Bertrand(90)
Cedric(65)
Ward-Prowse(65)

Skrevet av Einar Kvande

James Milner bommet på straffespark mot et ultradefensivt og disiplinert Southampton, og dermed klarte ikke Liverpool å score mot The Saints for fjerde gang denne sesongen.

Meget usportslig og usympatisk oppførsel av Southampton-keeper Fraser Forster da han var fremme og forstyrret James Milner i forkant av straffesparket, uten at dommeren slo ned på det.

Da straffesparket til slutt ble tatt, gikk Forster tidlig og riktig vei, og reddet det relativt dårlige straffesparket til Milner.

Southampton kom til Anfield for å få med seg ett poeng, og klarte det. Dermed forærte de en gavepakke til Liverpools konkurrenter om en topp fire-plass, de to Manchester-klubbene og Arsenal.

90: Bertrand får gult kort.

90:Marko Grujic header et innlegg fra venstre mot mål, og Forster gjør en fantastisk reaksjonsredning når han slår til corner.

90:Fire minutter er lagt til.

90:Lallana med en upresis pasning som går over sidelinja.

89:Dejan Lovren får gult kort for en viljehands.

88:Can skyter via et Southampton-hode, men får ikke corner.

87:Georginio Wijnaldum bytter med Marko Grujic.

86:Can med et fremspill som Sturridge ikke rekker.

85:Adam Lallana skyter fra 20 meter. Forster redder.

83:Lallana med et innlegg som går over dødlinja.

82:Tadic skaffer gjestene deres sjette hjørnespark.

81:Daniel Sturridge skyter en meter utenfor fra drøye 16 meter.

80:Lallana spiller fri Milner, men venstrebacken får bare et hjørnespark ut av sjansen.

78:Daniel Sturridge drar seg fri, men får ikke kraft bak avslutningen når han tupper ballen mot mål, og Forster redder enkelt.

78:Can slår et fremspill rett inn til Forster.

76:Philippe Coutinho skyter fra 20 meter, rett i klypene på Forster.

74:Redmond skyter langt opp på tribunen.

71:Ny corner som Mignolet bokser unna.

71:Gjestene får en corner.

69:Divock Origi bytter med Daniel Sturridge.

69: Gabbiadini bytter med Long.

69:Lucas Leiva bytter med Adam Lallana.

66:James Milner bommer på straffe. Forster går riktig vei og slår ballen bort.

65:Forster er ute og psyker ut Milner, mens dommeren er opptatt med å dele ut gule kort til andre Southampton-spillere.

65: Cedric får gult kort.

65: Ward-Prowse får gult kort.

64:Liverpool får straffe, etter at Stephens handser inne i feltet under press fra Origi og Can.

60: Boufal bytter med Redmond.

60:Emre Can fyrer løst fra langt hold. Ballen lander høyt oppe på The Kop.

55: Romeu ligger nede etter en kollisjon med Matip, men klarer å fortsette etter å ha fått litt stell.

53:Can med et håpløst fremspill som går over dødlinja.

51:Clyne med et innlegg som går rett i klypene på Forster.

48:Mignolet fanger enkelt det siste hjørnesparket.

47:Lovren header ut til hjørnespark på motsatt side.

47:Emre Can må gi en corner etter klabb og babb inne i Liverpool-feltet.

46:Liverpool tar avspark i annen omgang. Ingen bytter i pausen.

24:Stephens handser inne i feltet under press fra Can og Origi, og Liverpool får straffe.

Southampton har vært ultradefensive og meget disiplinerte i første omgang. De har rett og slett parkert bussen. 0-0 til pause.

Liverpool har slått nesten dobbelt så mange pasninger som gjestene, men det går for tregt og de røde sliter med å finne en vei forbi alle Southampton-spillerne som ligger bak ballen hele tiden.

Southampton har ikke hatt en eneste avslutning på mål de første 45 minuttene. Det er første gang etter at de rykket opp i Premier League igjen i 2012 at det har skjedd.

Liverpools forsøk har begrenset seg til et knippe svake langskudd.

Det må mer energi og tempo inn i pasningsspillet de siste 45 minuttene, og kanskje kan en Adam Lallana inn fra benken være mannen som kan løse opp floken?

45:Ett minutt er lagt til i første omgang.

45:Liverpool har slått nesten dobbelt så mange pasninger som Southampton i første omgang.

44:Corneren heades vekk av Southampton-forsvaret.

43:Romeu takler Origi, og lager hjørnespark. Liverpools første.

42:Milner bommer med et fremspill, som triller over sidelinja.

42:Emre Can med et skudd, men nok en gang blir det for løst, og skaper ikke trøbbel for Forster.

38:Matip med et fremspill som han bommer fullstendig med, og ballen triller over dødlinja til utspark for Southampton.

35:Gabbiadini sparker ned Matip nede ved Liverpools dødlinje, når Matip skjermer ballen ut, og italieneren får tilsnakk av dommer Madley.

34:Firmino skyter fra meget langt hold. Ingen problemer for Forster.

32:Dommer Madley dømmer frispark til Tadic veldig sent, og Klopp reagerer med å kaste en vannflaske i bakken.

29:Det blåses frispark mot Southampton i feltet når hjørnesparket slås inn.

28:Southampton får kampens første corner.

25:Det blåses frispark mot Origi på en god Liverpool-overgang.

24:Coutinho forsøker et langskudd, men skuddet blir alt for løst og skaper ikke trøbbel for Forster.

17:Southampton ligger veldig dypt med hele laget, og det gjør det vanskelig for Liverpool å finne rom.

15:Roberto Firmino skyter rett i Yoshida fra 16 meter, etter at Southampton-forsvaret mister ballen i farlig posisjon.

13:Wijnaldum får ikke skikkelig kraft bak en heading etter forarbeid av Milner, og Forster fanger ballen enkelt.

11:Nathaniel Clyne er skadet. Bertrand tråkker på innsiden av ankelen til høyrebacken, som får en skikkelig vridning, men forsvarsspilleren klarer å fortsette matchen.

9:Vi har spilt snart ti minutter, og det må begynne å nærme seg rekord i innkast for 10 minutter med fotball!

5:Ingen av lagene har klart å tilrive seg noe initiativ de første fem minuttene.

1:Southampton tar avspark, og spiller mot The Kop i første omgang. Strålende solskinn på Anfield.

Nest siste hjemmekamp for sesongen, og en meget avgjørende match med tanke på en topp fire-plassering.

Liverpool stiller med samme startellever som slo Watford 1-0 mandag kveld. Det betyr at Adam Lallana og Daniel Sturridge nok en gang sitter på benken.

Philippe Coutinho har blitt kvitt plagene etter lårhønen han fikk på Vicarage Road, og starter matchen.

Dette er fjerde kamp på rad at Klopp stiller med samme startoppstilling.

Vurdert av Marius Rabben

Mignolet 6Svært rolig ettermiddag på jobben. Plukket ballen da han måtte. Så hele tiden etter muligheter for å sette spillet raskt i gang. Havnet i en litt ekkel situasjon der han slapp unna etter å ha vært borti ballen med armen rett utenfor boksen.
Clyne 6Stengte igjen på høyresida med noen gode gjenvinninger gjennom oppgjøret, og var generelt stabilt bakover. I angrep fikk han imidlertid ikke til nevneverdig mye, og innleggene var upresise.
Lovren Liverpools beste7God kontroll på Gabbiadini i samarbeid med stopperpartneren. Gjorde ting enkelt og riktig uten å nøle med ballen. Ingen problemer mot sin tidligere klubb. Liverpools beste.
Matip 7Som vanlig behersket med ballen i beina. Slet med å finne de rette løsningene da han avanserte fremover. Småslurv i noen dueller med mange folk rundt seg.
Milner 5Villig med opp og ned på venstresida, men traff ikke spesielt godt på innleggene. Brant straffe for første gang ikledd Liverpool-trøya, etter å ha blitt godt forstyrret av Forster i sekundene før.
Leiva 5Det var nok ikke et kampbilde som passet ankeret. Lucas vartet riktignok opp med noen solide taklinger i hver omgang, men det gikk sakte da han lette etter spillpunkter på topp. Ut i det 69. minutt.
Wijnaldum 5Totalt sett en ganske anonym kamp. Dukket opp rundt om på midtbanen og vant noen dueller, slo enkle pasninger, men hadde ikke driv med ballen i beina. Tok ikke særlig initiativ frem til han ble tatt ut like før slutt.
Can 5En del ballkontakt, men upresis og lite oppfinnsom. Ofte overlegen i de fysiske nærkampene. Slet ellers, som resten, med å ta riktige avgjørelser. Et par skuddforsøk som ikke skremte noen.
Coutinho 5Manglet tryllestaven i dag. Mye involvert i spillet, men det gikk for sakte fremover, og flyten var fraværende. Noen smarte pasningsforsøk uten presisjon.
Firmino 6Bevegelig fra første til siste minutt, og kjempet og presset frem noen feil på karakteristisk vis. Ble låst godt inn og manglet x-faktoren. Rotet vekk en god kontring i sluttminuttene.
Origi 4Noen friske løp fra tid til annen, men belgieren klarte ikke å prege kampen. Uheldig med touchet enkelte ganger, og han hadde en del svake avgjørelser. Tatt ut i det 69. minutt.
Lallana 0Ga laget etterlengtet energi på midtbanen, og slo noen kreative pasninger. Hadde et ok skuddforsøk med venstrefoten.
Sturridge 0Kom til en brukbar sjanse i 79. minutt, der avslutningen gikk rett på keeper, og skjøt meteren utenfor to minutter senere. La ut på noen bakromsløp som lagkompisene burde sett oftere.
Grujic 0Fikk de siste tre minuttene av ordinær tid. Kom til en god sjanse med hode på overtid.