Wimmer(90)
Winks(90)

Skrevet av Arve Vassbotten

Jürgen Klopp hadde gjort hele 11 bytter fra helgens kamp mot West Brom til ligacupmøte med Tottenham.

På det unge Liverpool-laget som startet kampen, fikk 18 år gamle Trent Alexander-Arnold sin debut og også Ejaria spilte fra start mot det som også var et B-preget Tottenham-mannskap.

Daniel Sturridge hadde mye å bevise da han fikk spille fra start, og han ble også Liverpools helt i flomlyset med to mål.

Det første satte han inn fra kort hold, da et skudd fra Grujic gikk via en forsvarsspiller og til spissen.

Sturridge hadde ytterligere en gigantsjanse i førsteomgang, da TV-bildene hadde falt ut, men den brant han.

Men da han ble spilt fri av Wijnaldum etter 64 minutter, var han iskald og satte ballen mellom beina på Vorm til 2-0.

Tottenham reduserte på et billig straffespark etter 76 minutter, som Janssen satte midt i mål.

Etter det hadde begge lag flere store sjanser. Simon Mignolet var våkent med på et par farlige Tottenham-sjanser, og i den andre enden hadde både Sturridge og Ings store muligheter til å punktere kampen.

Dermed er Liverpool klare for kvartfinale i ligacupen.

90:Slutt

90:Winks skyter fra langt hold, men også langt over to minutter på overtid.

90: Wimmer får gult kort. Ingen er det Ings som blir taklet stygt.

90: Winks får gult kort etter en stygg takling på Ings.

90:Det er lagt til fire minutter.

90:Clyne skyter utenfor fra langt hold.

89:Marko Grujic bytter med Emre Can.

88:Danny Ings med en stor mulighet fra 16 meter. Skyter hardt istedenfor å plassere, og Vorm redder igjen.

87:Daniel Sturridge skyter fra innenfor 16-meteren, keeper redder.

86:Simon Mignolet er igjen våkent med på en stor sjanse for Tottenham.

85:Frisparket legges inn i feltet, Mignolet ordner opp.

84:Marko Grujic får gult kort for holdning midt på egen banehalvdel, når han stopper en kontring.

83:Danny Ings får gult kort.

82:Simon Mignolet holder et knallhardt og lavt innlegg, og hindrer en stor sjanse for Tottenham. Godt keeperspill av Mignolet.

81:Daniel Sturridge med nok et herlig skudd. Det treffer tverrliggeren, og Ings er ikke raskt nok på returen. Nær 3-1 der.

79:Lamela går overende inne i feltet i duell med Moreno, men denne gangen får han ingen ting.

76: Janssen scorer på straffe Setter ballen midt i mål.

75:Lucas er i duell med Lamela, og Tottenham får straffe. Litt enkelt idømt kan det se ut som.

73:Georginio Wijnaldum med et godt skudd over muren, men Vorm redder.

72:Ings får ballen i feltet, men blir stoppet. Ejaria skaffer igjen Liverpool frispark like utenfor 16-meteren. Nå fra venstre.

71:Sturridge tar frisparket mot lengste hjørne, men utenfor.

70:Ejaria felles like utenfor 16-meteren og Liverpool får frispark i god posisjon.

68:Trent Alexander-Arnold bytter med Nathaniel Clyne.

68:Divock Origi bytter med Danny Ings. Ings får stående applaus når han entrer Anfield for første gang på 13 måneder og The Kop synger navnet hans.

67: Dier bytter med Wanyama.

66:Origi ligger nede med krampe i begge bein.

64:Daniel Sturridge kommer alene med keeper etter en nydelig pasning fra Wijnaldum i bakrommet. Sturridge er iskald i avslutningen.

63:Lucas med en god takling på Lamela ved 16-meteren.

62:Origi prøver seg med en frekkas med hælen inne i feltet, men stoppes.

61: Carroll bytter med Lamela.

60:Divock Origi skyter fra rundt 20 meter, Vorm redder det gode skuddet og Liverpool får to cornere på rad.

59:Nesten nok en gang for LIverpool. Sturridge til Wijnaldum inne i feltet, men nederlenderen får ikke stokket beina.

56:Grujic vinner tilbake ballen på midten, Wijnaldum får ballen og finner Sturridge som lurer seg frekt forbi en Spurs-forsvarer, men får ballen litt for langt foran seg slik at Vorm når ballen først.

54:Ny mulighet. Igjen er det Origi og Sturridge som kombinerer, men som i stad får ikke Sturridge avsluttet.

53:God mulighet for Liverpool. Lucas med en nydelig pasning i bakrommet til Origi, som på direkten legger inn foran mål der Sturridge er nær å få en fot på ballen.

52:Klavan header et godt Tottenham-innlegg fra Tripper ut til corner.

51: Trippier skyter på volley fra utenfor 16-meteren, etter å ha blitt spilt fri av Jansen. Skuddet går over.

47:Alexander-Arnold legger inn i feltet mot bakerste stolpe, men finner ingen medspillere og ballen ut over linjen.

46:Dier med en stygg takling på Wijnaldum. Han kommer seg imidlertid raskt på beina igjen.

45:Liverpool tar avspark i andre omgang.

45:Pause.

45:Det er lagt til to minutter.

42:Moreno forsøker et kombinert skudd/innlegg fra skrått, ballen går til corner.

40:Liverpool får klarert etter noe klabb og babb i feltet.

39:Marko Grujic får avsluttet, men skyter like utenfor etter et bra angrep av Liverpool. Sturridge spilte fri Grujic.

34:Moreno lager frispark for ettersleng på Trippier, men den tas kort. Ballen havner inn i boksen etterhvert og Mignolet gjør en god redning på sjansen fra Jansen.

33:Spurs inne i en god periode nå, men Liverpool farlig på kontringer.

29:Begge kommer seg på beina igjen.

27:Marko Grujic ligger nede etter en hodeduell med Carter-Vicers.

26:Trent Alexander-Arnold får gult kort for en sein takling på Davies. Unggutten blir litt for ivrig i den situasjonen.

21: Janssen header frisparket fra Trippier over.

20:Spurs får frispark rett utenfor 16-meteren, etter en klønete felling fra Moreno.

19:Daniel Sturridge med en stor sjanse. Origi løper ned på høyresiden og legger inn i feltet, Sturridge sin avslutning blir for slapp og Vorm redder enkelt.

15:Eurosport sliter med bilder fra kampen for øyeblikket.

15:Alexander med eit fint initiativ og innlegget blei blokkert til corner som blei ingenting av

11:Daniel Sturridge med et godt forsøk fra hjørnet av 16-meteren, keeper får slått til corner.

9:Daniel Sturridge scorer for Liverpool, Grujic prøver å skyte, men ballen går via en forsvarer og til Sturridge, som enkelt setter ballen i mål.

8:Grujic og Stewart mister begge ballen på midtbanen og bortelaget får brutt to ganger på rad.

6:Lucas går inn å rydder opp, når Alexander-Arnold får problemer med Onomah. Ingen god start på kampen for Liverpools høyreback.

4:Trent Alexander-Arnold viser fine offensive takter, og dribler seg inn i 16-meteren. Mister ballen, og Stewart skyter langt over.

3:Sturridge stoppes når Liverpool kontrer.

2:Mignolet plukker corneren enkelt.

2:Den første corneren blir det lite ut av, men Spurs får nok en corner.

1:Trent Alexander-Arnold gir Tottenham corner i sin første involvering i debuten.

1:Der er kampen i gang på Anfield. Tottenham tar avspark.

Liverpool er ubeseiret på de åtte siste kampene mot Tottenham. Siste tap kom på White Hart Lane i november 2012 (2-1).

De tre møtene mellom lagene etter at Jürgen Klopp tok over, har alle endt uavgjort.

Sist Liverpool møtte Tottenham i ligacupen, tapte Liverpool 4-2 på White Hart Lane i november 2008. Damien Plessis og Sami Hyypiä scoret.

Divock Origi har gjort fem mål på seks kamper i ligacupen for Liverpool.

Liverpool slo Burton 5-0 og Derby 3-0 i de første rundene. De røde har ikke holdt nullen i tre ligacupkamper på rad siden 1997-98.

Liverpool er ubeseiret i sine siste 17 hjemmekamper (11 seire og 6 uavgjort) siden 1-0 tapet for Stoke i semifinalen i ligacupen i januar.

LIVERPOOLS LAG: Mignolet, Alexander-Arnold, Lucas, Klavan, Moreno, Stewart, Grujic, Wijnaldum, Ejaria, Sturridge, Origi. Res: Karius, Clyne, Lovren, Mane, Lallana, Can, Ings.

TOTTENHAMS LAG: Vorm, Trippier, Carter-Vickers, Wimmer, Davies; Dier (c), Winks; Onomah, Carroll, Nkoudou; Janssen.

Kampen sendes på Eurosport Norge og Dplay! Sendestart er 20.30.

Vurdert av Tor Sandø

Mignolet 7Tok det som kom. Det ble mest løskrutt i første omgang. Bortelaget var langt mer aktive i andre, men Mignolet var våken. Blant annet da han holdt et hardt innlegg fra Wanyama. Gikk til høyre da Janssen satte straffesparket midt i målet.
Alexander-Arnold 6Grei debut. Hadde noen klønete ballberøringer fra start og hadde også noe problem med plasseringen. Hadde noen gode klareringer. Fikk gult kort da han satte en neve i ansiktet på en motspiller.
Klavan 7Esteren gjorde en god jobb mot sterke Janssen. Nederlenderen hadde problemer med å få til noe som helst.
Leiva 7Ble avslørt på tempoet ved et par anledninger, men rutinerte Lucas gjør en god jobb der bak. Hadde flere gode langpasninger. Hadde også et par gode og viktige taklinger. Var synderen da Lamela falt så alt for lett og Tottenham fikk straffespark.
Moreno 6Spilte en god første omgang, mer bort i andre. Igjen sliter spanjolen defensivt. Profilerer veldig på farten og er flink til å løpe opp spillere som har fått noen meter på han. Arbeidsvillig.
Ejaria 7Prøvde så godt han kunne og hadde ved et par anledninger offensive involveringer, der han fikk frispark. Blir litt sped i duellspillet. Men det er ingen tvil om talentet på den teknisk gode unggutten. Får for innsatsen, spesielt i andre omgang.
Stewart 6Begynte kampen med et par ballmiss som kunne vært farlig. Løp mye, men ikke spesielt synlig på midten.
Grujic 6God til å vri spillet og var nest sist på 1-0-målet. Jobbet mye i dag og pådro seg gult kort.
Wijnaldum 8Jobbet knallhardt på midtbanen i dag. Hadde en fantastisk pasning på 2-0-målet. Var glimrende i andre omgang.
Origi 8Hadde et kjemperaid da han fikk gitt til Sturridge midt i første omgang. Litt bort i perioder, men med ballen i beina så var han kreativ og god i dag. God til å skjerme ball. Hadde et kanonskudd som hadde fortjent en bedre skjebne. Ut med krampe i begge beina midt i andre omgang.
Sturridge Liverpools beste9Følte muligens at han spilte for framtiden sin i dag, Daniel. Og for en kamp. Scoret to mål, kunne fort ha gjort to til og var nest sist på flere av de rødes sjanser. Våken, giftig, kjapp. Dette var slik vi kjenner Sturridge. Er nok for tidlig å avskrive spissen vår.
Clyne 0Fikk 22 minutter for Alexander-Arnold. Gjorde seg ikke spesielt bemerket, men jobbet i vanlig stil.
Ings 0Et meget velkomment comeback da han fikk 22 minutter for Origi. Kunne ha havnet på scoringslista. Fikk noen smeller og et gult kort.
Can 0Fikk være med i avslutningsminuttene og skulle bidra med sin rutine til å få seieren i havn. Det greide han og laget med stil.