AC Milan - Liverpool

0-2)

31.07.2016 /Preseason /Levi's Stadium, Santa Clara, California / Tilskuere: 30758 / Dommer: Kevin Stott (USA)

Skrevet av Arve Vassbotten

Liverpool hadde spillet og et par farlige sjanser i den første omgangen mot Milan, men det løsnet for fult etter pause da Divock Origi tok plassen til Daniel Sturridge på topp.

Belgieren viste at han ønsker å gi Sturridge kamp om spissplassen og ikke minst at han fortsatt har målformen han viste på tampen av forrige sesong inne.

Han sendte Liverpool i ledelsen etter 59 minutter med en strålende finte før han avslutter mesterlig ved å skru ballen ned til venstre for keeper.

To andre innbyttere var involvert i neste scoring.

Ojo prøvde seg på et skudd, men det gikk via et Milan-bein og fant Firmino på full fart inn i feltet. Brasilianeren avsluttet raskt og doblet Liverpools ledelse.

Origi fikk også et mål avblåst for offisde, noe som var en svært tvilsom avgjørelse.

Milan hadde noen få gode perioder i kampen, men var aldri særlig farlige og hadde ikke et skudd på mål gjennom hele kampen!

Georginio Wijnaldum fikk sine første minutter for Liverpool i denne kampen, men gikk ut til pause uten å vise seg så mye fram.

Sadio Mané mye involvert i den første omgangen før han gikk ut til pause, men manglet litt i avslutningsøyeblikket.

Bakover på banen var stopperduoen Lovren og Klavan svært solide, og nyervervelsen viste seg også fram med en herlig takling på Niang i første omgang.

Unggutten Trent Alexander-Arnold startet kampen på høyrebacken og taklet oppgaven godt.

Liverpool hadde ballen 60 prosent av tiden og hadde fem avslutninger på mål mot Milans 0 ifølge Opta.

Alt i alt en positiv preseason kamp for Jürgen Klopps menn to uker før seriestart.

90:Slutt

87:Godt innhopp av Ojo som starter et nytt god Liverpool angrep. Når ikke helt fram med pasningen mot Markovic, men like etter kommer Firmino til avslutning.

82:Stewart midtstopper sammen med Wisdom nå. Stewart mister ballen og gir Milan en god mulighet til å angripe. Honda slår Brannagan i lufta, men headingen går like over.

80:Randall skyter fra 16-meteren etter en corner for Liverpool, men får ikke ordentlig trøkk på skuddet.

75:Ragnar Klavan bytter med Connor Randall.

75:Jordan Henderson bytter med Cameron Brannagan.

75:Dejan Lovren bytter med Andre Wisdom.

73:Roberto Firmino scorer etter et hurtig angrep av Liverpool. Ojo prøver seg på et skudd, men ballen går via beinet til en Milan-spiller ut til Firmino som stormer inn i feltet på venstresiden og brasilianeren skyter på direkten i kassa. 2-0.

71:Origi setter ballen i nettet, men Liverpools gode angrep blir avblåst for offside. Tvilsom avgjørelse.

69:Divock Origi er nær å treffe ballen i god posisjon på bakerste stolpe, Liverpool får corner.

68: Antonelli bytter med Calabria.

68: Niang bytter med Bonaventura.

68: Suso bytter med Honda.

66:Milan inne i en god periode nå, men de er sjelden veldig farlige.

65:Ojo med dårlig touch når Liverpool kan angripe, Milan vinner igjen ballen.

64:Niang skyter, men skuddet går rett i Matri og Liverpool får igjen kontroll på ballen.

63:James Milner bytter med Sheyi Ojo.

59:Divock Origi med en strålende avslutning fra inne i 16-meteren. Drar seg først fri fra paletta før han avslutter ved å skru ballen ned i keeperens venstre hjørne.

57:Kevin Stewart blir liggende med en skade i kneet etter en takling, kommer seg på beina igjen etter litt behandling.

56:Markovic vise stor fart på framspill fra Henderson, men Paletta når ballen først.

55:Markovic roter seg litt bort på egen banehalvdel. Milan snapper ballen, men Liverpool gjenvinner raskt kontroll.

45: Romagnoli bytter med Paletta.

45: Zanellato bytter med Poli.

45: L. Adriano bytter med Matri.

45:Sadio Mane bytter med Alberto Moreno.

45:Georginio Wijnaldum bytter med Kevin Stewart.

45:Adam Lallana bytter med Lazar Markovic.

45:Philippe Coutinho bytter med Roberto Firmino.

45:Trent Alexander-Arnold bytter med Nathaniel Clyne.

45:Daniel Sturridge bytter med Divock Origi.

45:Seks bytter ved pause: Clyne, Firmino, Markovic, Moreno, Origi og Stewart kommer inn.

Liverpool det dominerende laget i første omgang på Levi's Stadium.

I sine nye tredjedrakter spilte de seg fram til en stor sjanse tidlig i kampen da Lallana brøt Milans angrep ved midtbanen og satte i gang en kontring.

Mané fikk så slått en ball mot bakerste stolpe der Coutinho kunne sendt Liverpool i ledelsen allerede etter to minutter.

Selv om Liverpool hadde ballen mest, og Simon Mignolet nærmest var arbeidsløs mellom stengene, var det sjansefattig i den første omgangen. Liverpool hadde likevel noen angrep med gode tendenser, men der det manglet litt i de avgjørende øyeblikkene.

Mané mye involvert, og han hadde også det som var kampens største sjanse mot slutten av omgangen da han kom alene med keeper. Gabriel fikk et bein på skuddet, og hindret at Liverpool kunne gå til ledelse ved pause.

Lallana hadde også et brukbart skudd som gikk over litt tidligere.

45:Pause

45:Liverpool får corner etter å ha koblet grepet høyt i banen, men får ikke noe ut av det.

41:Sadio Mane med en stor mulighet for Liverpool når han får skyte fra 10-12 meter, keeper får et bein på ballen og redder.

40:Adam Lallana får gult kort etter takling på Antonelli.

38:Sturridge med en kort stikker mot Henderson, men som Adam Lallana snapper inne i feltet. Lallana skyter like over fra rundt 14 meter.

34:Niang med en dårlig avslutning fra ca 18 meter. Skuddet går langt utenfor.

33: Bertolacci bytter med Kucka.

32:Antonelli styrer en ball mot Mignolet, og for første gang i kampen må belgieren i aksjon. Ingen problemer for han å plukke ned skuddet.

29:Sturridge prøver seg med et skudd med utsiden av foten etter framspill fra Wijnaldum. Ballen går utenfor.

28:Adam Lallana med kort corner til Coutinho, brasilianeren kommer ikke til innlegg og Milan tar over kontrollen.

27:Milner med et godt innlegg mot Mané, men den er litt for høy.

23:Mané er dypt nede i banen og henter ballen, prøver en langpasning mot Milner. Den er imidlertid for upresis.

21:Niang med en frekk finte på Klavan, men Liverpools nysignering lar seg ikke lure og stopper Milan-spillerens piruett elegant. Solid stopperspill av den tidligere Augsburg-spilleren.

20:James Milner tar corneren, Milan klarer til ny corner, som Lallana tar fra høyre. Den slås langt utover.

19:Liverpool med corner.

18:Mané rundlurer Zanellato, prøver så å finne Sturridge på bakre stolpe, men innlegget holder ikke samme klasse.

18:Alexander-Arnold med en fin finte på kanten, men innlegget lykkes ikke helt fra unggutten.

17:Sturridge skyter fra høyre siden av 16-meteren, skuddet blokkeres.

15:Liverpool har hatt ballkontrollen mest det første kvarteret av kampen, men begge lag har hatt en brukbar sjanse hver.

14:Mane får frispark midt på egen banehalvdel.

14:Mané slår langt mot Lallana, som blir avblåst for offside.

13:Sturridge avblåses for offside.

11:Liverpool med en god mulighet når Lallana får ballen inne i feltet. Lallana prøver å legge inn mot Mané istedenfor å skyte selv og pasningen blir blokkert.

9:Sturridge slår fra høyre inn mot Wijnaldum som stormer inn i midten, men Milan får kontroll.

8:Suso styrer ballen like utenfor etter en nydelig etter et nydelig framspill fra Montolivio.

7:Milan får corner etter at Klavan stopper italienernes angrep.

6:Treningskamp til tross, ikke noe å si på Klopps engasjement på sidelinjen.

4:Milan med sin første visitt inn i Liverpools 16-meter. Lovren klarerer.

4:Mané løper opp Antonelli og feller han. Mlan får frispark.

2:Lallana presser høyt og vinner ballen, Liverpool kontrer og Mané slår en pasning fra hjørnet av 16-meteren inn på bakerste stolpe der Coutinho er like ved å sende Liverpool i føringen. Flott angrep av Liverpool.

1:Lovren med en langpasning mot Mané, men Milan får kontroll på ballen.

1:Liverpool tar avspark i sine nye tredjedrakter.

Liverpool møter AC Milan i California klokka 04.05 norsk tid natt til søndag. Kampen vises på Eurosport Norge, og vi følger som vanlig oppgjøret direkte her på Liverpool.no.

Både Gini Wijnaldum og Daniel Sturridge starter for merseysiderne, som stiller i sin ferske tredjedrakt på Levi’s Stadium. Wijnaldum ser ifølge lagoppstillingen ut til å spille sentralt på midten sammen med Henderson. James Milner ser ut til å begynne på venstre back der han ses på som et alternativ om ingen nye backer kommer inn.

Milano-klubben, med straffeseier over Bayern München i forrige kamp.

Her er Liverpools lag fra start: Mignolet, Alexander-Arnold, Lovren, Klavan, Milner, Henderson, Wijnaldum, Lallana, Mane, Coutinho, Sturridge.

Innbyttere: Manninger, Clyne, Firmino, Moreno, Brannagan, Origi, Ings, Stewart, Wisdom, Markovic, Ojo, Randall, George.

Milan: Gabriel; Abate Vergara Romagnoli Antonelli; Zanellato Bertolacci Montolivo; Suso Niang L.Adriano.