Liverpool - Middlesbrough

3-0)

21.05.2017 /Premier League /Anfield / Tilskuere: 53 191 / Dommer: Martin Atkinson

Skrevet av Marius Rabben

Den eneste oppgaven i dag var å vinne, og det klarte Liverpool med bravur. Etter Gini Wijnaldums etterlengtede ledermål på tampen av en nervøs åpningsomgang, var det aldri tvil om utfallet.

Kort tid ut i 2. omgang doblet Philippe Coutinho ledelsen med et velplassert frispark, og mens fansen fortsatt jublet for fullt, punkterte Adam Lallana kampen og fastsatte sluttresultatet etter 56 minutter.

De røde kunne også scoret enda flere den siste halvtimen, men gjennomførte en rolig sjarmøretappe og vant komfortabelt.

90:Slutt!

90:To minutter legges til.

89:Coutinho forsøker å spille igjennom Lucas. Boro-forsvaret står i veien.

87:Dette er en transportetappe. Liverpool holder på ballen og venter på sluttsignalet.

86:James Milner bytter med Alberto Moreno.

84:Supporterne roper på skudd hver gang Lucas rører ballen.

82:Daniel Sturridge bytter med Divock Origi.

82:Negredo slår en flott ball til Forshaw, men Boro-spilleren treffer urent og bommer.

79:Roberto Firmino bytter med Lucas Leiva.

73: Da Silva bytter med Ayala.

73: Gestede bytter med Negredo.

72:Noen raske overtrekksfinter av Daniel Sturridge følges opp med et godt skuddforsøk fra distanse. Ballen går meteren på feil side av krysset.

72:Mignolet redder enkelt når Bamford, i duell med Milner, får stusset ballen mot mål.

71:Liverpool-fansen applauderer høyt og lenge når bortesupporterne synger «justice for 96».

69:Alt dreier seg om Liverpool. Laget kontrollerer og dominerer, og jakter fortsatt på flere scoringer.

67:Firmino legger inn til Wijnaldum. Han får et sleivtreff på hel volley fra kloss hold, og ballen går ufarlig utenfor.

66:Liverpool-fansen synger om og hyller Xabi Alonso, som legger fotballskoene på hylla.

66:Nå spiller Liverpool med lave skuldre og holder ballen i laget.

63:Wijnaldum får nesten en enorm skuddmulighet fra 11-12 meter, men Boro får ryddet unna.

59:Everton har for øvrig redusert ved Lukaku mot Arsenal, til 1-2, mens City leder 5-0 over Watford.

56: Gestede får gult kort.

56:3-0!! Liverpool kontrer i stort overtall, og Lallana kommer helt fri mot keeper etter at Wijnaldum har forsøkt å heade ned til Clyne i boksen. Med venstrefoten setter Lallana lekkert inn dagens tredje!

53:Kjempestemning på Anfield nå.

51:2-0! Coutinho tar ansvar på frisparket, sender ballen forbi muren og ned i det lengste hjørnet på herlig vis! Nå har Liverpool et godt grep om fjerdeplassen!

50:Sturridge felles og får frispark i god posisjon, rundt 25 meter.

49:Kampbildet er slik det så ut i store deler av den første omgangen.

48:Can er med igjen, og Liverpool holder på ballen.

46:Can blir liggende i egen boks etter en hodeduell. Spillet stoppes i et minutts tid.

46:Middlesbrough setter i gang 2. omgang. Ingen bytter på lagene.

En lekker Wijnaldum-rakett opp i nærmeste hjørne 32 sekunder på overtid av 1. omgang gjør at de færreste Liverpool-supportere vil huske det som skjedde før ledermålet.

Hjemmelaget dominerte riktignok stort de første 45 minuttene, men skapte ikke all verden, og frustrasjonen og nervøsiteten vokste i takt med klokka – vel vitende om at topp-fire-konkurrentene leder komfortabelt i sine kamper.

Middlesbrough, som har ligget veldig dypt med seks mann i forsvarslinja i store perioder, har yppet seg et par ganger, og Lovren hadde marginene med seg da dommeren ikke valgte å blåse etter at Bamford kom fri halvveis i omgangen. Boro-spissen gikk i bakken med Lovren på slep, noe som kunne endt med straffe og rødt kort, men dommer Atkinson vinket spillet videre.

Alt i alt har det ikke vært en imponerende Liverpool-omgang, men den scoringen var veldig viktig. Nå gjelder det å holde ut i 45 minutter!

45:Pause! Spillerne applauderes inn i garderoben.

45:1-0!! Med noen sekunder igjen av omgangen flikker Firmino ballen igjennom til Wijnaldum, som stormer inn i boksen og hamrer inn ledermålet mellom keeper og nærmeste stolpe! En kjempescoring, og enorm jubel og lettelse på Anfield!

45:Ett minutt tillegg i 1. omgang.

44:Middlesbrough har hatt mer ballkontakt utover i omgangen.

43:Bamford skjærer innover langs dødlinja, kommer seg inn i boksen, men stoppes av Matip.

42:City har gått opp til 4-0 mot Watford. Fernandinho er målscorer.

41:En håpløs pasning av Matip ender med Boro-kast, til Klopps store forundring på sidelinja. Stemningen på tribunen er tydelig nervøs.

40:Sturridge mottar ballen sentralt på 16-meteren, men blir stoppet rett etter å ha lagt ballen til rette for venstrefoten.

40:Mignolet er med i feltet og bokser ballen vekk. Bølge nummer to ender i klypene hans, og Liverpool tar over igjen.

39:Boro ypper seg. Friend broderer seg gjennom Liverpool-laget, og kommer helt opp til boksen. Litt panisk hamrer Lovren ballen ut til corner.

37:Aguero er tomålsscorer for Man City, som har gått opp til 3-0 i Watford.

36:Liverpool får en nokså god angrepsmulighet når Boro er litt i ubalanse. Wijnaldum avanserer med ballen, gir til Lallana på kanten av boksen, som følger opp med et enkelt skudd å ta for Guzan.

35:Coutinho får to forsøk til å legge inn. Det første blir klarert, det andre går inn til keeper.

34:Lallana er våken på en andreball og vinner dagens første corner.

33:Et godt oppbygd angrep ender med at Sturridge skyter en meter utenfor med høyrefoten. Klopp applauderer, snur seg mot Main Stand og løfter opp stemningen med noen knyttnever i lufta.

30:Coutinho går på tvers på rundt 22-23 meter, lader høyrefoten og skyter utenfor uten å skremme Boro-keeperen.

29:Mange upresise pasninger, misforståelser og merkelige valg hittil. Enda flere nervøse ansikter på tribunene.

28:Arsenal har nå gått opp til 2-0 mot Everton. Sanchez målscorer. Vinn eller forsvinn for Liverpool når det gjelder topp fire.

27:Sturridge skyter svakt utenfor fra 16-meterstreken, og han rister på hodet av eget forsøk.

24:Liverpool fyller på i boksen, og Clyne slår inn fra høyre. Forsvaret header ballen vekk.

23:Aguero har doblet ledelsen til City mot Watford.

23:Et brukbart skuddforsøk av Coutinho fra distanse går rett på keeper.

22:Plutselig kommer Bamford igjennom, og han ramler i feltet i duell med Lovren. Umiddelbart ser det ut som straffespark og rødt kort, men dommeren vinker spillet videre - til en enorm lettelse fra fansen.

21:Can passerer to spillere og skyter fra snaut 20 meters hold. Ballen går meteren utenfor.

20:Firmino og Wijnaldum får hvert sitt skuddforsøk på rappen etter et Milner-innlegg på frispark. Begge blokkeres i klynga foran mål.

18:Downing tar frisparket. Skuddet går i muren.

17:Milner gir vekk et frispark for Boro i farlig posisjon. Omtrent 25 meter, ut mot høyresiden.

16:Wijnaldum venter i boksen og skyter, men forsøket blokkeres

15:FSG er på plass på Anfield i dag.

14:Arsenal, som fortsatt leder 1-0, har fått sin kaptein, Koscielny, utvist mot Everton.

14:Milner stikker ballen mot Sturridge i bakrom. Boro-forsvaret står i veien.

13:Klopp viser begeistret hvor fornøyd han er når Can gjør en god takling, og får fansen med seg.

12:Coutinho legger inn fra venstresiden. Keeper plukker.

9:Liverpool har stadig ballen i laget, men Boro ligger tett bak med seks i forsvarsrekka.

7:Og så har Arsenal tatt en tidlig ledelse mot Everton. Dermed MÅ de røde slå Middlesbrough.

6:Et Milner-innlegg går helt over til Clyne bak i feltet, men han skyter noen meter utenfor.

5:Kompany har sendt tredjeplasserte Manchester City i ledelsen mot Watford. Holder de lyseblå på ledelsen, handler alt for Liverpool om å ikke bli forbigått av Arsenal denne ettermiddagen.

4:Coutinho mister midt på banen, men Boros kontringsforsøk blir enkelt stoppet.

4:Hjemmelaget dominerer kampen innledningsvis. Samtlige Boro-spillere på egen halvdel.

2:Coutinho går lenge med ballen, mot høyrekanten, og slår et kreminnlegg i retning Sturridge. Boro-forsvaret får et hode på ballen rett foran spissen.

2:Liverpool har tatt kommandoen fra start.

1:Firmino med kampens første skudd etter 21 sekudner. Fra rundt 20 meter, men enkelt for Boro-keeperen.

1:Sturridge sparker i gang oppgjøret!

0:Liverpool tapte myntkastet, og Boro har byttet side. Dermed angriper Liverpool mot The Kop i 1. omgang.

0:You'll Never Walk Alone runger ut over arenaen. De røde er ikledd sine nye hjemmedrakter.

0:Smekkfullt, overskyet og glimrende stemning. Spillerne har akkurat kommet ut på banen til sesongens siste Premier League-kamp.

Premier League-sesongen avsluttes med en svært viktig kamp hjemme mot Middlesbrough søndag 21. mai klokka 16.00.

Startellever: Mignolet, Clyne, Lovren, Matip, Milner, Can, Wijnaldum, Lallana, Coutinho, Firmino, Sturridge

Benk: Karius, Moreno, Grujic, Alexander-Arnold, Lucas, Klavan, Origi

Roberto Firmino kommer rett inn i startelleveren etter å ha mistet forrige kamp og ikke trent normalt med laget denne uka grunnet en muskelskade. Han tar plassen til Divock Origi, som er den eneste endringen på laget fra 4–0 over West Ham.

Med seier i dag sikrer Liverpool en topp-fire-plassering, og åpner muligheten for å ta igjen tredjeplasserte Manchester City på målstreken. Men med tap her – samtidig som Arsenal slår Everton – kommer de helrøde til å spille i Europaligaen neste sesong.

Dermed kan det være vinn eller forsvinn for Liverpools del, mot et Middlesbrough som allerede har rykket ned.

Riverside-klubben på 19. plass er imidlertid ingen kasteball. De har sluppet inn færrest mål av samtlige lag på nedre halvdel av tabellen, og ønsker å spolere festen foran The Kop.

Det er bare Manchester United, med 15, som har spilt uavgjort flere ganger enn Boro (13) i Premier League denne sesongen, og Liverpool husker godt frustrasjonen mot Southampton for to uker siden.

Vurdert av Tor Sandø

Mignolet 7Middlesbrough hadde noen brukbare sjanser i første og andre omgang, men Mignolet hadde full kontroll på det som kom igjen vårt bastante forsvar.
Clyne 6Clyne jobbet som vanlig godt. God bidragsyter offensivt i lagets gode perioder i andre omgang. Bør øve på innkast til neste sesong. Mange ligger i grenseland.
Matip 6Gjorde ingen store feil og hadde grei kontroll på Middlesbroughs offensive skyts.
Lovren 7Ofret alt i mange friske dueller med Gestede. Hadde også et skudd på mål, høyt over sitt eget i første omgang. Involvert i en omdiskutert situasjon i første omgang, der Boro ville ha straffe. Atkinson lot fløyta være. Bra kamp av kroaten.
Milner 6Kjempet som vanlig bra for laget i dag. Som vanlig spiller han med hjertet utenpå drakta. Byttet med Moreno fire minutter før slutt.
Can 7Fikk det som så ut som en alvorlig skade tidlig i andre omgang. kom seg opp igjen, tidsnok til å være med på resten av Liverpools gode andreomgang. Ga mye juling i dueller på midten.
Wijnaldum 8Etter en blek førsteomgang smeller Gini ballen oppe i korthjørnet rett foran The Kop. Det snudde kampen for de røde. Jobbet godt på midten da Liverpool fant sitt gode jeg i finaleomgangen.
Lallana 8Alle så hva Liverpool savnet da Lallana var borte. Med Adam skadefri igjen, så ser alle hva han bidrar med. Gode og kloke bevegelser og flink til å krige ballen tilbake når han mister den. God kamp.
Sturridge 7Fikk en smell på et Boro-frispark i første omgang. Ble litt omtåket, men kom seg bra. Hadde flere gode skuddforsøk, men kom seg ikke på scoringslisten denne gang. Byttet ut åtte minutter før slutt for Origi.
Coutinho Liverpools beste8Sendte Liverpool-fansen til himmels når han avsluttet sesongen som han begynte den på Emirates i august, nemlig med frispark-mål fra 20 meter. Brassen satte fyr på kampen og bidro godt til seieren som gjorde at de nådde det som var dagens mål, fjerdeplassen. Liverpools bestemann.
Firmino 8Hadde en tilretteleggingsrolle denne gang. Kom selv også på flere giftige løp, som kunne fortjent en bedre skjebne. God kamp.
Leiva 0"Shoot", ropte Liverpool-supporterne da han fikk ballen i de drøye ti minuttene han spilte. Fikk ikke målet han så gjerne ønsket seg. Fikk en ball i ansiktet fra Negredo, men kom seg opp igjen. Kanskej sin siste kamp i Liverpool-trøya.
Origi 0Fikk åtte minutter for Sturridge.
Moreno 0Spilte fire minutter i rødt i dag. Sannsynligvis de fire siste i Liverpool.