Crystal Palace - Liverpool

2-4)

29.10.2016 /Premier League /Selhurst Park / Tilskuere: 25 628 / Dommer: Andre Marriner

Skrevet av Einar Kvande

Andreomgangen kunne aldri bli like underholdende som den første. Vertene tok initiativet fra start av etter pause, og presset Liverpool bakover. De ropte på straffespark et par ganger, men da Liverpool-kontret takket være en strålende pasning av kaptein Jordan Henderson og Roberto Firmino elegant vippet inn 4-2 var i realiteten kampen avgjort, og de siste tjue minuttene ble en transportetappe for Jürgen Klopps menn. Dermed vant alle de tre topplagene, Manchester City, Arsenal og Liverpool, i denne ligarunden.

90:Sadio Mane bytter med Ragnar Klavan.

90:Fire minutter er lagt til.

89:Philippe Coutinho bytter med Divock Origi.

88:Philippe Coutinho skyter fra god posisjon inne i feltet, når han blir satt opp av Mane, men avslutningen blir for tam og Mandanda redder enkelt.

86:Innbytter Puncheon forsøker seg fra 30 meter. En meter over.

86: McArthur bytter med Campbell.

83:Benteke treffer Matip i halsregionen med en albue.

81:Mane roper på straffe etter en hands i Palace-feltet.

79:Coutinho kriger seg gjennom Palace-forsvaret, og skyter hardt fra skrått hold. Mandanda redder.

78:Firmino får ikke kontroll over et høyt fremspill, når han er igjennom.

76:Adam Lallana bytter med Georginio Wijnaldum.

74: Ledley bytter med Puncheon.

73: Zaha skyter. Karius med ny god redning.

72:Roberto Firmino får gult kort for å ha revet av seg trøya under feiringen.

71:Roberto Firmino scorer etter pasning fra Jordan Henderson. Kapteinen med et ypperlig fremspill, og Firmino vipper ballen over en utrusende Mandanda.

70:Palace roper igjen på straffespark, når Zaha legger seg i en duell med Can.

66: Lee bytter med Townsend.

65:Vakkert Liverpool-spill, men den siste pasningen er ikke presis nok.

62: Cabaye får gult kort etter å ha lagt ned Coutinho ute ved sidelinja.

61:Coutinho forsøker seg på et brassespark, etter innlegg fra Mane, men får ingen kraft i sparket.

59:Fullstendig kaos i Liverpool-feltet. Palace roper på straffespark to ganger, men får bare corner.

58: C. Benteke skyter, men får ikke kraft bak skuddet som går rett på Karius. Godt Palace-spill.

54:Sadio Mane skyter etter et flott fremspill fra Coutinho, men Mandanda redder. Palace har begynt andreomgangen best, men dette var en god kontring.

50:Karius holder headingen til Benteke på den påfølgende corneren.

49: C. Benteke skyter, etter at frisparket lempes inn i feltet. Karius gjør en glimrende redning.

49:Emre Can får gult kort etter en sen takling på Cabaye.

46:Liverpool er nær ved å kløne det til for seg selv nede i venstre hjørnet.

46:Hjemmelaget setter i gang andre omgang.

En utrolig underholdende førsteomgang på Selhurst Park, der Liverpool har vært "lekk i begge ender". Emre Can sendte Liverpool oppskriftsmessig i føringen, men en Lovren-tabbe serverte Palace utligningen. Det gikk ikke mange minuttene før Lovren rettet opp sin egen feil, og stanget Liverpool-i føringen. Men så var kroaten negativt involvert igjen, også ved McArthurs andre mål. Like før pause dukket Matip opp, og Liverpool scoret på corner servert av Coutinho for andre gang i omgangen. Palace må sies å ha vært utrolig effektive, mens Liverpool på sin side har sløst med sjansene. Blant annet hadde Coutinho en susende heading som ville ha gått i mål om den ikke var innom en Palace-hånd. Mandanda klarte med nød og neppe å slå ballen i stolpen, fordi den forandret retning i hånden til en Palace-forsvarer.

45:Mandanda slår unna et Liverpool-frispark som slås inn i feltet.

45:Tre minutter er lagt til i første omgang.

44:Joel Matip scorer etter innlegg fra Philippe Coutinho. Nytt hjørnespark fra Coutinho. Denne gang fra motsatt side, og denne gang er det Matip som stanger ballen i mål.

43:Clyne skaffer Liverpool et hjørnespark.

42:Karius er våkent ute i feltet og fanger et innlegg fra venstre.

40:Adam Lallana skyter en mellomting av en avslutning og en pasning, som går like utenfor.

39:Firmino med et skuddforsøk som Mandanda redder enkelt.

38:Sadio Mane skyter himmelhøyt over fra god posisjon sju meter fra mål, når Clyne finner ham med en utsøkt pasning.

37:Philippe Coutinho header et innlegg fra høyre mot mål, og Mandanda slår ballen i stolpen. Der var Liverpool nære igjen! Ballen var innom en Palace-hånd, slik at keeperen når den.

33: McArthur scorer etter innlegg fra Zaha. Benteke vinner en hodeduell i midten. Ballen ender ute hos Zaha, som legger inn fra høyre. McArthur stanger inn sitt andre mål for kvelden.

29:Alberto Moreno skyter stolpen, etter å ha mottatt ballen fra Coutinho skrått på mål. Liverpool spiller på alle strenger nå.

27:Mane med et håpløst skuddforsøk, langt opp på tribunen.

25:Liverpool trykker på for et tredje mål.

24:Brukbar mulighet for Firmino, som ikke får helt treff fra 16 meters hold, og ballen treffer en Palace-kropp.

21:Dejan Lovren scorer etter innlegg fra Philippe Coutinho. Lovren gjør opp for seg bare tre minutter etter tabben, og stanger en corner i mål fra kloss hold.

18: McArthur scorer på feilpasning. Dejan Lovren sleiver ballen opp i lufta, og McArthur får en enkel oppgave med å heade ballen over Karius og inn i det tomme målet.

18:Sadio Mane er nær ved å løpe fra Palace-forsvaret, men Tomkins får en tå på ballen.

16:Emre Can scorer etter innlegg fra Alberto Moreno. Can skyter fra sju meters hold via foten til Scott Dann.

8:Philippe Coutinho forsøker å kjippe ballen inn foran mål fra høyre, men ballen går opp på tribunen.

8:Emre Can får frispark inne på Palace sin banehalvdel.

5:Adam Lallana får ballen inne i feltet, etter fikst Liverpool-spill, men han velger å ikke skyte, og sjansen renner ut i ingenting.

2:Benteke vinner den første hodeduellen mot Liverpool-forsvaret.

1:Liverpool med kampens første angrep, men innlegget fra høyre blir klarert.

1:Gjestene i sine helgrønne drakter tar avspark.

Nummer tre mot nummer elleve på Premier League-tabellen på Selhurst Park. Ni poeng skiller de to lagene etter ni serierunder.

I 14 Premier League-kamper mellom de to klubbene er det blitt gjort 50 mål, noe som gir et snitt på 3,57 mål per kamp. Liverpool har scoret i alle unntatt to av disse møtene.

Bare to ganger i historien har ligakamper mellom disse to klubbene endt uten scoringer. Det skjedde på Selhurst Park i 1979-80 og på Anfield i desember 1994.

Nathaniel Clyne spilte 137 ganger for Palace før han skrev under for Southampton i 2012.

James Milner, som har slitt med en virus-sykdom denne uken, har ikke rukket å bli friskmeldt i tide til å spille kampen. Alberto Moreno kommer dermed inn på venstrebacken.

På midtbanen har Klopp gått for fysikken til Emre Can, noe som betyr at Georginio Wijnaldum er henvist til innbytterbenken.

Vertene har kaptein Scott Dann tilbake i midtforsvaret, etter at han har vært ute med skade i fire kamper. Han henviser dermed Damien Delaney til benken. På midtbanen kommer Chung-young Lee inn for Andros Townsend. Jason Puncheon, som ikke spilte mot Leicester sist på grunn av skade i baksiden av leggen, er tilbake på innbytterbenken.

Vurdert av Tor Sandø

Karius 6Gir ingen gode prov på at dette er sikkerheten selv. Er usikker med ballen i beina, serverer noen håpløse utspark og oser ikke akkurat av trygghet. Kan lite gjøre med målene.
Clyne 7Gjør ting trygt og godt på høyresiden og er god både offensivt og defensivt. Bidro i mye av det gode offensive spillet i første omgang.
Lovren 6Arbeidsulykke på det første baklengsmålet, men gjorde det straks godt igjen da han stanget inn 2-1. Gjør en ny dårlig jobb og er alt for passivt på 2-2 da han ikke går inn i hodeduellen med McArthur.
Matip 8Minner stadig mer om Alan Hansen. Rolig med ballen, rolig i situasjonene og veldig god i duellspillet. I dag hadde han en håndfull mot Benteke, men kom fra oppgaven til stående og vel så det. Headet inn 3-2 da han fikk gå opp umarkert i Palace-feltet.
Moreno 7Aktiv på venstrekanten og også bedre defensivt enn vanlig i denne kampen. Har noen klønete involveringer der bak. Flink til å lese spillet og bruke farten sin. Hadde også han noen tøffe dueller med Benteke. Nest sist på målet til Can.
Henderson 7Kapteinen er bevegelig, balansert og oppspillpunkt på midten. Alltid spillbar og arbeidssom. God kamp.
Can 6Våken frampå på innlegg fra Moreno. Spiller seg sakte, men sikkert i form, men var bare middels i denne kampen. Fikk gult kort for takling på Cabaye.
Lallana 7Adam er en klok fotballspiller. Som vanlig bevegelig og et stadig uromoment for motstanderne. God i første omgang, litt mer usynlig i andre. Byttet med Wijnaldum et knapt kvarter før slutt.
Mane 8Senegaleseren er så flink til å bruke farten sin og finne de ledige rommene i motstandernes forsvar. Også utrolig flink til å komme seg ut av tilsynelatende vanskelige situasjoner. Hadde noen bra scoringsmuligheter.
Coutinho Liverpools beste9Fantastisk heading i stolpen mot slutten av første omgang. Servitør med stor S gjennom hele kampen. Var nest sist på Matip og Lovrens mål. Utrolig vanskelig å få has på når han trer ballen i gjennom. Brassen er utrolig flink til å finne de ledige rommene. Liverpools bestemann.
Firmino 8Kom litt i skyggen av sine rekkekamerater i første, men trådte bra fram i andre omgang. Gjorde alt rett da han scoret 4-2-målet da han tuppet over keeper. Bevegelig, spillbar og er god til å tilføre gode alternativer i det offensive spillet. Fikk gult kort da han tok av skjorta da han scoret.
Wijnaldum 0Fikk et knapt kvarter for Lallana og gjorde en grei jobb da Liverpool skulle sikre poengene på Selhurst Park.
Klavan 0Fikk et par minutter på slutten for Manè.
Origi 0Byttet med Coutinho i det siste ordinære minuttet.