Villarreal - Liverpool

1-0)

28.04.2016 /Europa League /Estadio El Madrigal / Tilskuere: 21606 / Dommer: Damir Skomina (Slovenia)

Skrevet av Marius Rabben

De fleste forventet en målløs kveld da klokka passerte 90 minutter, men et glimrende Villarreal-angrep på overtid sørget for gul 1-0-seier i den første av to Europaliga-semifinaler. Begge lag, ved Firmino for gjestene, traff stolpen etter pause, men det var en kamp der forsvarsspillet i begge ender nok var bedre enn angrepene. To godt organiserte lag vekslet mellom å holde på ballen og etablere spill, og det var ikke flust av klare målsjanser gjennom oppgjøret. Coutinho startet, men ble byttet ut grunnet sykdom i pausen. Sturridge, som så Firmino starte på topp, ble sittende på benken hele kampen, mens Benteke kom inn til sin første opptreden siden kneskaden i mars. Returkampen på Anfield spilles om én uke.

90:Slutt! Det blir det siste som skjer, og Villarreal vinner den første semifinalen.

90:1–0! Halvannet minutt på overtid tar Villarreal ledelsen. Suarez spilles glimrende i bakrom, rett bak Toure, og kommer alene med keeper. Med seg har han innbytteren Lopez, som enkelt kan trille inn ledermålet etter en smart og uegoistisk pasning.

90:Lallana finner umiddelbart Benteke med et innlegg, men det er akkurat høyt nok til at spissen bare får stussen ballen videre.

90:Det legges til tre minutter.

90:Liverpool tar ut Firmino, og Benteke kommer inn for første gang etter skaden. Dermed blir Sturridge trolig sittende på benken ut kampen.

88:Så kontrer Liverpool, og Moreno stormer fremover med ballen. Ibe følger ham til høyre, men backen velger skuddet. Avslutningen i stor fart er hard, men går utenfor.

87: Bakambu får en stor sjanse når han sendes alene med keeper, men Mignolet redder strålende.

84:Allen får en tydelig smell under en kollisjon, men halter videre uten å ta imot behandling. Liverpool holder på ballen nå, og samtlige utespillere har flyttet seg over på vertenes halvdel.

83:Castillejo legger inn fra venstre, men rett i Milner, som får ballen unna. Villarreal har ballen mest, og Liverpool har samtlige spillere på egen halvdel.

80:Suarez slår frisparket helt inn i klypene til Mignolet.

79:Villarreal får frispark, forårsaket av Allen, på 30 meters hold.

76:På kort tid bruker Villarreal opp alle sine bytter. Stopperen Bailly halter av banen. Inn kommer Musacchio.

75: Bailly holder seg til hamtringen og må ut.

73: Soldado bytter med Adrian Lopez.

73:Flott angrep av Liverpool, som ikke kommer til avslutning. Firmino slipper ballen forbi seg, til Lallana, og Clyne spilles fri på høyre. Det lave innlegget klareres, etter litt klabb og babb, vekk fra boksen.

72:Villarreal bytter inn Castillejo for Dos Santos.

71:Det mangler ikke på intensive dueller i den spanske kveldsvarmen. Kampbildet er litt rotete, og dommeren har lagt lista høyt.

69:De gule tar over ballen når Toure lager frispark med et høyt spark.

69:Liverpool gjenvinner ballen fort og etablerer et spill på vertenes halvdel.

67:Klopp og Marcelino havner i munnhuggeri på sidelinja etter en duell på banen, der Milner mener han tok ballen. Dommeren opptrer som fredsmegler, og trenerduoen responderer med en smilende klem. Villarreal får frispark midt på banen.

65:Firmino lurer offsidefella og treffer stolpen! Brassen får ballen og vender flott rundt i én bevegelse i boksen. Skuddet kommer fort, men stopper i nærmeste stolperot.

65:Spillet settes i gang igjen. Costa, som fikk et kutt, får behandling på sidelinja.

63:Costa løper inn i Lovren, får en utilsiktet albue i overleppa og behandles ute på banen.

63:Glimrende takling av Milner på unggutten Suarez, som var på vei mot boksen.

61:Lallana klemmer til på volley med venstrefoten fra 16 meter. Ballen går rett i nærmeste forsvarer.

60:Dommeren henter opp en sitausjon i forkant, og Costa får gult kort for en sen takling på Clyne.

59:Ibe, som har lagt seg ute til høyre, snytes tilsynelatende for en corner etter å ha utfordret fra sin kantposisjon.

56:Liverpool svarer med å presse bra, dog uten å komme til avslutning.

55:Etter en rolig periode angriper plutselig hjemmelaget med mange spillere, og Liverpool settes under hardt press. Gjestene får imidlertid pustet ut når ballen sendes opp på tribunen.

54:Villarreal triller ballen seg imellom i forsvaret.

53:Coutinho ble byttet ut fordi han ikke føler seg bra, melder BT Sport. Det handler ifølge kanalen altså ikke om noen skade, men sykdom.

52:Det tas en kort variant, før Moreno slår inn. Villarreal kommer fra det uten avslutning imot.

51:Liverpool har mange menn med fremover. Milner holder på ballen like utenfor boksen, har med seg blant andre Firmino, men velger å skyte. Skuddet går via en motspiller og ut til corner.

46:Bakambu header ballen i nærmeste stolpe etter en godt slått corner. Heldigvis for de røde går den på utsiden av stolpen og ut.

46:Liverpool tar avspark.

46:Coutinho byttes ut i pausen. Ibe kommer inn for de røde til andre omgang.

Det er tydelig at begge lag ikke har noen ønsker om å slippe inn mål, for det er forsvarsarbeidet som har markert seg i begge ender så langt. Likevel har det vært en nokså underholdende omgang i Spania, der både de i gult og rødt har spilt med vilje til å angripe, presse og flytte spillere frem. Den siste, avgjørende pasningen har så langt ikke vært god nok. Nærmest scoring var Liverpool da Allen skjøt rett på keeper etter et lavt innlegg av Lallana. Firmino, som startet sentralt på topp, har vist glimt av god ballkontroll, men sliter med å markere seg.

45:Pause!

45:Milner legger inn. Ballen får mye luft under seg etter første duell i boksen, men Villarreals keeper fanger den før Toure når frem i femmeteren.

45:Liverpool får en corner på overtid.

45:Ett minutt legges til i første omgang.

45:Toure ber om gult kort til Soldado etter en sen takling, men blir ikke hørt av dommeren.

42:Godt forsøk av Soldado fra drøyt 20 meter. Spissen får ballen av Bruno, vender opp og skyter med bra skru. Avslutningen havner i nettveggen.

40:Coutinho skyter høyt over fra 17 meter etter fint nedtak av Lallana i boksen. Clyne slo innlegget i forkant.

38:Bakambu stikker i bakrom og får ballen. Lovren følger ham, selv om Villarreal-spissen har større fart, og det ender med en gul feilpasning når Allen bryter. Godt defensivt arbeid av Liverpool-spillerne.

36:Gaspar forsøker først å legge inn fra høyresiden, før han på sin egen retur, etter en rød blokkering, klemmer til fra skrått hold. Moreno står i veien, og ballen går via ham og over.

34:Costa ligger nede i noen sekunder etter å ha møtt foten til Clyne under en klarering. Villarreal-spilleren kommer seg etter hvert på beina.

33:Villarreal slår inn fra høyre. Ballen går over feltet.

30:Liverpool har bedre tid med ballen på vertenes halvdel nå enn tidligere i omgangen.

29:Coutinho rykker mot høyre og legger ballen karakteristisk til rette før han klinker til fra distanse. Skuddet går himmelhøyt over mål.

29:Spillet settes i gang. Dos Santos kommer innpå igjen.

28:Dos Santos får behandling på banen mens Klopp veksler noen ord med spillerne på sidelinja.

27:Hjemmelagets Dos Santos ligger nede med smerter etter en duell med Moreno. Reprisene viser at han fikk et kne i leggen.

26:Milner skrur ballen inn i boksen med venstrefoten, forbi de fleste, men Firmino dukker opp ved bakre stolpe. Villarreal-keeperen får imidlertid tak i ballen før brassen.

25:Flere flotte kombinasjoner i Villarreal-laget midt på banen. Liverpool forsvarer seg likevel bra nok til å ikke slippe dem nærmere enn 35 meter unna målet.

21:Villarreal får flere sjanser på rappen, men godt keeperspill og oppofrende blokkeringer holder nullen bakerst. Nærmest mål er stopper Pina, som får avslutte fra 17-18 meter. Mignolet er imidlertid raskt nede og redder bra.

19:Coutinho finner Clyne, som slår i støtte til Lallana. Innlegget fra høyre går helt inn til keeper.

17:Clyne og Milner kombinerer på høyresiden, og førstnevnte legger lavt inn. Villarreal, med mange mann i egen boks, får slått ballen ut til kast.

17:Liverpool har tatt mer over kampbildet nå.

15:Lallana prøver seg med et optimistisk langskudd uten å lykkes. Avslutningen går langt utenfor.

15:Flott innlegg av Firmino fra høyre. Lovren taper duellen i boksen, før Lucas hamrer til på direkten fra returrommet. Ballen går et stykke utenfor.

12:Hjemmelaget er best for øyeblikket. Liverpool-spillerne blir ofte løpende imellom.

11:Soldado får en god mulighet når et Villarreal-frispark chippes inn bak Liverpools forsvar. Spissen er i hårfin offside, men får fortsette. Han skyter på halvspretten fra noe skrått hold, og ballen går like utenfor.

10:Coutinho prøver å skru ballen inn i bakrom etter en bra Lucas-pasning. Villarreal rydder unna.

9:Bakambu stikker i bakrom, og ballen slås bra gjennom, riktignok noe ut på venstresiden, men Clyne viser hurtighet og får avverget.

8:Det er som ventet Firmino som spiller sentralt i angrepet, med Lallana og Coutinho på sidene.

7:Villarreal får corner, men Lallana header ballen vekk.

5:Stor sjanse for gjestene! Lallana legger flott inn fra høyrekanten, og Allen møter ballen på omtrent elleve meter. Han skyter på direkten, men skuddet går rett på Villarreal-målvakten.

4:De gule, ved Suarez, kommer seg fri på venstrekanten og legger inn mot spissen Bakambu, men ballen blir halvmeteren for høy. Mignolet plukker.

3:Coutinho felles på 30 meters hold. Dommeren vinker spillet videre.

2:Liverpool får kast på midt på banen etter halvannet minutt med balltrilling av Villarreal.

1:Hjemmelaget triller ballen på egen halvdel de første 40 sekundene. Liverpool-spillerne står høyt i banen.

1:De gulkledde vertene tar avspark. Kampen er i gang!

0:Villarreal-fansen viser frem et stort, gult banner med teksten «96» og «You'll Never Walk Alone» sammen med deres klubblogo. Bortesupporterne svarer med stående applaus.

0:Lagene har kommet ut på banen foran fullsatte tribuner.

0:Liverpools spillere ute og sjekker gressmatta i Villarreal. Etter mye regn tidligere i dag skal det ha letnet mot kvelden. Avspark kl 21.05.

Mignolet,Clyne,Toure,Lovren,Moreno,Lucas,Allen,Milner,
Coutinho,Lallana,Firmino. Res: Ward,Skrtel,Smith,Ibe,Chirivella,Sturridge,Benteke

Vurdert av Torbjørn Flatin

Mignolet 7Hadde egentlig ikke så mye å gjøre og tok greit det lille som kom mellom stengene, inntil spissen Bakambu kom fri og han måtte gjøre en førsteklasses reaksjonsredning.
Clyne 7Ingen store defensive feil og var friskt med fremover flere ganger, selv om innleggene, og et skuddforsøk som endte som et innlegg, kunne hatt bedre kvalitet.
Toure 7Hvor mye kan han klandres for baklengsmålet? Litt på halvdistanse kanskje, men det skulle vært en back der. Ellers tiet han det som måtte være av bekymrede røster over at han ble erstatteren for Sakho med en god kamp hvor han vant en rekke dueller.
Lovren 7Solid kamp igjen. Står støtt og er viktig på defensive dødballer og så lenge spanjolene ikke kom til noen kontringer var det full kontroll.
Moreno 5Kunne blitt helt da han spurtet over mer enn halve banen og nær hadde satt inn et ledermål. For øvrig var han nokså lite aktive framover, som han trolig hadde fått beskjed om. Men da Villarreal scoret, etter 92 minutter, var han i midtsirkelen da han skulle vært nede på sin backplass og sikret…
Leiva 6Begynte litt rufsete med å være upresis i sitt spill, men spilte seg opp og leverte en solid og disiplinert jobb.
Allen Liverpools beste7Mye av Liverpools spill gikk gjennom ham, mot en motstander som ikke tillot mye rom for de offensive spillerne. Til tider meget bra, og selv om han burde ha scoret tidlig i kampen synes vi han fortjener bestemannsprisen.
Milner 7Over 90 minutter med knallhard jobbing, hvor han dukket opp nær sagt over alt på banen. Ikke alt var like presist, men bidro til at Villarreal aldri kom inn i noen rytme.
Lallana 7Var uheldig da han startet perfekt på et fremspill og hadde fri bane mot mål, bare for å bli avblåst feilaktig for offside. Herlig arbeidsmoral og gjorde en god forsvarsjobb høyt oppe på banen. Manglet litt kvalitet da det skulle skapes noe framover.
Coutinho 5«En blek 1.omgang» ble notert, men visste ikke da at han bokstavelig talt ikke var helt frisk og ble byttet ut i pausen. Han kan bli et sterkt våpen i returen.
Firmino 6Jobbet og slet, og hadde et skudd som keeper slo i stolpen, men hadde en tendens til å komme veldig dypt og med ballen i ufarlige posisjoner.