Tottenham - Liverpool

1-1)

27.08.2016 /Premier League /White Hart Lane / Tilskuere: 31211 / Dommer: Bobby Madley

Skrevet av Marius Rabben

De røde vil være skuffet over å ikke hente med seg tre poeng etter intens kamp i hovedstaden.

Tverrliggertreff og en annullert scoring – begge på stillingen 1–0 til Liverpool – gjorde det ekstra bittert da Rose fikk stå alene og utlikne snaut tjue minutter før slutt.

Begge lag var ivrige fremover, skapte sjanser og kunne avgjort kampen de siste minuttene. På overtid sløste gjestene bort en stor kontringsmulighet. Likevel var det en hektisk og jevnspilt affære totalt sett, og uavgjort er et resultat ingen av lagene er særlig fornøyde med.

Liverpool, med fire poeng etter de tre første rundene, blir stående bak Spurs på tabellen.

90:Slutt!

90:Joel Matip får gult kort for å holde igjen ballen når Spurs får innkast.

90:Adam Lallana bytter med Kevin Stewart.

90: Eriksen bytter med Winks.

90:Like etter får Spurs en god kontringsmulighet, men Onomah vinkes av for offside.

90:Liverpool får en stor kontringsmulighet, men den siste pasningen fra Firmino til Lallana er for løs.

90:Tre minutter legges til.

90:Wijnaldum får ballen i boksen og skyter rett på keeper via Alderweireld.

88:Sadio Mane bytter med Daniel Sturridge.

87:Spurs holder på ballen. Liverpool ligger kompakt, og Sturridge gjøres klar på sidelinja.

85:Henderson får gult kort.

85: Alderweireld er umarkert i feltet og får hodet på ballen. Headingen går imidlertid over.

84:Onomah utfordrer Milner, og Spurs vinner en corner.

82: Kane bytter med Onomah.

82:Lovren sikter på Mane i bakrom. Pasningen med utsiden av foten er upresis.

80:Firmino får ballen på hjørnet av straffefeltet, til venstre, og sikter på det lengste hjørnet. Skuddet blokkeres.

77: Alli får gult kort.

75:Mane spiller mot Origi, men Spurs-forsvaret skjermer ballen ut.

75:Liverpool-spillerne fremstår stresset og urolige, og Klopp prøver desperat å roe dem ned fra sidelinja.

72:1–1! Rose utlikner fra kloss hold etter et innlegg fra høyre og stuss i boksen. Venstrebacken får dempe ballen upresset på 6 meter, og avslutningen går i det nærmeste hjørnet.

69:Coutinho bytter med Origi.

67:Liverpool holder på ballen på hjemmelagets halvdel.

66:Vertene kommer med flere mann, men Milner rydder opp i boksen med en god takling.

65:Tottenham har etablert et press nå.

64:Utsøkt redning av Mignolet på en heading fra Alderweireld etter det påfølgende hjørnesparket.

64: Lamela tar frispark og velger skuddet. Mignolet får en hånd på ballen og lager corner.

63:Lovren pådrar seg gult kort og leger frispark like utenfor boksen, dog skrått mot Spurs' høyreside.

62: Eriksen skyter over fra 15 meter etter et fint Spurs-angrep.

59:Liverpool er gode og noe mer samkjørte i gjenvinningsarbeidet nå enn tidligere i kampen.

57:Dier skrur ballen inn fra høyre. Matip header den unna.

56:Mane scorer etter et fantastisk angrep, men dommeren annullerer for offside. Det er Lallana som vinkes av i forkant. Wijnaldum ble først spilt fri på venstresiden, før han ventet noen hundredeler for mye med å slippe ballen til Lallana. Sistnevnte slo den uegoistisk på tvers til Mane foran mål.

54:Coutinho slår corneren inn mot første stolpe. Tottenham får ballen unna.

54:Glimrende forarbeid av Coutinho, som finner Clyne på kanten. Det ender med ny corner.

53:Matip treffer oversiden av tverrliggeren når han avslutter med hodet etter hjørnesparket fra Milner.

52:Henderson skrur det påfølgende frisparket inn i boksen. Spurs lager corner.

51: Vertonghen får gult kort for en albue i ansiktet på Mane.

51:Eriksen skyter ufarlig utenfor fra distanse.

48:Mane er involvert i en ny duell, og hjemmefansen roper på rødt kort. Dommeren sier Mane tok ballen og viser tegn for innkast.

47:Wijnaldum får en god skuddmulighet etter å ha blitt lekkert spilt fri av Firmino på rundt 20 meter. Avslutningen går utenfor.

46:Wijnaldum presses hardt sentralt, med flere Spurs-spiller rundt og klare for et hurtig angrep, men han får frispark for holding.

46:Etter å ha stått på banen i noen minutter setter Liverpool i gang den siste omgangen.

Åpen, energisk og underholdende omgang i hovedstaden.

Liverpool har skapt mest fremover, de største sjansene, og ledelsen er fortjent selv om Spurs presset bra innledningsvis.

Vertene dominerte faktisk ballbesittelsen og tvang Liverpool-spillerne bakover fra start, i det som var en rotete åpning for gjestene. I samme periode sto Coutinho likevel for den klart største målsjansen i omgangen utenom straffescoringen til Milner.

Etter en hektisk, stressende start kom Liverpool betraktelig bedre med, og det utviklet seg til å bli en jevnspilt og intensiv omgang. Det har vært noe dristig spill og mange feilpasninger fra begge mannskapene, og et typisk kampbilde mellom to svært løpssterke lag.

45:Pause!

45:Lallana, ved første stolpe, header ballen vekk.

45:Spurs får et hjørnespark på tampen av omgangen.

45:Smart forsøk av Mane mot Firmino i bakrommet, men Spurs får avverget.

45:Coutinho får gult kort for å blokkere et frispark midt på banen.

45:Tre minutter legges til i første omgang.

43:0–1! Milner tar ansvar fra ellevemeteren, og Klopp står med ryggen til. Visekapteinen setter ballen lavt til venstre. Vorm går feil vei.

42:Straffe til Liverpool! Firmino kommer seg forbi Janssen og får en kakk på hælen.

40:Coutinho stikker ballen mot Mane, som avblåses for offside. Pasningen er i tillegg litt for hard.

39:Misforståelse mellom Lallana og Clyne hindrer gjestene fra å komme til en god innleggsmulighet.

37:Milner går på løps langs venstrekanten, men pasningen fra forsvaret er upresis og går ut.

35:Mane får tilsnakk etter en duell med Rose i Spurs-boksen. Begge går etter ballen, og Mane er hakket for sen. Han lever litt farlig nå.

32:Mane vises det gule kortet for en takling på Alli, i et forsøk på å nå ballen.

30:De røde gjenvinner ballen, Mane avanserer og spiller mot Wijnaldum på løp igjennom. Spurs-forsvaret stopper forsøket.

29:Rose får gult for en sen takling på Firmino sentralt i banen.

28:Dier går ned og spiller som høyreback for vertene. Janssen inn på topp, og Kane i 10-errollen.

28: Walker må byttes ut. Inn kommer spissen Janssen.

26: Walker ligger nede med skade og trenger behandling.

26:Fra skrått hold avslutter Coutinho lavt på Vorm etter godt forarbeid og pasning av Mane.

25:Liverpool er klart bedre med nå enn i åpningen.

24:Henderson slår corneren inn. Spurs får ballen unna i første omgang, før Mane vinkes av for offside i neste bølge.

23:Coutinho skyter like over via en Spurs-forsvarer.

22:Nok en gang kommer Vorm noen hundredeler før Mane inn i en takling. Bra keeperspill.

19:Lallana spiller Mane gjennom, og Liverpool-angriperen viser frem farten sin, men Vorm er raskt ute, takler dristig og vinner duellen.

17:Gjestene forsøker å etablere et spill mot Spurs' halvdel. Clyne slår vekk ballen med et elendig innleggsforsøk.

13:Liverpool er farlige på kontringer, men Coutinho vinkes av for offside når Mane varter opp med en mellomting av skudd og innlegg.

13:Alli får en skuddmulighet i god posisjon etter en farlig klarering av Wijnaldum, men med venstrefoten bommer Spurs-spilleren fullstendig.

11:Liverpool kombinerer fint i forsvaret og slår langt, men noe upresist, mot Coutinho på motsatt halvdel. Spurs tar over igjen.

7:Hjemmelaget får corner uten å ta vare på den. Det er Spurs som styrer banespillet og dominerer ballbesittelsen så langt.

6:Spurs får frispark på sin venstreside, rett utenfor boksen. Eriksen hamrer ballen inn mot Mignolet, som bokser den vekk.

5:Liverpool gjenvinner ballen høyt, Mane finner Firmino, som igjen spiller på tvers til Coutinho i boksen. Omtrent upresset fra seks meter skyter han lavt mot det nærmeste hjørnet på direkten, men Vorm redder. Enorm mulighet for gjestene!

3:Alli stusses fri på høyrekanten. Uten noen i boksen prøver han optimistisk å lobbe ballen over Mignolet fra skrått hold, men avslutter langt over mål.

3:Vertene trykker på i noen sekunder, med rop på hands og misforståelse mellom Clyne og Mane, men de røde får etter hvert avverget.

2:Klopp reiser seg for å gi instruksjoner. Spurs har holdt på ballen innledningsvis.

1:Eriksen forsøker å finne Lamela på høyresiden, men pasningen er upresis.

1:Tottenham sparker i gang oppgjøret!

0:Henderson og Kane leder hvert sitt lag ut på banen i London. Fint vær og flotte spilleforhold.

Det er klart for tredje ligarunde. Tottenham ligger ett poeng foran Liverpool før dagens kamp.

Philippe Coutinho er tilbake i Liverpools startoppstilling, etter at han måtte stå over kampen mot Burton med en hamstringskade han fikk mot Burnley.

Emre Can er ikke blitt friskmeldt etter ankelskaden han fikk mot Burton, mens Divock Origi som fikk krampe i samme kamp sitter på innbytterbenken. Der sitter også Lucas Leiva, som spilte 45 minutter for Liverpool U23 mot Arsenal i går kveld. Dette skyldes en liten kneskade på Ragnar Klavan.

I forhold til mannskapet som startet mot Burton i midtuken er det dermed to forandringer, Wijnaldum for Can og Coutinho for Origi.

Daniel Sturridge må nøye seg med en plass på innbytterbenken.

Joel Matip får sin Premier League-debut for Liverpool.

Vurdert av Einar Kvande

Mignolet 7Bokser kontant Eriksens tidlige frispark. Etter pause fister han Lamelas harde frispark over, og gjør en god redning på headingen på den påfølgende corneren. En god dag på jobben for den belgiske målvakten.
Clyne 5Er villig med fremover, men blir for upresis i avleveringene og innleggene. Er med og taper duellen i feltet i forkant av Tottenhams mål.
Matip 7Åpnet Premier League-debuten litt rufsete, virket stresset og slo et par håpløse lange pasninger uten adresse. Spilte seg stort opp etter hvert, og var også nær ved å score tidlig i annen omgang med en heading etter corner som stusset tverrliggeren.
Lovren 7Hadde mange tøffe dueller med Kane i første omgang, og kom godt ut av de fleste. Var dog på hæla da han tapte duellen og ble fraløpt etter 12 minutters spill. Har et par viktige inngripener når Spurs er hissige fremover etter pause.
Milner 5Er sikker på straffesparket, men blir avslørt på farten flere ganger etter pause, og er på etterskudd når Dier får legge inn i forkant av Tottenhams mål. Har en viktig takling etter 65 minutter, etter at han først hadde sklidd på en Spurs-overgang.
Henderson 6Disiplinert defensiv jobbing før pause. Må gå mer i krigen etter pause, og taper et par hodedueller sentralt på banen.
Wijnaldum 6Nærmest usynlig før pause, hvor han lå disiplinert i tospann med Henderson. Var involvert i angrepet hvor Mane fikk underkjent sin scoring, hvor han slipper ballen til Lallana marginalt for sent. Har et susende langskudd tidlig i 2.omgang.
Lallana 6Holdt litt for lenge på ballen på et par gode overganger i første omgang, som førte til at Spurs kom på riktig side igjen. Er marginalt i offside før han uselvisk serverer Mane på det annullerte målet til Liverpool. Er involvert i duellen som Liverpool taper inne i feltet før Spurs sin scoring.
Mane Liverpools beste7Var involvert i alt Liverpool skapte av farligheter i første omgang, hvor han var banens klart beste spiller. Meget god i servitørrollen et par ganger, og jobber iherdig defensivt. Ble litt mer upresis og mindre giftig etter pause. Likevel Liverpools beste.
Coutinho 6Fikk Liverpools beste muligheter i første omgang, men klarte dessverre ikke å omsette sjansene i scoringer. Sjansen etter fem minutter burde han strengt tatt ha satt.
Firmino 7Serverte glimrende til Coutinho etter bare fem minutter, men dessverre tok ikke landsmannen vare på muligheten. Skaffer Liverpools straffespark. Nøler når han får en bra mulighet ti minutter før slutt, på et fremspill fra Lallana.
Stewart 0Ble byttet inn da det bare var sekunder igjen.
Origi 0Fikk drøye 20 minutter som erstatter for Coutinho, men klarte aldri å komme skikkelig inn i kampen.
Sturridge 0Kom inn for sent til at han fikk muligheten til å bidra.