Can(63)
Barton(58)
Mee(36)

Skrevet av Marius Rabben

Det gikk et lettelsens sukk blant Liverpool-fansen da sluttsignalet kom. Burnley presset best mot slutten, men de røde holdt unna og tok tre poeng på en svak dag. Ligaens dårligste bortelag fikk en stor mulighet til å utlikne kort tid etter Emre Cans matchvinnermål, og Liverpool måtte nøye seg med å tenke defensivt den siste halvtimen. På overtid brant Matt Lowton sjansen til å spolere festen, og seieren er Liverpools tredje i ligaen i 2017. For første gang siden romjula har de røde slått et lag utenfor topp seks.

90:Slutt!

90:Få sekunder igjen av tilleggstiden.

90:Woodburn prøver seg igjen, men skyter i Mee.

90: Lowton får skyte på halvspretten fra fire meter under press fra Klavan. Like over! Der er gjestene nær ved å utlikne.

90:Ward kommer seg ned på venstre og legger inn. Matip header unna.

90:Matip bruker lang tid på et frispark midt på banen. De røde gjør sitt for å bare holde på ledelsen nå.

90:Det legges til fire minutter.

90: Arfield bytter med Agyei.

89:Stor mulighet for Mane, som spilles glitrende gjennom av Can. Heaton stopper forsøket til ny corner.

88:Burnley får ballen unna i første omgang. Woodburn prøver seg, men skuddet fra 20 meter blokkeres.

87:Liverpool kontrer. Mane finner Woodburn til venstre i boksen, og han forsøker å slå ballen tilbake. Corner.

87:Lallana får gult kort.

84:Det meste handler om forsvarsspill for Liverpool nå. Burnley fortsetter å presse.

82:Burnley har tatt mer over og presser vertene noe bakover. Oppspillene mot Mane stoppes av fysisk robuste forsvarere.

80: Gray bytter med Vokes.

79:Divock Origi bytter med Lucas Leiva.

78:Ballen er ofte i lufta, og det er mange hodedueller sentralt i banen. Liten rytme i kampen.

75:Mignolet er bra med på et farlig Burnley-innlegg, og bokser ballen bestemt vekk.

73: Boyd bytter med Brady.

71:Woodburn legger inn fra venstre. Ballen går like over hodet til Origi, og havner halvmeteren på utsiden av stolpen.

68:Kampbildet er nokså likt som før ledermålet. Liverpool har ballen mest, men Burnley forsvarer seg aggressivt og truer bakrommet.

63:Can får gult kort for en takling på Barton.

63:En glimrende blokkering av Klavan hindrer Barnes fra å dunke inn 2-2.

61:2-1! Emre Can med et presist langskudd foran The Kop! 23-åringen skyter lavt i mål etter å ha fått ballen av Divock Origi på rundt 25 meter.

60:Philippe Coutinho bytter med Ben Woodburn.

59:Woodburn gjøres klar på sidelinja.

59:Snodig variant der Coutinho slår lavt til Wijnaldum i returrommet. Sistnevnte får et middels touch og sender ballen høyt tilbake til Coutinho på kanten.

58: Barton får se det gule kortet når han legger Wijnaldum i bakken.

55:Barnes legger hardt inn mot Gray. Klavan får slått ballen vekk.

52:Liverpool har ikke blitt særlig bedre etter pausen. Klopp er tydelig oppgitt på sidelinja.

51:Clyne får ballen på høyresiden. Burnley-forsvaret gjenvinner den idet han prøver å tråkle seg inn i boksen.

48:Lallana takles på vei fremover, men får ikke frispark.

47:Arfield forsøker å spille Gray fri mot Mignolet, uten å lykkes.

46:Liverpool triller i gang 2. omgang, og skal angripe mot The Kop.

Den sene utlikningen lysner en ellers tam og svak omgang av hjemmelaget. Som i august tok Burnley ledelsen tidlig, og Liverpool har vært pari de første 45 minuttene. Lancashire-klubben angrep ofte på høyresiden sin, og spesielt Gray har vært en trussel med hurtighet i bakrommet. De helrøde har skapt lite og slitt med å finne åpningene mot det komapkte, velorganiserte bortelaget.

Uten et eneste skudd på mål utenom utlikningen har Klopp mye å ta tak i gjennom pausepraten.

45:Pause!

45:1-1! Wijnaldum utlikner fra kloss hold. Origi slår inn fra venstre, og Wijnaldum i midten får to muligheter i duell mot Mee. Den siste settes behersket i nettet. God avslutning av nederlenderen.

45:Ett minutt i tillegg i 1. omgang.

45:Clyne legger inn. Barton header inn til egen keeper.

41:Milner skrur ballen inn mot Origi, som forstyrres nok til at det blir keepermat.

40:De røde har ballen klart mest, men det skjer svært lite fremover, og ting går sakte.

38:Ballen slås kort til Wijnaldum. Han skyter ufarlig over. Dette var Liverpools første skudd i dag som ikke er blitt blokkert.

36:Lallana varter opp med en glimrende Cruyff-vending, og Mee feller ham på 30 meter. Gult til Burnley-stopperen.

35:Nok en rød corner. Denne gang tar Milner den, og Burnley får etter hvert femmeter.

34:Liverpool slurver under en kontring, og Burnley kommer seg tilbake i balanse.

33:Coutinho legger inn, og får ballen raskt ut igjen.

32:Can ligger dypt i banen og strør ballen ut til Clyne, som vinner en ny corner.

30:Coutinho slår bra inn fra venstre. Burnley-forsvarer Mee vinner duellen i boksen.

30:Liverpool får sin femte corner for dagen.

27:Vertene opprettholder et press etter forarbeid av Mane og Origi. Cans påfølgende skuddforsøk blir imidlertid blokkert.

26:Gray vender opp i boksen og skyter over fra skrått hold.

26:Burnley spiller seg fort fremover og sender mange menn i angrep når sjansen byr seg.

25:En kort cornervariant ender med innlegg fra Milner. Burnley klarerer uten problemer.

25:Coutinho slår inn. Mee får ballen ut til corner.

24:Hjemmelaget holder på ballen uten å foreløpig skape sjanser. Mane får frispark på 35 meters hold.

21:Barnes lurer seg inn mellom Klavan og Milner, og avslutter like utenfor på volley. Det vinkes imidlertid av for offside.

20:Corner nummer tre på rappen slås mot Matip. Burnley-forsvaret klarerer.

20:Coutinho tar hjørnesparket, som ender med to nye forsøk.

19:Mane løper ned mot dødlinja og slår inn. Corner.

17:Stille blant fansen og urytmisk på banen. Liverpool har hatt en svært tam start på oppgjøret.

16:Burnley-spillerne jobber bra uten ballen og gjør det vanskelig for vertene å spille seg ut.

13:Mane utfordrer og kommer seg fri på høyre. Han legger inn mot Origi, som er halvsekundet for sen til å nå ballen med pannebrasken.

12:Nytt frispark til Burnley. Boyd skyter et stykke utenfor fra 25 meter.

10:Barton får frispark midt på banen etter en tøff duell.

9:Liverpool holder på ballen mot et kompakt bortelag, og har ikke funnet flyten innledningsvis.

7:0-1! Barnes scorer etter glimrende innlegg fra Lowton. Ballen svinges presist og lavt inn, og Burnley-spissen takler inn ledermålet.

7:Igjen kommer Gray seg inn i bakrom med ballen. Milner og Liverpool-forsvaret får etter hvert ryddet unna.

6:Gray lurer offsidefella og spilles frem på høyresiden. Innlegget mot Barnes er farlig, men Matip hindrer ham fra avslutning.

5:Arfield slår inn. Wijnaldum header ballen ut til returrommet, hvor Boyd klemmer til på direkten. Skuddet havner på The Kop.

5:Corner til Burnley.

3:Mane passerer Lowton og legger inn mot Coutinho. En Burnley-fot stopper forsøket.

2:Rolig åpning. Burnley med et forsøk på å spille gjennom Gray, men ballen går inn til keeper.

1:Hjemmelaget angriper mot Anfield Road End i 1. omgang.

1:Burnley tar avspark, og vi er i gang.

0:Overskyet og fine spilleforhold på Anfield i ettermiddag.

0:Spillerne har kommet ut på banen.

Burnley er ute etter sin første seier foran The Kop siden 1974.

Burnley, som med to uavgjort og elleve tap er Premier Leagues svakeste bortelag, jakter på sin første dobbeltseier mot de røde siden 1930.

Fjerdeplasserte Liverpool, med 52 poeng, kan legge press på Manchester City og Tottenham (begge 56 poeng), som har sine ligakamper utsatt grunnet FA-cupen denne helga, mens Burnley (31), på tolvteplass, er ute etter sin første seier på fem kamper.

Dagens oppgjør er det 100. møtet mellom klubbene i historien.

Totalt har de merseysiderne 42 seire mot 33 tap, og 24 ganger har det endt uavgjort. På Anfield har vertene vunnet 29 ganger, spilt elleve uavgjort og tapt åtte mot de vinrøde.

Les mer statistikk før kampen her.

Jordan Henderson og Daniel Sturridge går begge glipp av kampen mot Burnley på grunn av skader i foten og hofta. Roberto Firmino er også skadet, og erstattes av Origi.

Liverpools lag: Mignolet, Clyne, Matip, Klavan, Milner, Can, Wijnaldum, Lallana, Coutinho, Mané, Origi. Res: Karius, Moreno, Lucas, Woodburn, Wilson, Trent A-A, Gomez.

Vurdert av Arve Vassbotten

Mignolet Liverpools beste7Liverpool slapp med skrekken etter en tam åpning på Anfield. Det skal den belgiske sisteskansen ha sin del av æren for. På en dag hvor de fire foran var ustabile i markeringsspillet, fremstod Mignolet som sikker og god også i feltarbeidet. Han fikk bokset unna mange farlige situasjoner da andre rundt ham sov.
Clyne 4Får en dårlig start på kampen, når han glipper litt på Burnleys første mål. Sliter også med distribusjonen. Slett ingen god kamp fra Clyne.
Matip 5Noen svake klareringer, noen svake markeringer og generelt ikke så rolig og sikker som han er på sitt beste. Men spilte seg opp utover i kampen, i likhet med flere andre.
Klavan 5Sterk i dueller, og trådte hjelpende til da Milner fikk problemer med Gray på venstresiden. Best av de fire bak, men også litt rusk i maskineriet fra Klavan.
Milner 5Slet mot Gray i starten av kampen, men spilte seg opp etter hvert og kommer bedre med offensivt.
Can 6Svingte voldsomt i prestasjonene. Til tider veldig svak og upresis i pasningsspillet, for så å komme opp med briljante framspill. Tilgis for det meste med lekkerbiskenen som sikret seieren for Liverpool.
Wijnaldum 6Hjemmescoringskongen scoret igjen på hjemmebane - som han har gjort med alle sine Premier League mål. Svært rolig og behersket da han fikk ned ballen foran mål rett før pause, og dundret inn den svært viktige utligningen før hvilen. Hadde sin sterkeste periode på slutten av kampen, etter en noe vinglete start.
Lallana 5Til tider ganske usynlig, spesielt i første omgang, og heldig at en horribel pasning ikke endte i noe farligere for gjestene. Jobber og sliter som alltid, og kommer til sin rett når det blir om å gjøre å kjempe seg til seier.
Mane 7Liverpools eneste trussel før scoringen i første omgang, men selv om han ofte tok initiativ og satte fart, ble han ofte veldig alene. Kunne ha lagt på til 3-1 mot slutten.
Coutinho 3Kan knapt huske å ha sett en svakere kamp av brasilianeren. Ble løpende mye imellom uten å få tak i kula, tapte dueller og mistet ballen, og slo i tillegg dårlige cornere.
Origi 5Avgjørende pasning til Liverpools utligningsmål, men slet med å få noe ut av de lange ballene i hans retning og utgjør sjelden noen trussel.
Leiva 0Kom inn seint for Oirgi for å styrke det defensive, og hadde ikke mange minutter å vise seg fram på.
Woodburn 6Hadde noen fine involveringer på venstrekanten etter at han kom inn for Coutinho.