McQueen() ()
Lewis() ()
Sims(80) ()

Skrevet av Tor Sandø

Southampton er klare for ligacupfinale etter to ganger 1-0 over Liverpool. Denne kampen var svært skuffende for de røde. I første omgang gikk alt for mye på tvers og det ble for lie tempo på ballen. I anre omgang var hjemmelaget farligere, men det var noe uforløst for et lag, der mange av spillerne virker helt ute av form. Liverpool skulle hatt straffespark da Origi gikk i bakken rett før Southampton scoret og Sturridge unngikk på mirakuløst vis å score da han skjøt på volley over fra kort hold. Men alt i alt er det ingenting å si på at det er Southampton og ikke Liverpool som spiller ligacupfinale om en måned.

90:Det er gått fire minutter. Atkinson blåser sluttsignalet.

90:Ser ut som Liverpool ble snytt for et straffespark rett før målet.

90:0-1! Long scorer etter innlegg fra Sims. Innbytterne avgjør kampen. Sims løper 70 meter med ballen, spiller fri Long som scorer og sender Southampton til ligacupfinalen. Det er gått et drøy minutt.

90:Origi faller, Liverpool vil ha straffe. Atkinson dømmer corner.

90:Det legges til fire minutter.

90:Godt forsvarsspill av Matip når han header foran Long.

89:Lallana skal stoppe ballen, men tar istedet en Southampton-spiller. Frispark. Og ny uthaling av tid.

88:Ser ut som Sims er sist på ballen etter et innlegg, men Atkinson tror det er Firmino. Mannen i hvitt tar feil.

88:Milner tar corner. Haster med mål nå. Ballen går i feltet, men beines ut.

87:Coutinho bytter med Wijnaldum.

87:En Southampton-forsvarer beiner ballen over egen keeper og mål.

87:Hjemmepublikummet har våknet til liv.

85:Forster tar den tiden han og laget trenger med å ta frispark fra egen halvdel.

84:Klopp konfronterer med fjerdedommeren.

84:Ser ut som ballen er borti Longs arm. Liverpool-spillerne ser det, ikke Atkinson.

83:Milner kommer seg opp.

83:Romeu takler Milner inn i reklameskiltene.

83:Måker ballen opp bortelaget nå.

82:Bertrand tar lett ballen fra Firmino.

82:Sims får ballen når Liverpools forsvar er i ubalanse. Innbytteren faller.

81:Ni minutter igjen og Liverpool gjør et nytt forsøk.

81:Må begynne å kjenne det bortelaget nå. Trengs friske bein for å forsvare ledelsen.

80:Redmond bytter med Sims

80:Lallana ser løpet til Sturridge, men ballen er alt for lang. Igjen har Forster kontroll.

79:Can har vært bra og jobbet godt på midten, men nå trengs det mer fuel foran. Kan Origi være mannen?

78:Can bytter med Origi.

78:Coutinho skyter. Brassen bestemmer seg, går innover, skyter like utenfor.

78:Har bitt seg fast på Southamptons banehalvdel nå, Liverpool.

77:Det ropes på hands på en Southampton-spiller. Atkinson foretar seg ikke noe.

76:Det er Liverpool som styrer, dog uten de store sjansene.

75:Can skyter, får ballen tilbake og spiller ballen mot Milner, som lar den gå all den tid han står i offside.

74:Innlegg fra Milner på venstre. Forster har kontroll.

73:Godt innlegg fra Alexander-Arnold. Ingen er med på notene.

72:Milner tar corner, men det blir ingen farlighet.

71:Milner går i bakken. Får ingenting.

68:Firmino tar corner. Kort til Coutinho, som legger inn. Ballen etterhvert hos Alexander-Arnold som legger inn, men alt for lang for Lallana.

68:Firmino på høyre. Via Tadic og ut.

67:Tadic tar corner. Blir ikke farlig.

66:Højbjerg skyter via Lovren og ut.

64:Firmino legger inn fra høyre. Coutinho sleiver. Mer sting i Liverpool-angrepene nå.

64:Sturridge skyter over i kamp med to Soton-spillere. Godt innlegg fra Henderson.

63:Rot i Liverpool-forsvaret, men blir ikke farlig.

62:Lallana må ha tilsyn. Noe med foten.

60:Sturridge skyter. Volleyskudd fra kort hold. På eventyrlig vis greier han å unngå å skyte mot mål. Ballen går over.

58:Ward-Prowse bytter med Højbjerg.

57:Ward-Prowse er skadet og må ha behandling. Ser ut som han kolliderer med Long. Unggutten halter.

57:Sturridge header. Vil ha corner, men får det ikke.

56:Southampton i angrep. Ward-Prowse tråkker forkjært. Raskt oppe igjen.

55:Nå livnet Anfield-publikummet litt til.

54:Mer med Liverpool nå.

54:Can skyter via Forster. På mirakuøst vis greier keeper å slå ballen ut. Så nesten ut som den var inne, men Atkinson foretar seg intet.

53:Southampton er i angrep. Cedric spiller ballen ut til utspark.

52:Nytt bra Liverpool-angrep. Lallana setter opp Coutinho på 16-meteren. Skuddet blir for løst og posisjonen noe for dårlig.

52:Japaneren er oppe igjen.

51:Yoshida er skadet. Faller oppå egen hånd etter duell med Lovren.

51:Milner tar corner. Ballen heades ut.

50:Godt angrep av Liverpool. Sturridge spiller fri Lallana, men Southampton er i flertall foran egen keeper.

50:Southampton med en vrien ball inn i feltet. Igjen er Karius våken.

50:Bertrand tar frispark fra midtbanestreken.

49:Alexander-Arnold pådrar seg et frispark etter å ha felt Long.

48:Må gå mye fortere i lengderetningen for Liverpool. Det går litt for mye på tvers.

47:Alexander-Arnold med en mellomting mellom et innlegg og et skudd.

47:Lang ball mot Sturridge, som han ikke når.

46:Ward-Prowse tar corner. Slår på bakerste stolpe, men der er det ingen bortespillere.

46:Southampton begynte med ballen.

46:Var et ivrig hjemmelag som kom først ut på matta. Må heve seg etter en litt skuffende førsteomgang.

46:Rodriguez bytter med Long.

Southampton og Tadic nærmest scoring, men en god Karius reddet denne. Liverpool med to halvsjanser. Hjemmelaget har hatt ballen mest, men har slitt med å komme seg igjennom et lavtliggende borteforsvar. Mye har skjedd på Liverpools høyreside og det har vært tilløp de gangene Liverpool har satt fart.

45:Atkinson blåser lagene i garderoben.

45:Godt innlegg fra Milner. Firmino blir presset av Bertrand og nektes å heade mot mål.

45:Det er lagt til ett minutt.

45:Ward Prowse skyter fra 19 meter like utenfor.

45:Tadic tar corner. Kort til Redmond.

44:Cedric legger inn, Can header upresset ut. Visste ikke om han ble presset der, tyskeren.

43:Can forsøker å tre igjennom, men keeper tar ballen upresset.

43:Godt innlegg fra Alexander-Arnold. Men heller ikke nå er medspillerne aggressive nok.

41:Sturridge forsøker en høyre-venstre-finte, men de to Southampton-spillerne han møter er med på notene.

41:Firmino med en fin tunnel, men Sturridge er ikke med når pasningen kommer.

40:Rodriguez legger inn fra høyre. Can er våken og header ballen bort.

39:Ny stor mulighet for Southampton. Igjen er det Redmond som kommer igjennom på venstre. Davis skyter ballen høyt opp på The Kop.

39:Can legger inn fra høyre, men der er ingen røde.

39:Milner legger inn, Southampton klarerer, Coutinho skyter, men i en forsvarer.

38:Liverpool sliter med å komme seg forbi Soouthamptons bakre ledd. Denne gangen er det Lallana som møter kvist i midten.

37:Mest liv hos bortefansen nå.

36:Tadic skyter. Kjemperedning av en utrusende Karius. Stor sjanse for Southampton da Redmond setter fart og legger inn fra venstre. Tadic skyter, men de rødes keeper er med på notene.

36:Sturridge legger inn. Yoshida klarerer.

35:Rodriguez får avsluttet i kamp med Lovren. Men ballen blir for løs og Karius redder ballen utenfor eget mål.

34:Firmino med et innlegg fra høyre. Litt for upresis.

34:Skjer mye på høyresiden til Liverpool. Firmino forsøker å sette fart, men blir plukket opp.

32:Forster tar frispark fra 16 meter.

29:Davis fyrer løs. Skyter i en Liverpool-forsvarer.

28:Coutinho tar frispark. Mot Matip, men Forster tar ballen enkelt.

28:Can blir tatt. Frispark.

28:Godt kjempet av Can som vinner ballen tilbake når bortelaget forsøker å komme seg på en kontring.

27:Det er hjemmelaget som styrer kampen og har ballen. Men de røde sliter litt med å komme gjennom et overbefolket forsvar.

26:Lovren med en 50-meters stikker mot Alexander-Arnold på høyre. Alt for lang.

25:Liverpool og Firmino forsøker å tre inn bak midtstopperne. Stephens får headet ut.

24:Alexander-Arnold blir presset av Redmond, men unggutten spiller sikkert tilbake.

23:Liverpool kontrer. Alexander-Arnold forsøker å finne Lallana. Ballen er for kort.

22:Tadic tar corner. Liverpool klarerer.

22:Tadic på vei opp, skyter via Lovren og til corner.

22:Rodriguez feller Matip, som er på vei ut fra egen forsvarssone.

21:Ward-Prowse tar frispark. Lang ball inn til Karius.

20:Can og Firmino feller Redmond. Frispark fra kanten av 16-meteren.

19:Firmino skyter. Hardere denne gang og litt mer fart og spill i lengderetningen.

18:Cedric legger inn til Redmond. Southampton-vingen går ut mot dødlinjen og legger inn. Rett i klypene til karius.

17:Henderson tar corner. Ballen går til Matip, men et overbefolket borteforsvar får avklart.

16:Sturridge skyter etter å ha fått ballen av Coutinho. Daniel vender, men skuddet blir for løst til å bli vanskelig for Forster.

16:Stephens kommer først på ballen i duell med Sturridge.

15:Ward-Prowse tar frispark.

14:Milner tar Redmond.

14:Klart spilleopplegg Southampton. De har en 1-0-ledelse å ri å. Skifter mellom å presse høyt og få alle bak.

13:Southampton står høyt når Karius skal spille en kort til en av backene.

12:Bertrand kommer seg løs på sin venstreside og skyter i nettveggen. Kunne blitt skummel, den.

12:Coutinho finner Sturridge, men pasningen tilbake er ikke like treffsikker.

11:Yoshida tar frispark. Ballen går inn til Karius.

11:Redmond går i bakken innenfor 16-meteren. Han står i hårfin offside når han blir tatt.

10:Ward-Prowse tar frispark fra midten.

9:Coutinho med et fantastisk blikk. Pasningen er litt for lang for Alexander-Arnold. Fantastisk pasning av brassen som åpner hele forsvaret..

8:Bertrand slår inn i midten, men ingen bortespillere er der for å ta ballen. Karius får ballen.

7:Milner står og venter på en ball som blir slått til ham. Redmond bryter, men mislykkes også han med pasningen.

6:Liverpool setter fart, men den siste pasningen sitter ikke som den skal og de røde må bygge opp på nytt.

5:God kombinasjon mellom Matip og Alexander-Arnold på Liverpools høyreside. Ballen går over dødlinjen til utspark for bortelaget.

4:Southampton går i kampens første offside.

4:Liverpool triller ball. Southampton har alle på sin side.

2:To minutter er gått og det har vært tilsammen tre innkast.

1:De røde starter med en lang ball, som heades ut. Ballen går etterhvert inn til Southamptons keeper.

1:Liverpool har tatt avspark. Vi er i gang.

0:Lagene er på vei ut på Anfields grønne gress. God stemning i et litt kjølig Liverpool.

Joel Matip og Philippe Coutinho som ventet med fra start. Trent Alexander-Arnold inn for en skadet Nathaniel Clyne, Can foretrukket fremfor Wijnaldum, mens Daniel Sturridge får en sjanse fra avspark.

Hos Southampton er den store stopperen Van Dijk ute.

Dagen begynte bra med den nye kontrakten til Philippe Coutinho. Forhåpentligvis avsluttes den i samme stil, med avansement til finalen i ligacupen. Da må Liverpool greie det ingen andre har greid i turneringen så langt; å score på Southampton.

Vurdert av Torbjørn Flatin

Karius Liverpools beste7Holdt Liverpool inne i kampen med sin redning i 1.omgang og virket trygg. Etter pause hadde han ikke så mye å gjøre.
Alexander-Arnold 6Unggutten var til tider god framover, selv om hans offensive spill gjorde at han på etterskudd noen ganger mot Redmond på sin side før pause. Virket noe påvirket av frustrasjon mot slutten av kampen.
Matip 6Har noen elegant små fremspill som viser overblikk og teknikk, men blander det også med noe slurt og virket ikke overbevisende de gangene Southampton hadde plass og kontret med fart.
Lovren 6Gjorde en grei jobb hvor Liverpool hadde ballen i lange perioder. Bemerket seg lite på dødballer fremover, men det hadde nok mer manglende kvalitet på innleggene å gjøre.
Milner 6Står på til siste slutt, men virker seigere og mer slurvete enn for noen uker siden. I tillegg var dødballene svake, det må da gå an å få sendt en corner over første forsvarer?
Henderson 5Iherdig innsats, men ble involvert mye fremover da Liverpool stanget mot en forsvarsmur og uten å få til stort.
Can 4Det går for sakte med Liverpool når de triller ball, og det går for sakte med Emre. Virker i tillegg å ha mistet det han hadde av selvtillit og kunne behøvd en pause. Kunne ha blitt helt da keeper greide å fiste ballen vekk ballen fra streken, men det ville i så fall ha vært en tabbe fra Southamptons sisteskanse.
Lallana 6Alt i alt den friskeste framover. Ujevn, men villig, og flere av de beste mulighetene kom etter initiativ fra Adam.
Coutinho 5Har en og annen lekker pasning, men virker å være langt unna skikkelig kampform og blir borte i perioder.
Firmino 5«Forsvinner» i likhet med sin landsmann Coutinho til tider og preger ikke kampen slik en hadde forventet.
Sturridge 5Har en mistanke om at Daniel vil få en god del av skylden for at Liverpool aldri fikk hull på byllen. Burde ha scoret på minst en av sjansene han hadde i 2.omgang, men fikk også dårlig med service.
Wijnaldum 0Et siste bytte fra Klopp, men var vel knapt nær ballen.
Origi 0Kom inn for å gi angrepet mer fart og tyngde. En vanskelig jobb og det er også vanskelig å huske at han gjorde noe positivt.