Can(68)
Xhaka(78)
Coquelin(34)

Skrevet av Tor Sandø

For en forvandling fra Leicester-kampen. De som avskrev Liverpool i kampen om topp fire, fikk seg en på kjeften denne kvelden. Liverpool-spillerne tok tak i kampen fra start og løp i perioder Arsenal i senk i første omgang. Liverpool skapte mange sjanser før hvilen, men det ble med Firminos mål etter forarbeid fra Mane etter ni minutter og omvendt etter 40. To flotte mål som sendte Anfield-publikummet til himmels og skapte en fantastisk selvtillit til et hardt prøvet lag etter flere dårlige kamper etter nyttårsskifte. Arsenal ble farligere når de satte inn Sanchez etter hvilen og reduserte ved Welbeck etter forarbeid fra chileneren noen minutter før timen, men Arsenal greide ikke å skape så mange store sjanser. For dette var en kamp som Liverpool vllle vinne og etter at Wijnaldum omsatte Origis innlegg halvannet minutter inn i overtidsminuttene så var det ingen tvil. Liverpool er igjen et topp fire-lag. Mane og Firmino spilte hovedrollene, men dette var en real lagseier. Nå gjelder det å vise alle røde fans at de kan spille godt også mot lag fra andre halvdel av tabellen, først mot Burnley neste søndag.

90:Mane bytter med Alexander-Arnold.

90:Dommeren blåser av kampen.

90:Lallana bytter med Lucas Leiva.

90:3-1! Wijnaldum scorer etter innlegg fra Origi. Belgieren spiller Wijnaldum fri med en kirurgisk pasning inn i boksen. Nederlenderen gjør ingen feil fra fem-seks meter.

90:Sanchez skyter. I en Liverpool-spiller.

90:Tre minutter tillegg.

90:Utspark fra Cech når klokken passerer 90.

90:Kjemper for poengene Liverpool nå.

89:Mignolet tar frispark fra egen halvdel.

89:Bellerin tar Klavan nede ved Liverpools cornerflagg. frispark.

88:Sanchez skyter ballen over linja og får innkast. Er det mulig?

88:Mignolet tar frispark fra egen halvdel.

88:Sanchez tar Lallana i handen. Frispark.

87:Sanchez spiller Monreal igjennom. Men Lallana er først på ballen.

87:Innlegg fra venstre. Mane i offside.

86:God stemning blant røde fans.

86:Arsenal mer med i andre, men har ikke skapt så mange sjanser. Liverpool jobber godt defensivt.

86:Koscielny header en ball inn til egen keeper. Upresset.

85:Lallana gjør en god jobb og hindrer Perez i å få heade mot mål.

84:Milner tar corner. Firmino header ballen via en Arsenal-spiller og over. Ingen corner.

83:Wenger prater med fjerdedommer.

83:Origi header et Milner-frispark i stolpen fra kort hold.

82:Duell mellom Mustafi og Origi. Liverpool-frispark.

82:Jobber hardt for poengene de røde nå.

81:Arsenal forsøker å kontre, men blir stoppet av Matip.

79:Coutinho bytter med Origi.

79:Oxlade-Chamberlain tar frispark. Finner hodet til Mustafi. Over.

78:Xhaka får gult kort for klaging på at Can ikke fikk gult kort.

78:Can er skadet og hinker av.

77:Arsenal-fansen vil at Can skal få sitt andre gule.

77:Walcott blir tatt av Can. Frisparket er blåst, men tyskeren ligger nede med store smerter i kneet.

76:Matip header Coutinhos frispark mot Cech. Tsjekkeren redder.

75:Xhaka i duell med Mane. Liverpool-frispark.

74:Welbeck bytter med Walcott.

74:Giroud bytter med Perez.

74:Coutinho skyter over.

73:Arsenal har gjort to spillere klare.

72:Sanchez får tåa til Clyne i ansiktet. Men kommer seg.

72:Milner i duell med Bellerin. Corner.

71:Nytt godt Liverpool-angrep. Og igjen er det Mane som er regissør. En hælflikk åpner Arsenal-forsvaret. Men den siste pasningen er ikke god nok.

70:Milner sender i vei en litt for hard ball mot Coutinho. Bellerin skjermer ballen ut.

69:Bellerin på høyre, mot Welbeck. Ballen går helt inn til Mignolet.

69:Godt innlegg fra Mustafi. Heldigvis var ikke noen Arsenal-spillere i nærheten.

68:Emre Can får gult kort etter å ha taklet Sanchez ureglementært.

67:Godt arbeid av Mane igjen, før han sender en ball i feltet. Ingen røde får skutt.

66:Xhaka tar frispark. Langt, men Klavan har kontroll.

65:Klavan tar en spiller ureglementært. Frispark.

65:Clyne får etterhvert ballen fra Mane på høyre. Han kan legge inn, men sleiver ballen over. Fantastisk forarbeid av Mane.

64:Klopp tar en prat med fjerdedommeren.

63:Monreal tar Mane. Frispark.

63:Fartlig innlegg fra Bellerin på høyre. Matip rekker akkurat ballen.

62:Milner med en glimrende defensiv jobb. Etter å ha mistet ballen, jobber han den inn og skyter til innkast. Sånn skal det være.

61:Nerve i kampen. Det preger også stemningen på tribunene.

60:Duell mellom Can og Sanchez. Sistnevnte får med seg ballen.

60:Godt gjort av Mane, som lurer to-tre spillere. Spiller fri Coutinho på høyre. Han spiller hardt inn og Mustafi får klarert. Corner.

59:Coutinho tar corner. Klabb og babb i feltet. Men ingen sjanse.

59:Arsenal farlige etter at Sanchez kom inn. Har mye ballkontakt.

57:2-1! Welbeck scorer etter innlegg fra Sanchez. Glimrende pasning åpner forsvaret. Welbeck scorer alene med Mignolet som ruser ut.

56:Firmino løper i Bellerin. Får ikke straffespark.

55:Godt løp fra Firmino. Can slår, men brassen er i offside.

55:Coutinho tar corner.

55:Fantastisk løp av Coutinho, som får ballen etter et langt løp. Han slår i blinde mot Firmino, men Bellerins fot er i veien. Corner.

54:Coutinho tar frispark. I muren. Ballen går til Wijnaldum som skyter på Cech. Men alt for løst til å utgjøre en fare.

53:Igjen en bra kombinasjon mellom Firmino og Coutinho. Ender med at sistnevnte blir tatt av Mustafi.

52:Xhaka tar frispark. Giroud vinker av for offside. Bra jobbet av Liverpools forsvar.

51:Can tar Iwobi. Frispark.

50:Firmino tres gjennom av Mane, litt kunst av brassen når han tar med seg ballen med brystet og får skutt. Men litt for løst.

50:Wenger ser skeptisk ut.

50:Welbeck avblåses for offside.

48:Giroud header knallhardt et innlegg fra Sanchez. Mignolet med en skikkelig TV-redning. Bra av belgieren.

47:Liverpool forsøker å slå tilbake med en lang pasning. Blir brutt.

47:Sanchez legger inn mot Welbeck. Mignolet er våken framme og bryter ballbanen.

46:Gjelder å holde intensiteten oppe for Liverpool nå.

46:Liverpool angriper mot The Kop. Vi er i gang med de siste 45.

46:Coquelin bytter med Sanchez.

Liverpool med total forvandling fra Leicester-kampen. Der de var totalt fraværende og i perioder giddalause i Leicester, så er dette noe av det beste som har vært vist på Anfield denne sesongen. Liverpool-spillerne med stor fart og spill i lengderetningen gjør at Arsenal-spillerne blir stående som statister. Firmino står for 1-0 etter flott forarbeid av Mane etter ni minutter. I det 40. minutt er rollene skiftet om. Firmino finner Mane, som lader og lader, før han smeller til midt i målet. Svært fortjent ledelse og det kunne meget vel stått mer på Anfield.

45:Pause.

45:Coutinho tar corner. Finner Klavan på bakerste stolpe. Han header over.

45:Coutinho skyter via en Arsenal--spiller til corner.

45:Få touch og spill i lengderetningen gjør at Arsenal-spillerne blir statister.

45:To minutter tillegg.

44:Coutinho lurer seg bak forsvarerne og skyter mot Cech. Tsjekkeren redder skuddet fra kort hold. Stor mulighet til 3-0.

44:Gode til å bruke fart og spille i lengderetningen, Liverpool.

43:Langt overlegg mot Welbeck. Mignolet har kontroll og tar ballen. Welbeck kommer seg opp.

43:Lallana med en kjapp pasning mot Coutinho. For lang.

40:2-0! Mane scorer etter innlegg fra Firmino. Kjempeinnlegg fra Firmino, som finner Mane som fra elleve meter skyter knallhardt midt i målet.

38:God defensiv innsats fra Can.

37:Klavan tar frispark fra egen halvdel.

36:Can går i bakken etter tøff behandling fra Giroud.

34:Coquelin får gult kort etter å ha holdt Lallana.

34:Coutinho blir tatt av Coquelin, men dommeren vinker spillet videre.

33:Godt jobbet av Liverpool-spillerne som hindrer Arsenal å angripe. Lallana denne gang.

33:Coutinho tar corner. Kort igjen.

32:Gode opprullinger fra Coutinho, Mane og Firmino utfordrer Arsenals forsvarsfirer.

30:Xhaka skyter høyt over.

30:Can avblåses når han skal spille ballen foran mål.

29:Coutinho skyter. Cech slår til corner.

28:Giroud halter.

26:Arsenal har mye ball nå, dog uten å komme seg til de store sjansene.

25:Oxlade-Chamberlain tar corner.

24:Fantastisk gjennomspill fra Mane til Firmino. Hårfin ofside.

23:Welbeck får en lang ball, men får ikke kontroll. Presses ut på kanten.

22:Xhaka tar corner.

21:Lang ball fra Oxlade-Chamberlain mot Giroud. For lang for Mignolt og Giroud, men likevel corner.

20:Milner og Lallana ombinerer. Ballen går til innkast.

19:Klavan tar frispark.

19:Duell mellom Iwobi og Can. Frispark Liverpool.

19:Mye fram og tilbake på midten nå.

18:Står opp og jobber for hverandre Liverpool nå.

18:Klavan med god langpasning mot Lallana. Koscielny klarerer.

17:Coutinho tar corner. Til Klavan som header ballen inn i feltet. Der er Arsenal-spillerne i flertall.

16:Clyne forsøker et innlegg. Via Monreal og til corner.

16:Bra stemning på Anfield.

14:Lang ball mot Lallana. Offside.

14:Mer på Liverpool-spillerne nå.

13:Mane spilles igjennom, men blåses av for å ha dratt i trøya til Koscielny.

12:Arsenal forsøker å slå langt og høyt mot Giroud. Ikke presist nok så langt.

10:Kjapt spill i lengderetningen var oppskriften ved målet.

9:1-0! Firmino scorer etter innlegg fra Mane. Brasilianeren vinner først en hodeduell, før han løper i posisjon. Coutinho spiller fri Mane, som finner Firmino som ikke gjør noen feil alene med keeper og en forsvarer.

9:Kamp mellom Oxlade-Chamberlain og Milner/Wijnaldum. Arsenal-spilleren vinner. Angrepet ender med en for lang pasning fra Xhaka mot Monreal.

8:Ballen går raskt mellom spillerne når Arsenal angriper.

7:Can tar frispark fra midten.

7:Coquelin med høyt spark mot Coutinho. Han tar seg til øret, men kommer seg opp.

6:Lang ball fra Coutinho. Ballen går over dødlinjen.

5:Xhaka tar corner. Ballen går etterhvert til Coquelin som skyter. Enkel å ta for Mignolet.

4:Bellerin sender en høy ball mot Giroud fra høyre. Matip slår ut.

3:Ballen går etterhvert inn til Cech.

2:Coutinho tar en kort corner.

2:Coutinho finner Firmino som legger tilbake til Milner. Via et Arseal-bein og til corner.

1:Milner tar frispark. Kampens første etter 20 sekunder.

1:Første minuttet starter med stort tempo.

1:Arsenal starter med ballen, skal angripe mot The Kop.

0:Stor stemning på Anfield.

Dette er et viktig oppgjør i toppen av Premier League-tabellen, med tanke på kvalifisering til Champions League neste sesong.

Arsenal ligger på plassen foran Liverpool på tabellen, med ett poeng mer og en kamp mindre spilt.

Jürgen Klopp må klare seg uten den skadede duoen Jordan Henderson og Daniel Sturridge.

Eneste endring på laget i forhold til mannskapet som tapte 3-1 i Leicester er at Ragnar Klavan erstatter Lucas Leiva.

Dejan Lovren er tilbake etter over en måned på sidelinja med kneproblemer, og sitter på innbytterbenken.

Den store overraskelsen i Arsenals lagoppstilling er at Arsene Wenger har valgt å plassere Alexis Sanchez på innbytterbenken.

Mesut Özil er ikke i London-klubbens tropp grunnet sykdom.

– Dette er en veldig viktig kamp, om vi vil henge med i toppstriden, uttaler Jürgen Klopp til BT Sport foran kampen.

– Jeg ser på dette som en stor mulighet. Vi må være modige. Jeg gleder meg.

– Dejan Lovren har bare hatt to hele treningsøkter med laget etter skaden, og det er ikke nok til å starte kampen, forklarer Klopp.

Arsene Wenger forklarer vrakingen av Sanchez med at han ønsker at hans lag skal være mer direkte.

– Vi velger å starte med Giroud og Welbeck på topp for å kunne krige mer i lufta, og kanskje være mer direkte, sier Wenger til BT Sport.

Vurdert av Einar Kvande

Mignolet 7Lite å gjøre i 1. omgang, men kommer umiddelbart i aksjon i 2. omgang. Først med en viktig utboksing, deretter med en meget god redning på en Giroud-heading like etter. Klarer ikke å blokkere scoringen til Welbeck, selv om Arsenal-spissen kommer meget skrått på mål.
Clyne 6Solid defensivt, men offensivt gjør han mange rare valg, og kvaliteten på innleggene var så som så og skuddforsøket etter 65 minutter var meget svakt. Nær ved å rote det til etter 72 minutter, i en situasjon der han egentlig har god tid.
Matip 8Meget godt i duellene, både i lufta og langs bakken. Får en stor sjanse til å gjøre et mål et kvarter før slutt, men får ikke nok kraft bak avslutningen fra kloss hold etter en corner.
Klavan 8Estlenderen kommer inn på laget, og gjør en strålende kamp. Tapte et par dueller med Giroud, men totalt sett var han meget solid i midtforsvaret.
Milner 6Kriger gjennom hele kampen, og forsøker å bidra offensivt. Sliter litt med tempoet i enkelte situasjoner.
Can 8Spiller en av sine beste kamper i helrødt, hvor han virkelig tar ansvar på midten. Blir litt for sen i enkelte situasjoner, og tar et gult kort for laget når han feller Sanchez i fullt firsprang.
Wijnaldum 8Dette var et langt steg i riktig retning for nederlenderen etter forestillingen i Leicester. Kriget gjennom hele kampen, og var også en god ballfordeler. En flott scoring.
Lallana 8Duracellkaninen var involvert i mye i denne kampen, blant annet forspillet til både det første og det tredje målet. Veldig sikker i pasningsspillet.
Mane Liverpools beste9Markerer seg både med målgivende innlegg og en herlig scoring. Spiller på hele sitt register, og gjør Arsenal-forsvarerne svimle gjennom hele kampen. Liverpools beste.
Coutinho 6Var involvert i forspillet til 1-0, og har et bra skudd som Cech slår til corner etter 29 minutter. Var utrolig nær scoring etter et herlig ballmottak i feltet like før pause. Er fortsatt ikke tilbake på sitt sedvanlige nivå, og blir byttet ut ti minutter før slutt.
Firmino 8Iskald på 1-0, og har en flott frispilling av Mane på 2-0. Viser nydelig teknikk i feltet fem minutter etter pause. Har et par meget farlige ballmist som skaper overganger for gjestene, og fusker også litt i returløpene mot slutten.
Leiva 0Kommer inn på overtid når kampen er avgjort.
Origi 0Header i stanga med en av sine første ballberøringer, og har et flott innlegg til 3-1. Et godt innhopp.
Alexander-Arnold 0Kommer inn på overtid når kampen er avgjort.