Liverpool - Tottenham

2-0)

11.02.2017 /Premier League /Anfield / Tilskuere: 53 159 / Dommer: Anthony Taylor

Skrevet av Tor Sandø

Var dette vendepunktet? Liverpool måtte vinne for ikke å miste kontakten med toppen. Og på hvilken måte seieren kommer på. Mane sine to mål kom i en periode der det var den reneste kanonaden mot Tottenham-målet. Han kunne til og med satt inn sitt tredje like etter. 2-0-seieren over Tottenham er den første trepoengeren i 2017 og er lagseier med stor L. En fantastisk arbeidslag, der de aldri lot Spurs få roen til å bygge opp og komme til farligheter. En fortjent seier! Igjen viser de røde at de spiller bra mot de beste lagene. Nå gjelder det å følge opp denne seieren med en ny oppvisning mot Leicester neste helg.

90:Nesten ett minutt over de fire minuttene blåser Taylor av. Festen kan begynne!

90:Innlegg fra Walker. Ikke akkurat prikkskyting. Mignolet har kontroll.

90:Mignolet skyter ut ballen når supporterne begynner å synge You`ll Never Walk Alone.

90:Halvparten av overtiden er gått når Alderweireld skyter fra langt hold. Utenfor.

90:Mane får stående ovasjoner, naturlig nok. Kampens store spiller.

90:Mane bytter med Alexander-Arnold.

90:Lallana har fått behandling og er oppe igjen.

90:Det er lagt til fire minutter.

90:Lallana er skadet etter å ha fått hælen til Walker i hodet.

89:Mane faller utenfor banen. Kommer seg heldigvis raskt opp.

88:Loris er ute på skovtur. Wijnaldum forsøker å lobbe over keeperen. Men lykkes ikke.

87:Lallana får et skudd mot seg fra 30 centimeter. Hands.

86:Ingenting tyder på at seieren skal glippe i kveld.

84:Milner tar frispark. Rett i muren.

83:Alderweireld får gult kort. Fortjent, etter å ha tatt Firmino ureglementert.

83:Son bytter med Janssen.

82:Lucas Leiva bytter med Klavan.

81:Ligger nede, sannsynligvis med krampe eller strekk.

81:Lucas Leiva er skadet.

80:Liverpool-spillerne er overalt!

79:Son og Sissoko kombinerer, Lucas bryter.

79:Tottenham-forsvaret klarerer. Kontringen tar Lallana seg av.

79:Milner tar frispark.

78:Dier får gult kort.

78:Henderson tar frispark.

78:Lallana er på banen igjen.

77:Coutinho bytter med Can.

77:Dembele bytter med Sissoko.

76:Firmino er skadet etter å ha blitt taklet i situasjonen etter at Lallana ble liggende. Taylor ga fordel.

76:Lallana er skadet etter å ha blitt sparket ned av Wanyama.

74:Coutinho skyter fra 16 meter. Alderweireld er statist.

74:Duell mellom Coutinho og Walker. Frispark til hovedstadslaget.

73:God ball far Walker. Alli får header ballen go holds den i spill, men igjen er Mignolet våken.

73:Gode kombinasjoner mellom Winaldum, Firmino og Mane. Men Tottenham får klarert.

71:Matip header mot Tottenham-målet fra kort hold. Loris holder en heading som ikke ble spesielt god.

71:Winks får gult kort for tøff takling på Milner. Winks har ikke vært borti ballen, men gult har han fått.

70:Mignolet igjen våkent framme og får kontroll.

69:Walker tar frispark. Ballen havner etterhvert hos Alderweireld som forsøker å heade mot mål. Mignolet har kontroll.

68:Milner får gult kort etter en duell med Kane.

68:Eriksen bytter med Winks.

67:Kane får gult kort etter en tøff takling på Clyne.

64:Firmino mot Mane. Offside.

64:Son tar corner. Mignolet har kontroll.

64:Walker med raid på høyre. Corner.

61:Alli tar Mane og får det røde publikums vrede.

60:Firmino spilles igjennom. Offside.

59:Eriksen med feil kast.

59:Matip klarerer et skudd fra Kane.

59:Tottenham-fansen forsøker å oppildne sine spillere.

57:Coutinho jager ballen, som går inn til keeper.

56:Kane skyter et frispark fra Eriksen i stolpen. Offside.

56:Matip får gult kort for takling på Eriksen.

54:Mane blir tatt. Frispark.

53:Lallana får tilsnakk for protester i etterkant.

53:Henderson får gult kort etter å ha tatt Alli.

52:Fantastisk sterk Mane. Akrobat med ballen. Han blir også tatt, uten at det blir frispark.

52:Can er sendt i oppvarming.

52:Tottenham forsøker å klarere, men Liverpools midtbane er overalt.

51:Coutinho tar frispark. Får den ikke over første Tottenham-ledd.

50:Alli tar Firmino. Frispark. Dytt i ryggen.

50:Liverpool forsøker å holde tempo på ballen og stresser Tottenham-spillerne. Som i første omgang.

49:Coutinho tar corner. Tottenham-forsvaret klarerer.

49:Coutinho tar corner. Tottenham klarerer. Ballen blir slått mot Alli som handser. Taylor overser det.

48:Coutinho tar frispark fra venstre. Godt slått mot Wihnaldum. Kane header til corner.

47:Lallana blir tatt av Walker. Skoen faller av og Taylor blåser i fløyta. Frispark.

46:Ingen bytter på lagene.

46:Tottenham har sparket i gang andre omgang.

Liverpool har gjort alt de kan for å overbevise alle om at de fortsatt er et topplag. De har i perioder kjørt over Tottenham. Mane har scoret begge målene og var veldig nær ved å krone kanonaden med et hattrick. Liverpool er flinke til å spille i lengderetningen og har drevet Tottenham-forsvaret til vanvidd i perioder. Tottenham har forsøkt å slå tilbake, men Mignolet reddet skuddet fra Son og et frispark fra Eriksen havnet over. Forhåpentligvis fortsetter Liverpool presset slik at vi kan ta kvelden i ryggen på londonerne.

45:Coutinho tar corner. Tottenham klarerer go Taylor blåser av første omgang.

45:Godt spill av Firmino og Coutinho. Nesten så det blir en bra sjanse.

45:Det er lagt til ett minutt.

45:Firmino tar corner. Kort.

45:Godt jobbet av Firmino som holder ballen i spill.

44:Dembele mot Firmino og Henderson. Frispark Liverpool.

44:Dembele, Wanyama og Eriksen jobber hardt for å holde ballen på Liverpools banehalvdel.

43:Tottenham som triller ball nå.

42:Coutinho tar corner. Ballen går til Lucas, som header høyt over.

41:Firmino fyrer løs. Ballen går i travle Davies og til corner.

40:Lang ball mot Firmino. Offside.

40:Gode til å spille i lengderetningen Liverpool.

39:God inngripen av utskjelte Lucas. Header ut en ball som kunne vært farlig.

39:Matip tar frispark fra egen halvdel.

38:Alli tar Henderson. Frispark.

38:Tottenham forsøker å slå tilbake, men arbeidssomme Liverpool-spillere gjør alt de kan for å forhindre redusering.

37:Clyne skyter fra innendfor 16-meteren. Rett på Tottenham-keeperen.

36:Liverpool-forsvaret er åpent. Det utnytter Son, men han bommer på ballen da han skal skyte fra 16 meter.

36:Krangel mellom Wanyama og Henderson etterpå. Wanyama får tilsnakk.

35:Henderson tar Kane. Frispark.

35:Eriksen skyter. Ballen går like over. Mignolet har grei kontroll.

34:Son blir tatt like utenfor 16-meter. Frispark.

33:Mane spilles gjennom på venstre. Denne gangen vinner Dier ballen.

32:Glimrende gjennomspill fra Matip til Coutinho. Plutselig var hele Totenham-forsvaret borte.

32:Coutinho skyter. Han finter og skyter, men Loris er nede og redder.

31:Loris skal skyter ballen ut, ballen går i Firmino. Keeperen vinner tilbake ballen.

30:Mane spiller Rose-erstatter Davies trill rundt.

29:Mane kommer gjennom igjen. Dier får avverget i siste sekund.

28:Son får gult kort etter å ha tatt Firmino i reneste Bruce Lee-stil.

27:Davies tar corner. Mignolet får henbane på ballen.

27:Litt avventende Liverpool-forsvar gjør at Tottenham får en god sjanse.

26:Son skyter, Mignolet redder. Plutselig er sør-koreaneren alene med Mignolet.

24:Nytt godt LIverpool-angrep ender med at Lallana skyter ballen høyt over.

24:Liverpool har barrikadert Tottenhams 16-meter nå. Skjer mye.

23:Mane skyter. Fantastisk redning av Loris. En senegaleser og en franskmann som spiller hovedrollene nå.

23:Coutinho tar corner. Dembele klarer.

22:Mane skyter i nettveggen. Var ikke mye som skllte et rekordkjapt hattrick der!

21:Og fansen svarer. Fantastisk atmosfære.

21:Puh... Liverpool-spillerne har bestemt seg for å forbli et topplag. 2-0 kom etter et glimrende angrep, med spill i lengderetningen.

18:2-0! Sadio Mane scorer på retur. Kanonade mot Loris. Først stoppes Lallanas forsøk. Loris redder også returen fra Firmino, før ballen går til Mane som dobler ledelsen.

16:1-0! Mane scorer etter innlegg fra Wijnaldum. Lallana spiller til Wijnaldum, som spiller fri Mane. Alene med Loris så skyter han ballen i mål.

13:Godt Liverpool-angrep, der Clyne spiller framover. Angrepet ender med skuddforsøk fra Firmino og Coutinho.

13:Mer Tottenham nå. Wanyama spiller Alli fri. Han legger inn fra høyre, men ingen hvitkledte i nærheten.

11:Eriksen får ballen fra Walker. Skyter den over Liverpool-målet og opp på The Kop.

11:Alli og Dembele forsøker å komme seg til en sjanse. Lykkes ikke.

10:Coutinho tar corner. Kane klarerer.

10:Tottenham vil ha frispark etter en duell mellom Davies og Mane, men Taylor dømmer corner.

9:Liverpool kjører Spurs over på defensiven.

7:Coutinho tar corner. Denne gangen kort. Ballen går inn til Loris etterhvert.

7:Coutinho tar corner. Tottenham spiller ballen ut.

6:Walker har innkast. Forsøker å finne Eriksen, men han får ikke tak i ballen.

5:Alli forsøker å tre gjennom Kane. Matip er våpen.

4:Loris og Dier nøler. Mane kommer, men får ikke tak i ballen.

4:Coutinho med fin flikk igjennom mot Milner, men Alderweireld får en fot på ballen som går inn til Loris.

3:Milner tar frispark.

3:Walker dytter Cooutinho i ryggen. Frispark.

3:Meget god stemning.

2:Davies tar corner. Inn til Mignolet.

1:Mignolet har ballkontakt to ganger. En klarering og et langt framspill fra Tottanhams halvdel som han får hendene på.

1:Liverpool har hatt avspark. Kampen er i gang.

0:Spillerne er i spillertunnelen, klare for å motta fansens jubel.

Liverpool tar imot Tottenham til det som må regnes som en sekspoengskamp. Tottenham er i strålende form, mens Liverpool har slitt stort i 2017. Samtidig er er det flere år siden Spurs har vunnet mot Liverpool.

Lovren rakk ikke kampen, mens Klavan fikk plass på benken. Lallana ble heldigvis klar etter akillesskaden, og tar plass i startoppstillingen.

Vurdert av Lars Frøsland

Mignolet 8Dette var svar på tiltalte fra den belgiske sisteskansen! Mignolet var trygg i feltet, leste spillet ypperlig og leverte en fantastisk redning på 2-0 da Son ble spilt fri.
Clyne 7Gjør den defensive jobben bra, men er ikke alltid like presis fremover. Er dog villig med på overlap i første omgang.
Matip 8Kanskje ikke like jevn som han pleier å være, men han leverer en strålende kamp og har stort sett full kontroll på Kane.
Leiva 8Dette var en av Lucas’ beste kamper under Klopp. Han var suveren som midtstopper mot Son, Eriksen og Kane. Han leser spiller glimrende, og i dag klarte han å unngå unødvendige frispark.
Milner 7I likhet med Clyne gjør han den defensive jobben bra. Dessverre skusler han bort enkelte kontringssjanser, men Milner er safe og god.
Mane Liverpools beste9Det eneste skuffende med Manés opptreden i dag var at han ikke fikk hattricket sitt. Det hadde han fortjent. For en vanvittig førsteomgang. Han holdt lekestue med Spurs-forsvaret, der særlig Davies fikk kjørt seg hardt. Han scorer to fine mål, og er nær ved å score to-tre til. Det er godt å ha Mané hjemme igjen. Liverpools beste.
Henderson 8I dag var han kaptein med stor K. Henderson løp, taklet, slo presise pasninger og var viktig i å vinne midtbanekrigen mot Spurs’ fantastiske spillere.
Wijnaldum 9For en kamp! Nederlenderen leverte kanskje to av sesongens aller beste pasninger i dag. Den ene ble en superb assist til Mané på 1-0. Den andre et helfrekt hælspark med ypperlig presisjon. Han var rett og slett outstanding i dag.
Lallana 7Jobber hardt, og går i bakken ved en rekke anledninger. Er ikke like skarp som i høst, men dette var et stort steg i riktig retning for engelskmannen som har slitt tungt etter nyttår.
Coutinho 7Brasilianeren er fortsatt et stykka unna toppformen, men han har mange gode offensive bidrag, og er ekstremt god til å «kula’n» i vanskelige situasjoner.
Firmino 7Firmino prøver og jobber hardt, men killer-innstinktet mangler litt. Samtidig gjør han en viktig jobb med sitt enorme press. Hadde et herlig reid i første omgang.
Can 0Bidrar med muskler etter han kommer inn i andre omgang, og mer med på den smarte taktiske andre omgangen
Klavan 0Kommer inn for Lucas som blir skadet.
Alexander-Arnold 0Kommer inn på overtid, og får noen minutter på midtbanen.