Pienaar(70)
O'Shea(64)
Kone(60)

Skrevet av Tor Sandø

Liverpool er tilbake på tabelltoppen etter 2-0 mot Sunderland og tre meget viktige poeng. Liverpool hadde ballen 80-20 i første omgang og nesten like mye i andre. Fullt fortjent seier etter en kanonade mot Sunderland-målet i samfulle 90 minutter. Det gikk mest i sirup, men i andre omgang satte de rødes offensive spillere opp tempoet og da hadde ikke Sunderland en mulighet. Origi fikk hull på byllen i 78. minutt, mens Milner økte på straffespark noen sekunder på overtid. Et lite skår i gleden var Coutinho, som ble båret av banen i første omgang. Nå er det bare å krysse fingrene for at skadefraværet ikke blir langvarig. Og at Liverpool er på tabelltoppen når dagen er over.

90:Taylor blåser av.

90:Debut for unggutten.

90: Wijnaldum bytter med Woodburn.

90:Tre minutter overtid.

90:2.0! Milner scorer på straffespark. Sender Pickford til venstre, setter ballen via stolpen og i mål til høyre.

90:Mane blir tatt av Ndong og får straffespark.

87:Firmino bytter med Lucas Leiva.

86:Can skyter. Ballen går via en Sunderland-forsvarer og til corner.

85:Duell mellom Anichebe og Lovren. Liverpool får frispark.

85:Firmino forfølger en ball og dytter Van Aanholt. Ballen går ut.

83:Firmino er skadet. Taylor presterer å ikke gi Liverpool frispark. Anichebe klart i beina på Firmino.

80:Liverpool farlig frampå igjen, men Sunderlands keeper er våken.

79:Watmore bytter med Januzaj.

79:Pienaar bytter med Cooch.

78:Matip header ballen over.

78:Henderson finner Firmino. Ballen går til corner.

75:1-0! Origi scorer etter innlegg fra Henderson. Perlemål av belgieren som fra skrått hold legger ballen i lengste hjørnet. Veldig fortjent.

75:I kø for å score Liverpool-spillerne nå.

74:Milner tar corner. Også denne gang mot første stolpe.

73:Milner tar corner Går i en Sunderland-spiller og til ny corner.

73:Mane skyter via en Sunderland-forsvarer og til corner. Begynte med en Henderson- corner.

72:Henderson tar frispark. Ballen går like over det ene krysset.

70:Pienaar får gult kort for å ha plantet ballen i skrittet til Mane.

70:Firmino skyter eller legger inn. To spillere går mot ballen, men ingen når den.

69:Liverpool angriper, men ballen går inn til Pickford.

69:Hawaii i Liverpool-forsvaret skaper farlige sjanser for Sunderland.

68:Van Aanholt tar frispark fra 25 meter. Rett i muren.

67:Lovren får gult kort for å ha dratt ned Van Aanholt.

65:Can skyter knallhardt fra 14 meter. Like utenfor. Kjempesjanse.

64:O`Shea får gult kort for tøff behandling av Origi.

64:Van Aanholt tar corner.

63:Klopp vil ha mer liv fra hjemmesupporterne og blir bønnhørt.

63:Matips skyter ballen upresset over dødlinjen.

62:Henderson med et gjennomspill som er alt annet enn følsomt.

62:Mer tempo i Liverpools spill, men spiller litt fantasiløst. Men problematisk å trenge igjennom.

60:Kone får gult kort for hardhendt behandling av Origi.

60:Firmino spilles fri av Origi, men går seg fast.

59:Mane er på løp, men får ikke kontroll på ballen.

58:Firmino spiller ball i hatt med Sunderlands forsvar og skyter. Pickford raskt nede på sin venstre side.

57:Henderson tar corner. Setter press på Sunderland-forsvaret, som til slutt får klarert.

57:Clyne mot Anichebe. Corner.

56:Can til Wijnaldum. Ballen litt for lang.

55:Milner skyter fra 20 meter.

53:Wijnaldum skyter fra kort hold like utenfor i kamp med flere Sunderland-forsvarere.

52:Karius griper ballen før Watmore.

51:Firmino med glimrende innlegg. Litt for lang for Can.

51:Mer fart i Liverpool-angrepet nå.

50:Mane er på vei mot Sunderlands forsvar. Har med seg Firmino, men velger å skyte. Han skyter i gresset.

49:Glimrende gjennomspill til Clyne. Førstetouchen er litt for hard, Clyne suser inn i reklameskiltet, men kommer seg på beina igjen.

48:Henderson forsøker med en lang ball mot Firmino. Litt for lang.

47:Lang ball mot Firmino. Ballen er litt for lang.

46:Origi på løp. Blir delvis stoppet av Konè.

46:Firmino flyttet til venstre.

46:Sunderland har avspark.

Første omgang ender målløst og med 80-20 i ballinnehav i Liverpools favør. Liverpool har vært klart best, men Sunderland har funnet det for godt å legge hele laget sitt på 16-meteren. De røde har hatt problemer med å trenge igjennom. Problemet de første 45 har vært mangelen på balltempo. Med litt større tempo på ballen så vl også målene komme for hjemmelaget. Det tristeste som har skjedd i første omgang er Coutinho som ble båret av med det som så ut til å være en skade oppå fotbladet. Hjemmelaget har hatt brukbare sjanser ved Firmino, Coutinho, Can, Lovren og Mane, men vi venter foreløpig på den første nettkjenningen.

45:Taylor blåser i fløyta. Første omgang endte målløst.

45:Mane skyter fra skrått hold. Pickford har kontroll.

45:Firmino legger inn fra venstre. Origi får så vidt foten på ballen, men Sunderland har kontroll.

45:Lovren skyter knallhardt fra 30 meter. Skuddet går utenfor med klar margin.

45:Liverpool har ballen, men sliter fortsatt med det siste avgjørende.

45:Firmino legger inn til Can som header ballen utenfor.

45:Det er lagt tl fire minutter.

45:Går litt for tregt når Liverpool angriper. Et mildt sagt lavtliggende Sunderland har kontroll.

44:Origi forsøker å slå ballen mot mål. Treffer to hvitkledde.

43:Lovren slår langt. Watmore klarerer. Er nok ikke de lange ballene som er løsningen i dag.

41:Can header Hendersons corner utenfor. Header med skuldra.

41:Moyes har kommet med dobbeldekker til Anfield.

40:Liverpool har alt av spill, men sliter med å tre gjennom et kompakt Sunderland-forsvar.

37:Lovren header fra seks-sju meter etter frispark fra Henderson. Ballen går like utenfor. Liverpools største sjanse.

37:Origi blir tatt av Pienaar og får frispark.

36:Origi går i bakken mot O`Shea. Får ingenting.

34:Coutinho bytter med Origi.

32:Båren kommer ut på banen. Ser ikke bra ut.

31:Coutinho har tydelig smerter i sin høyre ankel.

30:Coutinho er skadet. Brassen blir liggende etter et samspark med en Sunderland-forsvarer.

29:Langt utspill fra Pickford mot Defoe, som i løpsduell med Matip faller.

28:Manè forsøker å nå ballen før keeper Pickford. Mislykkes i det.

28:Watmore er på vei igjennom. Lovren har kontroll.

27:Firmino forstyrrer Sunderland-keeperen mens han skyter ut og får tilsnakk fra dommer.

27:Lovren fyrer av gårde et skudd fra 30 meter. Keeper kontroll.

22:Van Aanholt fyrer av fra 25 meter. Langt utenfor.

22:Assistentdommer-bytte på Anfield.

20:Anichebe vil ha frispark. Får det ikke.

18:Van Aanholt tar corner.

17:Pienaar skyter. Karius rykker ut og klarerer. Stor Sunderland-mulighet.

16:Sunderland litt mer nå. Ballen går til Defoe, som går på skudd, men blir stoppet.

12:Pickford tar frispark fra 16-meteren.

11:Wijnaldum pådrar seg frispark igjen. Mot Pienaar denne gang.

10:De røde har spilt hvitkledte Sunderland veldig lave.

8:Liverpool har det aller meste av spillet så langt. Sunderland-spillerne blir løpende imellom.

6:Firmino skyter. Enkelt for Pickford.

6:Defoe forsøker å tre igjennom. Henderson stopper.

5:Liverpool triller ball. Sunderland presser med to spillere.

3:Van Aanholt tar frispark. Slår inn, men Liverpool får kontroll.

2:Wijnaldum pådrar seg frispark nede ved hjørneflagget.

2:Coutinho tar corner. Går rett til Pikford.

1:Vi er i gang.

0:Liverpool begynner med ballen.

0:Lagene er på vei ut på Anfields grønne gress.

Adam Lallana og Daniel Sturridge går glipp av møte med Sunderland på grunn av skader.

David Moyes’ mannskap så helt kjørt ut etter de første rundene, men nå har laget fra Nordøst-England skjerpet seg. Seks poeng på de to siste kampene har tatt laget opp fra den ubehagelige sisteplassen.

Liverpool ligger på 2. plass med 27 poeng: vunnet 8, uavgjort 3 tap 1.
Sunderland på 19- plass med 8 poeng: vunnet 2, uavgjort 2, tap 8.

Ben Woodburn er på innbytterbenken for Liverpool.

Liverpools lag: Karius, Clyne, Matip, Lovren, Milner, Henderson, Can, Wijnaldum, Mane, Coutinho, Firmino.

Innbyttere: Mignolet, Moreno, Origi, Klavan, Lucas, Ejaria, Woodburn.

LES MER STATISTIKK FØR KAMPEN HER

Vurdert av Arve Vassbotten

Karius 7Et par gode involveringer på sjanser til Sunderland, og antakeligvis hans beste kamp for Liverpool. Noe skjemmet av et utspark som endte til corner(!), men holder nullen for andre kamp på rad.
Clyne 7God i forsvar, svært aktiv i angrep. Litt upresis, som mange Liverpool-spillere var lørdag, men veldig mye involvert.
Lovren Liverpools beste8Knallsterk i taklinger og oppofrende på blokkeringer. Spiller tydelig med selvtillit, og er også nær å score på en heading og forsøker seg på et langskudd på tampen av første omgang. Mye involvert også offensivt i denne kampen, med noen fine pasningsdetaljer. Bunnsolid og Liverpools beste.
Matip 7Leser spillet mesterlig, trenger knapt takle fordi han er så godt plassert. Sikker med ballen i bena og skaper en egen ro til den bakre fireren. En sjelden glipp da Sunderland fikk corner etter 64 min.
Milner 7Mer ving enn back i denne kampen, men uten å prege kampen nevneverdig før han igjen får sjansen fra krittmerket. Derfra er han iskald og scorer på sin femte straffe denne sesongen.
Henderson 6Like mange pasninger som et helt Sunderland-lag tilsammen i første omgang. Pasningssikker og godt overblikk, og gjør det enkelt. Men gjør ting kanskje litt for enkelt noen ganger, og sliter med å finne de forløsende pasningene mot en parkert buss. Blir heller slående mye på tvers, og overlater det geniale til andre.
Can 7Spiller seg opp utover kampen. Begynner med mye unøyaktighet, men har etter hvert endel avslutningsmuligheter og en nydelig chip inn i feltet etter 52 minutter, som åpnet opp Sunderland-forsvaret fullstendig. Har en vinnervilje som lyser av han når frustrasjonen mot Sunderlands mur blir stor.
Wijnaldum 6Endel involvert og jobber hardt både opp og ned, noe avslutninger, men treffer ikke helt i avgjørende øyeblikk.
Mane 6Uavnt svak kamp til Mané å være. Kommer til noen sjanser, men treffer ikke godt når han får muligheten verken på skudd eller pasning. Er likevel til slutt den som skaffer Liverpools straffespark på tampen av kampen med et godt raid.
Coutinho 6Jobber hardt og spratt på ubrasiliansk vis rett på beina igjen etter å ha blitt felt et par ganger tidlig i kampen. Men så ble han liggende, og ble året av banen med skade i høyre ankel etter en duell. Hadde mannsmarkering den halvtimen han spilte, og fikk ikke utrettet så mye.
Firmino 7Er over alt, viser herlig teknikk og spilleglede, og et utrolig overblikk, som da han med et overhopp startet et farlig Liverpool-angrep. Men litt for upresis i denne kampen også han.
Leiva 0Fikk ikke sjansen til å gjøre seg bemerket.
Woodburn 017-åringen fikk en herlig mottakelse i sin debut, og fikk inn en takling og en involvering.
Origi 7Passes godt på etter at han kommer inn, men er til slutt den som finner åpningen for Liverpool og scorer et meget viktig mål. Viser sin rå fart og hardtpressende spillestil.