Leicester - Liverpool

3-1)

27.02.2017 /Premier League /King Power Stadium / Tilskuere: 32034 / Dommer: Michael Oliver

Skrevet av Arve Vassbotten

Da Liverpool gjestet King Power Stadium i møte med ligaleder Leicester sist sesong, scoret Jamie Vardy to ganger i 2-0-tapet.

Mandag kveld var det nedrykkskandidaten Leicester som var verter på samme arena, og igjen var det Vardy som gjorde forskjellen.

Han scoret både det  første og tredje målet for Leicester, mens Liverpool slet voldsomt hele kampen igjennom.

Det ble tent et lite håp da Coutinho reduserte til 3-1 etter 68 minutter, men nærmere kom ikke Klopps mannskap til tross for flere gode muligheter i sluttspurten.

Dermed er Liverpool fortsatt på 5. plass i Premier League.

90:Slutt. Liverpool taper 3-1.

90:Det er lagt til fem minutter.

90: Albrighton bytter med Chilwell.

89:Farlig kontring av Leicester igjen, denne gangen ved Gray, men han glir til slutt og Liverpool får kontroll på ballen.

87:Philippe Coutinho skyter fra 16-meteren halvt liggende, Schmeichel ikke patent der. Han glipper ballen, men får reddet til corner.

86:Clyne kommer til avslutning på høyresiden, men Fuchs blokkerer.

85:Firmino med en sjelden avslutning, men får ikke god treff med hodet.

84:Lucas Leiva bytter med Ben Woodburn.

81:Lucas Leiva header utenfor etter innlegg fra Clyne.

81:Origi skaffer Liverpool corner etter at han kommer til heading like foran mål.

79: Mahrez bytter med Gray.

79: Drinkwater skyter over etter framspill fra Mahrez. Leicester-sjanse starter med at Lucas igjen blir lurt.

77:Matip med en sleivpasning ut fra feltet, Fuchs får sjansen, men treffer dårlig.

74:Liverpool jobber hardt for en ny scoring nå. Can legges ned inne i feltet etter en duell, men dommeren lar spillet gå.

72:Simon Mignolet er langt ute å stopper et en farlig kontringsmulighet med Vardy.

70: Okazaki bytter med Amartey.

68:Philippe Coutinho triller ballen i hjørnet, etter at han spilles fri av Emre Can. Endelig et godt angrep av de røde.

66:Sadio Mane bytter med Alberto Moreno.

66:Adam Lallana bytter med Divock Origi.

65:Adam Lallana er nær å redusere for LIverpool etter et hælspark fra Coutinho, men igjen er Leicesters danske keeper med på notene.

63:Matip forsøker seg på et langskudd, det går utenfor.

61: Vardy scorer igjen. Header ballen i mål etter et perfekt innlegg fra Fuchs. Vardy passes dårlig på av Can.

59:Vardy kommer fri når Okazaki stusser en ball inn i bakrommet, men blir avblåst for offside.

57:Sadio Mane skyter via Huth og utenfor. Den påfølgende corneren blir det ikke noe ut av.

57:Milner med innlegg mot Mané, men Leicester klarerer.

56:Lallana er uoppmerksom når Liverpool bygger opp sitt angrep, og Leicester kaprer ballen og kontrer.

55:Mane viser fram noen kunster på midtbanen, før han stoppes av Ndidi og Drinkwater.

54:Coutinho skyter fra 18 meter. Schmeichel med små problemer med å holde.

54:Leicester spiller veldig kompakt og gjør det vanskelig for Liverpool å skape noe nå.

52:Vardy passerer Lucas, han legger ut i 45 grader men der dukker Wijnaldum opp og rydder unna.

51:Emre Can god i duell med Mahrez, og stopper en potensielt farlig Leicester-mulighet.

50:Mane med en fin ball inn til Firmino i midten av feltet, ballen blir spilt ut igjen, og Liverpool finner ikke en ny åpning.

46:Clyne med en pasning inn mot Mané, men senegaleseren får ikke kontroll på ballen.

46:Lallana tar avspark for Liverpool.

Leicester det beste laget i første omgang. De blåkledde hadde flere gode muligheter som Mignolet reddet, før Jamie Vardy sørget for årets første mål for Leicester etter 28 minutter.

Forrige sesongs storscorer ble spilt fri av Albrighton etter at Wijnaldum mistet ballen på midtbanen og var kald og rolig alene med Mignolet.

Coutinho med Liverpools største sjanse bare et par minutter seinere, men Schmeichel reddet forsøket fra fem meter.

Etter 39 minutter økte hjemmelaget ledelsen til 2-0 da Drinkwater fikk stjernetreff fra langt hold, etter at en klarering fra Milner landet i beina hans.

Dommer Michael Oliver i fokus i flere situasjoner i den første omgangen.

Allerede etter noen få sekunders spill overså han Jamie Vardys stygge stempling på Sadio Mané.

Mané var selv involvert i en lignende situasjon litt seinere, og det kunne fort også blitt straffe da Coutinho ble felt etter 26 minutter.

45:Pause

45:Emre Can med et godt skudd fra utenfor 16-meteren, keeper får en hånd på den.

45:Det er lagt til to minutter.

40:Lallana med avslutning inne i boksen, men det blir blokkert.

39: Drinkwater skyter fra langt hold til venstre for Mignolet. Liverpool klarerer ved Milner og Drinkwater kliner til på direkten fra 20 meter og får kjempetreff.

34:Lucas i store problemer i ny duell med Vardy. Leicester kommer til ny avslutning, men Mignolet redder forsøket fra Ndidi.

33:Georginio Wijnaldum får skulderen på ballen etter innlegg fra Lallana, men blir så avblåst av offside.

30:Philippe Coutinho med en stor sjanse fra kort hold, men Schmeichel redder.

28: Vardy scorer for Leicester, når han kommer alene med Mignolet. Wijnaldum mistet ballen på midten, Albrighton spilte fri Vardy med en perfekt pasning mellom Lucas og Matip. Alene med Mignolet var Vardy iskald.

26:Coutinho får ballen i god posisjon på 16-metersstreken, men finter skudd istedenfor å skyte og mister ballen. Reprisen kan tyde på at Coutinho blir tatt i den situasjonen.

25:Lucas er våkent med å stopper en Leicester-kontring.

24:Huth blokkerer et skuddforsøk fra Coutinho fra 16 meter.

24:Vardy vinner en duell med Lucas etter en crosser fra Albrighton, men Liverpool gjenvinner kontroll.

20:Ny stor sjanse til Leicester. Igjen redder Mignolet når Vardy forsøker seg fra kort hold, og Clyne header til corner.

19:Can med et lekkert langpasningsforsøk mot Coutinho, som Simpson får slått til corner før Brasilianeren når ballen. Heller ikke det hjørnesparket blir det noe av.

18:Lucas header, men treffer for dårlig etter innlegg fra Coutinho.

16:Milner med et svakt innlegg fra venstrekanten, som går ut over linja.

15: Huth er igjen best på hodet inne i feltet, men header over på corner.

14:Can feller Okazaki halvveis inn på egen halvdel, og de blå får frispark. Hjemmelaget får like etter en ny corner.

11:Matip avblåses for å dytte når han header en corner mot mål.

10:Wes Morgan, får en reddende fot foran Manés innlegg mot Wijnaldum. Godt angrep av Liverpool, bortelagets første angrep siden kampen startet.

7:Simon Mignolet med en kjemperedning på nok en farlig sjanse for hjemmelaget. Vardy skyter, og Okazaki styrer ballen mot mål. Leicester får ikke noe ut av corneren.

6:Leicester med den beste åpningen og har holdt ballen på Liverpools banehalvdel siden avspark.

5: Huth får hodet på en et langt kast fra Fuchs, Mignolet redder.

4:Leicester med kampens første corner. Albrighton legger inn, og Leicester blir avblåst for offside etter en heading inn i feltet.

2:Mane kommer seg heldigvis på beina igjen. Men Vardy er heldig som ikke får noe kort der, utrolig nok fikk ikke Liverpool frispark engang.

1:Sadio Mane blir liggende etter en stygg stempling fra Vardy.

1:Leicester tar avspark.

Leicester har hatt en forferdelig start på 2017, og står uten seiere eller mål i Premier League til nå i år.

Claudio Ranieri fikk sist uke sparken ni måneder etter å ha ledet klubben til Premier League-triumf. Italienerens assistent, Craig Shakespeare, leder derfor laget på King Power Stadium mot Liverpool.

For Liverpools del er det 16 dager siden tomålsseieren over Tottenham. Liverpool må klare seg uten sin kaptein, Jordan Henderson. Hendo har fått en skade i fotbladet.

Liverpool vant komfortabelt 4–1 i det første møtet denne sesongen, da Klopps mannskap spilte sin første kamp foran nye Main Stand.

Her er Liverpools lag mot Leicester: Mignolet, Clyne, Matip, Lucas, Milner, Can, Wijnaldum, Lallana, Mané, Coutinho, Firmino. Res: Karius, Moreno, Klavan, Stewart, Alexander-Arnold, Origi, Woodburn.

Les mer statistikk før kampen her.

Vurdert av Marius Rabben

Mignolet Liverpools beste7Måtte til unnsetning en rekke ganger, spesielt før pause, og vartet opp med flere bra redninger. Offensiv og god som sweeper på bakromspasninger mot Vardy. Slapp inn tre mål, men kan ikke lastes. Liverpools beste i kveld.
Clyne 4Blandet drops for høyrebacken, som gikk på mange gode løp og var alltid et alternativ på kanten, og gjorde det greit bakover. Noen innlegg bra, men flere svake. Ofte dårlig sluttprodukt når han spilles fri.
Matip 5God og rolig med ballen, selv om det riktignok var et par pasningsfeil. Vant hodeduellene han gikk i, og spilte best av dem i forsvarsrekka. En del involvert fremover i 2. omgang, men slet med å finne den gode løsningen med mangel på bevegelser foran seg.
Leiva 3Vanskelig kveld for 30-åringen. Ble bevisst oppsøkt av Vardy, som knuste ham på hurtighet og bakromsløp. Tatt på feil side foran 0–1, og var stadig truet. Brant en stor mulighet med hodet mot slutten. Byttet ut på tampen.
Milner 41. omgang på venstresiden, 2. omgang på høyre. Gjorde ting enkelt under press, men hadde visse problemer med Mahrez. Klarerte ballen ut til Drinkwater på 0–2. Kom til en del innlegg av svært variabel kvalitet, og for ofte var de upresise.
Can 5Hadde en vanskelig jobb dypt på midtbanen før pause, men viste positive glimt med bra pasninger, oppspill og taklinger. Flyttet ned som en av tre stoppere i 2. omgang, og hadde noen gode involveringer hvor han utnyttet fysikken. Tok noen initiativ, blant annet i forkant av reduseringen.
Wijnaldum 4Utkjempet på midtbanen. Mistet ballen i forkant av 0–1, og klarte ikke å få et grep om den krigen sentralt i banen. Enkelte gode taklinger, men lite oppfinnsom og langt under pari.
Lallana 4Som vanlig energisk uten ballen og viste noen finesser med den. Ble anonym i perioder. Fikk en god sjanse rett før byttet, men det ble for lite av det gode i kveld.
Mane 4Fikk en stygg stempling av Vardy etter få sekunder, og kom aldri helt inn i det i kveld. Hadde flere nokså enkle, upressede pasningsfeil, småsløve posisjoneringer, og fikk til lite konkret fremover før han ble byttet ut.
Coutinho 5Fant seg ikke til rette før pause, og slet åpenbart mot fysiske forsvarere. Virket nølende, forsiktig og hadde svake avleveringer. Bedre da han var mer sentral i 2. omgang, og scoret et fint mål.
Firmino 4Ville mye, men slet med å involvere seg og ble ofte løpende imellom. Noen fine flikker etter pause, men fullstendig utklasset fysisk av Huth og Morgan.
Origi 0Bidro med mer fysikk og fart på topp, men brukte litt lang tid til å bestemme seg da han hadde en mulighet.
Woodburn 0Fikk de sju siste minuttene. Kom til noen innlegg – ett av dem brukbart – og var forsiktig da han utfordret backen.
Moreno 0Kom inn og brukte hurtigheten til å true bakrommet og venstrekanten, men ble etter hvert usynlig.