Middlesbrough - Liverpool

0-3)

13.12.2016 /Premier League /Riverside Stadium / Tilskuere: 32 704 / Dommer: Jonathan Moss

Skrevet av Einar Kvande

Liverpool trakk opp det ene mønsterangrepet etter det andre etter pause, og holdt fullstendig lekestue på Riverside Stadium.

Begge gjestenes scoringer de siste 45 minuttene kom etter strålende angrepsspill. De to scoringene var veldig like. Ved begge to ble Sadio Mané felt på vei fremover, men dommeren vinket fordel til Liverpool. Ved det første var det Lallana som serverte Origi, og ved det andre var rollene byttet om.

Divock Origi gjorde dermed sitt femte mål på fem kamper, i det som var hans kamp nummer 50 for Liverpool.

Det var imidlertid et skår i gleden at belgieren måtte tusle av banen med en skade i sluttminuttene.

Adam Lallana er tilbake i storform, og foruten to scoringer hadde han da altså målgivende på Origis scoring, og var dermed kampens store spiller.

90: Chambers har fått en skulderskade, og behandles bak vertenes mål.

90:Divock Origi bytter med Trent Alexander-Arnold.

89:Divock Origi er skadet, og ligger nede.

88:Firmino setter frisparket midt i muren, og Hendersons forsøk på returen blokkeres.

87:Georginio Wijnaldum bytter med Ovie Ejaria.

87:Firmino får frispark 18 meter fra mål.

85:Traore skaffer vertene en corner, som Mignolet holder i fast grep.

82:Adam Lallana bytter med Lucas Leiva.

82:Forshaw skyter langt utenfor, fra meget langt hold.

79:Liverpool holder ballen i laget i lange perioder.

77: Negredo bytter med Rhodes.

68: Gibson får gult kort for fellingen av Mane.

68:Adam Lallana scorer etter innlegg fra Divock Origi. Nok et nydelig Liverpool-angrep, der Mane felles på vei fremover. Origi tar over ballen, og gjenyter tjenesten til Lallana, når han legger inn fra høyre. Lallana setter ballen kontant i hjørnet fra sju meters hold.

66:Jordan Henderson stemples av De Roon, og ligger nede, men er snart på beina igjen.

65:Downing med et frispark ute ved sidelinja, som slås over alt og alle inne i feltet og ut til innkast for Liverpool på motsatt side.

65:Fabio med et langskudd som blir blokkert.

64:Traore skaper igjen trøbbel for Liverpool-forsvaret, og Lallana gir et frispark like utenfor 16-meteren, ute på kanten.

60:Divock Origi scorer etter innlegg fra Adam Lallana. Et fantastisk angrep av Liverpool, med klikk-klakk fotball, ender med at Lallana legger inn fra høyre, og Origi kan sette inn sitt femte mål på fem kamper fra kloss hold, i sin kamp nummer 50 for Liverpool.

58:Stor sjanse for Liverpool, men det vinkes for en marginal offside på Mane.

56: Clayton bytter med Leadbitter.

56: Fischer bytter med Downing.

55:Sadio Mane skyter fra kloss hold. Chambers stopper ballen med hånden, men dommeren gjør ingen tegn til å blåse.

52:Liverpool spiller seg igjen til en god mulighet, men nok en gang er ikke den siste pasningen presis nok.

49:Firmino fratar Lallana en god avslutningsmulighet, når han header langt utenfor på et Mane-innlegg fra venstre.

47:Sadio Mane får en ny avslutning blokkert etter godt forarbeid av Origi og Lallana.

46:Sadio Mane skyter fra skrått holdt, etter å ha vunnet en løpeduell igjen, men Valdes redder.

46:Liverpool setter i gang annen omgang, og får nesten umiddelbart en corner. Hjørnesparket går rett i armene til Valdes.

Liverpool leder 1-0 til pause, etter en kontant heading fra Adam Lallana fra fem meters hold, etter et strålende innlegg fra høyre fra Nathaniel Clyne. Scoringen kom like før halvtimen var spilt.

Sadio Mané burde ha doblet ledelsen like før pause, men satte dessverre ballen i stolpen etter at han tok seg forbi Gibson.

Vertene har også hatt et par brukbare muligheter, og Adama Traore skaper mye trøbbel for Liverpool ved å sette fart og utfordre Milner på farten.

Simon Mignolet har vært trygg i mål i første omgang, etter at Jürgen Klopp bestemte seg for å vrake Loris Karius til denne kampen.

45:Lovren med nydelig forsvarsspill.

45:Milner sleiver når han skal legge inn fra venstre. En god mulighet renner ut i sanden.

43:Sadio Mane skyter i stolpen etter å ha løpt fra Gibson. Origi setter returen i nettveggen. Der var gjestene nær å doble ledelsen!

39: Forshaw skyter knallhardt på innlegget fra høyre, etter at Traore har løpt fra Milner på flanken. Skuddet blokkeres til corner. Mignolet holder corneren i fast grep.

34:Et knallhardt langskudd blokkeres av Lovren.

34:Middlesbrough får et billig frispark ute ved sidelinja, langt inne på Liverpools banehalvdel.

31: Fischer skyter knallhardt fra skrått hold. Simon Mignolet med en god redning, når han slår ballen til corner.

30:En Liverpool-forsvarer bommer med en tilbakeheading til Mignolet, noe som gir vertene en unødvendig corner.

29:Adam Lallana scorer etter innlegg fra Nathaniel Clyne. Nydelig innlegg fra Clyne, og Lallana header kontant i mål fra fem meters hold.

27:Nesten for Liverpool, men gjestene får ikke avsluttet skikkelig.

23: Gibson header frisparket mot mål fra seks meters hold. Mignolet er nede og holder ballen. God redning.

22:Traore utforder Milner på farten, og venstrebacken må ty til ulovlige midler. Milner får tilsnakk av dommer Moss.

20:Liverpool med et flott angrep som de aldri får avsluttet på skikkelig vis.

19:Mane går ned i feltet, men dommeren gjør ingen tegn til å blåse.

18:Mignolet er trygg på et langskudd, etter at Mane gled da han skulle ta i mot en pasning.

16:Origi spilles gjennom av Henderson, men det blåses korrekt for offside.

8:Lovren med en viktig takling til innkast.

7:Et Lallana-skudd fra 20 meters hold blokkeres av Chambers.

5:Mane ved fremste stolpe header et godt stykke utenfor.

4:Wijnaldum legger inn fra høyre. Gibson gir corner.

1:Middlesbrough med en tidlig corner.

1:Vertene med avspark.

Etter bare ett poeng på de to siste kampene, er Liverpool på tredjeplass i Premier League med 31 poeng foran denne kampen.

Vertene har plukket 15 poeng på sine 15 første kamper, og ligger på 16.plass.

Joel Matip er ikke i kamptroppen grunnet en fot/ankelskade, ifølge James Pearce i Liverpool Echo. Han reiste til Middlesbrough sammen med den øvrige troppen, men fikk ikke legens velsignelse til å spille.

Ragnar Klavan går inn som erstatter for Matip, mens Dejan Lovren starter kampen, selv om han måtte gi seg etter en omgang mot West Ham i forrige kamp på grunn av et hamstringproblem.

Simon Mignolet er tilbake mellom stengene, etter at Jürgen Klopp har vraket Loris Karius etter et par svake opptredener.

For vertene er spissen Alvaro Negredo blitt spilleklar etter å ha stått over forrige kamp med en skade.

Vurdert av Lars Frøsland

Mignolet 7Belgieren gjør en meget god kamp i «returen». Det var mye press på Mignolet, som har blitt degradert til andrevalg. I dag har han gitt Klopp noe å tenke på.
Clyne 7Serverer et glimrende innlegg til Lallana tidlig i kampen. Var trygg og god, og bidra positivt i Liverpools forsvar.
Lovren 8Dette var andre boller fra den litt utskjelte kroaten. I dag var han stor, og gjorde sakene meget bra mot Negredo og de andre Middlesbrough-angriperne.
Klavan 7Esteren klarte seg bra i dag, og viste med denne kampen at han kan være en god backup for Matip.
Milner 6Sliter med hurtige Adama Traore, men kommer seg gjennom kampen uten store feil.
Henderson 7Jobber bra, men er for varierende i pasningsspillet. Bidrar til at Liverpool styrer midtbanen og dermed også kampen.
Wijnaldum 7I likhet med Henderson står det ikke på innsatsen til nederlenderen, men han markerer seg ikke i stor grad i dag. Samtidig er han i likhet med Henderson med på å vinne midtbanekrigen.
Lallana Liverpools beste9En strålende kamp av Adam Lallana, som står for to fine scoringer og en assist. Tydelig at engelskmannen ikke trengte mye tid til å komme i form etter skaden. Dette var meget bra på en normalt vanskelig arena. Liverpools beste.
Mane 8Senegaleseren er på vei tilbake til toppformen, og er konstant en trussel for motstandernes forsvar. Med sin ville fart og tekniske føtter er han tidvis umulig å ha kontroll på.
Firmino 7 Litt tegn på bedring fra brasilianeren som ikke er i form. Prøver seg på mye fikst, men tar ikke de beste avgjørelsene, og er i så måte ganske frustrerende å se på for tiden.
Origi 8Nok en scoring av belgieren. Han scorer i hver kamp for tiden, og er ekstremt viktig i en periode med mye skader. Måtte av med skade på slutten, vi får håpe det ikke er alvorlig.
Leiva 0Fikk noen minutter men ikke tid til å markere seg.
Alexander-Arnold 0Kom inn på slutten, men fikk ikke tid til å markere seg.
Ejaria 0Ble byttet inn mot slutten, men fikk for liten tid til å sette sitt preg på kampen.