AS Roma - Liverpool

2-1)

02.08.2016 /Preseason /Busch Stadium, St. Louis, Missouri / Tilskuere: / Dommer:

Skrevet av Arve Vassbotten

Liverpool produserte endel gode sjanser mot Roma, men avslutningene var ikke i toppklasse i denne kampen. Spesielt Daniel Sturridge hadde tre store sjanser han på bedre dager hadde satt i nettet.

Men om det til tider var gode takter i angrep i første omgang, var det noe passivt over forsvarsspillet ved flere anledninger.

Det var også tilfellet da Dzeko satte inn kampens første mål. Lovren lot den tidligere Man City-spissen få for mye rom, og dermed kunne han avslutte presist fra 16 meter og satte ballen forbi Alex Manninger.

Liverpool fikk sin utligning ved Ojo rett før pause, da han kastet seg fram på en heading fra Lovren og nikket inn utligningen.

Utligningen klarte likevel ikke å sette noe fyr på Liverpool etter hvilen.

Andre omgang startet svakt etter at Klopp byttet ut samtlige spillere med unntak av Wijnaldum i pausen.

Flyten i angrepsspillet var helt borte, og Roma gikk igjen i føringen ved Salah etter 63 minutter.

Mignolet reddet først mesterlig en heading fra Dzeko fra kort hold, men returen fra Salah gikk i nettet. Wisdom, som hadde kommet inn i midtforsvaret, kunne nok også gjort en bedre jobb foran mål på returen.

Danny Ings hadde den største Liverpool-sjansen etter pause da han etter 86 minutter headet fra 6-7 meter etter et godt slått frispark fra Coutinho.

Alberto Moreno kom inn til pause for Liverpool, men måtte ut igjen etter 81 minutter på grunn av en skade bak i låret.

Skadeomfanget er foreløpig ukjent, men Klopp sier etter kampen at han tror det handler mer om et slag enn en strekk.

Før kampen ble det også kjent at Origi måtte stå over kampen på grunn av en skade i lysken, denne skal imidlertid ikke være alvorlig.

90:Slutt

86:Danny Ings med en kjempesjanse for Liverpool. Coutinho slår et frispark inn i feltet og Ings kan heade fra 6-7 meter. Han treffer ikke ballen helt reint og keeper redder. Andre omgangs beste mulighet for Liverpool.

85: Paredes får gult kort etter felling av Coutinho.

81:Alberto Moreno bytter med Connor Randall. Moreno må ut med skade.

81:God sjanse for Roma, men mesterlig redning av Mignolet.

80:Alberto Moreno ligger nede og tar seg til baksiden av låret.

78: Emerson bytter med Seck.

75: Manolas bytter med Gyömber.

75: Strootman bytter med Perotti.

74:Coutinho legger ut til Brannagan. Ungutten fyrer løst, men får ikke godt treff.

70:Georginio Wijnaldum bytter med Cameron Brannagan.

68:Wijnaldum prøver seg på et skudd fra langt hold, men det går langt utenfor.

64: Ricci bytter med Salah.

64: Florenzi bytter med Torosidis.

64: El Shaarawy bytter med Iturbe.

64: Nainggolan bytter med Gerson.

64: Dzeko bytter med Totti.

63: Salah scorer for Roma. Dzeko fikk først en kjempesjanse da han headet rett på Mignolet, men returen satte Salah i nettet fra kloss hold.

61:Alexander-Arnold med en fin ball mot Wijnaldum inne i feltet, men Roma får klarert.

58: Juan Jesus får gult kort etter en stygg takling på Lallana.

54: Nainggolan er nær å styre inn et frispark fra Parades fra langt hold.

45:Sheyi Ojo bytter med Adam Lallana.

45:Roberto Firmino bytter med Philippe Coutinho.

45:Sadio Mane bytter med Lazar Markovic.

45:Ragnar Klavan bytter med Kevin Stewart.

45:Dejan Lovren bytter med Andre Wisdom.

45:Emre Can bytter med Jordan Henderson.

45:James Milner bytter med Alberto Moreno.

45:Nathaniel Clyne bytter med Trent Alexander-Arnold.

45:Daniel Sturridge bytter med Danny Ings.

45:Ti bytter for Liverpool til pause, bare Georginio Wijnaldum fortsetter på banen. Mignolet, Alexander-Arnold, Wisdom, Can, Moreno, Markovic, Lallana, Henderson, Coutinho, Ings kommer inn.

45:Alex Manninger bytter med Simon Mignolet.

Roma klart farligst de første 12 minuttene av kampen, og hadde tre gode muligheter i åpningen, der Alex Manninger måtte i aksjon flere ganger.

Liverpools forsvarsspill var litt avventende i starten, og det var det også da Roma tok ledelsen ved Dzeko etter 29 minutter. Dejan Lovren var på riktig side, men ga den tidligere Man City-spilleren for mye rom, og han fikk skutt velplassert forbi Manninger fra 16-meteren.

Liverpool hadde også noen gode muligheter både før og etter åpningsmålet.

Tre ganger fikk Daniel Sturridge ballen i god posisjon i første omgang, men avslutningene ble for svake fra den engelske landslagsspissen.

Den første gode Liverpool-muligheten kom etter 15 minutters spill da Mané spilte fri Sturridge med en elegant ball i bakrommet, litt seinere avsluttet Sturridge med hode, og den tredje muligheten kom etter en god pasning fra Can til bakerste stolpe.

To minutter på overtid i første omgang fikk Liverpool sin utligning. Milner, som var mye involvert offensivt fra sin venstrebackposisjon, la en corner inn på bakerste stolpe. Lovren steg til værs, og headet mot framste stolpe, der Ojo kastet seg fram og nikket ballen i nettet.

45:Pause

45:Ojo nikker inn utligningen for Liverpool. Lovren header en corner fra Milner fra bakerste stolpe til Ojo på fremste stolpe, og alene med keeper gjør ikke unggutten noe feil. Roma-spillerne skriker imidlertid på offside i situasjonen.

41:Roberto Firmino er nær å styre inn et innlegg fra Milner. Milner har vært mye med offensivt i kampen fra sin venstrebackposisjon.

36:Sheyi Ojo får gult kort etter en en takling på El Shaarawy.

34:Can med en god pasning til Sturridge til høyre i feltet. For tredje gang kommer Sturridge til avslutning i god posisjon, men igjen treffer han dårlig.

29: Dzeko skyter fra like utenfor 16-meteren. Godt plassert skudd forbi Manninger, men Lovren var passiv i den situasjonen og lot Dzeko få for mye rom til å avslutte.

23: El Shaarawy med en ny god mulighet for Roma, men skuddet reddes av Manninger. God start på kampen for den østerriske keeperen.

20:Milner legger inn i feltet, ballen havner etter hvert på hodet til Sturridge, men han får ikke noe kraft på avslutningen.

15:God kontring av Liverpool anført av Mané, som spiller Sturridge flott igjennom. Chippen fra Sturridge blir litt for løst og Alisson får en hånd på ballen.

11: Dzeko vender bort Lovren inne i 16-meteren, og skyter like utenfor etter at Lovren får en liten tå på ballen. Roma får ikke noe ut av den påfølgende corneren.

10:Liverpool får frispark til høyre for 16-meteren etter at Mané ble felt. Milne slår inn i feltet, men det utoverskrudde frispakret heades unna og Roma går i angrep.

7: Dzeko skyter over fra god posisjon, etter at Clyne kom på etterskudd. Litt rufsete forsvarsspill av Liverpool, der også Klavan ble lurt i forkant.

5: El Shaarawy skyter fra 17 meter, skuddet skifter retning, men Manninger er godt med å redder.

3:Wijnaldum er våkent med og vinner ballen for Liverpool etter en dårlig pasning fra Roma rundt midtstreken.

3:Liverpool holder på ballen med småspill på egen banehalvdel i starten av kampen.

1:Roma tar avspark i St Louis. Det skal være rundt 30.000 tilskuere på tribunen, de fleste støtter Liverpool, som spiller i svarte drakter.

Da de to lagene møttes til treningskamp i USA i 2014 var det Roma som vant 1-0.  Sist gang lagene møttes i en offisiell kamp var 19. mars 2002 i Champions League, da Liverpool vant 2-0 på Anfield og gikk videre etter scoringer av Jari Litmanen og Emile Heskey.

Kampen har avspark klokka 02.35 i natt, og sendes på Eurosport Norge.

Disse starter mot Roma: Manninger, Clyne, Lovren, Klavan, Milner, Can, Wijnaldum, Ojo, Mane, Firmino, Sturridge.

Innbyttere: Mignolet, Benteke, Coutinho, Henderson, Moreno, Lallana, Brannagan, Ings, Stewart, Wisdom, Markovic, Randall, Alexander-Arnold, George.

Det er Emre Cans første kamp under preseason, og første kamp der han og Wijnaldum spiller sammen på midtbanen.

Divock Origi sliter med en liten lyskeskade, og er derfor ikke med i troppen som møter Roma i natt.

Ifølge James Pearce i Liverpool Echo skal det kun dreie seg om en liten skade, men at Liverpool ikke ønsker å ta noen sjanser med belgieren.

Marko Grujic er heller ikke med i troppen på grunn av hjernerystelsen han fikk mot Chelsea.

Joël Matip går glipp av enda en kamp i preseason på grunn av sin ankelskade.

Alex Manninger starter kampen i mål og James Milner, som er kaptein i kampen, starter på venstrebacken.