Wijnaldum(64) ()
Williamson(61)
Choudhury(57)

Skrevet av Arve Vassbotten

Daniel Sturridge kom inn etter 64 minutter, og scoret to ganger da Liverpool tok seg enkelt videre fra 2. runde i ligacupen med en overbevisende 5-0-seier mot  championship-laget Burton tirsdag kveld.

Liverpool hadde full kontroll på kampen fra da Divock Origi satte inn det første målet etter 15 minutter.

Firmino headet inn 2-0, slik at Liverpool ledet 2-0 til pause.

Etter hvilen gikk de opp til 3-0 da Can headet en corner fra Milner via Burtons Naylor og i mål.

Daniel Sturridge kom så inn etter 64 minutter, og brukte tiden effektivt.

Etter 78 minutter la han på til 4-0 og bare fem minutter seinere økte han til 5-0. Skår i gleden for Liverpool at både Origi og Can gikk ut med skade. Can så ut til å vri ankelen, mens Origis skade så mer ut som en krampe.

90:Slutt

90:Det er lagt til tre minutter.

88:Det ser ut som Origi går av banen, selv om Liverpool har brukt opp byttene sine.

86:Divock Origi sitter nå på banen og tar seg til beinet. Ser heldigvis ut som det er krampe.

83:Daniel Sturridge scorer sitt andre, etter innlegg fra Sadio Mane. Skyter knallhardt med venstre fra like innenfor 16-meteren, etter nok et herlig forarbeid av Mane.

78:Daniel Sturridge scorer etter innlegg fra James Milner. Milner løper inn bak forsvaret og legger inn på bakerste stolpe der Sturridge dukker opp som den måltjuven han er og kan lett styre inn Liverpools fjerde mål.

76:Langt innlegg ned mot dødlinja for Burton, Stewart redder en farlig situasjon til corner.

75:Det skal ha vært et overtråkk i ankelen som gjorde at Can måtte gå ut. Firmino får også behandling med is på benken.

72:Lovren får hodet på en corner, men utenfor.

71:Emre Can bytter med Kevin Stewart. Som tidligere har spilt på lån i Burton.

71:Daniel Sturridge skyter fra 17 meter, ballen spretter foran keeper og gjør det litt vanskelig for keeperen.

67:Emre Can vrir seg i smerter på banen. Ser ut som han vrir kneet eller ankelen. Ingen andre er i nærheten når det skjer. Han halter av banen, men kommer inn på igjen.

67:Origi avblåses for offside.

65: Dyer bytter med Fox.

65: Akins bytter med Harness.

64:Roberto Firmino bytter med Daniel Sturridge.

64:Adam Lallana bytter med Georginio Wijnaldum.

61:Selvmål. Can header via Naylor og i mål etter corner fra Milner.

61: Williamson får gult kort for å dra ned Lallana.

57:Lovren klarerer et innlegg.

57: Choudhury får gult kort.

56:Henderson med lang ball mot Origi, spissen klarer ikke å lure Burton-forsvarerne og de klarerer i første omgang.

56:Mignolet bokser unna en corner med en hånd, ut til innkast.

52:Mane med en fin ball gjennom til Origi, men belgieren står i offside.

52:Mye lange baller framover fra Burton i starten av andre omgangen.

51:Ny corner for hjemmelaget når Clyne slår ballen ut over linjen. Matip header unna.

51:Lovren klarerer selv corneren.

50:Lovren slår ballen til corner under press i en situasjon der han burde klart å klarere bedre.

45: Irvine bytter med Palmer.

Burton startet kampen respektløst og gikk rett i angrep, men Liverpool koblet etter hvert et godt grep på kampen.

Etter at Divock Origi sendte Liverpool i føringen etter 15 minutter, var Liverpol i full kontroll i førsteomgangen.

Mane sto for forarbeidet på målet og la inn fra dødlinja til Origi foran mål. Liverpool økte ledelsen etter 22 minutter da Firmino headet inn et innlegg fra Clyne i nettet.

45:Pause

45:Det er lagt til ett minutt i denne førsteomgangen.

45:Tvilsom situasjon der Mané blir spilt igjennom, og det kan virke som det er berøring når han faller i straffefeltet. Dommeren lar imidlertid spillet gå.

44:Mane bryter en tversoverpasning og setter fart, Lallana får ballen og spiller etter hvert til Mane som har løpt inn i 16-meteren. Senegaleseren får ikke kontroll på ballen og Burton får stoppet kontringen.

42:Firmino feller McFadzean og Burton får frispark. McFadzean er selv sist på det påfølgende innlegget og header utenfor.

37:Origi har scoret seks mål på sine 10 siste kamper for Liverpool nå.

37:Origi legger inn til Firmino på 16-metersstreken, ballen blir litt for høy og brasilianeren får ikke kontroll.

35:Akins prøver seg mot Milner, men stoppes effektivt.

31:Roberto Firmino får beinet på et innlegg fra Mane fra venstre, like utenfor.

29:Ofte farlig når Mane får ballen, legger inn til Lallana, som igjen prøver å finne Henderson med en 45-graderspasning. Burton klarerer etter hvert.

27:Origi skyter fra innenfor 16-meteren, men lykkes ikke denne gangen.

26:Mane mislykkes med en lobbet stikker mot høyre. Ballen går til utspark.

25:Liverpool har hatt 70 prosent av ballinnehavet de siste 10 minuttene.

22:Roberto Firmino header inn Liverpools andre etter innlegg fra Nathaniel Clyne.

15:Divock Origi scorer for Liverpool. Setter ballen inn fra kort hold etter et godt angrep av Liverpool. Mane går ned til dødlinja og finner Origi foran mål. Som setter den inn med en herlig flikk.

14:Origi er nær å lure med seg ballen forbi keeper når han får ballen inne i feltet, men Bywater får kontroll

12:Roberto Firmino header i god posisjon, Burtons keeper redder. Godt innlegg fra Lallana.

10:Williamson slår Burtons første corner, dommer avblåser for en situasjon i feltet.

9:Burton med frispark fra høyre, legger inn i feltet og Lovren header til corner.

8:Lovren med langskudd, som går håløst langt over.

8:Før Origis sjanse fra 7-8 meter hadde Burton ballen mest i starten av kampen, men Liverpool begynner å koble grepet nå og Burton ligger lavt med mange mann foran 16-meteren.

7:Divock Origi med kampens første sjanse, skyter rett på keeper. Veldig god stikker fra Mané sendte Origi fri inne i 16-meteren.

6:Milner forsøker et hardt innlegg, men forsøket blokkeres.

3:Burton vil ha straffe når Beavon går i bakken i duell med Lovren, men dommeren rister på hodet.

3:Can klarerer et angrep fra Burton.

2:Can inntar rollen som midtbaneanker i kveld i sin første kamp fra start denne sesongen.

1:Burton kledd i gult tar avspark.

Sist sesong startet Liverpool ligacupen i tredje runde, med å gå videre etter straffer mot Carlisle. I kveld venter Burton i ligacupens andre runde for Jürgen Klopps mannskap.

Kampen sendes ikke på norsk TV, men vi følger kampen direkte her på Liverpool.no.

Du kan også få SMS ved scoringer. Slik gjør du det: Send tekstmeldingen LFC LIVE START til 2077.

Du får da fortløpende meldinger ved scoringer og viktige høydepunkter i alle sesongens kamper.
Pris: kr 3,- kr per melding.

Les mer her.

Her er Liverpools lag: Mignolet, Clyne, Lovren, Matip, Milner, Henderson, Can, Lallana, Firmino, Mane, Origi. Res: Manninger, Sturridge, Klavan, Wijnaldum, Moreno, Stewart, Ings.

Championship-klubben Burton startet sesongen med tap 4-3 mot Nottingham Forest, vant så 3-2 hjemme mot Bury i første runde av ligacupen. De gikk så på et med 1-2 for Bristol City i ligaen, seier med 3-1 mot Sheffield Wednesday, og spilte i helgen 2-2 mot Blackburn.

Vurdert av Arild Skjæveland

Mignolet 5Har en veldig rolig og stille dag på jobben der han knapt må gjøre en redning. Viser flott fotarbeid (!) tidlig i oppgjøret, men er stort sett tilskuer. En fæl inngrepen i feltet på overtid trekker ned, og der blir han reddet av lagkamerater på streken.
Clyne 7Har veldig lite å gjøre defensivt, men er fint med offensivt. Har en pen målgivende på scoringen til Firmino.
Lovren 6På en svært rolig dag, holder kroaten på å kløne det til når Burton vil ha straffe i åpningsminuttene. Reprisene viser at det ville ha vært billig, men kunne ha blitt blåst. Litt unøyaktig og en del rufs fra kroaten på en rolig dag.
Matip 7En god debut av den høyreiste stopperen. Blir utfordret lite av et tamt Burton-forsvar, men det som kommer har han kontroll på. God med ball og fine initiativ fremover. En lovende debut mot svak motstand.
Milner 6Er ingen venstreback, og bør nok kanskje heller ikke spille det heller utenom når det er nød. Virker litt ukomfortabel, og sliter offensivt når han hele tiden må vende opp. Har en fin målgivende når han kommer seg opp på en visitt på høyrekanten.
Can 7 En veldig solid kamp av tyskeren. Er nest sist på 3-0 målet, og gjør en fin jobb i den dype midtbanerollen. Måtte ut med skade, i det som så ut til å være en overtråkk. En spiller Jürgen Klopp for all del ikke må miste med et skadeavbrekk nå.
Henderson 6En kamp på det jevne av Henderson, som fortsatt ser litt rusten ut. I dag hadde han Emre Can ved sin side, og spilte bedre enn på lørdag, men han ser fortsatt ikke helt ut til å ha funnet sin posisjon i dette laget.
Firmino 7Scorer et mål, og kommer til flere sjanser. Er veldig høyt i banen i førsteomgang, Måtte ises da han gikk av banen etter 64 minutter, så vi får håpe det ikke er alvorlig.
Mane Liverpools beste8Banens beste og farligste spiller. Det blir skummelt hver gang, og han har en evne til å dra av og passere folk med sin ekstreme fart som ingen andre på dette laget har. Skaper mye, og er også arkitekten bak flere av kveldens scoringer. Liverpools bestemann.
Lallana 6Jobber og jager på alt, og skaper også en del. Kommer til flere gode innlegg, og burde både scoret og hatt målgivende i dag. Går av etter 64 minutter.
Origi 7Scorer et mål, og burde muligens ha scoret minst et til. Da han kom alene med keeper fra skrå vinkel etter bare seks minutter kunne en se hva Klopp mente med manglende rytme. Måtte av banen med krampe på slutten, og Liverpool avsluttet med 10 mann.
Wijnaldum 0Kommer inn og spiller 26 minutter uten å markere seg nevneverdig.
Stewart 0Kommer inn etter 71 minutter når Emre Can skader seg, men markerer seg lite i sin dype midtbanerolle.
Sturridge 0Spiller 26 minutter og scorer to mål. Kommer også til flere avslutninger utenom, og ser giftig ut.