Chelsea - Liverpool

1-2)

16.09.2016 /Premier League /Stamford Bridge / Tilskuere: 41 514 / Dommer: Martin Atkinson

Skrevet av Tor Sandø

Liverpool har slått Chelsea, et av de beste hjemmelagene i Premier League, 2-1 på Stamford Bridge. De røde hadde en klar kampplan og fulgte denne tilnærmet hundre prosent. Klopps lag skulle presse Chelsea høyt, noe som førte til at Chelsea ikke klarte å etablere noe særlig offensivt spill. Dejan Lovren var sist på et fantastisk Coutinho-innlegg etter 17 minutter. Kroaten var alene med Courtois og gjorde ingen feil. I det 37. minutt scoret Jordan Henderson et mål som må være en god kandidat til sesongens mål da han smelte til fra drøyt 20 meter. Drøyt to meter høye Courtois var sjanseløs på skuddet som gikk i krysset. Chelsea kom noe mer med i andre omgang og reduserte da Matic kom seg rundt på venstresiden. Costa var sist på ballen i kamp med Matip. Men Liverpool nektet å gi fra seg initiativet, tok over kontrollen og kom seg til noen sjanser. Blant annet burde Origi scoret med hodet fra kort hold. Liverpool spilte en meget god kamp og fortjente alle poengene i en kamp der alle spillerne fortjener ros for godt spill. De gjorde det vanskelig for Chelsea-spillerne ved at de var "overalt" og de gangene de mistet ballen gjorde de alt fo å vinne den tilbake, slik Klopp vil at de røde skal spille.

90:Vi har slått Chelsea. Atknson blåser av.

90:De tre overtidsminuttene er ute.

90:Costa vinkes av for offside.

90:Inne i siste overtidsminutt da Lucas klarerer.

90:Fabregas tar corner. Ballen går fram og tilbake. Til slutt får Liverpool klarert.

90:God takling fra Lallana mot Moses.

90:To overtidsminutter igjen.

90:Liverpool er fortsatt spilt lav.

90:Innlegg fra Pedro. Liverpool klarerer.

90:Tre minutter legges til.

90:Wijnaldum bytter med Stewart.

89:Fabregas tar frispark. I en Liverpool-spiller.

89:Frispark fra 19 meter.

88:Lucas Leiva får gult kort da han tar Hazard.

88:Litt baktunge Liverpool nå.

88:Lucas gjør det godt igjen når han bryter et gjennomspill fra Fabregas.

87:Dårlig klarering fra Lucas. Chelsea kommer tilbake.

87:Lang ball mot Costa. Matip had god kontroll.

86:Origi blir spilt igjennom. Cahill bryter.

85:Wijnaldum sliter med krampe. Løpt sine kilometre nederlenderen. Spilt en god kamp.

85:Gjør alle tre byttene Conte.

84:Matic bytter med Fabregas.

84:Oscar bytter med Pedro.

84:Willian bytter med Moses.

83:Origi blir tatt og får frispark.

83:Lucas Leiva vinner en duell med to Chelsea-spillere som det første han gjør. Bra inngripen.

82:Henderson tar corner. Costa header ut.

82:Coutinho bytter med Lucas Leiva.

81:Origi header et innlegg fra Milner knallhardt mot mål. Courtois redder godt.

81:Liverpool triller ball. Chelsea-spillerne får ikke tak i den.

80:Farlig Chelsea-innlegg. Milner header ballen ut fra boksen.

79:Har mer ball Liverpool nå.

79:Coutinho skyter. Cahill klarerer.

78:Godt jobbet av Wijnaldum som bryter en Chelsea-opprulling. Viktig de der.

78:Chelsea-spiller handser klart. Blir ikke dømt på.

76:Chelsea farlig frampå. Men Mignolet tar ballen enkelt.

75:Chelsea triller ball. Liverpool-spillerne presser.

74:Lovren tar frispark.

74:Manè blir tatt og tar time out noen sekunder. Oppe igjen.

73:Lovren med glimrende takling av Costa.

72:Courtois med alt annet enn kompispasning til Ivanovic. Innkast.

72:Origi trer igjennom Manè. Hårfin offside.

71:Mignolet bruker god tid på utspillene. Ikke så populært.

70:Coutinho, Lallana, Manè og Henderson har jobbet knallhardt gjennom hele kampen.

70:Milner tar corner. Courtois had kontroll.

69:Milner tar frispark. Godt slått rett foran Courtois. Mange spillere imellom. Ivnovic ut til corner.

69:Oscar sender Milner i bakken. Bruker tid på dødballen Liverpool.

66:Kantè er igjennom. Har for dårlig touch og ballen går utenfor.

66:Duell mellom Ivanovic og Coutinho. Førstnevnte får frispark.

65:Costa skyter. Oscar header ned til Costa, som skyter rett på Mignolet. Dårlig markering.

64:Chelsea-fansen gir lyd fra seg nå. De røde fortsetter å presse høyt.

64:Ivanovic er skadet. Kommer seg opp.

61:1-2! Costa scorer etter innlegg fra Matic. Godt forarbeid av Matic da han kommer seg ned til dødlinjen. Han finner Costa som skyter i mål fra kort hold. den burde vært klarert.

61:Liverpool fortsetter det høye presset og hindre Chelsea.spillerne rom.

60:Oscar sitter nede og vil ha frispark. Atkinson vinker korrekt spillet videre.

59:Sturridge må ned i tunnelen for å få behandling.

58:Sturridge bytter med Origi.

57:Duell mellom Ivanovic og Milner. Men ikke straffespark som de mest ihuga hjemmesupporterne vil ha.

57:Setter Liverpool under press Chelsea nå.

55:Wilian får slått inn i kamp med Milner. Liverpool klarerer.

54:Kanon takling av Milner da Costa har slått Lovren i løpsduell. Den luktet det svidd av.

52:God inngripen av Mignolet da han slår et skudd fra Hazard ut i sikker sone. Han kolliderer med Costa, men kommer seg opp med en gang.

51:Willian prøver å sette opp spill, men Lallana, Coutinho og Henderson tvinger han til å slå bak.

50:Coutinho spiller mot Sturridge, men løper ikke på den.

50:Liverpool står høyt med seks spillere og bryter. Ballen ender til Coutinho som skyter. Ballen går i Cahill.

49:Veldig bra presset av Lallana. Tvinger Chelsea-forsvaret til å spille bakover.

49:Costa blir tatt noen meter inne på Liverpools halvdel.

48:Ivanovic tar Coutinho og skjønner ikke hvorfor han får frispark i mot. Det gjør vi.

47:Willian spiller igjennom Oscar. Men når ikke ballen.

46:Liverpool står høyt. Skal ikke forsvare seg til tre poeng her.

46:Liverpool har sparket i gang andre omgang.

Fantastisk omgang av Liverpool. De røde har stått kompakt, ventet på hjemmelaget, brutt og benyttet de sjansene de har fått. Laget tok ledelsen etter 17 minutter da Lovren ble stående alene med Courtois og sikker som banken hamret ballen i mål. Henderson doblet ledelsen på et mål som bør være en sterk aspirant til årets mål. God omgang av Liverpool. De gangene de har mistet ballen har de vært disiplinerte og jobbet knallhardt tilbake. Godkjent omgang for samtlige elleve. Fortjent 2-0-ledelse til bortelaget i London.

45:Atkinson blåser til pause.

45:Det er lagt til ett minutt.

45:Willian får gult kort.

45:Liverpool-spillerne kjemper knallhardt tilbake.

45:Henderson tar frispark. Langt hold. Blir kort. Chelsea bryter.

44:Kantè tar ballen med hånda, men får ikke gult kort.

44:Willian tar corner. En Chelsea-spiller får header mot mål, men Mignolet har kontroll.

43:Clyne stormer inn i feltet, faller og ballen går inn til Courtois.

42:Hazard tar frispark. Kjemper hardt for en utlikning Chelsea nå. Men Liverpool nekter dem rom.

40:Dette var Jordan Hendersons første mål siden januar.

39:Willian tar ny corner. Luiz header ballen utenfor.

39:Willian tar corner. Liverpool spiller ballen over sidelinjen.

37:Willian tar frispark. Ballen går inn i Liverpools felt, men klareres.

36:0-2! Jordan Henderson skyter fra over 20 meter etter feilpasning fra en Chelsea-spiller.

36:Wijnaldum presser Luiz til å gi innkast.

34:Willian tar frispark fra venstre. Luiz får headet mot mål. Mignolet har kontroll.

33:Clyne takler Hazard. Ny dødball for Chelsea.

31:Willian tar corner. Ballen går bak til Luiz som header mot Mignolet. Duell mellom Mignolet og Matic. Mignolet får bokset, men Matic er vinket av for offside.

31:Willian skyter i nettveggen.

28:Kantè skyter fra 20 meter. Over.

27:Løs ball far Wijnaldum gjør at Chelsea bryter. De fortsetter balltrillingen.

27:Hazard kommer på venstre, ballen går inn til Mignolet.

25:Sturridge skyter. Liverpool bryter, Sturridge skyter fra skrått hold. Ballen går et par meter fra målstreken.

25:Henderson tar corner. Chelsea bryter.

24:Matips på vei igjennom. Blir corner.

21:Kantè bryter fra Sturridge, men Liverpool vinner ballen tilbake.

21:Sturridge er i offside i forkant, men ikke med i spillet. Lovren kommer bakfra og gir Liverpool ledelsen.

20:Disiplinert Liverpool som har trukket seg bakover etter målet.

17:0-1! Lovren scorer etter innlegg fra Coutinho. Utrolig fint innlegg fra brassen. Inn til Lovren som ikke gjør noen feil alene med Courtois.

17:Ivanovic takler Wijnaldum og får tilsnakk av dommer Atkinson.

15:Hazard løper i offside.

14:Henderson tar corner. Chelsea header ut. Ballen går fra spiller til spiller. Etterhvert kommer ballen til Henderson som skyter over.

13:To lag som er flinke til å la ballen gå fra spiller til spiller når de har den.

11:Liverpool-spillerne flinke til å finne hverandre.

9:Henderson tar frispark. Ballen legges til Lallana, som pådrar seg frispark.

8:Mane og Coutinho kombinerer. Chelsea bryter, men Liverpool vinner ballen tilbake.

7:Farlig innlegg fra Chelseas venstreside. Liverpool får klarert etterhvert. Kunne blitt farlig den.

6:Chelsea triller ball.

6:Liverpool med mange mann bak. De røde ligger kompakt.

5:Milner er på vei igjennom på venstresiden. Chelsea får klarert.

4:Spillet bølger litt fram og tilbake.

2:Sturridge skyter. Courtois redder, men mister ballen. Belgieren får igjen kontroll.

1:Wijnaldum får en fot på ballen. Blir for løst mot Courtois.

1:Chelsea begynner med ballen. Vi er i gang.

0:Mye show før kampen. Spillerne er klare.

0:Mørket har senket seg over London og Stamford Bridge. Spillerne er på vei til banen denne fredagskvelden.

Slik starter LFC: Mignolet, Clyne, Lovren, Matip, Milner, Henderson, Wijnaldum, Lallana, Coutinho, Mane, Sturridge

LFCs benk: Karius, Lucas, Stewart, Origi, Moreno, Grujic, Ejaria

Liverpool kan ved seier klarte til andreplass på Premier League-tabellen. Riktignok med én kamp mer spilt.

Chelsea ligger i skrivende stund på 2. plass med 10 poeng. Liverpool opptar 6. plassen, med syv poeng bokført.

Stamford Bridge var arenaen Klopp fikk sin aller første Liverpool-seier i serien, og nå håper han og nok en gang få med seg alle poengene fra den blå delen av London.

Vurdert av Lars Frøsland

Mignolet 6Har faktisk ganske lite å gjøre, men han varierer litt i feltet.
Clyne 8Solid defensivt, og er villig til å gå fremover. Løser oppgavene sine meget bra.
Lovren 8Scorer et flott mål, og forsvarer seg bra gjennom hele matchen
Matip 8Var helt fantastisk i første omgang, men han kunne vært mer patent i forkant av Costas scoring. Liverpool har funnet en god midtstopper i Matip.
Milner 7Milner viser hvorfor Klopp har omskolert ham til venstreback. God mot Chelseas dyktige angripsspillere.
Coutinho 7Litt det samme som Mané, men har helt vidunderlig assist til Lovren.
Wijnaldum 8Trygg med ballen, og roer ofte ned spillet i riktig tidspunk. Vokser i rollen sentralt på Liverpools midtbane.
Henderson Liverpools beste9Førsteomgangen fra kapteinen var blant det beste han har vist i Liverpool-trøya. Glimrende i alle faser, og scorer et helt vanvittig mål. Blir sliten i andre, men jobber strålende. Liverpools beste.
Mane 6Mané bidrar i presset og gjør en viktig jobb, men får ikke til særlig mye fremover.
Lallana 7Lallana jobber godt og er veldig viktig defensivt. Det blir ikke allverdens med offensive bidrag, men Klopp er nok helt sikkert fornøyd med Lallana.
Sturridge 6 Jobber bra, og viser mer og mer at også han passer i Klopps fotball. Får dog ikke til allverdens fremover, og byttes ut tidlig i andre omgang.
Leiva 0Lager et farlig frispark, men bidrar med muskler i en trang situasjon.
Stewart 0Får ikke tid til å markere seg særlig.
Origi 6Får ikke til mye offensivt, men stresser Chelsea-spillerne, og gjør jobben har fått beskjed om.