West Brom - Liverpool

1-1)

15.05.2016 /Premier League /The Hawthorns / Tilskuere: 26 196 / Dommer: Robert Madley

Skrevet av Marius Rabben

West Bromwich spilte en bedre omgang etter pause, men de røde hadde marginene på sin side da Solomon Rondon fikk sine muligheter til å bli matchvinner. Gjennom kampen var det Liverpool som hadde klart høyest ballbesittelse, men de slet med å komme til klare målsjanser mot et kompakt vertskap. Danny Ings og Jordan Henderson ble begge byttet inn i andre omgang, og Sergi Canós fikk deubten.

90:Slutt!

90:WBA får et billig frispark på midtbanen. Benteke header ballen unna i boksen.

90:To minutter legges til.

90:Smith slår bra inn i feltet fra venstre. Benteke når ikke frem.

88:Liverpool har hatt ballen i 65 prosent av oppgjøret.

87: Evans får gult kort.

87:Benteke kommer fri på høyre, og har med seg Henderson foran mål. Kapteinen roper og venter på en pasning på tvers av boksen, men Benteke tar ett touch for mye og mister ballen.

86: McClean bytter med Field.

86:Corneren tas kort. Det ender uten noen røde sjanser.

85:Henderson legger inn fra høyre. Canos stusser ballen videre til Ings, som får corner.

84:Flanagan og McClean i løpsduell mot Liverpools høyreside. Førstnevnte takler ballen flott ut.

82:WBA får satt inn et press etter corner. Skrtel hamrer ballen opp i ansiktet til Dawson, og det er blitt klabb og babb før gjestene får klarert.

80:Canos kommer inn til sin A-lagsdebut for Liverpool. Ut går Ojo.

80:Stewart slår langt mot Ings, som får en litt svak førsteberøring og lager frispark.

77:Mer slurv og pasningsfeil fra Liverpool de siste minuttene.

74: Roberts får se det gule kortet for en sen og skummel takling på Henderson, som slipper unna ny skade.

73:Henderson roper på straffe etter å ha blitt revet ned i boksen. Dommer vinker spillet videre.

72: Leko bytter med Roberts.

70:Liverpool holder på ballen og styrer kampbildet nå. WBA har samtlige på egen halvdel.

67: McAuley stuper inn på et nytt hjørnespark og header over. Han får hanskene til Bogdan i hodet, og trenger noen sekunder på bakken for å komme til hektene. Forsvareren er på beina igjen.

66: Rondon skyter via noen spillere foran mål og like utenfor etter å ha fått ballen på bakre sotlpen. Stor mulighet for WBA-spissen igjen.

64:Og Henderson kommer inn for Allen!

64:Ings byttes inn for første gang siden skaden i oktober. Han tar over plassen til Ibe.

61:McAuley legger hardt inn fra høyre, og Rondon er ikke langt unna å pirke ballen i mål. Heldigvis for de røde passerer innlegget alt og alle i boksen.

59: McClean får ballen fra Rondon på vei fremover. Han rykker mot høyre og skyter høyt over mål.

57:Ojo skyter et stykke over fra hjørnet av 16-meteren etter et fint angrep av gjestene.

54:McClean skyter langt utenfor fra returrommet etter en corner.

51:WBA presser mye høyere nå enn før pause. Liverpool-spillerne er likevel rolige med ballen.

48:Det er vertene som har hatt initiativet så langt etter pause.

47:Rondon brenner to store sjanser på rappen. Et frisparkinnlegg av Gardner stusses først i stolpen, før Rondon selv hamrer returen over mål fra kloss hold.

46:Liverpool angriper mot sine bortesupportere i denne omgangen.

46:Benteke og Ojo triller i gang den andre omgangen.

46:WBA byttet ut Olsson i pausen. Inn har Chester kommet.

De røde «reservene» har hatt ballen klart mest og skapt det meste gjennom en sjansefattig første omgang på The Hawthorns. Hjemmelaget tok ledelsen med sin første avslutning på mål, ved Solomon Rondon etter flott forarbeid av Jon Leko, men Jordon Ibes glimrende utlikning ti minutter senere gjør at det står likt halvveis. Liverpool har ellers kommet til noen halvsjanser, mens det for WBA har i hovedsak handlet om å forsvare seg.

45:Pause!

45: McClean får gult kort for å takle Flanagan sent under en klarering.

45:To minutter legges til.

45:Benteke tar frisparket. Han prøver å skru ballen lavt mot høyre, men treffer muren.

44:Stewart stemples idet han klinker til på volley i returrommet. Dommer blåser frispark til Liverpool på 20 meter, rett foran mål. God skuddposisjon.

43:Rødtrøyene tar en kort variant, og WBA gjenvinner ballen med en god takling.

43:Liverpool får en corner etter at Smith presser Leko til å gjøre feil.

40:Smith går ned i duell med Olsson på 30 meters hold. Dommeren blåser heller frispark til hjemmelaget og gir Smith det gule for filming. Backen protesterer ikke nevneverdig.

38:Liverpool spiller seg fint ut bakfra, før Benteke får frispark på midtbanen.

35:Ojo spilles fint fri av Benteke, og kommer seg ned til 16-meterstreken, dog noe ut mot venstre, før Yacob takler steinhardt. Det ser tilsynelatende ut som et klart frispark, men dommeren vinker spillet videre. Reprisene viser at Yacob er først på ballen, selv om det likevel kunne forsvares om dommeren hadde blåst.

33:Liverpool-spillerne trives med ballen i beina, og lar seg sjelden stresse når WBA skrur opp presstempoet.

31:Etter en rolig, hendelsefattig periode prøver Allen lykken fra 25 meter. Skuddet går et stykke utenfor.

26:Gjestene fortsetter å holde på ballen, men det er mange spillere mellom midtbanen og WBA-målet.

23:1–1! Ibe utlikner etter etter å ha løpt fra alt og alle. Kantspilleren får ballen fra Flanagan midt på banen, og rykker umiddelbart langs høyrekanten. Han holder et høyt tempo og fortsetter helt inn i boksen, hvor han skjærer inn og setter inn 1–1 med venstrefoten. Kjempescoring av 20-åringen!

22:Friskt forsøk av Brannagan som får ballen på rundt 20 meter og stormer rett inn i boksen. Han passerer et par spillere, men avslutningen er veik. Keeper redder enkelt.

21:Liverpool dominerer ballbesittelsen og triller ballen rundt WBA-boksen.

19:De røde kombinerer fint, og Smith legger etter hvert inn fra venstre. I boksen går Benteke i bakken under press fra stopperne, men dommeren vinker spillet videre. Innlegget går helt ut til kast.

16:Benteke står nesten stille og skyter i nettveggen fra 15 meters hold.

13:1–0 til WBA! Rondon scorer etter godt forarbeid av Leko, som passerer flere spillere utenfor boksen og slår en flott stikker til spissen. Rondon kommer noe skrått, men hamrer lavt inn ledermålet i nærmeste hjørne. Allen mistet ballen på egen halvdel i forkant.

11:Leko passerer Smith, men innlegget er svakt.

10:Kampens første avslutning på mål. Ojo prøver seg med høyrefoten fra 20-25 meter. Skuddet er ufarlig og går rett på keeper.

9:Liverpool spiller god fotball frem til ca. 25 meter fra WBA-målet, der et kompakt hjemmelaget foreløpig står stødig.

7:Ibe utfordrer på høyresiden etter å ha fått ballen av Allen. Innlegget er upresist.

6:Rødtrøyene spiller seg fint ut bakerst. Brannagan har fått en del ballkontakt de første minuttene.

5:Liverpool har ballen klart mest, men har ikke vært i nærheten av å true WBA-keeperen.

3:Fint angrep av de røde. Lucas stikker fri Smith på venstresiden, og innlegget mot Benteke kommer umiddelbart. WBA-forsvaret står imidlertid i veien for Liverpool-spissen.

3:Forholdsvis rolig innledning på kampen. Ballen befinner seg på midtbanen.

1:West Bromwich tar avspark!

0:Hjemmelagets kaptein, Fletcher, og Lambert legger ned blomster med «96» foran Liverpool-fansen – til stående applaus.

Fin gest av West Bromwich, som har satt inn 96 røde seter i borteseksjonen som skal stå tomme under kampen, for å minnes Hillsborough-tragedien.

Jürgen Klopp skifter ut hele laget i forhold til mannskapet som spilte mot Chelsea, for å spare spillerne som er tiltenkt en startrolle i Europaliga-finalen på onsdag. Vi merker oss at Jordan Henderson og Danny Ings er tilbake etter skader, og sitter på innbytterbenken. Cameron Brannagan spiller fra start for første gang i Premier League. Adam Bogdan vokter buret, da Danny Ward fortsatt ikke er friskmeldt etter sin kneskade. Lucas Leiva er dagens Liverpool-kaptein, og er blitt tildelt en midtstopper-rolle. Sergi Canos, som aldri har vært i førstelagstroppen tidligere, sitter på benken og er blitt tildelt trøye nummer 64.

Vurdert av Einar Kvande

Bogdan 6Lot Rondons skudd passere på innsiden av seg på vertenes scoring. Ble ellers ikke satt på de store prøvene, da Rondon blåste de andre store sjansene han fikk utenfor mål.
Flanagan 5Blir for treg i mange løpedueller, og pasningsspillet er også tidvis svært rufsete.
Skrtel 6Sterk i hodeduellene, og god å ha på dødballer. Ikke like trygg langs bakken.
Leiva Liverpools beste7Gjør en meget god jobb som stopper, med viktige taklinger, og er også god som ballfordeler. Spiller på det sikre. Liverpools beste.
Smith 5Bidrar med et par meget gode innlegg, men får også gult kort for en håpløs filming. Sover litt på 1-0 scoringen.
Stewart 6Lar Leko få passere litt for enkelt i forkant av 1-0. Ellers en kamp på det jevne.
Allen 6Må ta mye av skylden for at WBA tar ledelsen, da han slår en håpløs feilpasning. Er ellers den som kriger og vinner mye ball på Liverpools midtbane. Har et langskudd som går langt utenfor etter en halvtimes spill. Blir byttet ut etter en drøy times spill. Trolig med tanke på Europa League-finalen.
Brannagan 5Kommer til en avslutning etter drøye 20 minutter, men det lave skuddet går rett på keeper. Prøver å gjøre ting enkelt, men blir litt for anonym i store deler av kampen.
Ibe 6Hans fantastiske soloraid og scoring var den store beholdningen i første omgang, men blir mer anonym etter pause. Ble byttet ut etter en drøy times spill, og er dermed trolig aktuell for benken i Europaliga-finalen.
Ojo 6Skapte en god del problemer for vertene i første omgang, men var ikke like toneangivende etter pause, og ble byttet ut ti minutter før slutt.
Benteke 5Har et skudd utenfor etter et drøyt kvarter, og det var det nærmeste han kom scoring. Slipper markering på Rondons heading i stolpen tidlig i andre omgang, og burde ha spilt en mye bedre plassert Henderson på en god kontringsmulighet i sluttminuttene.
Canos 0Fikk sin Liverpool-debut, men klarte ikke å markere seg nevneverdig i de drøye ti minuttene han fikk på banen.
Ings 0Virket rusten i den snaue halvtimen han fikk på banen, noe som slett ikke er rart etter det flere måneder lange skadeavbrekket.
Henderson 0Var meget aktiv i innhoppet, men lykkes ikke like godt med alt. Blant annet hadde han en farlig ballmist like etter at han hadde kommet innpå, som førte til at WBA fikk en farlig overgang.