Williams(62)
Barkley(39)
Davies(26)

Skrevet av Arve Vassbotten

Sadio Mané, Philippe Coutinho og Divock Origi tegnet seg på scoringslisten da Liverpool igjen vant mot Everton på Anfield. Det er nå 14 kamper siden sist Liverpool tapte mot byens blå nabo.

Liverpool koblet godt grep på kampen, og pakket inn Lukaku gjennom hele kampen.

Skåret i gleden er at Sadio Mané måtte ut med skade i andre omgang, og det er bare å krysse fingrene for at han ikke har pådratt seg en alvorlig skade.

Liverpool er da ubeseiret mot topp sju denne sesongen med sju seire og fem uavgjort.

90:Slutt, Liverpool har vunnet 3-1.

90:Publikum synger Klopps navn, han blir irritert og peker på klokka.

90:Roberto Firmino bytter med Ragnar Klavan.

87: Mirallas går forbi fire Liverpool-spillere før han avslutter utenfor. Kommer veldig lett igjennom Liverpool-forsvaret der.

85:Trent Alexander-Arnold kommer til en ny skuddmulighet. Robles redder.

83:Origi skaffer hjørnespark for Liverpool.

82: Calvert-Lewin bytter med Mirallas.

81:Clyne med et godt innlegg foran mål, men Robles får hånd om ballen. Like før viste Trent Alexander-Arnold nok en gang hvor mye fart han har i kroppen.

79:Lukaku får ballen på Liverpools 16-meter, men pakkes raskt inn og mister ballen.

77:Trent Alexander-Arnold med et godt skuddforsøk for Liverpool, men Robles får en hånd på ballen.

76:Knallsterkt stopperspill av Lovren igjen, som rydder opp i en feil av Lucas.

73:Philippe Coutinho bytter med Trent Alexander-Arnold. Dermed får den lokale unggutten komme inn til et Merseyside-derby.

73:Firmino header unna Baines innlegg, Everton kaprer ballen og trykker på fortsatt.

72:Frispark på høyresiden av straffefeltet for Everton etter at Milner handser.

69:Gode muligheter for Everton. Barry sender til Lukaku, som nikker til Holgate. Han skyter via Milner, og Mignolet får en hånd på den. Holgate får til slutt headet ballen også, men Liverpool slipper med skrekken.

69:Emre Can får gult kort. Denne gangen er det tyskeren som kommer inn i en takling med knottene først.

67: Pennington bytter med Barry.

66: Davies bytter med Valencia.

65:Can går av banen for egen maskin, og kan se ut som han vil fortsette.

62: Williams får gult kort etter stygg takling med knottene først på Can, som blir liggende og vrir seg i smerter.

60:Divock Origi scorer etter framspill fra Philippe Coutinho. Dundrer ballen i mål fra 16-meteren, etter herlig framspill av Coutinho. Dette var Origis første mål siden 14. desember.

59:Divock Origi prøver seg fra venstresiden, men skuddet går utenfor.

58:Milner stopper et innlegg fra Holgate. Godt angrep av Everton nå. Veldig viktig inngripen fra Milner.

57:Sadio Mane bytter med Divock Origi.

56: Barkley skyter fra 16-meter, men grei kontroll for Mignolet.

54:Det ser ikke bra ut for Mané han prøver å gå av banen, men må legge seg ned ved linja.

53:Sadio Mane ligger på bakken etter at han vrir kneet.

52:Matip med sterkt stopperspill, og stopper et nytt Everton-angrep.

49:Milner klarerer en corner fra Everton.

48:Godt angrep fra Liverpool, men Everton får etter hvert ordnet opp.

48:Farlig dødball, der Williams får ballen på bakerste stolpe. Mignolet redder mesterlig.

46:Liverpool tar avspark i andre omgang.

Før lørdagens kamp hadde Sadio Mané scoret i samtlige møter mellom Klopp og Ronald Koeman i England.

Den statistikken opprettholdt han da han scoret kampens første mål etter et nydelig soloraid etter åtte minutter.

Everton utlignet ved unggutten Pennington, som startet sesongens første kamp, men det tok bare 177 sekunder før Liverpool var tilbake i ledelsen.

Denne gangen med en enorm prestasjon av Philippe Coutinho, som skrudde ballen vakkert i mål.

Coutinho har vist at han kanskje nærmer seg god gammel form til nå i kampen.

I den andre enden av banen har Dejan Lovren hatt stålkontroll på Lukaku så langt.

45:Pause på Anfield, og Liverpool leder 2-1.

45:Det legges til to minutter.

45:Coutinho prøver igjen å drible seg fri inne i 16-meteren. Han stoppes etter hvert, men han skaper store problemer for Everton-forsvaret igjen.

42:Knalltøft utpå banen nå. Lucas feller Holgate, og slipper unna med tilsnakk.

41:Coutinho viser form nå. Legger nå inn fra høyre, og ballen stryker så vidt over sveisen på Firmino inne foran mål.

39: Barkley får gult kort etter en stempling på Lovren.

37:Liverpool med en god periode nå etter scoringen.

31:Philippe Coutinho med en herlig scoring, skrudd helt oppe i hjørnet etter at han passerte Gueye. Fremspill av Lucas Leiva. Herlig mål!

30:Hjerte i halsen når Mignolet ikke får spilt ut og blir hardt presset, men belgieren får ballen unna.

29: Pennington scorer etter corner, når han får ballen i beina rett foran mål.

28:Everton får corner etter Calvert-Lewin er i duell med Clyne.

28:Lucas avblåses for en takling på Davies på midtbanen.

26: Davies får kampens første gule kort etter en sein takling på Mané.

26:Baines skyter rett i muren.

25:Barkley felles av Can rett utenfor 16-meteren. God frisparkposisjon for de blå.

20:Mańe har faktisk nå scoret i alle oppgjør Klopp og Koeman har spilt mot hverandre i England.

19:Philippe Coutinho lurer unggutten Pennington, og får avsluttet fra 10 meter. Godt forsøk fra brasilianeren.

17:Lukaku avblåses for offside, etter et bra angrep fra Everton.

11:Williams blokkerer et skuddforsøk fra Can.

11:Lucas stopper Barkley på midtbanen, og Liverpool gjenvinner ballen.

10:Coutinho nå med en godt forsøk inn i 16-meteren, men blir stoppet.

8:Sadio Mane scorer etter en herlig soloprestasjon, som han avslutter med et skudd fra utenfor 16-meteren og i lengste hjørne. Situasjonen starter med et godt veggspill med Firmino.

7:Coutinho forsøker å nå Firmino, men ballen blir for høy og hard.

6:Can felles hardt av Barkley, men han får ikke gult kort selv om han kommer altfor seint inn.

4:Lucas bryter mesterlig og Liverpool kontrer gjennom midten, men blir stoppet. Like etter mister Clyne ballen, men ordner rutinert opp med en felling.

3:Milner og Lovren er begge kjapt på Lukaku når han får ballen på høyrekanten.

2:Can mister ballen, men vinner den tilbake igjen halvveis på egen banehalvdel.

1:Da er Merseyside-derbyet i gang etter avspark fra Barkley. Etter bare noen sekunder kommer første felling.

0:Før avspark er det ett minutts applaus for Ronnie Moran, som ble begravd tidligere denne uken. The Kop synger You'll never walk alone under seansen.

Dette blir det 196. ligamøtet mellom klubbene, hvor Liverpool har vunnet 75 ganger mot 57 nederlag. Kampen om Merseyside er det mest spilte derbyet i engelsk ligafotball.

Alle turneringer inkludert står Liverpool med 90 seire på totalt 227 forsøk mot Everton.

De blå naboene har slått dagens verter 66 ganger gjennom historien. 71 kamper har endt uavgjort.

I Premier League-sammenheng dominerer rødtrøyene med 21 seire på 49 oppgjør. 19 ganger har det blitt uavgjort, og Everton står med ni trepoengere.

Uansett bane har Liverpool nå møtt Everton uten å tape i 13 strake kamper – medregnet semifinalen i FA-cupen på Wembley i 2012.

Les mer statistikk før kampen her.

Her er Liverpools lag: Mignolet, Clyne, Matip, Lovren, Milner, Lucas, Can, Wijnaldum, Mane, Coutinho, Firmino. Res: Karius, Moreno, Alexander-Arnold, Grujic, Woodburn, Klavan, Origi.

Vurdert av Marius Rabben

Mignolet 7God oppvisning av sisteskansen, som hadde noen lengre perioder uten å være involvert. Lite å gjøre før utlikningen, og åpnet 2. omgang med en redning på dødball. Viktig hånd på skuddet til Holgate som gikk via en spiller.
Clyne 6Hadde tidlig en situasjon med Baines som kunne resultert i gult kort. Ellers en trygg, solid kamp på backen, uten nevneverdige feil. Lå noe dypere i banen enn vanlig, og ikke særlig mye med fremover.
Matip 7Beholdt roen i periodene hvor Everton presset. Gjorde ting enkelt og trygt med ballen. Godt gjennomført i sitt første Merseyside-derby.
Lovren Liverpools beste8Fikk en særdeles tøff oppgave mot ligaens beste spiss så langt, men gjennomførte den med bravur. Sto tett i Lukaku, satte standarden med en overlegen luftduell tidlig, og slapp aldri belgieren til. Brøt stadig foran, var uredd i duellene og var smart med ballen. Var i duellen i forkant av 1–1, men kan ikke lastes særlig for målet. Glimrende kamp. Får bestemannsprisen i dag.
Milner 6Ble med opp og ned på sin venstreside, taklet og ble taklet, men tillot ikke gjestene mye rom med ballen. Slet noe med å passere fysisk robuste Holgate og komme til innlegg. Gjorde seg stadig tilgjengelig, hadde en viktig blokkering og gjenvant ballen i forkant av 3–1.
Leiva 8Inn på laget som Lallana-erstatter hadde han mange øyne rettet mot seg, men Lucas vokste seg imponerende inn i kampen og gjorde det han kan best. Brøt inn og stoppet angrep på angrep, trøkket til i alle dueller og var sikker med ballen. Kjempekamp av brassen.
Can 8Fremgangen fortsetter for tyskeren, som var svært ivrig, løp mye og dominerte i flere perioder sentralt. Måtte tåle noen stygge taklinger og stemplinger, men lot ikke det skremme ham fra å omfavne nye dueller. Pådro seg gult for en litt vill takling uten å treffe, men alt i alt en strålende derbyprestasjon.
Wijnaldum 7Viktig brikke i en dynamisk midtbane. Startet mer som en ryddegutt som gjorde en god, gjerne usynlig, jobb, og involverte seg mer offensivt i 2. omgang. Pasningssterk, gode taklinger, og selv om Barkley fikk noen meter, var han ofte klok i de påfølgende posisjoneringene.
Mane 8Den største trusselen til de røde med ivrige løp og gode kombinasjoner. Viste eminent kontroll og fart da han ga laget en drømmeåpning på fantastisk vis. Ut med skade ti minutter etter pause.
Coutinho 8Ikke særlig involvert i starten, men ga gjestene trøbbel omtrent hver gang han fikk utfordre. Kom gradvis mer inn i det, brant en stor sjanse etter 20 minutter og presterte seg for alvor – i typisk stil – den lekre 2–1-scoringen. Ypperlig, smart assist til Origi. Byttet ut til fortjent og stående applaus.
Firmino 7Nest sist på ledermålet, løp mye og god til å holde på ballen. Ikke like giftig som vanlig, men viste noen lekre finesser. Bedre etter pause. Ble dratt ut til høyre etter Origis innhopp, og over på venstre da Trent kom inn. Tatt av på overtid.
Origi 7Kom inn sentralt på topp med 35 minutter igjen, og det tok ikke lang tid før han viste seg frem. Noen finter og et skudd over ble fulgt opp med løpet og avslutningen som endte med 3–1. Veldig god i førsteforsvarerjobben, jaget og taklet. Brukte tid med ballen i sluttminuttene. Glimrende innhopp.
Klavan 0Kom inn i forsvaret på overtid for å trygge ledelsen.
Alexander-Arnold 0Fikk de siste snaut 20 minuttene. Løp veldig mye og fikk en stor sjanse. Friskt innhopp på høyresiden av tenåringen.