Swansea - Liverpool

1-2)

01.10.2016 /Premier League /Liberty Stadium / Tilskuere: 20862 / Dommer: Michael Oliver

Skrevet av Lars Frøsland

Liverpool vinner på Liberty Stadium, etter en spennende andreomgang.

Liverpool var ikke på sitt beste, men hevet seg betraktelig i andre omgang. Rødtrøyene scoret ved Firmino, og skapte en rekke sjanser like etter.

Presset dabbet litt av, men helt i sluttminuttene får Liverpool straffe. Milner er iskald og setter den midt i mål. Litt panenka-aktig.

Samhandlingen var ikke like bra i dag, men andre omgangen var bra. Det er nok en fortjent seier etter etter andreomgangen, men etter de første 45 var det ikke noen grunn til å smile for Klopp. Laget hevet seg, og poengene blir med til Liverpool.

En god og ekstremt viktig seier for Klopp og Liverpool.

90:Liverpool vinner på Liberty Stadium!

90:Swansea med en kjempesjanse! Ballen slås inn, Karius stopper opp... Men Hoorn bommer fra to meter... Der er Liverpool heldige.

90:Origi skyter når Liverpool kan enten drøye eller ta med flere i angrepet. Svakt valg av spissen.

90:Milner med en god takling på Barrow. Viktig involvering, som ikke gir corner.

90:Fire tilleggsminutter.

89:Emre Can får masse tid i boksen, men velger å spille Mané. Keeper avverget. Der kunne Can skutt selv.

86:Stor sjanse for Sturridge først, men han rekker ikke ballen. Den havner hos Coutinho, som skyter fra skrått hold. Fabianski redder.

85:Roberto Firmino bytter med Divock Origi.

85:Georginio Wijnaldum bytter med Emre Can.

84:Milner setter straffen elegant. LIVERPOOL LEDER.

83:Straffe til Liverpool.

82:Liverpool har ikke gitt opp, og prøver seg, men de ser mer slitne ut nå.

81:Matip får hodet på ballen, men den går ut til ny corner.

80:Coutinho skyter ambisiøst. Ballen går via en Swansea-spiller til corner.

78:Liverpools trøkk har dabbet av, og Swansea er med mer i kampen nå.

77:Karius bommer grovt i feltet. Får muligens en arm i fjeset, men ingen sterk prestasjon av sisteskansen.

76:Liverpool roter i forsvar, og gir fra seg ballen. Hjemmelaget får hjørnespark.

75:Nå er Swansea frempå, og tvinger frem en corner.

73:Sturridge og Mané kombinerer fint i boksen, men det gir ikke resultater.

72:Swansea har gjort samtlige bytter. Deriblant har målscorer Fer gått ut.

72: Fer bytter med Fulton.

69:Sturridge får til en brukbar heading fra et hjørnespark, men ballen går en meter utenfor.

69:Milner med masse plass i boksen. Han velger å ikke skyte, men spiller en svak pasning til Mané. Svakt.

68:Clyne skyter, men Fabianski redder greit.

67:Liverpool fortsetter å trøkke på, men Swansea har fått noen friske bein etter flere bytter.

64:Stor sjanse for Liverpool. Firmino spiller til Coutinho som slår inn. Sturridge er nær ved å få foten på ballen - og da hadde det blitt scoring.

63: Britton bytter med Ki.

63:Liverpools backer mer involvert nå. Milner frempå med et greit forsøk.

62: Routledge bytter med Barrow.

61:Clyne kjemper hardt og stopper en kontring fra vertene.

59:Liverpool fortsetter å trøkke på!

58:Coutinho er så nærme, når han spiller vegg med Wijnaldum. Burde kanskje scoret, fra omtrent 17 meter.

58:Langt bedre fra Liverpool nå!

57:Nå er det Mané som angriper på høyrekanten. Han slår hardt inn mot Sturridge, men Fabianski tar den i siste sekund.

56:Clyne fosser fremover og slår inn. Der er det lite som skal til før Liverpool setter lederscoringen.

54:Henderson slår inn og treffer pannebrasken til Firmino, som scorer. Det hele skjer etter et mislykket frispark fra Coutinho. Henderson tar returen. Headingen fra Firmino er ikke den beste, men god nok!

53: Britton får gult kort.

52:Henderson nøler, og sender en vanskelig pasning til Wijnaldum. Han mister sentralt på midten. Symptomatisk for Liverpool så langt denne kampen.

49:Så er det Swansea sin tur. De tar Liverpool på kontra, og kommer til en farlig posisjon. Den siste pasningen redder Liverpool.

48:Der er Liverpool nærme. Sturridge spiller fint til Mané, men han får ikke til en god nok avslutning.

48:Firmino med et brukbart forsøk fra avstand. Liverpool har startet greit i andre omgang.

47:Clyne fosser fremover, og legger inn til Sturridge. Han prøver en krevende løsning, og mister ballen.

46:Andre omgang er i gang. Klarer Liverpool snu dette?

Swansea leder på Liberty Stadium, i en omgang Liverpool har vært direkte svake.

Rødtrøyene klarer ikke finne rytmen i spillet, og feilpasninger og dårlige taktiske valg fører til få avslutninger og at Swansea får kampen i sitt tempo. Tempoet er for lavt for LFC, og laget er nesten ikke til å kjenne igjen fra de foregående kampene.

Sturridge kom innpå etter 25 minutter etter at Lallana måtte av med skade. Spissen har variert i prestasjonene. Han ble også tildelt gult kort for filimini. En streng avgjørelse av dommeren.

Liverpool må opp flere hakk dersom de skal få med seg poeng fra Wales. Og for Klopp er bare tre poeng godt nok.

45:Pause

45:Coutinho med et håpløst forsøk. Lite stemmer for Klopps mannskap.

45:Strurridge skaffer en corner, etter en bra involvering.

45:Svak ballmiss av Milner, når Liverpool har mange i boksen.

44:Karius litt nervøs når han redder det svake skuddet til Sigurdsson, men han holder ballen til slutt.

43:Swansea kontrer, etter at Liverpool er farlig frempå. Swanse får frispark i god posisjon.

42:Stor sjanse for Firmino som får ballen på kloss hold, etter litt klabb og babb fra en dødball. Men skuddet blokkeres. Liverpool bedre nå.

42:Liverpool presset helt hjem, men klarer å snu det til en kontring.

40:Mané er nesten alene med keeper, og akkurat i det han skal avslutte, kommer Amat med en suveren takling.

39:Sturridge får gult for filming. Det så strengt ut av Oliver.

39:Daniel Sturridge får gult kort.

38: Cork får gult kort.

36:Lovren får en fot på innsvingeren fra cornersparket, men avslutningen blokkeres.

35:Liverpool ruller fint opp på høyrekanten, og Clyne skaffer corner.

32:Enkle pasningsfeil gjør at Liverpool ikke makter å finne rytmen i spillet.

32:Liverpool litt mer med, men Swansea forsvarer seg godt. Rødtrøyene klarer ikke komme seg til sjanser.

29:Mané får nesten til en utrolig prestasjon i boksen, men ballen krangles til slutt fra ham. Det stemmer ikke helt for rødtrøyene.

27:Coutinho med en svak pasning når han og Sturridge er i en 2 mot 2-situasjon. Der kunne Liverpool skapt noe!

26:Ny stor sjanse for Swansea på dødball. Ballen går dog utenfor.

25:Jordan Henderson får gult kort.

24:Adam Lallana bytter med Daniel Sturridge.

23:Firmino mister ballen etter noen positive trekk fra Mané.

21:En god sjanse for Swansea, men Karius er bra ute og parerer avslutningen.

20:Lallana går av banen.

20:Lallana fortsetter, men sliter. Spørs om han kan spille videre.

20:Firmino prøver å finne Mané, men de fine kombinasjonene sitter ikke i dag.

18:Lallana ligger nede med skade etter en stempling.

14:Karius med et svakt utspill, og deretter svake involveringer av Wijnaldum og Firmino. Det gir Fer sjansen til å avslutte, men skuddet går over fra distanse.

13:Matip er oppgitt etter at Karius sender ham en ball, i en presset situasjon. Nervøs start.

13:Liverpool virker dog ikke helt rystet over scoringen, og har hatt ballen klart mest etter Fers 1-0-scoring.

12:Liverpool henger ikke like godt sammen, på den måten vi er blitt vant til å se dem.

9:Lallana kommer seg til et skudd, men går et stykke utenfor.

8:Swansea scorer på dødball. Alle ser på hverandre, mens Fer enkelt får prikke ballen i mål. Svakt av Liverpool.

5:Kampens første store sjanse kommer til hjemmelaget. Borja Baston står helt alene foran LFC-buret, men header over.

3:Liverpool med noen få initiativer i starten, uten særlig hell.

1:Kampen er i gang. Liverpool med avspark.

Etter tre seire i september skal Liverpool prøve å fortsette sin marsj oppover på tabellen, da bortemøte med Swansea innleder kampene i oktober.

Ingen store skadeproblemer for et Liverpool hvor Dejan Lovren kommer inn for Ragnar Klavan i midtforsvaret, Loris Karius fortsetter i mål mens Divock Origi har ristet av seg en smell og sitter på benken.

Hos Swansea har Llorente fått en ribbeinsskade og rekordkjøpet Borja Baston starter på topp,

Vurdert av Torbjørn Flatin

Karius 5En solid skovtur og var ikke dette keeperen som skulle være så god med beina? Virket nervøs og litt skjør. Må gjøre det bedre, og helst litt fort…
Clyne 6Tapte hodeduellen med Baston i forkant av 0-1 og hadde også et par stygge feilpasninger i en svak 1.omgang. Spilte seg opp etter pause.
Lovren 6Noe av det samme som sin stopperkollega. Virket litt stresset da Swansea spesielt i 1.omgang skapte noen situasjoner ved og i Liverpools straffefelt.
Matip 6Ble involvert i nokså få dueller og gjorde ingen spesielle feil, men virket litt utilpass de gangene Swansea gikk direkte på og presset høyt.
Milner Liverpools beste8Solid defensivt og stadig mer involvert fremover, snakket om at Liverpool har overhengende behov for en venstreback synes å ha stilnet. En pålitelig mann, ikke minst fra straffemerket.
Henderson 7Kapteinen la ned et solid skift sør i Wales. Driv og innsats, og noterte seg også for en assist.
Wijnaldum 6Var veldig lite synlig de første 45 minuttene da hele Liverpool var for passive. I likhet med laget generelt spilte han seg opp flere hakk etter pause.
Lallana 0For kort tid på banen til å få poeng. Er en formspiller, men fikk vist lite i de 20 minuttene han var ute på gresset, men det gjaldt for de fleste i helrødt fram til da.
Mane 7Etter vår mening Liverpools beste før pause. Nå forteller ikke det stort, men virket å være den eneste som kunne skape noe. Aktiv også i de siste 45 minuttene, men har lykkes med mer tidligere.
Firmino 7Fikk hårstussen som ga den viktige utligningen, og ble felt i forkant av straffesparket som ga seiersmålet. Vandret mye og kom etter hvert i noen gode posisjoner.
Coutinho 7Var en av de med en liverbird som tok tak etter skjennepreken fra Klopp i pausen. Aktiv og skapende, men burde ha scoret med et skudd som snek seg på feil side av stolpen.
Origi 0Kan ikke huske noe Divock bidro med, men det hadde nok mest med at nervene var i helspenn under nedtellingen.
Can 0Kom inn for å gi Liverpool noen friske ben i sluttminuttene. Var med å gi laget tilsynelatende kontroll, før Swansea fikk sin store mulighet dypt på overtid.
Sturridge 6Virket pigg og interessert i å vise seg fram tidlig etter at han kom inn, men virket ikke å helt finne sin posisjon og det ble litt nesten i mange situasjoner.