Liverpool - Chelsea

1-1)

31.01.2017 /Premier League /Anfield / Tilskuere: 53157 / Dommer: Mark Clattenburg

Skrevet av Marius Rabben

Tapsrekka er endelig brutt, men januar er gjennomført uten en eneste ligaseier for de røde. Utlikningen til Gini Wijnaldum kom med over en halvtime igjen, og begge lag var nær scoring i siste periode. Roberto Firmino, som skjøt over alene med keeper på 0-1, brant en enorm mulighet med hodet i sluttminuttene. I forkant sørget Simon Mignolet for enorm jubel da han reddet et straffespark av Diego Costa. Alt i alt en god kamp av Liverpool, selv om de skapte lite, spesielt før pause. Anfield fikk også et gjensyn med Sadio Mané, som fikk et kvarter på banen.

90:Slutt!

90:Få sekunder senere blåser Clattenburg av.

90: Diego Costa går av banen og bytter med Batshuayi.

90:Alonso skyter fra 20 meter, rett i Liverpool-blokka på 16-meteren.

90:Chelsea klarer å holde på ballen på Liverpools halvdel og bruke tid.

90:Roberto Firmino får en ny stor mulighet, men headingen - etter forarbeid av Mane - går rett på Courtois.

90:Tre minutter legges til.

90:Adam Lallana bytter med Divock Origi.

90: Pedro skyter like utenfor etter forarbeid av Kante.

88:Viktig takling av Henderson på Pedro i egen boks, etter at Fabregas slår en god stikker.

86:Costa kommer seg flott unna Liverpool-stopperne, men det påfølgende innlegget reddes av Mignolet.

85:Chelsea klarer å drepe tempoet når Liverpool slurver med ballen.

83: Willian bytter med Fabregas.

82:Mane legger inn. Courtois plukker foran Firmino.

79:Milner slår inn mot Firmino. Chelsea-forsvaret vinner duellen.

79: Willian får gult kort for å stå i veien når Henderson skal ta frispark på egen halvdel.

76:Mignolet slenger seg riktig vei og slår ballen ut til corner. Hjørnesparket klareres til ellevill jubel fra The Kop.

76:Mignolet redder straffesparket til Costa!

76:Straffe til Chelsea. Costa faller i duell med Matip.

75:Philippe Coutinho bytter med Sadio Mane.

74:60-40 i ballbesittelse til Liverpool hittil i andre omgang.

73:Det er stillingskrig utpå her nå. Liten flyt hos begge lag.

72:Fansen jubler når Mane blir kalt bort til Klopp fra oppvarming.

72: Hazard bytter med Pedro.

70:Henderson lobber ballen inn mot flere i boksen. Chelsea klarerer enkelt.

68:Willian skyter lavt mot det lengste hjørnet fra høyre, men bommer med et par meter. Costa slenger seg inn for å nå ballen, uten å lykkes.

65:Anfield roper på straffe når Moses går i ryggen på Milner. Sistnevnte faller, men får ingenting.

62:Can skyter fra bakre stolpe, men blir blokkert etter et Milner-frispark fra venstresiden.

61:Clyne holder Hazard unna på vei fremover, og avverger en farlig mulighet imot.

61:Nå koker det på tribunene.

58:James Milner får gult kort for en sen takling.

57:1-1! Georginio Wijnaldum utlikner! Milner header ballen på tvers i boksen via en Chelsea-spiller, etter innlegg fra Henderson, og Wijnaldum stiger til værs og stanger ballen i nettet fra kloss hold.

56:Det går rolig nå. Liverpool holder på ballen og leter, mens Chelsea ligger kompakt og tetter hull på egen halvdel.

53:Matip viser seg god som sikring når Hazard rykker forbi Henderson på venstresiden. Matip takler ballen ut til kast.

51: Moses skyter i nettveggen etter å ha tråklet seg forbi Milner.

50:Lovren skyter høyt over fra bortimot 40 meter.

49:Firmino stresser og skryter over alene med keeper på førsteberøringen. Godt forarbeid av Lallana og Clyne i forkant.

47:Liverpool har hatt ballen i åpningen uten å skape noe fremover. Matip slår ballen ut midt på banen i en misforståelse med Clyne.

46:Chelsea triller i gang den andre omgangen.

46:Spillerne er tilbake på gresset. Ingen bytter i pausen.

En brukbar omgang av Liverpool, men selv om de i perioder har veldig høy ballbesittelse, fortsetter trenden med å slite fremover. Det er blitt skapt svært få sjanser mot Courtois, og laget sliter igjen med å finne riktige løsnigner. Chelsea, som etter 20 minutter kom bedre med i oppgjøret, og har yppet seg på kantene og i bakrom, har scoret på sitt foreløpige eneste skudd på mål.

45:Pause.

45:Ballen befinner seg på midtbanen til dommer Clattenburg blåser av.

45:Det legges til to minutter.

44:Jordan Henderson får gult kort.

44:Liverpool får kast nede ved hjørneflagget, men misbruker situasjonen med en unødvendig offside på Milner.

42:Mane på benken får tilsynelatende en ispose knytt rundt sitt venstre kne.

41:Firmino finner Clyne. Innlegget slås lavt inn, men Luiz klarerer.

39:Liverpool triller ballen på Chelseas halvdel uten å finne åpninger. Clyne trer ballen igjennom mot Lallana, men det ender med en misforståelse.

36:Moses legger inn. Matip klarerer.

35:Spillet foregår på Chelseas halvdel. Liverpool har mest ballkontakt.

34:Luiz kommer inn igjen.

33:Milners hjørnespark stoppes i en klynge i femmeteren. Matic klarerer.

33:Luiz er på beina og halter av banen.

31:Målscorer David Luiz ligger nede med smerter i kneregionen. Terry og Zouma sendes i oppvarming.

31:Liverpool forsøker å svare. Et brukbart innlegg fra Can blir forlenget ut til corner av Azpilicueta.

30:Temperaturen er skrudd høyere opp nå, både på banen, benkene og tribunene.

29:Et skummelt innoverskrudd frispark fra distanse lurer seg nesten inn i lengste hjørne, men Mignolet bokser ut til corner.

25:0-1! Luiz scorer på frispark. Brasilianeren skyter hardt via stolpen og i mål. Mignolet virker ikke helt forberedt etter å ha dirigert muren.

24:Hazard vinner et frispark i god posisjon, rundt 25 meter fra mål.

22:Gjestene har kommet bedre med de siste minuttene. Willian forsøker å finne Costa i boksen, men det blir blokkert til kast.

20:Et hardt hjørnespark ender hos Kante i returrommet, men franskmannen vender opp istedenfor å skyte.

20:Chelsea skaffer en corner etter en feilpasning av Matip på midtbanen.

18:Matip får tilsnakk av dommeren etter å ha laget frispark mot Costa omtrent midt på banen.

16:Liverpool holder et høyt tempo og viser gode kombinasjoner på vei fremover. En liten feil stopper det som kunne blitt et glitrende angrep.

15:Chelsea forsøker å holde på ballen og bygge opp, men presses til feil av de røde.

13:Costa faller i duell med Matip, men dommeren hører ikke på førstenevntes rop om frispark like utenfor boksen.

12:Courtois må ut i full strekk for å stoppe en Wijnaldum-kanon fra rundt 20 meter.

10:Liverpool trykker ligalederne bakover nå, og gjenvinner ballen tidlig. Det gir publikum energi.

10:Flott oppspill fra Matip mot Firmino. Han er imidlertid litt for passiv i duellen med Luiz.

9:Henderson forsøker å finne Milner på kanten. Pasningen er for hard.

8:Klopps mannskap har hatt ballen klart mest, men foreløpig ikke truet bortelaget nevneverdig.

7:Lekker hælpasning av Coutinho gir Milner rom på venstrekanten. Innlegget kommer, men for langt ut til at Firmino får avsluttet.

5:Liverpool står høyt med spillerne når Chelsea har ballen, og lar dem ikke spille seg ut bakfra.

3:Coutinho slår kort til Lallana, som legger inn. Luiz header ut, og gjestene får etter hvert femmeter.

3:De røde får kampens første corner.

2:Hjemmelaget holder på ballen innledningsvis.

1:Liverpool tar avspark og angriper mot The Kop i første omgang.

0:Litt småregn i lufta under flomlysene.

0:You'll Never Walk Alone runger utover stadion.

0:Lagene kommer ut på banen til kjempestemning og flotte spilleforhold.

Liverpool tar imot ligaleder Chelsea i den 23. serierunden. Kampen på Anfield sparkes i gang klokka 21 norsk tid tirsdag 31. januar.

Lagoppstilling: Mignolet, Clyne, Lovren, Matip, Milner, Henderson, Can, Wijnaldum, Lallana, Coutinho, Firmino.

Benk: Karius, Klavan, Moreno, Lucas, Mane, Origi, Sturridge.

Klopp bekrefter like før avspark at Mane har sagt seg klar til kamp, selv om han returnerte fra Afrika så sent som i går.

– Han så meg i øynene og sa: «Jeg er klar, sjef!» Men han har mistet to viktige treningsøkter, så det ville vært vanskelig å starte. Vi får nok se ham på banen i kveld, sier manageren.

Antonio Conte kan velge fritt fra en skadefri Chelsea-stall, og stiller sedvanlig med sitt sterkeste mannskap.

Dette blir det 50. oppgjøret mellom klubbene i Premier League. Før kampen står begge med 19 seire hver.

Foran The Kop har Liverpool vunnet 13, spilt 5 uavgjort og tapt 6 mot londonerne, og hjemme og borte inkludert har ikke Merseyside-klubben tapt noen av de fire siste.

Men på Anfield har ikke Liverpool slått Chelsea siden mai 2012, da laget vant 4–1. Kun Jordan Henderson fra den 18-mannstroppen er fortsatt i klubben.

Les mye mer statistikk før kampen her!

Vurdert av Tor Sandø

Mignolet 7Himmel og helvete for den belgiske skuddstopperen denne gang. Helvete da han ble stående og dirigere forsvaret da Luiz fyrte av ledermålet fra langt hold, himmel da han reddet poenget på straffesparket til Costa. Vi gir han mer kreditt for redningen enn for kjempetabben. Mye i fokus denne gang Mignolet. Vi gir han godkjent pluss.
Clyne 7Var meget usikker før kampstart, men gjorde manns jobb på høyresiden. Var viktig i en kamp der det var viktig at sidebackene var offensive og sterke bidragsytere offensivt. Prøvde seg uten å lykkes nevneverdig i første, men god i Liverpools gode perioder i andre omgang.
Lovren 6Fyrte av dagens mest optimistiske på et skudd fra omtrent 40 meter på en av de øverste rekkene bak målet. Hadde god kontroll på Costa de gangene han kom i kontakt med han i andre omgang.
Matip 6Greide seg også bra mot Premier Leagues toppscorer. Hadde flere gode inngripener i kampen, men må få minus for veldig dårlig presisjon i klareringene. Elegant midtstopper som legger alen til sin vekst i rødt.
Milner 7Som Clyne markerte Milner seg også offensivt, spesielt i andre omgang. Flink til å legge ballen bak midtstopperne til Chelsea. Aggressiv og god da han fikk headet ballen mot Wijnaldum på utlikningen. Fikk gult kort for en sen takling. Var muligens heldig at han ikke fikk ett til da han taklet Moses.
Henderson 7Mange viktige defensive involveringer i begge omgangene og tilbakela kilometer på kilometer på Anfields grønne gress i kveød. Hadde en meget viktig inngripen på Costas store sjanser mot slutten. God kamp av kapteinen, som jobbet og slet mot Chelseas gode midtbanespillere. Fikk gult kort for kjeftbruk i første omgang.
Can 7Tyskeren er utskjelt. Det går for seint og han er litt treg også med ballen i beina. Han hadde nok fått beskjed fra sin landsmann på sidelinjen og det var flere skritt i riktig retning denne gang. Gjorde en viktig jobb med å plukke opp ballen mellom Chelseas forsvar og midtbane. Godkjent for Emre i kveld.
Wijnaldum Liverpools beste8Var våken og god på scoringen da han headet inn målet og sendte Anfield til himmels. Er en likandes midtbanespiller som har gode involveringer og kunne med litt hell ha scoret et mål i første omgang også. Etter vår mening Liverpools bestemann.
Lallana 6Engelskmannen prøver og prøver, men lykkes ikke med alt han lyktes med før jul. Er aktiv og løpsvillig og vi gir Adam godkjent pluss også han. Det er ligalederen vi spiller mot og Lallana er en av de som gjør viktige løpsjobber på Anfield i kveld.
Coutinho 6Coutinho holder nok ikke 90 minutter ennå og ble byttet ut et kvarter før slutt mot Mane. Gjorde seg ikke bort, men markerte seg heller ikke som han gjør når han er i sin vanlige form. Men brassen er på god vei og blir bedre og bedre for hver kamp.
Firmino 5Firmino er ikke i form. Sover i alt for mange situasjoner. Dårlig til å bruke farten sin og utfordre forsvarsspillerne. Ble noe bedre i andre omgang. Hadde en eventyrlig sjanse i overtiden og kunne med litt hell bli den store helten. Det ble han ikke denne gang.
Origi 0Fikk spille overtidsminuttene. Litt lite denne gang.
Mane 0Nest etter målet var den største jubelen på Anfield da Mane kom inn et kvarter før slutt. Og viser glimtvis hvorfor han har vært så savnet de kampene han var borte. Takk for at du bommet på straffesparket på lørdag. Velkommen tilbake, Sadio!