Phillips(28) ()
Mowatt() ()
Doukara(56)

Skrevet av Marius Rabben

De røde er klare for semifinale i ligacupen etter to scoringer i løpet av det siste kvarteret. Ben Woodburns flotte 2-0-scoring har gjort ham til tidenes yngste målscorer for Liverpool, 17 år og 45 dager gammel.

Før Divock Origi ga rødtrøyene ledelsen hadde Leeds kommet til en rekke gode sjanser i motsatt ende, og nærmest var Kemar Roofe som skjøt i stolpen fra 20 meters hold.

Liverpool spilte ingen god kamp selv om de hadde ballen klart mest, og de var heldige som ikke slapp inn mål. Men etter scoringene, som kom med fire minutters mellomrom, sørget for at klubben er i ligacup-semifinalen for 17. gang, noe som er mest i landet.

90:Slutt! Liverpool er i semifinalen!

90: Doukara skyter over etter å ha overmannet Lucas i en kroppsduell.

90:Tre minutter legges til.

90:Divock Origi bytter med Marko Grujic.

89: Phillips tar frisparket, men skyter et stykke over.

88:Frispark til Leeds i god posisjon, omtrent 25 meter fra mål.

84: Sacko skyter meteren over når Leeds kommer i overtall mot Liverpool-boksen.

83:Wood setter ballen i nettet på motsatt side, men avvinkes for offside.

81:Ovie Ejaria bytter med James Milner.

80:2-0! Ben Woodburn scorer! Wijnaldum spiller ballen videre like utenfor femmeteren, til Woodburn som setter ballen høyt i mål foran The Kop! Dermed er 17-åringen tidenes yngste målscorer for de røde!

79:Milner gjøres klar, men Origi vil fortsette. Og gjør det.

78:Origi legger seg ned og trenger behandling.

76:1-0! Origi styrer et fantastisk slått innlegg av Alexander-Arnold i mål fra kloss hold.

72:Wijnaldum setter ballen i stolpen foran The Kop, etter å ha blitt spilt gjennom av Mane, og Woodburns skudd på returen blir blokkert.

70:Origi småhalter og har tydelig vondt.

69:Alexander-Arnold slår inn. Ballen går ut til Ejaria midt på Leeds' halvdel. Han forsøker å finne Moreno på løp, men ballen går helt ut over dødlinja.

69:Liverpool flytter mange spillere frem. Et innlegg kommer mot Mane, og Leeds får ballen ut til corner.

67:Kevin Stewart, som har fått en smell i en duell, bytter med Ben Woodburn.

66:Nå er gjestene i dytten. Roofe kommer igjen fri og skyter, men Mignolet er godt med og redder.

65: Bartley kommer høyest i boksen på corner og header like utenfor. Ny god Leeds-sjanse.

65:Roofe utfordrer Klavan på vei inn i boksen. Sistnevnte følger ham hele veien og blokkerer et innlegg.

62: Dallas bytter med Wood.

61:Vertene, som har vært friske de siste minuttene, spiller seg fint rundt på venstresiden. Det påfølgende innlegget av Moreno blokkeres.

59:Lucas avanserer med ballen, kommer helt opp til 16-meteren, og spiller på tvers til Can. Han skyter via en stopper, og keeper redder enkelt.

56: Doukara får gult kort for en takling på Stewart.

53:Can lemper ballen mot Origi i bakrom, men under press av Bartley rekker han ikke den før Leeds-keeperen.

53: Roofe skrur ballen i stolpen! Stewart mister ballen like utenfor boksen, og Roofe sikter på det lengste krysset. Liverpool er heldige som ikke ligger under.

51:Moreno skyter svakt utenfor fra distanse.

50:Liverpool spiller seg bra inn i boksen, men skuddet kommer aldri. Mane gir til Origi, som prøver å komme seg løs, men mister ballen og lager frispark.

47:Can prøver å finne Wijnaldum, men Leeds får klarert ut til Moreno, som skyter himmelhøyt over i bølge nummer to.

46:De røde triller i gang 2. omgang, og angriper mot The Kop.

46: Cooper bytter med Ayling.

Som ventet har Liverpool dominert ballbesittelsen, men det har likevel ikke vært en god kamp så langt. Leeds er kompakte, varierer presshøyden og truer med kontringer og dødballer, mens de røde sliter med å finne gode løsninger når de nærmer seg 16-meteren.

Gjestene fikk en enorm mulighet da Sacko ble spilt alene med keeper, hvor Mignolet var frempå og reddet bra, og i motsatt ende har Wijnaldum og Can vært nærmest. Ejaria har vist seg god hittil, spesielt i første del av omgangen, men Liverpool har foreløpig ikke imponert noen.

45:Pause!

45:Can chipper ballen gjennom mot Mane på løp i boksen. Leeds-keeperen plukker den foran angriperen.

45:Ett minutt legges til.

44:Leeds presser bra og tvinger Liverpool til å spille bakover.

41:Phillips står umarkert i returrommet og skyter utenfor via Lucas.

38:Fint spill av Liverpool ute på høyresiden, med Mane og Arnold involvert, før Ejaria tar over på vei inn i boksen. Han får ikke bestemt seg og stoppes.

33:Emre Can jager et løst tilbakespill og får ei tå på ballen før Leeds-keeperen, men ballen ruller like utenfor stolpen.

30:Med samtlige spillere på egen halvdel bryter Leeds og forsøker å sette i gang en kontring. Det ender med at Moreno header en langpasning ut til kast.

28: O'Kane må gi seg, og byttes ut til fordel for Phillips.

26:Bortelagets O'Kane sitter nede og trenger behandling.

25:Leeds slår en corner hvor Mignolet mister ballen i duell med Bartley. Vieira klemmer til på returen, men skuddet blokkeres av Mane.

21:Alexander-Arnold skrur ballen inn. Leeds får den umiddelbart unna.

20:Mane vinner et frispark ute på høyresiden.

18:Bortefansen jubler for hver Leeds-pasning og trives på Anfield. Liverpool har slitt noe med å finne løsninger mot svært kompakte gjester.

16:Klavan varter tilsynelatende opp med et slags skudd, men kommer nærmere hjørneflagget enn scoring.

14:Innleggsforsøk fra Origi. Ballen går via en spiller og inn til keeper.

12:Ejaria slår et smart innlegg. Wijnaldum skyter på direkten innenfor 16-meteren og tvinger frem en god redning.

10:Moreno skrur hjørnesparket inn i boksen, men bortelaget får tråklet ballen ut av egen sone.

9:Ejaria slår inn fra høyre, mot Wijnaldum, men Leeds får slått ballen ut til corner.

9:Stewart skyter fra returrommet, rett i en Leeds-spiller.

7:Liverpool holder på ballen på egen halvdel og bygger sakte opp. Gjestene ligger kompakt og jakter på kontringer.

4:Origi forsøker å finte seg inn i boksen fra høyre, men stoppes av backen Taylor.

3: Sacko lurer offsidefella og spilles helt igjennom. Mignolet er våken og redder. Kjempemulighet for Leeds!

3:Rolig start på oppgjøret, men god stemning på tribunen.

2:Vertene holder på ballen innledningsvis.

1:Wijnaldum har plassert seg ute til venstre i angrepstreeren fra start.

1:Leeds sparker i gang kampen, og vi er i gang! Liverpool angriper mot Anfield Road End i 1. omgang.

0:Det holdes ett minutts stillhet grunnet den tragiske flystyrten med fotballklubben Chapecoense i Sør-Amerika.

0:Lagene har kommet ut på banen.

Liverpool, den mestvinnende klubben i ligacupen med åtte triumfer, jakter på sin 17. semifinale når Leeds, med kun ett tap på sine sju siste kamper, kommer på besøk.

Klopp gjør åtte endringer på laget som startet i helga, og har Ben Woodburn på benken. Gini Wijnaldum, Emre Can og Sadio Mané starter igjen, i tillegg til Divock Origi som kom inn for Philippe Coutinho før pause på lørdag.

Jordan Henderson, James Milner, Dejan Lovren, Nathaniel Clyne og Loris Karius sitter alle på benken i kveld, sammen med Marko Grujic og nevnte Woodburn.

Lucas er Liverpool-kaptein for anledningen.

Vurdert av Tor Sandø

Mignolet 7Hadde en kjemperedning i begynnelsen av kampen og måtte også ty til sitt beste da Leeds hadde sin gode periode i andre omgang. Hadde et par situasjoner der han oppsøker situasjoner der han godt kan bli stående.
Alexander-Arnold 7Nervene spilte nok en rolle for hans usikre spill i begynnelsen. Par bra involveringer i første omgang. Hadde kampens øyeblikk da han sendte av gårde innlegget som ga 1-0 ved Origi. Høyrebacken lover godt for framtiden.
Leiva Liverpools beste7Hadde et emosjonelt minutts stillhet før kampen da lagene mintes de omkomne etter flystyrten i Colombia. Hadde en tøff kamp mot fysisk sterke angripere, men brassen kom meget bra fra oppgaven. Liverpools bestemann.
Klavan 6Esteren møtte mye av de samme tøffe angriperne fra Championship-laget. Virket noe mer usikker enn sin midtstopperkollega og får poenget mindre.
Moreno 6Gode initiativ offensivt i første omgang. Flere bra gjennombruddspasninger. Brukte ved flere anledninger farten for å løpe opp farlige situasjoner. Bedre i første enn i andre omgang.
Stewart 6Sov på Leeds sin største sjanse i andre omgang. Jobbet og slet bra på midten på Anfields grønne gress. Gjorde dog ikke så mye ut av seg.
Wijnaldum 7Hadde Liverpools største sjanse etter vel ti minutter. Flink til å jakte bakrommene. Hadde også de rødes største sjanse i begynnelsen av andre omgang da han traff stolpen. Nest sist på Woodburns mål.
Can 5Kladdet skikkelig for tyskeren i dag. Alt for upresis i pasningsspillet og hadde noen grove ballmiss. Fikk mer fart på føttene i Liverpools gode periode mot slutten.
Ejaria 6En slepen tekniker som spiller på det trygge. Også han hadde noen slurvete avleveringer, men kom seg greit fra oppgaven.
Mane 5Heller ikke Mane hadde noen heldig dag i rødt. Prøvde og prøvde, men manglet det ekstra giret og lyktes med svært lite av det han prøvde på. Har fart, men ble faktisk overløpt ved flere anledninger. Virker ikke å være i form.
Origi 7Fikk endelig hull på byllen da han kom bakfra og beinet inn 1-0 på det fantastiske overlegget fra Alexander-Arnold. Prøvde seg på noen løp i første omgang, men lite konstruktivt. Var lenge borte i andre omgang også, men var viktig da hjemmelaget økte tempoet mot slutten.
Grujic 0Fikk spille overtidsminuttene og presset på for å hindre at Leeds kom seg til farlige sjanser mot slutten.
Woodburn 0For et talent, for en opplevelse for 17-åringen da han beiner en presis pasning fra Wijnaldum i nettaket. Mangler noen få minutter på å få poeng. Kommer til å få flere muligheter. Bevegelig og arbeidssom i Liverpools gode periode i det kvarteret som varte fra 1-0-målet og ut.