Southampton - Liverpool

1-0)

11.01.2017 /Ligacupen /St. Mary's Stadium / Tilskuere: 31 480 / Dommer: Neil Swarbrick

Skrevet av Marius Rabben

Ingen god oppvisning av Liverpool på St. Mary's. De hadde ballen klart mest, men skapte bortimot ingenting fremover. Southampton truet på kontringer og er uheldige som ikke tar med seg en større ledelse til returkampen onsdag 25. januar.

Philippe Coutinho ble byttet inn med en knapp halvtime igjen, men kom ikke nærmere mål enn noen svake langskudd. Selv om hjemmelaget ble spilt lave i den siste perioden, var de svært godt organiserte og forsvarte seg bra.

Liverpools beste mulighet kom ved Roberto Firmino før pause, men det var også den eneste gangen keeper Fraser Forster ble satt på en nevneverdig prøve.

Matchvinner Nathan Redmond kom til flere store sjanser gjennom oppgjøret. Loris Karius viste seg frem med en rekke gode redninger, og Dejan Lovren vartet opp med en viktig redning på streken i andre omgang.

90:Slutt!

90:Origi kommer seg nedover mot dødlinja, men er i ubalanse idet innlegget slås. Femmeter.

90:Milner legger inn fra dypet, helt inn i klypene til Forster.

90:Coutinho legger ballen karakteristisk til rette og skyter, men bommer stygt. Skuddet går himmelhøyt over.

90:Alt handler om å forsvare seg for hjemmelaget nå. Liverpool prøver og prøver, men kommer seg foreløpig ikke gjennom Soton-blokka.

90:Det legges til fire minutter.

89:Coutinho sender en stikker mot Milner eller Origi, men begge møter, og ballen ruller ut til femmeter.

88:Liverpool har mye ballkontakt, og Southampton står med samtlige elleve på egen halvdel.

87:Milner slår inn. Vertene får ballen unna.

87:Fin stikker av Coutinho til Milner, som vinner en ny corner.

85:Sturridge gjenvinner ballen i god posisjon og skyter fra omkring 25 meter. Et godt stykke over mål.

83:Lovren redder på streken! Long, som løper fra Lucas, finner Redmond på bakre stolpe. Han chipper over Karius, men Lovren header unna i siste liten.

82:Roberto Firmino bytter med Divock Origi.

82: Davis bytter med Ward-Prowse.

81: Rodriguez bytter med Long.

81: Rodriguez får gult kort.

78:Coutinho skyter høyt over fra utsiden av boksen.

77:Liverpool triller ballen seg imellom midt på Southamptons halvdel. Et forsøk på å slå gjennom et ledd ender med misforståelse og femmeter.

73: Clasie halter av banen med krampe, og byttes ut til fordel for danske Højbjerg.

71:En frekk hælpasning sender Bertrand igjennom i boksen. Han har med seg Redmond og Davis i boksen, men innlegget stoppes av gjestene.

69:Can holder seg til kneet etter en duell, men kommer seg etter hvert på beina uten assistanse.

66:Southampton kontrer etter hjørnesparket. Cedric kommer på overlapp og får ballen på høyresiden. Fra skrått hold skyter han i nettveggen.

66:Milner legger inn. Rodriguez header unna.

66:Coutinho vinner en corner.

65: Tadic får gult kort for protester etter å ikke ha fått frispark.

63:Coutinho slår en lekker utsidepasning til Milner på kanten, men han avvinkes for offside.

63:Liverpool har etablert seg inne på halvdelen til Southampton.

61:Georginio Wijnaldum bytter med Philippe Coutinho.

60:Firmino får tid til å sikte fra 17-18 meter. Skuddet går lavt på keeper.

60:Coutinho gjør seg klar på sidelinja.

59:Lallana skyter i steget fra distanse, men ballen sklir av foten. Svakt og langt utenfor.

56:Lallana spiller ballen inn mot Sturridge i boksen. Sistnevnte går i bakken, men får ingenting av dommer.

54:Van Dijk blir med frem og kommer seg ned mot dødlinja. Innlegget går rett til Karius.

53:Brukbart innlegg av Milner. Van Dijk klarerer med hodet.

52:Liverpool forsøker å spille seg ut bakfra. Høyt press av vertene tvinger frem feil og innkast.

49:Det påfølgende hjørnesparket ender til slutt med Liverpool-femmeter.

48:Tadic klinker til etter at frisparket tas kort. Milner header over.

47:Milner forårsaker frispark på sin venstreside, et par meter utenfor boksen.

46:Ingen bytter i pausen.

46:Sturridge sparker i gang den andre omgangen.

Liverpool har hatt ballen mest, men sliter med å skape ting i angrep. En brukbar avslutning av Firmino er det eneste som har testet Southampton-keeperen, og dødballene har igjen vært ufarlige.

Like etter at Karius stoppet Redmond med en strålende redning, sendte han hjemmelaget i ledelsen etter å ha blitt frispilt foran mål. Samme mann var svært nære å doble ledelsen kort tid før pause, men Karius, bortelagets beste i første omgang, vartet opp med en viktig reaksjonsredning.

Klopps mannskap har ofte trillet ballen på vertenes halvdel, men uten å finne riktige løsninger mot et godt organisert Southampton-lag.

45:Pause!

45:Cedric slurver med en klarering. Forster plukker ballen komfortabelt i boksen.

45:Ett minutt legges til.

43:En fantastisk redning av Karius hindrer Redmond fra å bli tomålsscorer. Igjen får han stå helt alene i boksen, men skuddet stoppes av en flott reaksjonsredning.

41:Coutinho er satt i oppvarming, og får umiddelbart høre sangen sin fra bortesupporterne.

39:Firmino går på et løp og får ballen ned mot dødlinja i boksen. Han får imidlertid ikke kontroll på ballen, som ruller ut. Femmeter.

37:Karius bokser hjørnesparket vekk, og han redder langskuddet som kommer i bølge nummer to.

36:Rodriguez skyter via Klavan og får corner.

36:Southampton klarer å holde mer på ballen nå.

32:Liverpool, som har ballen mest, sliter med å finne riktige løsninger når de kommer frem til 16-meteren.

30:Milner legger inn, men over alle Liverpool-spillere i boksen.

29:Clyne får frispark ute til høyre, omtrent midt på vertenes halvdel, etter en takling av Clasie.

29:Ny corner av Milner. Soton får ballen ut av farlig sone.

27:Corneren skrus rett inn i klypene til Forster av Milner.

26:Noen fine kombinasjoner som inkluderer Lallana og Firmino, før Milner skaffer et hjørnespark.

24:Sturridge ser Firmino på løp sentralt, men pasningen går inn til keeper.

20:1-0 til Southampton. Redmond lurer offside-fella og spilles flott fri av Rodriguez etter en feil av Klavan, som bommer på ballen når han skal klarere. Alene med keeper er Redmond nådeløs og setter ballen lavt i mål.

19:Karius viser seg frem med en ypperlig redning når Redmond får stå umarkert og motta ballen ved bakre stolpe. Kantspilleren sikter på det lengste hjørnet, men Karius varter opp med en god benparade.

19:Hjemmelaget kontrer ved hurtige Bertrand, men Lovren vinner duellen med ham.

18:Hjørnesparket går gjennom hele feltet. Liverpool fortsetter å holde på ballen.

18:Southampton spilles lave, og Can finner Lallana i boksen. Han header ned til Firmino, som skyter på direkten. Skuddet er hardt, men Forster redder og slår ballen til corner.

16:Cedric legger inn fra høyre. Karius plukker.

15:Liverpool legger inn fra begge kanter i løpet av få sekunder, men ballen treffer ingen lagkamerater i boksen.

11:Mye ballkontakt for gjestene.

10:Van Dijk tar telling midt på banen etter en hodeduell med Sturridge. En liten pustepause er det han trenger for å komme på beina igjen.

9:Firmino forsøker å tråkle seg forbi midtbaneleddet, men stoppes på 20 meters hold.

8:Liverpool ruller fint opp fra venstre, men en godt tenkt pasning mot Milner på venstresiden blir fort kort.

6:En noe hektisk åpning med slurv fra begge lag. Liverpool har tatt mer over spillet de siste minuttene.

4:Skummelt innlegg av Redmond, via Lovren like foran mål. Karius plukker.

3:God gjenvinning sentralt og mange menn fremover for Liverpool. Sturridge finner etter hvert Can i boksen, men han blir for ubesluttsom og får ikke avsluttet.

1:Van Dijk slår en pasning i bakrom, men ballen går helt inn til Karius.

1:Hjemmelaget står høyt med ballen innledningsvis.

1:Southampton tar avspark, og vi er i gang!

0:Lagene kommer ut på banen!

Southampton tar i kveld imot Jürgen Klopps mannskap i den første av to ligacupsemifinaler. Avspark er kl. 20.45 på MAX. Returkampen på Anfield spilles onsdag 25. januar.

Klopp fortsetter med Loris Karius mellom stengene, og det er et gledelig gjensyn med Philippe Coutinho tilbake i troppen. Som antatt varmer han benken fra start på St. Mary's.

James Milner er tilbake igjen etter å ha slitt med en leggskade, mens Lucas har fått ankerrollen i Jordan Hendersons fravær. Veteranen danner midtbanen med Emre Can og Gini Wijnaldum.

I angrepet starter Daniel Sturridge sammen med Adam Lallana og Roberto Firmino.

Lagoppstilling: Karius, Clyne, Lovren, Klavan, Milner, Can, Lucas, Wijnaldum, Lallana, Firmino, Sturridge.

Benk: Mignolet, Moreno, Coutinho, Gomez, Origi, Stewart, Woodburn.

Liverpool har nådd semifinalen for 17. gang, noe som er rekord. De har også vært finalister (12) flest ganger, og står med flest seire (8) i turneringen.

Dette er tredje gang Southampton har kommet så langt i turneringen. I 1979 slo de ut Leeds, men tapte for Nottingham Forest i finalen, og åtte år senere røk de mot nettopp Liverpool i semifinalen.

Southampton har ennå ikke sluppet inn mål i ligacupen denne sesongen, mens Liverpool, med tolv, er det mestscorende laget i turneringen.

Vurdert av Tor Sandø

Karius Liverpools beste8Tyskeren hadde flere gode redninger i dag.Blant anent en fotparade i første omgang på et skudd fra Redmond. Tyskeren var sikkerheten selv på flere andre muligheter fra hjemmelaget. Sjanseløs på målet og da fikk han null hjelp fra sine forsvarere. Liverpools beste med god margin.
Clyne 5Slet veldig på høyresiden og var alt for ofte på etterskudd, blant annet på Redmonds mål. Bidro også lite framover. Alt for lite besluttsom.
Lovren 5Fikk pipekonsert mot seg hver gang han var nær ballen. Var vel forsvarsfirerens bestemann i dag, uten at det sier alt for mye. På plussiden noen gode klareringer, men i dag havnet dessverre forsvarerne på minussiden for Liverpool.
Klavan 4Svak på lederlaget, der han er alt for avventende i duellen og så bommer på ballen, som går til Rodriguez som legger inn til Redmond. Var også i flere andre situasjoner i overkant nølende.
Milner 5Kapteinen er god til å være spillbar i Liverpools gode periode de første 20 minuttene i første omgang. Etterhvert slet han med plasseringsproblemer.
Leiva 4Blir linket bort i de flrste transfervinduene, men får fortsatt sine muligheter. I denne kampen havnet han alt for ofte i ingenmannsland. Hadde en grov miss på Southamptons største sjanse i andre omgang, da han gled. En forferdelig kamp av brasilianeren som han bør glemme raskest mulig.
Can 3Har aldri spilt en dårligere kamp for Liverpool. Nøler i de fleste situasjoner, tar en touch for mye, er plasseringssvak og vet ikke hva han skal gjøre med ballen når han får den. Spilte hele kampen i sirup på midten. Bør ha spilt seg ut av laget mot United.
Wijnaldum 5Startet med flere slurvete pasninger. Var noe mer offensivt rettet enn kollega Can. Flinkere til å finne løsninger framover. Ingen stor kamp av nederlenderen heller. Han ble ofret for Coutinho etter en drøy time.
Lallana 5Oppsatt på å gjøre en god figur på sin gamle hjemmebane, men han ble for ofte stilt i skyggen av gamle lagkamerater. Hadde noen spede forsøk offensivt, men det ble for sjelden og for slapt denne gang. Tar noen offensive initiativ, blant annet på Firminos sjanse i første omgang. Fotfulgt av hjemmelagets vaktbikkje, Clasie, det meste av kampen.
Firmino 6Hadde bortelagets største (og eneste?) sjanse i første omgang da han ble spilt fri av Lallana. Skuddet bokset Forster over. Firmino forsøkte seg med noen initiativ framover og skal få store pluss for forsøkene, men alt for mange av lagkameratene spilte godt under pari i dag.
Sturridge 4Fire mål i ligacupen før denne kampen. Ikke i nærheten av sitt femte. Slet mot van Dijk, alt for passiv, initiativløs og falt alt for lett i flere situasjoner. Bør holde seg på beina skal det bli mål i fortsettelsen.
Origi 0Erstattet Firmino åtte minutter før full tid og hadde noen spede forsøk.
Coutinho 0Kom innpå for Wijnaldum en knapp halvtime før slutt. Bidro til litt mer liv i et tannløst angrep. Aggresiviteten, bevegelsen og pasningsspill ble noe bedre, men ikke nok til å true et hjemmelag som var nærmere 4-0 enn Liverpool redusering.