Liverpool - Crystal Palace

1-2)

23.04.2017 /Premier League /Anfield / Tilskuere: 53 086 / Dommer: Andre Marriner

Skrevet av Tor Sandø

Et forferdelig forsmedelig tap for Crystal Palace. Det som begynte som en fest med Coutinhos fantastiske frisparkmål fra langt hold, som lurte både mur og keeper, endte som en vond drøm. Liverpool hadde alt av kontroll i første omgang, men mot slutten var tidligere Liverpool-spiller Christian Benteke der og skjøt et innlegg fra Cabaye i nettaket. I andre omgang ble det for store rom, samtidig som Palace la seg lavt og gjorde ting veldig vanskelig for de røde. Etter 74 minutter var imidlertid Benteke der igjen. Igjen var det Cabaye som gjorde forarbeidet og takket være elendig forsvarsspill fra Can og Lovren, fikk Benteke få nettkjenning igjen. Mot slutten ble det mye surr fra de røde. De gjorde noen spede forsøk, men greide på ingen måte å utfordre Palace-målet. Med seks minutters tillegg fikk de en mulighet til å pynte på resultatet, men maktet det ikke. Dermed ble det tap, noe som ikke er bra i forhold til jakten på Champions League-plass. Med fire kamper igjen er det fortsatt håp, men de bør finne vinnersporet så fort som mulig igjen.

90:Marriner blåser av etter sju minutter overtid.

90:Alexander-Arnold legger inn. Hennessey tar den. Ballen har vært ute.

90:Gått over tilleggstiden nå.

90:Campbell nede ved cornerflagget. Ender med femmeter.

90:Siste overtidsminutt.

90:Townsend får frispark når han går ned.

90:Matip går i bakken. Ingenting dømt.

90:Moreno blir nesten spilt fri. Townsend får en fot på ballen.

90:Hennessey med femmeter. To minutter igjen.

90:Grujic header. Et stykke utenfor.

90:Can forsøker seg, men blir hindret.

90:Hennessey tar frispark. Halvparten av tilleggstiden er gått.

90:Campbell er skadet.

90:Coutinho tar corner. Klabb og babb i feltet. Hennessey får hendene på ballen.

90:Coutinho spiller Moreno igjennom. Legger inn. Corner.

90:Puncheon irriterer Alexander-Arnold. Slipper med tilsnakk, utrolig nok.

90:Hennessey tar frispark.

90:Det legges til seks minutter.

90:Tomkins hinker av. Palace har brukt alle byttene sine. Ser ikke ut til at han kan fortsette.

90:Mange forlater Anfield. Skuffelsen er enorm.

89:Tomkins er skadet.

89:Grujic får gult kort for å ha taklet Tomkins.

89:Liverpool-spillerne er alt for stillestående. Lett for et overbefolket Palace-forsvar.

88:C. Benteke bytter med Campbell.

87:Coutinho skyter høyt over. Ser ikke bra ut dette.

85:Det fungerer ikke for de røde. Ballen går igjen ut til femmeter.

84:Clyne bytter med Grujic.

84:Alexander-Arnold skal klarere. Ballen går i en Palace-spiller.

84:Palace spiller fem bak, markeres det. Realiteten er nok flere.

83:Cabaye bytter med Delaney.

82:Milner bytter med Moreno.

81:Lucas Leiva mot Origi. Kelly er først på ballen. Innkast.

81:Can med innlegg fra venstre. Går utenfor. Svakt igjen av tyskeren.

80:Liverpool forsøker å trenge gjennom Palace-forsvaret. De spiller med hele laget bak nå.

79:Liverpool spiller tre bak.

79:Lovren bytter med Alexander-Arnold.

78:Zaha bytter med Van Aanholt.

76:Lovren er skadet etter ublidt møte med albuen til Benteke.

76:Utrolig svakt forsvarsspill av Lovren der. Var ikke inne i Benteke i det hele tatt. Can hadde Benteke og ble stående og la belgieren scoret.

74:1-2! Christian Benteke får stå umarkert og heade inn 2-1målet etter Cabayes corner.

73:Fantastisk takling av Milner innenfor egen 16-meter. Gir corner.

72:En litt svak periode for de røde nå.

72:Der er Liverpool svake i duellspillet.

71:Cabaye skyter. fra kort hold. Er i offside, men flagget er nede. Ballen går høyt over.

71:Cabaye tar frispark.

70:Palace får frispark etter at Clyne tar Zaha.

70:Benteke vil ha hands på en Liverpool-stopper. Får det ikke.

70:Duell mellom Benteke og Lovren. Belgieren går i bakken, men får ikke frispark.

69:Lovren skjermer ballen ut. Utspark fra mål.

68:Clyne bryter fra Zaha og leverer et tilbakespill til Mignolet.

67:Liverpool får et frispark som manager Sam Allardyce mener de skulle hatt. Marriner får høre det.

66:Godt forsvarsspill av Clyne som bryter det som kunne blitt et farlig angrep.

65:Firmino skyter utenfor.

61:Liverpool får ikke noe ut av frisparket.

61:Can får frispark litt utenfor egen 16-meter.

60:Coutinho tar frispark. Matip tar den på hælen, men lykkes ikke.

60:Milivojevic får gult kort.

59:Fantastisk pasning fra Lucas Leiva til Firmino. Hennessey griper den foran brasilianeren.

58:Ballen går nesten til Origi. Men triller ut.

58:Coutinho tar frispark fra høyresiden.

57:Schlupp handser. Frispark.

56:Coutinho header i Origi. Ballen triller inn til Hennsessey.

55:Lucas Leiva tar frispark midt på banen.

54:Cabaye er framme. Er selv mannen som skyter ballen over streken.

54:Clyne er tilbake og får avklart en ball. Kunne blitt farlig.

53:Coutinho tar corner. Ballen ender hos Lucas Leiva som har ryggsekk så det holder. Det nyter en supporter høyt oppe på The Kop godt av.

52:Coutinho skyter. Tomkins blokkerer. Den lille magikeren blir stående selv om han er nær ved å falle. Nær Liverpool nå.

50:Coutinho med fine tekniske detaljer, før han skyter ballen høyt over mål.

48:Origi i løpsduell med Tomkins. Palace-stopperen har noen meters forsprang og vinner duellen.

47:Cabaye tar corner.

47:Schlupp på løp. Lovren gir corner.

46:Liverpool har tatt avspark. 45 minutter igjen på Anfield.

En meget god førsteomgang av de røde på Anfield. Laget har ikke hatt de store sjansene, men har hatt bra kontroll. Philippe Coutinho ga de røde ledelsen med et fantastisk frisparkmål fra 26-27 meter. Hjemmelaget forsøkte å øke ledelsen, men Palace har ligget dypt og gjort det vanskelig for Liverpool. Rett før pause fikk de røde og hjemmepublikummet en real kalddusj da Christian Benteke vippet en ball i nettaket etter et godt innlegg fra Cabaye. Liverpool har styrt det meste av omgangen, men Palace har fått farlige rom når de har vært i angrep. Nå gjelder det å fortsette i det samme sporet.

45:Marriner blåser for pause.

45:Hennessey tar frispark.

45:Zaha får frispark midt på banen.

45:Det er lagt til to minutter.

45:C. Benteke skyter fra kort hold. Mignolet redder denne gang.

44:Kalddusj for de røde, dette.

44:Benteke jubler ikke oer målet.

43:1-1! C. Benteke scorer etter innlegg fra Cabaye. The Kop stilner. Godt innlegg fra franskmannen, som Benteke møter på bakerste stolpe i nettaket.

42:Ballen droppes. Wijnaldum skyter ballen inn til Hennessey.

42:Origi er klar igjen.

41:Origi er skadet etter å ha havnet mellom Kelly og Milvojevic. Får behandling.

40:C. Benteke får gult kort for å ha falt alt for lett i en duell med Lovren. Ser riktig ut.

39:Can skyter 20 meter utenfor etter godt forarbeid fra Wijnaldum.

38:Firmino har vært veldig aktiv i denne førsteomgangen.

38:Lang ball mot Clyne. Palace bryter på grunn av et dårlig mottak.

36:Coutinho gjør en meget god forsvarsjobb og bryter.

35:Går etterhvert inn til Mignolet, som blir forstyrret når han skal skyte ut.

35:Puncheon tar corner.

34:Langt mot Tomkins. Men Matip bryter.

34:Milivojevic får frispark etter å ha blitt taklet.

32:C. Benteke er skadet. Ganske raskt oppe igjen.

32:Liverpool løper Palace i senk her. Den ene bølgen etter den andre. Milner utfordrer. Men han blir dessverre brutt.

30:Coutinho trer igjennom til Firmino. Tomkins er først på den.

28:Godt innlegg fra Milner mot Origi, men Palace-forsvaret får avklart.

27:Lang ball fram mot Benteke, men Mignolet får etterhvert tak i ballen.

26:Hennessey tar frispark fra midtveis på egen banehalvdel.

26:Coutinho pådrar seg frispark.

26:Fantastisk scoring av vår brasilianske stjerne.

24:1-0! Coutinho scorer på frispark fra 26-27 meter. Fantastisk scoring som Hennessey er sjanseløs på!

24:Palace har kommet til Liverpool med planer om å forsvare seg til poeng.

23:Cabaye tar Coutinho. Klart frispark.

23:Firmino går i bakken, men heller ikke nå fyller Marriner lungene med luft.

21:C. Benteke skyter like utenfor. Bruker Lucas Leiva og Lovren som rundingsbøyer før han skyter like utenfor. Første sjansen er fra Liverpools tidligere spiss.

20:Milner tar corner. Serven er bra, men Hennesey rykker ut og tar kontroll over ballen.

20:Cabaye fikk en ball der man ikke bør får en ball. Forsøker å løpe det av seg.

20:Coutinho forsøker å tre gjennom til Origi. Lykkes ikke.

17:Offside for Zaha.

13:Can med dårlig adresse på et innspill.

12:Puncheon får et tilsnakk for å ha sparket Firmino på akillessenen. Brasilianeren kjapt oppe.

12:Liverpool klarerer en farlig ball til Townsend.

11:Zaha fører opp, men pasningen går i Liverpools forsvar.

11:God kombinasjon mellom Milner og Wijnaldum. Ballen til Firmino er for lang.

11:Palace har ikke klart mange pasningene før de har blitt brutt så langt. Måtte det bare fortsette.

10:Milner forsøker å tre gjennom til Wijnaldum. Ballen går til innkast.

9:Clyne har vært aktiv så langt. Nå hindres han av Schlupp.

9:Coutinho havner på fanget til en ung tilskuer. Stor dag for han.

8:Lang ball mot Zaha. For lang. Utspark fra Mignolet.

8:Utspark fra femmeteren til Hennessey.

7:Coutinho tar ballen fra Ward. Bortelaget vil ha frispark, men får det ikke. Det ender med en for lang ball mot Origi.

6:Liverpool spiller seg fint gjennom Palace sine offensive ledd. Firmino legger inn. Ikke til en rød.

5:Lucas med en pasning til Milner. For lang.

4:Milner tar corner fra høyre.

4:Clyne på høyre. Får lagt inn. Corner etter at den treffer en Palace-forsvarer. Roper på hands. Corner er dømt.

4:Stor stemning på Anfield.

3:Innlegg fra Milner. Wijnaldum forsøker å komme på skuddhold. Palace bryter.

3:Litt fram og tilbake de første tre minuttene.

2:Palace forsøker seg på et angrep. Avblåses for offside.

2:Coutinho går i bakken, men Marriner velger fordelen.

1:Liverpool triller ball, Zaha bryter.

1:Første frispark gis til Liverpool og Firmino i midtbaneringen.

1:Crystal Palace har tatt avspark.

0:Hymnen er sunget. Vi er klar for 90 minutters spenning.

0:Spillerne er på vei inn til et feststemt Anfield. Blå himmel og en flott ramme rundt den viktige Premier League-kampen.

Joel Matip og Lucas Leiva ble klare, slik at Jürgen Klopp kan stille et uforandret mannskap mot Crystal Palace. 17-årige Rhian Brewster tar plassen på benken ved siden av en annen 17-åring, Ben Woodburn, siden Daniel Sturridge er ute med skade.

Hos Crystal Palace er gamle kjente som Martin Kelly og Christian Benteke tilbake på Anfield, førstnevnte i midtstopperduo med Tomkins.

Vurdert av Torbjørn Flatin

Mignolet 5Hadde ikke særlig mye å gjøre. Oste ikke akkurat autoritet i feltet, uten at det var hans skyld at ingen poeng ble igjen på Merseyside.
Clyne 6Til tider bra med på høyresiden, selv om innleggene igjen var av varierende kvalitet. Hadde også brukbar kontroll defensivt på sin side.
Matip 5Ble friskmeldt og viste en del fine ting, men var han hundre prosent? Virket litt forsiktig i enkelte situasjoner.
Lovren 3Slet igjen når han må løpe mot eget mål, som var en direkte foranledning til utligningen da han ikke hang med Cabaye. Virket mer og mer shaky etter det, da det ble mer plass og Palace ante at de kunne vinne og han hadde et par håpløse vurderinger.
Milner 5Palace skapte mest fra hans side, uten at han gjorde noen vesentlige feil. Hadde et godt innlegg, men ofte stoppet også spillet opp når han gikk framover og Liverpool hadde virkelig behøvd en offensiv back av klasse til neste sesong.
Leiva 4Nå er det i grunnen ikke feilen til Lucas Leiva, og Klopp hadde vel knapt andre muligheter, men dette ble en type kamp hvor Lucas ikke hører hjemme. Han greier ikke å bidra offensivt mot et kompakt lag som Palace, og han sliter med farten da motstanderen prøver med hurtige kontringer.
Can 4Prøver til tider å vise at han er blitt en etablert spiller i startoppstillingen, men hadde ikke tempo, teknikk og oppfinnelse til å sette et preg på kampen. Var også mannen som hadde Benteke på 1-2.
Wijnaldum 4Løper, holder bra på ballen i perioder, men ble usynlig rundt straffefeltet da de røde behøvde offensiv hjelp også fra sine sentrale midtbanespillere.
Coutinho 7Begynte nokså svakt ved å miste ballen flere ganger, men frisparket var strålende og synes å løfte ham. Var også Liverpools eneste virkelige trussel under perioden tidlig i 2.omgang hvor de røde greide å skape et par-tre sjanser. Klart best på et skuffende hjemmelag.
Firmino 5Viste tendenser den første timen på at han kunne skape noe med brassekamerat Coutinho, og som var Liverpools eneste virkelige angrepsvåpen. Kunne han vært tøffere da han løp igjennom på gjennomspillet fra Lucas? Sluknet betenkelig mot slutten.
Origi 3Løp når han ikke skulle løpe, stod og ventet da han var i gode posisjoner og lagkameratene prøvde å stikke igjennom til ham, og virket veik og ubesluttsom da han fikk et par muligheter inne i feltet. I sannhet en nokså skrekkelig forestilling fra en sterk spiss.
Alexander-Arnold 0Prøvde å ta initiativ og utfordre fra midtbanen, men hadde en svært vanskelig oppgave på et tidspunkt hvor verken lag eller manager synes å vite hva de skulle gjøre.
Moreno 0Kom seg helt fri på venstresiden like etter at han kom inn, og viste der og da hvorfor han ikke bør være aktuell for Liverpool med et svakt innlegg rett i nærmeste forsvarer.
Grujic 0Virket grinete og uten kamptrening da han kom innpå, og det siste er for så vidt riktig.