Johnson(77)
Grujic(76)
Moreno(45)

Skrevet av Torbjørn Flatin

To kjappe scoringer tidlig i 2.omgang punkterte denne kampen, hvor Derby i realiteten var sjanseløse mot et hardt arbeidende Liverpool. Da vertenes ben begynte å bli skikkelig møre, startet også Coutinho og Firmino i gang sambataktene. Ragnar Klavan fikk gleden av å score sitt første mål for Liverpool, på en dag hvor de bakre rekkene til gjestene sjelden ble satt på noen prøver. Loris Karius holdt buret rent i sin debut, hvor han hadde en rolig men noe blandet kveld med en viktig klarering på overtid i 1.omgang og en skovtur som han slapp unna med etter pause. 18-årige Ovie Ejaria er nå også offisielt Liverpool-spiller etter å ha fått sin debut som innbytter. I det hele tatt en komfortabel reise til 4.runde i Ligacupen.

90:SLUTT

84:Divock Origi bender ballen en liten meter utenfor det bortre krysset etter at han har fått en langpasning, og skaffet seg plass utenfor hjørnet av straffefeltet til Derby.

80:Divock Origi er skadet. Spissen ligger nede etter å ha fått et spark nederst i ryggen.

79: Hughes får gult kort.

77:Innbyttet av Ovie Ejaria betyr debut for 18-åringen, i en offisiell kamp med Liverpool.

77:Roberto Firmino bytter med Ovie Ejaria.

77: Johnson får gult kort.

76:Marko Grujic får gult kort.

73:God sjanse til en trøstemål for Derby. Først medfører en feil fra Grujic at Derby får en corner. På hjørnesparket er Karius ute på en skovtur, men heldigvis for debutanten går headingen til Derby like utenfor det åpne målet.

64: Olsson bytter med Lowe.

64:Philippe Coutinho bytter med Danny Ings.

61:Roberto Firmino skyter for blank goal etter å ha fått en direkte pasning fra Coutinho inne i feltet, fem meter ute, men keeper gjør en refleksredning. Lekestue, men der skulle det stått 4-0!

56:Jordan Henderson bytter med Emre Can.

55:Divock Origi scorer etter å ha fått en stikker fra Philippe Coutinho. Spissen sender ballen kontant i nettaket fra en litt skrå posisjon ute til høyre.

50:Philippe Coutinho scorer etter innlegg fra Roberto Firmino. Nok en vegg mellom brassekameratene, og denne gangen glir Philippe Coutinho som kniv gjennom smør da han mottar den presise pasningen fra Roberto Firmino og scorer enkelt alene med keeper.

47:Coutinho ligger nede i noen sekunder etter å ha fått en arm/albue i ansiktet av Johnson. Derby-spilleren heldig som ikke kommer i dommerens bok.

46: Pearce bytter med Ince, den tidligere Liverpool-reserven.

Med unntak av de siste fem minuttene, inkludert overtid, var dette en meget komfortabel omgang for Liverpool. De røde hadde ballen mye og Derby lå lavt, men i 45 minutter uten særlig fart på lærkula har gjestene heller ikke skapt stort med sjanser mot en kompakt forsvarsmur. Uttellingen kom på en av sju cornere, da en sleiv inne i feltet gjorde at Ragnar Klavan kunne score sitt første med en liverbird på brystet. Etter at stadionuret hadde passert 45 minutter holdt imidlertid fansen fra Merseyside pusten, da en feil fra Henderson gjorde at Bent hadde fri bane mot mål. Debutant Loris Karius nådde heldigvis ballen en tidel før spiss, rett utenfor eget straffefelt. Det var midt inne i en liten sluttspurt for Derby og en vil tro at du kommer til å gå litt mer offensivt til verks etter pause, som kan gi kontringsmuligheter for Liverpool

45:PAUSE

45:Alberto Moreno får gult kort, trolig får protester.

45: Bent er nesten på ballen etter en feil av Henderson, men Karius rekker så vidt å få klarert like utenfor egen 16-meter. Phew - ikke langt unna at Derby skulle utlignet der.

44:To minutter legges til, på et tidspunkt da Derby har startet en aldri så liten offensiv.

43:Olsson slår et dypt overlegg fra venstre, Bent får til en heading ved bakre stolpe, men Karius redder uten store problemer.

41:Philippe Coutinho spiller vegg med Firmino inne i feltet, og igjen slår keeper til corner da brassen avslutter. Der gnistret det litt av de rødes angrepsspill!

39:Philippe Coutinho tar frispark fra drøyt 20 meter. Et godt forsøk med retning mot nærmeste vinkel, men Mitchell får slått den over til en resultatløs corner.

37:Liverpool får en sjelden og god overgangsmulighet da Johnson slår en feilpasning på midtbanen til Derby. Origi har mye plass, men surrer bort muligheten ved å være både treg og slurvete med sin avlevering.

32:Liverpool har hatt et par cornere etter scoringen, og presset Derby stadig lenger bakover.

26:Divock Origi skyter hardt fra litt trengt og skrå posisjon, og keeper får en hånd på ballen.

24:Ragnar Klavan scorer etter feilpasning. Klavan etter ballen i mål etter at Keogh sleiver inne i feltet fra corneren. Estlenderen setter inn sitt første mål for Liverpool fra fem meter.

23:Corner til Liverpool.

14:Derby får et frispark ute ved sin venstre sidelinje, etter litt klønete opptreden av Lucas. Det lange og høye innlegg blir headet mot mål, men enkelt rett i fanget til Karius.

10:Liverpool har hatt det meste av ballinnehavet de første ti minuttene, men ikke greid å skape noen virkelig farlige situasjoner mot et lavtliggende Derby.

8:Roberto Firmino skyter fra 20 meter, et brukbart forsøk som går en meter utenfor.

5:En kort corner blir slått mot bakre stolpe, men heades enkelt ut av Derby-forsvaret.

5:Et innlegg fra Moreno blir "klarert" ut til corner.

1:Da er vi i gang i Derby. Tidligere Liverpool-keeper Scott Carson er blitt syk, slik at unge Jonathan Mitchell vokter buret for vertene.

Klopp har igjen tatt ut et sterkt lag i Ligacupen. Loris Karius debuterer som forventet i mål, mens Lucas, Grujic og Origi er spillere som kommer inn i startoppstillingen. Emre Can vil bli benyttet som innbytter, ifølge Jürgen Klopp, og Danny Ings er også tilbake på benken.

Vurdert av Tor Sandø

Karius 6Hadde en grov miss i feltet i en duell mot Keogh. Utover det lite satt på prøver.
Clyne 6Var lite sentral i kampen, men var som vanlig villig til å gå framover på banen. Flink til å være spillbar på sin høyreside.
Matip 7Midtstoppereleganten spiller hele tiden på tryggheten. Vokser seg mer og mer inn i rollen som den klassiske midtstoppertypen til Liverpool. Ble ikke overarbeidet i dag.
Klavan 7Stort for esteren å score sitt første mål for Liverpool. Var på rett plass til rett tid da han utnyttet en miss i Derby-forsvaret etter en Coutinho-corner og beinet ballen i mål. Utover det en grei kamp, der også han er trygg og god.
Moreno 7Ble ikke satt på de store prøvene defensivt. Godt for spanjolen å få ristet av den dårlige innledningen på sesongen. Denne kampen var bedre. Villig til å være med offensivt og god i duellspillet. Flink til å bruke farten. Fikk gult kort i overtidsminittene i første omgang.
Leiva 7Brasilianeren spilte en god kamp som stabilisator på midten. Vanskelig å komme forbi. Det betyr en Lucas Leiva i form. Gode pasninger. Noen ballmiss trekker ned noe. God til å bryte opp spillet til Derby.
Grujic 6Prøvde skuddfoten sin ved noen anledninger, uten å være i nærheten av å lykkes. Viste prøv på god ballkontroll. Har noen feilvalg som var nær ved å skape farlige situasjoner. Spilte seg bra opp.
Henderson 6Fikk tidlig en smell i kneet, som han heldigvis fikk ristet av seg. Formspilleren fikk 56 minutter for de røde i dag. Markerte seg ikke nevneverdig, men jobbet bra på midten.
Coutinho Liverpools beste8Var involvert i alle tre målene. Den første tok han corneren som havnet til Klavan, det andre scoret han selv etter god kompaniskap med landsmann Firmino og det siste spilte han fram Origi. Klok, bevegelig, skuddvillig. Det holder til pokalen Liverpools beste.
Origi 7Scorer et vakkert mål i korthjørnet etter å ha blitt spilt flott igjennom av Coutinho. Belgieren er spillesugen og bevegelig og gjør en god kamp i Derby i dag. Vanskelig spiss å spille mot. Fikk et kne i halebeinet mot slutten, men kom seg heldigvis.
Firmino 8Har et fantastisk kompaniskap med landsmann Coutinho. Sto for Liverpools første sjanse med skudd fra langt hold. Har et fantastisk framspill til Coutinhos mål. Har et glimrende tospann med sin landsmann og lite skiller de to i dag.
Ings 0Fantastisk godt å se Ings med drakt igjen. Fikk 27 minutter for Coutinho og var aktiv og bra. Ville ha et straffespark, men fikk det ikke. Grei inntreden etter langt skadefravær.
Ejaria 0Liverpool-debutanten som gjorde det bra i flere av oppvarmingskampene i sommer. Fikk 13 minutter for Firmino og viste prov på spilleforståelse og bevegelse.
Can 6Fikk en drøy halvtime for Henderson. Tok plass på midtbanen, der han sammen med Lucas gjorde det veldig vanskelig for Derby offensivt. God innsats, aggressiv. Prøvde seg også på et skudd, men ballen gikk utenfor. En annen av spillerne det er godt å se med Liverbirds på brystet igjen.