L. Cook() ()
Leiva(28)
Fraser(90)

Skrevet av Einar Kvande

Liverpool gikk offensivt til verks i begynnelsen av andre omgang, og kjørte over Bournemouth. Nathaniel Clyne hadde et kjempeskudd i vinkelen som hadde fortjent en bedre skjebne, og et Liverpool-mål lå i luften.

Scoringen kom da Divock Origi headet kontant i mål, etter strålende forarbeid av Georginio Wijnaldum.

Seks minutter senere valgte Jürgen Klopp å bytte ut Philippe Coutinho, og sette inn en ekstra forsvarer i Joel Matip, i et forsøk på å trygge ledelsen, men det holdt ikke helt inn.

Joshua King dukket opp og utlignet tre minutter før full tid, etter at han fikk et mislykket skudd fra Arter rett i beina. King var kjappere både i hodet og beina enn Ragnar Klavan, og vendte av Liverpool-stopperen før han kontant satte ballen i mål fra fem meters hold.

Surt for Liverpool, som hadde poengene i lomma, men som nok en gang måtte se et lag på nedre halvdel av tabellen få med seg poeng fra Anfield.

90:Mason blåser for full tid.

90:Ragnar Klavan header rett på Boruc, i det som er en stor Liverpool-sjanse.

90: Fraser får gult kort etter å ha felt Clyne.

90:Corner for Liverpool. Gjestende får ryddet unna.

90:Fire minutter er lagt til.

89:Joel Matip header like utenfor på en corner. Origi er også nær ved å nå ballen.

87: King scorer etter et mislykket skudd fra Arter. Klavan klarer ikke å holde følge når King vender og skyter hardt i mål fra fem meters hold.

86:Paniske tilstander i Liverpool-feltet!

83: Pugh bytter med Gradel.

83:Lucas Leiva har fått en smell i hodet og ligger nede.

81:Liverpool ligger dypt og forsvarer seg.

76:Divock Origi i ferd med å løpe fra Bournemouth-forsvaret på en kontring, etter at Liverpool har ligget dypt en stund, men går overende under press.

73:Lovren med en brasse rett på Boruc, men avvinkes for offside.

71:Origi holdes igjen av Francis og får frispark, etter en nydelig detalj ute ved sidelinja av belgieren.

65:Daniels med et farlig innlegg fra venstre. Gjestene har kommet inn i kampen igjen.

65:Philippe Coutinho bytter med Joel Matip. Defensivt bytte av Liverpool. Coutinho gikk rett i garderoben.

63:Mignolet er ute og fanger et innlegg langt ute i feltet.

61: Ibe bytter med Francis. Hurtigtoget som skapte så mye trøbbel i bortekampen mot Bournemouth.

59:Divock Origi scorer etter innlegg fra Georginio Wijnaldum. Nederlenderen gjør opp for tilbakespillet i første omgang, med et herlig forarbeid, og Origi kan stange ballen i mål med hodet fra kloss hold.

58:Coutinho forsøker seg fra skrått hold utenfor 16-meteren, men ballen går 3-4 meter utenfor.

57:Wijnaldum med et forsøk som går et stykke opp på The Kop.

56:Clyne skyter med venstre, utenfor.

53:Clyne med et nydelig innlegg, som Origi er centimetere fra å nå foran mål. Det ender med en corner for vertene.

48:Nathaniel Clyne skyter knallhardt i vinkelen fra hjørnet av 16 meteren. Det så ut som ballen skulle gå i krysset, men ballen spretter ut på banen igjen. Hvilken scoring ville ikke det ha vært! Et utrolig langskudd. Boruc fikk en hånd på ballen, som forhindret skuddet å gå inn.

46:Bournemouth tar avspark i andre omgang, og sparker mot Anfield Road End.

Liverpool åpnet kampen med to halvsjanser, men sovnet deretter litt hen og vartet opp med sløvt forsvarsspill i minuttene som fulgte.

Verst var Georginio Wijnaldums horrible tilbakespill som Afobe snappet opp og gjorde 1-0 til gjestene på.

Bournemouth hadde en kjempesjanse til å doble ledelsen da Pugh fikk stå helt alene etter en corner, men heldigvis gikk skuddet like utenfor.

Liverpool jobbet seg deretter inn i kampen, og skapte flere halvsjanser, før utligningen kom fem minutter før pause takket være vakkert samspill mellom brasilianeren Firmino og Coutinho. Sistnevnte var i ubalanse da han mottok ballen, men fikk stokket beina i tide til å sette ballen til side for en utrusende Boruc.

45:Ragnar Klavan får en lårhøne i en duelle med Afobe. Lee Mason blåser av første omgang før James Milner rekker å ta det påfølgende frisparket.

45: A. Smith fikk en smell på siden av hodet i en duell med Coutinho i feltet. Brukbar sjanse for Liverpool, men Smith ofret seg.

45:To minutter er lagt til i første omgang.

40:Philippe Coutinho scorer etter pasning fra Roberto Firmino. Den ene brassen trer gjennom den andre, og Coutinho gjør ingen feil alene med keeper.

39:Divock Origi må ha behandling.

38:Divock Origi felles stygt like utenfor 16-meteren. Lee Mason presterer utrolig nok ikke å blåse!

37:Mignolet kommer ikke ut for å ta en ball som keeper bør komme på, og får høre det av Lovren.

36:Corner til gjestene. Denne gangen får Liverpool headet unna.

34:Philippe Coutinho skyter utenfor venstre kryss og ballen treffer nettveggen.

34:Pugh feller Clyne like utenfor hjørnet av 16 meteren. Liverpool med frispark i god posisjon.

32:Roberto Firmino skyter rett på Boruc.

31:King skyter over fra langt og skrått hold etter å ha løpt fra Klavan og Lovren.

30:Emre Can får frispark mot seg.

28:Lucas Leiva får gult kort etter en stygg takling på Joshua King.

25: A. Smith er skadet i ankelen. Vrir seg i smerte. han blir skadet av en medspiller i cornersituasjonen.

25:Georginio Wijnaldum skyter knallhardt fra 20 meter etter hjørnesparket. Boruc redder, da skuddet går rett på ham.

24:Ny Liverpool-corner.

22: Pugh skyter like utenfor på corneren. Liverpool med kjempetrøbbel på dødballen, og Bournemouth burde ha øket ledelsen.

22:James Milner må gi en corner under press fra Afobe på et innlegg fra venstre.

19:Divock Origi setter ballen utenfor når han burde ha scoret, etter at en Bournemouth-spiller stusser ballen bakover i feltet. Umarkert på bakre stolpe får ikke spissen stokket beina.

19:Liverpool trykker på. Enda en corner.

18:Corner for Liverpool.

14:Liverpool presser på for en utligning og kommer seg til flere halvsjanser.

12:Coutinho med en feilpasning. Liverpool-spillerne virker ukonsentrerte.

11: Arter blør fra munnen etter et sammenstøt med Origi, og må ut for å få behandling.

11:Divock Origi skyter et par meter utenfor fra distanse.

7: Afobe scorer etter en feilpasning. Wijnaldum med et alt for kort tilbakespill som blir snappet opp. Bournemouth-spissen gjør ingen feil alene med Mignolet.

6:Klavan med en nødig feilpasning på egen banehalvdel.

4:Mignolet tar sjansen på å dra av en mann utenfor egen 16 meter, og slipper unna med det!

2:Lucas Leiva stusser corneren, og Dejan Lovren er litt for sen til å nå ballen på bakre stolpe.

1:Roberto Firmino skyter fra 16 meter. Boruc fister ballen til corner.

1:Vi er i gang på Anfield.

0:Ett minutts applaus for ofrene i Hillsborough-tragedien før avspark.

Liverpool skal prøve å følge opp den fine seieren over Everton, men må klare seg uten viktige spillere som Sadio Mané, Adam Lallana og Jordan Henderson når de møter Bournemouth.

Emre Can og Joel Matip har ristet av seg småskader etter Everton-kampen. Can er i startoppstillingen, mens Matip sitter på benken og erstattes i startoppstillingen av Ragnar Klavan. På benken finner vi også Daniel Sturridge, som er tilbake etter langvarige sykdoms- og skadeproblemer.

Divock Origi kommer inn i startoppstillingen som erstatter for kneskadede Sadio Mané.

Jordon Ibe får en sjelden sjanse fra start for Bournemouth, som har Brad Smith på innbytterbenken.

Vurdert av Tor Sandø

Mignolet 7Sjanseløs på målene. Var arbeidsløs i lange perioder. Flere gode igangsettelser.
Clyne 7Hadde et vanvittig skudd i tverrliggeren i andre omgang. Aktiv og god offensiv. Veldig spillbar. Gode innlegg. Mye av det som skjedde offensivt hos de røde i kveld var på Clynes side.
Lovren 6Hadde hendene fulle med King og Afobe. Fikk etterhvert bistand fra Matip da det kom en tredje midtstopper inn. Fikk også prøvd seg framover, blant annet på et brassespark, som dog ble avblåst for offside. Ingen stor kamp på noen av midtstopperne denne gang.
Klavan 5Hadde brukbar kontroll på Ibe og Afobe. God til å støte og komme seg først på ballen. Veldig passiv og svak på Kings utlikningsmål like før slutt.
Milner 6Ble ofte arbeidsledig på venstresiden når det meste av spillet foregikk på andre siden. Ingenting å utsette på innsatsen til Milner og bidrar også han med flere sugende løp framover.
Leiva 6Kunne blitt målscorer etter drøye minuttet. Er på tynn is i løpsdueller og trives bedre når han kan støte foran. God til å balansere midten. Fikk gult kort for å ha taklet King. Ikke så verst av brassen dette.
Can 7Jobber og sliter på midten. Legger ned et godt stykke arbeid og mange kilometere på Anfields grønne gress denne gang. Noen trekk for slurve-feil som feilpasninger, men alt i alt en god kamp av tyskeren.
Wijnaldum 8Fikk den verst tenkelige starten på kampen da et slapt tilbakespill til Mignolet ble snappet opp av Afobe. Kom seg etter sjokket og leverte en outstanding siste 83 minutter. Var veldig oppsatt på å få alle røde til å glemme tabben. Gjorde det godt igjen ved å briljant spille fram Origi på hans mål.
Coutinho 8Spilte 64 minutter og rakk mye på den tiden. Ballen er som limt til føttene hans, nesten uansett hvor hard pasningen er. Laget et fantastisk utlikningsmål, der han lurer seg mellom midtstopperne og ekspederer et godt framspill fra Firmino. Byttet med Matip da det trengtes en ekstra midtstopper.
Firmino 5Godt framspill på Coutinhos mål, men kan med fordel løpe mer og møte mer. Viser glimtvis hva han kan, men dette var ikke Firminos store kamp.
Origi Liverpools beste8Kjempesjanse etter knappe 20 minutter. Scoret 2-1-målet, som var av det enkle slaget da han møtte et glimrende innlegg fra Wijnaldum med hodet og sendte det i nettaket. Veldig spillbar og flink til å velge de riktige og enkle løsningene. Oppofrende spill av belgieren. Gjorde nok til å bli kåret til vår bestemann.
Matip 0Vi trengte en ekstra midtstopper og fikk det i form av Matip. De tre i midten bak slet med Bournemouths aktive angripere. Hadde en kjempemulighet til å heade inn 3-2 like etter Kings utlikning.