Milner(40)

Skrevet av Lars Frøsland

Det ble nok et nederlag for Liverpool og Jürgen Klopp, som nå er på vei ut av topp fire-selskapet.

Champions League ser plutselig ganske så vanskelig ut!

Liverpool skapte noen sjanser og hadde ballen mye av tiden, men i de avgjørende øyeblikkene ville det seg overhodet ikke. Presisjonen var ikke der, viljen var ikke der og samspillet var fraværende. Selvtilliten ser ut til å ha blitt igjen i 2016...

Liverpool hadde heller ikke marginene på sin side, men Klopp har ingen andre å skylde på enn seg selv og eget lag.

Ingen av de offensive fikk det til i dag. Mané kom seg forbi noen ganger, men det ble sjeldent noe farlig ut av det. Coutinho har ikke funnet formen etter skaden. Fimino var usynlig, mens Lallana var direkte svak.

Liverpool har et problem, og det må løses kvikt. Ellers kan dårlig form utvikle seg til å bli en dårlig sesong.

90:Slutt

90:Helt upresset slår Coutinho ballen ut til innkast. Liverpools selvtillit ble igjen i 2016.

90:Matip spiller nå spiss...

90:Liverpool prøver med en sluttspurt, men det vil seg ikke.

90:Fem minutter er lagt til.

90:Denne gangen er det Sturridge som er nær ved å pynte på resultatet. Han fyrer med venstrebenet, men Jakupovic redder igjen.

90:Henderson smeller til på halvspretten. Skuddet er godt og hardt, men Hulls sisteskanse leverer en flott redning.

89:Firmino med en smart vending før han skyter. Skuddet går via en Hull-spiller og ut til nok et hjørnespark.

89:Klopp har nå satt seg ned på reklameskiltene. Klopp ser resignert ut.

84:Niasse kontrer Liverpool i senk. Spissen spilles fri, og har sjokkerende mye rom å boltre seg i. Mignolet klarer ikke stoppe avslutningen fra innbytteren.

84: Niasse scorer etter innlegg fra Ranocchia.

83:Klopp har nå benyttet alle sine bytter.

83:James Milner bytter med Alberto Moreno.

83:Adam Lallana bytter med Divock Origi.

82:Hull kommer seg til en nestensjanse. Liverpool kontrer, men Mané roter bort ballen.

81:Origi gjør seg klar.

80:Lallana bruker lang tid på å komme seg til innlegg. Deretter slår han en håpløs pasning over alt og alle. Hull får en fin anledning til å bruke lang tid. Symptomatisk for en mørk dag for Lallana.

79: Grosicki bytter med Meyler.

75:Milner fyrer med venstre etter en pasning fra Coutinho. Skuddet går over mål. Liverpool beleirer Hull-forsvaret, men virker litt tomme for ideer.

74: Tymon får gult kort.

72:Clyne fikser nok et corner for Liverpool, men igjen blir det uten resultat.

72:Milner tar med ballen ut fra sin venstrekant og prøver å curle i lengste. Skuddet har fin presisjon, men det blir for løst. Reddes greit.

70:Sturridge mottar uventet en ball på bakerste stolpe. Spissen er noen centimetere for kort til å få den på mål. Egentlig en stor mulighet.

69:Massivt Liverpool-trøkk nå!

67:Emre Can bytter med Daniel Sturridge.

67:Utrolig at Liverpool ikke scorer! Først får Lucas en stor sjanse, ballen havner deretter hos Milner som avslutter. Ballen spretter til Coutinho, men han klarer ikke treffe målet fra nært hold.

65: Hernandez bytter med Niasse.

64:For en sjanse for hjemmelaget. Hernandez spilles helt fri, men Mignolet kommer ut og stopper angriperen. Svært nære 2-0.

63:Hernandez får en stor sjanse når han kommer fra spiss vinkel. Skuddet går like utenfor.

62: Goebel bytter med Tymon.

61:Liverpool får frispark, og mens enkelte rødkledde roper på straffe, havner ballen i føttene på Matip. Stopperen skyter fra kloss hold, men får ikke helt klem på den avslutningen. Stor sjanse.

60:Liverpool farligere nå. Rødtrøyene er på desperat jakt etter mål.

59:Henderson slår en utsøkt crosser til Clyne, som tar ned ballen nokså alene i feltet. Når Hull-forsvaret nærmer seg bruker han for mye tid, og det som kunne blitt en stor sjanse, ebber ut i ingenting. Nydelig av Henderson, svakt av Clyne.

56:Mané får hodet på en ball, som først ser for høy ut. Han header høyt og ballen daler, men Hull-keeperen klarer akkurat å slå den bort.

54:Liverpool prøver, men killer-innstinktet er helt fraværende fra LIverpools angrepsspillere.

52:Liverpool varter opp med et bra angrep. Clyne spilles fri på kant og slår inn. Ballen havner til slutt hos Milner. Han sikter, men skuddet blir altfor slapt.

51:Nok en gang viser Liverpool seg svake på dødball.

50:Matip finner Milner med en utsøkt pasning. Liverpool får sitt fjerde hjørnespark i andre omgang!

49:Jakupovic gir retur, men fanger den selv. Liverpool fikk ikke allverdens ut av tre kjappe cornere.

49:Ballen havner hos Matip, mens hans forsøk blokkeres. Nok et hjørnespark.

48:Den slås mot Mané, men Elabdellaoui header ut. Nytt hjørnespark.

48:Lallana tvinger frem et hjørnespark. Milner står klar til å ta det.

47:Skuddet blokkeres og Liverpool prøver en kontring. Den blir det ikke noe av.

46:Liverpool starter andre omgang med å gi bort et frispark, ikke langt unna cornerflagget.

46:Andre omgang er i gang.

2017 fortsetter å være utfordrende for Liverpool.

Gjestene fra Anfield var kanskje det beste laget rent spillemessig i den første omgangen, men det helt uten å imponere. Likevel var det Hull som tok ledelsen, etter at Emre Can ga bort et helt unødvendig hjørnespark på tampen av første omgang.

Liverpool har endelig sine giftigste spillere tilbake i laget, men så langt har ikke rødtrøyene klart å skape store sjanser. Coutinho og Lallana har ikke klart å sette sitt preg på kampen, mens Mané i større grad har forsøkt å plage Hull-forsvaret. Liverpool mangler kreativitet, og det høye balltempoet som senket lag på lag tidligere denne sesongen.

Klopp har en jobb å gjøre, og Liverpool må score minst to i andre omgang.

45:Pause

45:En bitter scoring for Liverpool, da hjørnesparket var fullstendig unødvendig.

45:N'Diaye scorer etter at Mignolet misser en utboksing. Ballen detter ned i bena til N'Diaye som scorer enkelt.

44:Emre Can roter det til, og Hull får hjørnespark.

41:Liverpool forsvarer frisparket bra, men sliter deretter å få kontroll på kula. Hull trykker på og skaper en halvsjanse.

40:Frispark til Hull i farlig posisjon, etter at Milner handset.

40:James Milner får gult kort.

39:Coutinho berører såvidt ballen, før Milner stopper den. Skuddet går rett i muren. Ballen spretter etter hvert til Lallana som fyrer. Men det blir aldri den helt store sjansen ut av det.

38:Huddlestone feller Clyne, og Liverpool får frispark fra omtrent 18 meter.

37:Nå svinger det mye, og ingen av lagene klarer å helt feste grepet.

36:Matip kommer til en grei avslutning på et hjørnespark fra Coutinho. Headingen ser skummel ut, men går noen meter utenfor.

35:Lucas og Matip går i samme duell, og plutselig får Clucas en mulighet. Heldigvis for Liverpool blåses det for offside.

34:Nå er det Hull sin tur til å ha ballen. Etter flere trekk kommer det et farlig innlegg fra høyrekanten. Mignolet stopper det lave innlegget bra.

32:Liverpool står høyt og stresser Hull, som sjelden klarer å beholde ballen i mer enn to trekk.

31:Liverpool angriper fint på høyrekanten med Firmino og Mané. Henderson vrir spillet med en strøken pasning til Milner i boksen. Mottaket sitter ikke helt, og en potensielt god sjanse renner ut i sanden.

28:Frisparket til Milner er greit, men det blir ingen sjanse ut av det.

27:Clyne felles av Maguire. Liverpool får frispark fra spiss vinkel.

27: Maguire får gult kort.

26:Hull har lagt seg dypt, og tempoet er skrudd ned noen hakk. Liverpool har mye ball, men uten å skape det helt store.

21:Kjempesjanse for Coutinho! Henderson slår en strålende pasning til Firmino, som dribler av Elabdellaoui. Keeper klarer ikke å håndtere innlegget, og ballen spretter til Coutinho. Han sleiver litt og misbruker en stor sjanse.

20:Clyne fosser frem på sin høyrekant og skaffer corner. Liverpool tar det kjapt, men blir resultatløst.

18:Liverpool-spillerne roper på hands, når Robertson stopper et skudd. Reprisene viser at det utvilsomt var kontakt med hånden, og at det fort kunne vært blåst straffespark.

16:Elabdellaoui er tilbake på banen.

16:Liverpool kjører en kort corner-variant. Coutinho mottar ballen og finter skudd. I stedet nøler han og slår en håpløs pasning.

16:Liverpool får kampens første hjørnespark, mens Elabdellaoui fremdeles er på sidelinjen.

14:Elabdellaoui ligger nede etter en duell med James Milner. Nordmannen blør kraftig fra nesen.

10:Nå er det Hull som styrer kampen. N'Diaye kommer seg til en god sjanse. Skuddet blir litt løst og Mignolet redder enkelt.

9:Mignolet sklir når han skal skyte ut, men ballen treffer en annen spiller – heldigvis havner ballen komfortabelt tilbake til Liverpools sisteskanse. Der er han litt heldig.

8:Hull kommer seg til sin største sjanse når Hernandez skyter fra spiss vinkel. Skuddet går langt utenfor.

7:Hull har løftet laget litt nå, det kan skape gode kontringsmuligheter for Liverpool.

5:Ny avslutning for Liverpool. Denne gangen er det Mané som prøver seg. Skuddet er ambisiøst og går et stykke over mål.

4:Liverpool trøkker på, og Clyne får servert en strålende pasning som han elegant tar ned. Han spiller mot Lallana som hopper over. Hull får såvidt tak i ballen. Lovende start fra de røde.

2:Som forventet spiller Mané på høyresiden, Firmino ligger sentralt på topp, mens Coutinho er plassert på venstresiden. Lallana er den fremskutte av de tre midtbanespillerne.

1:Liverpool går rett i angrep, og Emre Can kommer til avslutning fra skrå vinkel. Han prøver å curle, men treffer ikke helt.

1:Kampen er i gang. Liverpool med avspark.

Firkløveret Lallana, Mané, Coutinho og Firmino starter for første gangen sammen siden begynnelsen av november.

Dejan Lovren har et ømt kne og Ragnar Klavan er syk, slik at Lucas spiller i midtforsvaret sammen med Joel Matip.

Hull-stopper Michael Dawson måtte trekke seg fra startoppstillingen grunnet en skade. Andrea Ranoicchia erstatter ham i startelleveren.

Vurdert av Torbjørn Flatin

Mignolet 4Hadde ikke mye å gjøre. Vi husker en redning på 0-1 som en håpet kunne bidra til at Liverpool kom tilbake. Det som utvilsomt vil stå igjen var likevel missen som ga åpningsmålet og som bidro til å prege denne kampen i tillegg til at diskusjonen om Liverpools keeper igjen vil komme.
Clyne 6Kom bra fremover flere ganger, også på baksiden av forsvaret til Hull. Hadde også er par avslutninger mot nærmeste stolpe som ikke var så langt unna. Kunne kanskje ha fått mer ut av de gode posisjonene, men likevel en av de få en rødt en kan hevde gjorde en akseptabel jobb.
Matip 4Begynte bra med kalde inngripener, små forseringer og brukbare pasninger, men kunne kanskje ha gjort mer på 0-1. Han kunne definitivt ha gjort mer på 0-2 hvor han både virket ubesluttsom og treg.
Leiva 4I nesten en omgang var dette en kamp som passet Lucas bra, hvor spillet foregikk foran ham og det var Liverpool som styrte det meste. Da det ble mer hektiske situasjoner og det skulle reageres raskt gikk det mer i ball for brassen.
Milner 4Kanskje den som løp mest ute på sin venstreside? Problemet var at i dag gikk det over stokk og stein med James, med dårlige pasninger, merkelige valg og et par håpløse skudd.
Henderson 5En kandidat til Liverpools beste før pause etter vår mening, men også Hendo virket å miste troen når det ble stanget og stanget mot en forsvarsmur uten at det synes å være noen ideer for hvordan man skulle bryte ned barrierene.
Can 4Ga vekk den første corneren som Hull fikk unødvendig, og som det ble scoret på. Virker uten selvtillit og utilpass, uvisst hvor mye han er preget av vonde legger heller ikke. Kunne hatt bruk for en pause.
Lallana 4Gikk nok til kampen med de beste intensjoner og løp mye, men greide likevel å skape svært lite selv om det nok ikke bare var hans feil.
Coutinho 4En av hans svakeste opptredener med en liverbird på brystet. Virket puslete og forvirret, og etter hvert også slurvete i en kamp hvor han fikk lite til å fungere.
Firmino 4«Bobby» løper sine meter, men er likevel ikke den første du tar med i krigen. En kan hevde at han fikk lite støtte, men noen ganger må du kjempe deg til åpninger selv.
Mane Liverpools beste7Aktiv før pause, Liverpools klart fremste våpen i 2.omgang. Hadde en utmerket heading som nesten gikk inn og skapte trøbbel for venstrebacken til Hull, som egentlig ikke skulle ha startet, da han ble bedt om å utfordre ham. I det minste er det godt å ha Sadio tilbake.
Moreno 0Fikk noen minutter på slutten og det første han gjorde var å gi Hull en kontringsmulighet(!) Utover det var han ikke så mye å se til.
Sturridge 0Fikk en halv omgang på et tidspunkt hvor et frustrert Liverpool synes å ha mistet både glød og alt som var av ideer. Daniel greide dessverre ikke å forandre på det.
Origi 0Hadde vel en avslutning fra skrått hold mot slutten. Klopp håpet vel at den storvokste belgieren skulle gi litt mer trykk foran målet til Hull, men fysisk hadde hjemmelaget aldri problemer og raske kombinasjoner ute på siden er ikke det Divock kan bidra mest med.