto Firmino bytter med Kolo Toure.

90:Christian Benteke kommer helt, helt alene med keeper etter glimrende samarbeid med Firmino, men avslutningen går rett på sisteskansen.

90:Fire minutter legges til.

90:Sunderland kjemper for å komme til noen sjanser, men de røde forsvarer seg foreløpig bra og holder unna.

88:Jordon Ibe skyter over etter å ha fått ballen i boksen av Firmino. Vingen rykker forbi Yedlin og Jones, men skuddet blåses over tverrliggeren. Der burde det stått 2-0 til gjestene.

87:Sakho kommer seg på beina, rister på hodet og går av banen for egen maskin. Han kan fortsette.

85: Lens får gult kort for taklingen. Bortefansen roper på rødt.

85:Mamadou Sakho blir liggende etter en sen takling.

84:Sunderland angriper bra, men Mignolet plukker til slutt ballen i boksen.

83:Philippe Coutinho bytter med Jordon Ibe.

82:Can avanserer glimrende på kampen, og innlegger finner Firmino, som ikke får til en brukbar avslutning.

78:Firmino klarerer skummelt i egen boks, og ballen blir et slags innlegg for hjemmelaget. Sunderland kommer til en avslutning som blokkeres.

77:Alberto Moreno får gult kort.

76:Coutinho og Benteke spiller vegg på vei fremover, og førstnevnte kommer inn i boksen. Han pakkes inn av forsvarere, og hindres fra avslutning.

75:Igjen prøver Philippe Coutinho seg med en frekk avslutning fra distanse. Ballen går et stykke over mål.

74:Coutinho og Benteke kombinerer lekkert fremover, men sistnevntes innlegg mot Can ender uten avslutning på mål.

72: Coates har problemer med foten og må byttes ut. Yedlin kommer inn.

71:Lucas triller ballen til en umarkert Philippe Coutinho på venstresiden. På sedvanlig vis legger han ballen til rette og klinker til. Sunderland-keeperen redder.

70:Tyskeren kommer seg på beina og går av banen. Det tar ikke lang tid før han er inne igjen.

69:Etter en hard luftduell blir Emre Can liggende, og han får tilsyn.

69:M'Vila legger inn. Sakho header ballen vekk.

68:Watmore får frispark i duell med Sakho ute ved sidelinjen.

66:Liverpool sliter med å få ballen vekk fra farlig sone, men Sunderland kommer ikke til noen sjanser.

65:Lens og Watmore er aktive på høyresiden for hjemmelaget. Lucas blokkerer et innlegg ut til kast.

63: Johnson bytter med Lens.

62:Philippe Coutinho får to sjanser til å avslutte etter at Benteke har trukket seg inn i boksen fra venstresiden. Den første blokkeres, den andre går høyt, høyt over.

61:Jordan Henderson byttes ut til applaus fra hele stadion. Lucas Leiva kommer inn og tar samtidig over kapteinsbindet.

60:Sunderland-spillerne presser hardt mot bortelagets forsvarere, men de beholder roen og slipper unna problemer.

59:Det er ikke spesielt god rytme i Liverpool-laget nå.

58:Johnson legger inn for vertene. Sakho får hodet på ballen.

57:Emre Can takler Borini, og dommeren trekker frem det gule kortet. Frispark til Sunderland på 35 meters hold.

57:Benteke, Lallana og Henderson kombinerer på Sunderlands halvdel, men pasningen til Lallana mot Henderson er litt for upresis.

54: Borini får ballen i boksen, finter vekk Lovren og Henderson, og skyter fra rundt 10 meter. Rett på Mignolet.

49:Sunderland forsøker å svare, men finner foreløpig ingen gode løsninger.

47:Bortefansen dominerer på Stadium of Light nå.

46:Det tar ikke mer enn omtrent 20 sekunder av omgangen før Christian Benteke sender gjestene foran. Clyne avanserer på høyresiden og slår en lang, men lav, pasning fremover. Adam Lallana får en liten flikk på kula før den når frem til Benteke, som alene med keeper er iskald og setter inn ledermålet med høyrefoten fra kloss hold.

46:Benteke og Lallana triller i gang den andre omgangen.

Ingen stor omgang i nordøst, men Liverpool har vært best og nærmest scoring etter 45 minutter. Roberto Firmino klinket nemlig ballen i stolpen drøyt halvveis inn i omgangen, og samme mann kom til en god sjanse på en heading ti minutter før pause. Sunderland har for det meste fokusert på å holde det tett bakover, men Defoe og energiske Borini på kanten har bidratt med en trussel fremover. Åpen kamp hittil, men Liverpool skal være gode nok til å vinne her.

45:Pause.

45:Vertene prøver å tråkle seg innover fra høyresiden, men Liverpool får klarert.

45:Det legges til to minutter i første omgang.

44: Van Aanholt er optimistisk og skyter fra distanse. Over.

42:Can slår hjørnesparket lavt, og Henderson, som møter på første stolpe, får avsluttet. Skuddet stopper i en blokk av spillere foran mål.

42:Clyne leter etter Benteke med et dypt innlegg. Sunderland-forsvaret får slått ballen ut til corner.

42:Can får frispark i duell med Cattermole på midtbanen.

40: Johnson får ta frisparket. Liverpool har sju mann i muren, men forsøket fra kantspilleren er svakt og går langt over mål.

38:Sakho lager frispark i svært farlig posisjon, snaut 20 meter foran mål.

38:Henderson er inne på banen igjen.

37:Jordan Henderson må ha tilsyn på banen. Han står oppreist, men snakker med klubblegen.

36:Sunderland-keeperen varter opp med en god redning når Roberto Firmino får heade fra 8-10 meter. Godt innlegg av Clyne i forkant.

36:Henderson kommer seg fri på kanten og legger inn. Ballen leter etter Benteke, men er for lav.

35:Liverpool holder på ballen og roer ned tempoet. Sunderland faller bakover.

33: Borini vender opp i boksen, med Lovren i ryggen, og han klinker til umiddelbart. Skuddet er beinhardt, men går utenfor stolpene til Mignolet.

32:Det er vertene som har et lite initiativ nå.

31:Innbytter Watmore setter fyr på hjemmefansen når han jager og takler Clyne på sidelinjnen.

30: Rodwell må gi seg. Inn kommer Watmore.

28: Rodwell ligger nede og trenger behandling. Hjemmelaget gjør klar en erstatter på benken.

26:Moreno legger et hjørnepsark mot Dejan Lovren, men avslutningen går over mål.

25:Roberto Firmino finter og finner seg rom på rundt 20 meter, kikker opp og skyter i stolpen med høyrefoten. Sunderland-keeperen fikk en bitteliten finger på avslutningen. Glimrende forsøk!

21:Can avblåses for hands ute ved sidelinjnen.

19:Dommeren viser Christian Benteke det gule kortet for å hindre Sunderland-keeperen i å spille ut.

19:Bortelaget har fem mann i boksen når Moreno ser innover. Innlegget går helt inn til keeper.

18:Liverpool har høy ballbesittelse nå. Sunderland forsvarer seg med samtlige bortsett fra Defoe, som ligger og truer som kontringspunkt på midtbanen.

17:Philippe Coutinho tar frisparket. Han skrur den over muren, men ballen dupper ikke nok og går meteren over tverrliggeren.

17:Coutinho legger opp til vegg med Benteke, som felles i pasningsøyeblikket. Frispark til Liverpool på 20 meter.

16:Hjørnesparket slås for høyt, og gjestene klarerer. Den påfølgende Liverpool-kontringen ender før ballen når frem til 16-meteren.

15: Defoe setter Mignolet på prøve med en rakett fra snaut 20 meter. Liverpool-keeperen redder, og vertene får ny corner.

14:Henderson slår langt mot Benteke. Ballen får litt for mye luft under seg og er upresis.

13:Philippe Coutinho tryller vekk Cattermole, får ballen på skuddhold og skyter utenfor med venstrefoten.

13:Dette er for øvrig første gang Coates møter sine gamle lagkamerater.

13:Moreno utfodrer på venstresiden og legger inn. Coates klarerer.

12:Bortelaget får ballen unna i første omgang, og Coutinho klarer akkurat å tuppe ballen vekk fra en Sunderland-spiller som var på vei til å skyte fra returrommet.

11:Rodwell klinker til fra distanse. Can blokkerer, og vertene får corner.

11:Sunderland er bedre med nå. Liverpool slipper hele laget tilbake på egen halvdel.

8:Liverpool angriper med mange mann når Coutinho snapper opp en feilpasning fra Coates. Brassen slipper ballen til Firmino på vei inn i boksen, men lagets nummer 11 bommer helt med førsteberøringen, og ballen triller ut til femmeter.

7:Lovren vinner et frispark på midtbanen idet Sunderland ser ut til å kontre.

6:Spillet befinner seg for det meste på Sunderlands halvdel.

5:Nathaniel Clyne får ballen på rundt 40 (!) meter, legger den til rette og fyrer av. Skuddet er voldsomt hardt, men ballen går rett på Sunderland-målvakten.

4:Lallana sikter på Benteke med et innlegg. Liverpool får corner.

3:Borini ser etter spisspartner Defoe, som passerer Sakho med en ypperlig vending. Moreno er imidlertid like bak og rydder opp.

2:Moreno er på vei til å tråkle seg inn i boksen, men det er fullt av spillere i veien, og Sunderland får etter hvert ballen vekk.

2:Gjestene åpner med å holde på ballen midt på banen.

1:Sunderland sparker i gang oppgjøret.

0:Liverpool stiller i sine mørke bortedrakter.

0:Det holdes ett minutts stillhet på Stadium of Light for å minne de som har gått bort dette året.

0:Spillerne har kommet ut på banen.

Liverpool skal prøve å følge opp den fine seieren over serieleder Leicester på Boxing Day, ved å ta tre nye poeng mot nedrykkstruede Sunderland på Stadium of Light.

Christian Benteke inn for skadede Divock Origi er eneste endringen i startoppstillingen i forhold til mannskapet som Jûrgen Klopp startet med mot Leicester.

Joe Allen reiste opp til Sunderland, men er blitt sendt hjem til Merseyside på grunn av sykdom. Det skal dreie seg om et virus.

Vurdert av Einar Kvande

Mignolet 7Markerte seg med en god redning på en avslutning på Defoe etter et kvarters spill, og var stødig og sikker gjennom hele kampen.
Clyne 7Åpnet kampen med et susende langskudd etter fem minutter, og var aktiv og god på høyresiden både offensivt og defensivt.
Lovren Liverpools beste7Står frem som sjefen i forsvaret nå. Er god til å bryte foran angriperne, og vinner de fleste hodeduellene. Litt upresis i pasningsspillet, men gjør likevel nok til at vi kårer ham til Liverpools beste for andre kamp på rad.
Sakho 6Var litt rufsete i en tidlig duell med Defoe, men ble reddet av Moreno. Lager også et unødig frispark i farlig posisjon før pause. Fremstår tryggere og bedre de siste 45 minuttene. Fikk en smell i kneet som så stygg ut, men fullførte kampen.
Moreno 7Farten til spanjolen var god å ha ved flere anledninger i dag, da han løp opp andre spilleres feil. Var også aktivt med på offensive kombinasjoner
Can 7Åpnet kampen med en svak pasning etter et par minutter, men spilte seg stort opp og var ruvende på midtbanen når Liverpool kjempet i land seieren.
Henderson 6Har et godt skudd som blir blokkert etter en Coutinho-corner før pause, men plages mer og mer av hælskaden utover i kampen, og måtte byttes ut etter en drøy times spill.
Lallana 6Får med seg en målgivende pasning til Benteke, som kanskje var av det litt heldige slaget. Løper mye, men sliter med å få til noe sluttprodukt.
Coutinho 5Sliter med formen. Enkelte kombinasjoner med medspillerne, som hælflikken til Benteke i andre omgang, er glimrende. Men skuddfoten er slett ikke innstilt.
Firmino 7Får ikke stokket beina når han får en kjempesjanse tidlig i matchen, men spiller seg opp og har et susende stolpeskudd som hadde fortjent en bedre skjebne. Har også en heading som Mannone gjør en god redning på. Blir kanskje for uegoistisk når han passer til dårligere plasserte Ibe i stedet for å avslutte selv i sluttminuttene.
Benteke 6Blir matchvinner med en vakker scoring, men burde i sannhetens navn ha avgjort kampen på overtid når han kommer helt alene med Mannone. En slik kjempesjanse skal en landslagsspiss sette.
Leiva 0Kommer inn litt for sent til å få karakter på børsen, men gjør et meget godt innhopp der han faktisk vinner utrolig mange baller på hodet på midtbanen, og strør om seg med fornuftige pasninger etter å ha vunnet ballen.
Ibe 0Kommer inn for Coutinho i hektiske sluttminutter, og burde strengt tatt ha prestert bedre når han smeller ballen over etter å ha fått servert lærkula på sølvfat av Firmino.
Toure 0Ersatter Firmino dypt på overtid, når Liverpool er mest opptatt av å få tiden til å gå.