Matip() ()
Manninger() ()
Henderson(65)

Skrevet av Marius Rabben

Liverpool leverte en oppsiktsvekkende tafatt kamp mot nyopprykkede Burnley, som forsvarte seg bra og hindret gjestene fra store målsjanser.

Merseyside-laget startet riktignok markant bedre i andre omgang, men energien dabbat ut i takt med klokka. Liverpool dominerte ballbesittelsen og styrte tempoet, men maktet ikke å finne riktige løsninger fremover. Svarene ble tilfeldige innlegg og en rekke svake langskudd. En totalt sett svak og frustrerende oppvisning av Liverpool.

90:Slutt!

90:Burnley holder på ballen og bruker tid ute ved hjørneflagget.

90: Gray bytter med O'Neill.

90:Vertene vinner corner. Halvannet minutt på overtid nå.

90:Tre minutter legges til.

90:Etter hvert avslutter Clyne et angrep fra distanse. Skuddet går langt utenfor.

89:Gjestene har ballen, men klarer ikke å skape noe.

86:Liverpool småspiller midt på Burnleys halvdel. Den siste, avgjørende pasningen er imidlertid fraværende.

82: Vokes bytter med Jutkiewicz.

81:Firmino skyter over fra langt hold.

80:Origi utfordrer fra venstresiden, men innlegget stoppes.

79:Grujic presenterer seg med et skuddforsøk fra 16 meter. Heaton får slått ballen over tverrliggeren.

77:Adam Lallana bytter med Marko Grujic.

77:James Milner bytter med Alberto Moreno.

76:Liverpool holder på ballen og leter etter løsninger.

72:Gray truer gjestene med en kontring, men blir helt alene mot tre Liverpool-spillere, som gjenvinner ballen og avverger faren.

71:Nok en gang skyter Coutinho ufarlig over mål fra distanse.

69:Coutinho legger inn, forbi alle og ut til ny femmeter.

67:Det er 3–19 i avslutninger hittil.

66: Gray får ballen på 20 meter og skyter utenfor.

65:Jordan Henderson får gult kort for en takling på Gudmundsson.

65:Daniel Sturridge bytter med Divock Origi.

64:Burnley kontrer etter en svak Lallana-corner, og det blir litt hektisk bakover for gjestene, men laget slipper unna skudd imot.

62:Hardt, lavt innlegg av Milner. Burnley-forsvaret slår ballen unna.

60:Origi gjør seg klar på sidelinja.

60:Milner skrur ballen inn fra venstre, mot Sturridge, men den går gjennom hele feltet og ut til femmeter.

57:Coutinho prøver seg på hel volley med venstrefoten etter en corner. Ballen går et stykke over og utenfor.

56: Defour bytter med Gudmundsson.

54:Klopps mannskap spiller klart bedre og raskere nå enn før pause.

53:Liverpool har etablert et spill på Burnleys halvdel.

52:Firmino rapper til fra langt hold. Heaton må ut i full strekk og slår ballen ut til corner. Godt forsøk fra rundt 30 meter.

50:Coutinho skyter rett på Heaton fra 20 meter etter noen fine kombinasjoner foran boksen.

48:Lovren slår langt mot Sturridge. Ballen går inn til Burnley-keeperen.

48:Liverpool holder på ballen sentralt i banen.

46:Sturridge får ballen skrått til høyre i boksen og skyter svakt utenfor.

46:Ingen endringer på laget i pausen.

46:Burnley setter i gang den andre omgangen.

En dårlig omgang av Liverpool, som sliter voldsomt med å skape sjanser selv om de dominerer ballbesittelsen. Etter den tidlige hjemmescoringen har Burnley forsvart seg kompakt og satset på kontringer - og lyktes. Liverpool virker planløse fremover, og det var på en kontring at Gray doblet ledelsen etter å ha passert flere Liverpool-spillere på 16-meterstreken. Det har vært mange pasningsfeil, enkle feil, noen misforståelser og svært lavt tempo hos gjestene. Burnley har ikke hatt spesielt vansker med å holde unna når Liverpool tyr til innlegg og upresise langskudd.

45:Pause.

45:Gjestene holder på ballen uten å komme til avslutning.

45:Ett minutt legges til.

44:Liverpool prøver å trenge seg gjennom sentralt. Burnley får ballen unna.

41:Lallana finner rom på vei fremover og slipper ballen til Coutinho. Han rykker inn i banen og skyter fra god posisjon, men forsøket går igjen over mål.

39:Liverpool fremstår lite kreative mot Burnleys samlede forsvar. Gjennomgangsmelodien er innlegg og langskudd - foreløpig uten hell.

37:2–0! Gray får ballen på høyresiden under en kontring, passerer Henderson og Klavan, og skyter lavt mellom beina på Lovren fra 16-meterstreken. Ballen sniker seg ned i det lengste hjørnet.

35:Liverpool har ballen markant mest, men det går sakte fremover, og ting stopper opp idet man når Burnley-boksen.

35:Sturridge avanserer på høyrekanten og felles uten å få frispark.

32:Coutinho stikker ballen gjennom det kompakte Burnley-forsvaret uten å treffe Wijnaldum på vei fremover.

29:Sturridge tester skuddfoten fra rundt 20 meter. Forsøket er hardt og går et par meter utenfor.

29:Spillet foregår på Burnleys halvdel. Liverpool holder på ballen.

26:Bortelaget får en brukbar mulighet etter en ny kort corner. Lallana mottar ballen i straffefeltet og skyter. Ballen har god retning, men går via en spiller. Keeper pluker enkelt.

22:Milner spiller til Lallana i feltet. Han vender og skyter fort, men treffer urent på ballen, som ruller inn til keeper.

21:Liverpool spiller rundt boksen og finner etter hvert Clyne på høyresiden. Den lave innlegget går rett i Burnley-forsvaret, som klarerer.

19:Coutinho prøver å finne Sturridge med en lobb inn i feltet. Heaton kommer raskt ut og plukker enkelt.

16:Det er Liverpool som styrer spillet nå. Burnley ligger kompakt og forsvarer seg.

15:Hjørnesparket tas kort og hurtig, men ender kun med femmeter.

14:Liverpool har sitt første gode angrep i kampen. Coutinho slår en skjult pasning til Lallana i boksen, og innlegget kommer fort, men blokkeres ut til corner.

13:Flere enkle feil og svake pasninger av Liverpool-spillerne hittil.

12:Nytt skuddforsøk av Coutinho fra distanse. Litt nærmere denne gangen, men ballen går over målet til Heaton.

11:Liverpool har kommet med i oppgjøret etter en rotete og stressende åpning, men imponerer foreløpig ikke.

9:Coutinho finner rom i skuddposisjon, legger ballen til rette og skyter karakteristisk mot det lengste hjørnet. Ballen går langt over mål.

8:Lallana forsøker seg fra drøyt 16 meter etter en kort corner. Skuddet blokkeres, og Lallana roper på hands uten å bli hørt av dommeren.

7:Gjestene forsøker å etablere et spill på Burnleys halvdel.

6:Liverpool-spillerne virker stresset mot et høytpressende Burnley-lag.

4:Glimrende takling av Lovren når Gray blir spilt gjennom på høyresiden. Stopperen hindrer avslutning imot.

2:1–0 til Burnley! Vokes får ballen av Gray på 16-meteren, vender opp og klinker den i det nærmeste hjørnet.

1:Kampen er i gang!

0:Spillerne har kommet ut på banen. Overskyet og grått i Burnley denne ettermiddagen.

Burnley tar imot Liverpool til sesongens andre ligakamp. Oppgjøret skulle opprinnelig spilles på Anfield, men ble flyttet til Turf Moor grunnet sluttarbeidet med Main Stand.

Kampen har avspark lørdag 20. august klokka 16, og TV 2 Sport Premium sender den direkte.

Burnley må klare seg uten Jon Flanagan, som ikke kan spille mot utlånsklubben, men etter 0–1 mot Swansea i ligaåpningen har de forsterket stallen med belgiske Steven Defour i inngangen til oppgjøret. Han debuterer mot Liverpool.

Liverpool-fansen får se Daniel Sturridge tilbake i startelleveren, men må unnvære Sadio Mané grunnet skulderskaden han pådro seg på trening.

James Milner er også tilbake og erstatter Alberto Moreno som venstreback. Spanjolen henvises til benken.

Vurdert av Tor Sandø

Mignolet 5Kan ingenting gjøre med baklengsmålene i Burnley i dag. Står bak et veldig vaklevorent forsvar. Hadde et par gode inngripener på bakken.
Clyne 3Veldig svak på det første målet, der han er altfor nølende og spiller ballen inn i banen og når aldri Lallana. Feilpasning med stor F. Kom seg noe etterhvert, men dette var på ingen måte Nathaniels dag.
Lovren 4Begynte kampen greit og virket både tent og aggressiv. Kom seg raskt nedpå da han snur rompa til Gray, som lett kan gjøre 2-0. Hadde før det en fantastisk takling av samme mann. Dette er en ettermiddag som bør gå i glemmeboka for Lovren og resten av forsvaret.
Klavan 2Det første baklengsmålet begynte med Klavans tversoverpasning. Alt for avventende, går ikke inn i duellene og spiller en veldig svak kamp på Turf Moor. Hadde stadig vanskeligheter med bevegelige Gray. Alt var ikke esterens feil. Det defensive spillet til Liverpool fungerte bare ikke.
Milner 3Man skulle tro at det skulle gå bedre med Milner defensivt enn det gjorde med Moreno mot Arsenal. Var på ingen måte toneangivende. Alt for lite bestemt, avventende der han med fordel skulle angrepet situasjonene. Den rutinerte spilleren spilte som en nybegynner i Burnley i dag.
Henderson 3Kapteinen var en av de store skuffelsene i første omgang. Marginalt bedre i andreomgangen. Uoppmerksom og var ikke til stede i første omgang. Går heller ikke han inn i de duellene han bør og går på ingen måte foran som en kaptein og rutinert spiller skal gjøre. Fikk gult kort da han havnet i trøbbel etter en svak pasning i andre omgang.
Wijnaldum 3Som på Emirates var nederlenderen borte i lange perioder. Ser ut til å ha vanskeligheter med å finne sin plass på midten. Nølende og svake pasninger. En gedigen skuffelse. Løper veldig mye imellom.
Lallana 4Står for mye av det som er av bevegelse i førsteomgangen. Nå blir det ikke så mye konstruktivt og tellende resultat av det, men Adam gjorde ihvertfall et forsøk. Byttet ut for Grujic 13 minutter før slutt.
Firmino 3Er veldig god når han er god, men har også et bunn-nivå som er urovekkende. Gjør flere merkelige valg og virker svært giddaløs. Forsøker skuddfoten i andre omgang, men skuddet gikk som de fleste andre, høyt over.
Coutinho Liverpools beste5Brasilianeren prøvde seg med fire-fem skudd. Alle gikk over, men Philippe får likevel bestemannspremien, eller skal vi heller si prisen for "minst dårlig". Gjør noen spede forsøk mot Burnley-forsvaret, men bevegelsen rundt ham blir for dårlig til at det blir særlig farlig.
Sturridge 3Endelig var han skadefri og klar til å begynne sesongen. Men for en skuffelse. Virket også litt giddaløs i dag. Liverpool angrep med få da de hadde muligheten. Sturridge hadde sine sjanser, men enten så fikk han ikke skutt eller så ble han blåst av for dytt. Kampen å glemme for Liverpools spiss.
Moreno 0Spilte 13 minutter for Milner. Gjorde seg lite bemerket.
Origi 0Fikk 27 minutter for Sturridge. Forsøkte, men fikk veldig lite til og lite hjelp der framme.
Grujic 0Fikk 13 minutter for Lallana. Hadde Liverpools første ordentlige skudd på mål etter drøyt 78 minutter. Var bevegelig og sugen på å vise sjefen, men dette var ikke dagen til at noen overbeviste noen.