Swansea - Liverpool

3-1)

01.05.2016 /Premier League /Liberty Stadium / Tilskuere: 20972 / Dommer: Roger East

Skrevet av Arve Vassbotten

Det var lite som stemte for det unge Liverpool-mannskapet mot Swansea.

Etter en meget svak førsteomgang, gjorde Klopp to bytter til pause da han satte inn Lucas og Benteke, og tok ut debutanten Pedro Chirivella og Philippe Coutinho.

Benteke burde muligens hatt straffe da han ble dratt ned i feltet etter 58 minutter, og det var også belgieren som headet inn Liverpools redusering etter 65 minutter.

Like etterpå fikk Liverpool en ny kalddusj da Ayew scoret sitt andre mål for kvelden, da han fikk skutt omringet av Liverpool-spillere.

Liverpools håp om å komme tilbake i kampen ble ytterligere svekket da Brad Smith forlot banen med sitt andre gule kort i kampen etter 76 minutter.

Alt i alt en av Liverpools svakeste kamper denne sesongen, der de rutinerte spillerne ikke klarte å stå fram på et lag med mange unggutter.

90:Slutt

90: Britton bytter med Fulton.

90:Det er lagt til fire minutter.

88:Ojo legger inn i feltet, Swansea klarerer enkelt.

88:Sigurdsson skyter fra 17 meter, men til side for mål.

85:Sigurdsson skyter fra langt hold, lett for Ward å holde.

83:Skrtel blokkerer et hardt skudd fra Sigurdsson.

80:Brannagan får med dette sin Premier League-debut.

80:Jordon Ibe bytter med Cameron Brannagan.

79:Sturridge handser i feltet, men dommeren blåser for noe annet og Liverpool slipper unna.

78:Skrtel header ut til corner for Swansea.

77:Martin Skrtel får gult kort etter at han bommer helt på en takling.

76:Brad Smith blir utvist etter to gule kort. Med en totalt unødvendig takling på Naughton.

75:Ibe med corner for Liverpool, bokses unna av Fabianski. Clyne skyter fra langt hold, og nytt hjørnespark for Liverpool.

75:Sturridge skaffer liverpool corner etter noen fine finter inne i feltet.

74: Rangel får gult kort.

72: Montero bytter med Naughton.

67: Ayew scorer like etter Liverpools redusering. Er omringet av Liverpool-spillere, men han finner likevel en luke.

65:Christian Benteke header inn Liverpools redusering på corner fra Sheyi Ojo.

63: Fabianski blir liggende etter en duell med en medspiller. Kommer seg etter hvert på beina igjen.

63:Lucas finner Benteke inne i feltet, belgieren klarer ikke å få avsluttet.

62:Benteke felles nok en gang uten å få frispark.

61:Skrtel med en forferdelig feilpasning når han skal forsøke å starte et angrep for Liverpool. Slipper med skrekken der.

59:På corneren blir Benteke avblåst etter en duell med Ayew.

58:Ojo legger inn i feltet, Benteke dras ned inne i feltet. Dommer dømmer corner.

56:Ojo tar Liverpools tredje corner i kampen, svakt innlegg som Swansea header unna på første stolpe.

54:Brad Smith legger inn fra venstre, men innlegget blir for langt.

53:Ibe med et fint raid på høyrekanten, men innlegget han forsøker på blir blokkert.

52:Klopp gir Ojo instruksjoner nede på sidelinjen mens Ayew behandles for en skade.

49:Sturridge med fin soloprestasjon i duell med flere Swansea-spillere, men pasningen mot Ojo er for svak og hjemmelaget tar over.

46:To bytter for Klopp i pausen. Lucas kommer inn for mer rutine sentralt på midtbanen for Chirivella, og Benteke kommer inn for Coutinho.

45:Pedro Chirivella bytter med Lucas Leiva.

45:Philippe Coutinho bytter med Christian Benteke.

Jürgen Klopp startet søndagens kamp mot Swansea med et mannskap med en gjennomsnittsalder på 23 år og 218 dager, som er det yngste laget Liverpool noen gang har startet med i Premier League. Og det urutinerte mannskapet hadde til tider store problemer i den første omgangen på Liberty Stadium.

Den første scoringen kom typisk nok på corner, da Daniel Sturridge glapp markeringen på André Ayew. Ghaneseren stanget inn ledermålet.

På et frispark noen minutter seinere etterpå glipper markeringene inne i Liverpools felt igjen, men denne gangen går avslutningen fra Amat over.

Etter 33 minutter spill økte Swansea ledelsen da Cork, helt upresset fikk skyte fra 17 meter. Han hadde da avansert med ballen i beina i flere meter uten at et passivt Liverpool satte han under press.

Sturridge hadde en brukbar mulighet for Liverpool, men ellers veldig lite muligheter for de røde som har levert en av sine svakeste omganger denne sesongen i Swansea.

45:Pause

45:Sturridge med et dårlig frispark, som går både over og til siden.

44:Coutinho felles i god skuddposisjon fra ca 20 meter.

42:Coutinho skyter fra yndlingsposisjonen, dessverre går det langt utenfor.

41: Cork får gult kort etter takling på Stewart.

39:Montero med brassespark fra 15 meter, Ward redder.

39:Nathaniel Clyne får gult kort.

36:Daniel Sturridge spilles igjennom, prøver seg med en lobb som går til side for mål.

33: Cork får skyte totalt upresset fra 17 meter og skrur ballen forbi Ward. Svakt og passivt forsvarsspill av Liverpool.

30: Montero kommer til avslutning, Ward er godt med igjen.

29:Coutinho finner Skrtel på corner fra høyre, men midtstopperen får ikke ordentlig treff.

27: Amat får heade helt umarkert på frisparket. Igjen svikter det på dødball for Liverpool, men heldigvis går headingen denne gangen over.

27:Brad Smith får gult kort.

26: Britton skyter fra misten av straffefeltet, Ward er våkent med og redder. Får også hånd om returen.

25:Ibe avslutter fra 17 meter, men få problemer for keeper med å holde.

22:Coutinho dribler seg inn i 16-meteren, men blir taklet. Like etter blir Sturridge felt på 16-meteren, men dommeren lar spillet gå og angrepet renner ut i sanden.

21: Ayew scorer etter hjrønesparket, han kommer i full fart inn i feltet og Sturridge mister markeringen og Ayew stanger inn ledelsen.

20:Coutinho vender fint opp og finner Ojo, han kommer seg inn i 16-meteren, men Swansea tar over. I angrepet havner ballen til slutt hos Ayew som får avsluttet, men ballen går via Lovren og til corner.

18:Sturridge felles av Amat ved midtstreken.

16:Chirivella gir bort ballen på midtbanen med en svak pasning. Swansea klarer ikke å utnytte feilen. Et halvt minutt seinere gir Ojo bort ballen på kontring og Swansea tar over. Også denne gangen stoppes de raskt.

14:God periode for Swansea nå. Stewart stopper en angrepsbølge ved å bryste ballen inn til Ward.

14: Ayew får med seg ballen i duell med Lovren, og kommer til skudd, men treffer ikke ballen i det hele tatt og langt over.

13:Swansea med hjørnespark, får ikke noe ut av det.

12: Sigurdsson med kampen største mulighet til nå. Kommer til skudd fra rundt 16-meteren, men skuddet går rett på Ward.

12:Lovren header unna når Swansea legger inn i feltet.

10:Sturridge kommer til kampens første avslutning for Liverpool på volley inne i feltet. Er hardt presset og skuddet går utenfor.

10:Chirivella faller i farlig posisjon med ballen i beina på egen banehalvdel, men 18-åringen holder hodet kaldt og ordner selv opp i situasjonen.

8:Brad Smith får tilsnakk etter en tøff takling på Routledge.

7:Sturridge og Coutinho spiller vegg i midten, men blir brutt av Williams.

6:Coutinho prøver en stikker i bakrommet mot Ibe. Swansea får greit kontroll siden pasningen er litt upresis og for kort.

4:Skrtel klarer langt når ballen kommer inn i feltet.

3:Montero legger inn i feltet, Liverpool får slått unna.

2:Clyne går seirende ut av første duell med Montero på høyrekanten. Forsiktig åpning av begge lag, mye småspill på midtbanen.

1:Liverpool tar avspark i kampen. Bak målet til Ward ligger det en krans der det står 96 på.

Mai måned innledes med Liverpools tidligste kamp denne sesongen. Allerede klokka 13 norsk tid blåser dommer Roger East i gang de rødes nest siste ligakamp på fremmed gress før sommeren, og det forventes store endringer på elleveren som tapte i Spania torsdag.

På motsatt halvdel ønsker Swansea å rette på inntrykket etter to strake nederlag. De hvitkledde vertene sikret trolig plassen i Premier League da de nådde 40 poeng for tre uker siden, men nervene har kommet krypende tilbake etter 0–7 på de to siste. Etter to strake tap jakter Swansea på poengene som gjør det matematisk umulig å rykke ned.

Ligakampen mellom Swansea og Liverpool på Liberty Stadium vises direkte på TV 2 Sport Premium 2 og nettjenesten TV 2 Sumo.

Verken Firmino, Allen, Milner, Moreno eller Kolo Toure med i troppen i dag.

Martin Skrtel er Liverpools 10. kaptein denne sesongen. Og han leder det yngste startmannskapet Liverpool har hatt i Premier League. Mannskapet som starter har en gjennomsnittsalder på 23 år og 218 dager.

Liverpools lag: Ward, Clyne, Skrtel (kaptein), Lovren, Smith, Stewart, Chirivella, Ibe, Ojo, Coutinho, Sturridge. Res: Mignolet, Benteke, Lallana, Lucas, Brannagan, Teixeira.

Det er bare seks innbyttere til kampen fordi Connor Randall våknet opp med et virus i dag tidlig.

Swanseas lag: Fabianski, Rangel, Amat, Williams (C), Taylor, Britton, Cork, Sigurdsson, Routledge, Montero, Ayew. Res: Nordfeldt, Naughton, Fernandez, Ki, Fulton, Barrow, Gomis.

LES MER FAKTA FØR KAMPEN HER

Vurdert av Lars Frøsland

Ward 6Den unge sisteskansen kan ikke lastes for noen av baklengsmålene. Han gjør noen kvalifiserte redninger, men det var skudd det forventes at han tar. En grei kamp i sin andre Premier League-kamp.
Clyne Liverpools beste6Kanskje den eneste i forsvarsfireren som gjør en godkjent kamp. Ikke særlig involvert offensivt, men Clyne har grei kontroll på Montero, som har gjort livet tøft for mange sidebacker den seneste tiden. Marginalt Liverpools beste.
Lovren 4Er en del av en stopperduo som absolutt ikke fungerer. Oppmerksomheten og kritikken rettes nok ikke mot ham, men det var ingen imponerende kamp av kroaten.
Skrtel 3Det Skrtel driver på med i forkant av Ayews 3-1-scoringer, er det ikke lett å bli klok på. Flere svake involveringer gjennom hele kampen.
Smith 4 Brad Smith pådrar seg to gule kort. Ellers gjør han en forholdsvis svak kamp, uten å være direkte skyld i baklengsmålene.
Stewart 4Kevin Stewart viste fin form da han først fikk sjansen under Klopp, men så har han stagnert, og nå virker det mindre og mindre sannsynlig at dette er en spiller for fremtiden. I dag leverte han en rotete kamp, men han gir ikke opp – og holder et visst nivå gjennom kampen. Klarte seg bra som back, etter at Smith ble utvist.
Chirivella 3Det gjorde vondt å se den unge, og egentlig talentfulle, spanjolen i sin Premier League-debut. Feilpasninger på feilpasninger. Han lyktes med fint lite, men han fikk ikke særlig hjelp fra lagkameratene heller. Vanskelige forhold å debutere i.
Ibe 3Jordon Ibe er helt ute av form, og de få forsøkene hans blir det lite ut av.
Ojo 4En kamp preget av mye dårlige avgjørelser fra Ojo, men han er langt mer synlig enn vingkollega Ibe. Ojo prøver, og noen ganger viser han hva som bor i ham.
Coutinho 3Det ble få gode involveringer fra Coutinho i dag, og ble byttet ut til pause. Et bytte som trolig handlet mer om å spare ham til torsdagens semifinale, enn at han ikke kunne bidratt i andre omgang.
Sturridge 4En litt merkelig kamp av Sturridge. På den ene siden står han for mye av det Liverpool skaper, på den andre siden ser det slettes ikke ut som en som gir alt for å spille seg inn på laget til Villareal-kampen. Også han som glipper markeringen på 1-0-scoringen. Svakt at han ikke står mer frem, som den mest rutinerte angriperen.
Benteke 5Benteke var flere ganger involvert i situasjoner i Swanseas 16-meter. Dommeren vinket ham videre hver gang, da han særlig én gang falt overdrevet lett. Benteke scoret Liverpools eneste mål.
Leiva 4Hva er det Lucas driver med? var det nok mange som tenkte da han lot seg frarøve ballen i forkant av 3-1-scoringen. Ingen god kamp av brasilianeren, som kom på til andre omgang. Bidro riktignok til litt mer stabilitet på midtbanen.
Brannagan 0Fikk noen få minutter på tampen, uten å markere seg.