West Brom - Liverpool

0-1)

16.04.2017 /Premier League /The Hawthorns / Tilskuere: 25669 / Dommer: Jonathan Moss

Skrevet av Marius Rabben

Det ble en enormt nervøs avslutning med hardt press fra vertene, men Liverpool viste duellstyrke og sikret tre svært viktige poeng. Det kunne, og muligens burde, blitt 2-0 på tampen da de røde fikk angripe mot et tomt bur, men Jürgen Klopp og mannskap kunne smile bredt da sluttsignalet kom. Igjen ble Simon Mignolet avgjørende med en eminent redning da Matt Phillips fikk en enorm sjanse i andre omgang, og i motsatt ende var matchvinner Roberto Firmino involvert i det meste. Liverpool hadde ballen klart mest gjennom oppgjøret, og skapte noen bra sjanser selv om Albion ofte hadde mange bak ballen og dekket rom. Terpingen på dødballer imot bar frukter, for West Bromwich slet med å utnytte sin største styrke – og ble isteden straffet med samme mynt.

90:Slutt!

90:Mignolet er ute og bokser bra.

90:Clyne stopper Phillips fra innlegg.

90:For en mulighet! Etter hjørnesparket mister McClean ballen under press fra Alberto Moreno. Uten keeper i mål er buret tomt, og Moreno, som har to medspillere med seg, skyter under press fra 35 meters hold. Ballen går like utenfor.

90:Phillips presser frem ny corner i duell med Wijnaldum. WBA-keeperen kommer opp.

90:Philippe Coutinho bytter med Alberto Moreno.

90:Hjørnesparket kommer inn mot femmeteren. Can stusser den ut til kast.

90:Idet dommeren legger til fire minutter, tvinges Milner til å gi WBA corner.

89:Liverpool stresser og sliter med å få kontrollen på ballen når de først får den. Nervepirrende minutter.

87:De røde får pusterom når dommeren blåser frispark mot WBA like utenfor boksen.

86:Vertene har ballen mest nå. Liverpool jager og presser.

82:Divock Origi bytter med Daniel Sturridge.

80:Rondon vender bort Matip og stormer mot 16-meteren. Han slipper ballen til venstre hvor Phillips kommer alene med Mignolet. Liverpool-keeperen varter opp med en strålende beinparade! Kjemperedning.

79:Can lader kanonen og skyter himmelhøyt over fra 30 meter.

79:Sturridge gjør seg klar på sidelinja.

77:Coutinho slår inn, men ballen går over hodet til Lovren.

77:Liverpool får en ny corner på rappen.

76:Coutinho prøver å skyte. Ballen heades ut til corner.

75:Flott gjort av Origi som avanserer med ballen og vinner frispark på venstresiden, like utenfor 16-meteren.

75:West Bromwich står høyere i banen, men Liverpool har grei kontroll.

72:Dommeren gir Lucas Leiva gult kort for en takling på McClean.

67:Innlegget fra Milner kommer mot bakre stolpe. Matip er høyest i klynga foran mål, men header utenfor.

66:Coutinho felles og får frispark nede ved dødlinja på høyresiden. Evans får gult kort for gjentatte forseelser.

64: Yacob bytter med McClean.

64: Robson-Kanu bytter med Rondon.

63:Coutinho har Firmino med seg, men velger å skyte. Et godt stykke over.

63:65–35 i ballbesittelse i Liverpools favør så langt i andre omgang.

61: Chadli bytter med Morrison.

61:Origi header ballen i mål, men Firmino, som er nest sist på den, avblåses for en korrekt offside. Ikke mange centimeterne om å gjøre!

60:Godt løp av Wijnaldum med ballen, men skuddet med venstre fra 17-18 meter blokkeres. Liverpool opprettholder et trykk rundt WBA-boksen.

57:Kjempeangrep av Liverpool, anført av Firmino, som spilles fri på høyre og legger flott inn til Milner. Backen kommer i hundre inn fra venstrekanten, men skyter over på hel volley.

55:Origi forsøker å skru ballen i lengste hjørne, men bommer med et par meter.

54:Kampbildet for øyeblikket likner på det som ble vist før pause. Liverpool har ballen, triller den seg imellom i forsvaret og forsøker å lokke WBA utover.

51:Mange dueller sentralt i banen. Liverpool-spillerne jobber hardt når de ikke har ballen, og tillater WBA lite hittil i omgangen.

49: Robson-Kanu tråkker på foten til Can, og belønnes med gult kort.

47:Chadli slår inn. Matip kommer høyest og klarerer med hodet.

46:WBA får et frispark helt ute ved hjørneflagget.

46:Hjemmelaget setter i gang andre omgang.

Alle fryktet West Bromwich' dødballer, men det er de helrøde som har tatt ledelsen etter frisparkinnlegg. Det var lettelse i jubelen til Liverpool-spillerne, som har slitt med å finne rom mot et velorganisert, lavtliggende hjemmelag. Klopps mannskap har dominert ballbesittelsen, men det har vært veldig mange pasninger uten fremgang og tempo. Liverpool har hatt et par brukbare sjanser uten å teste Foster utenom scoringen, mens WBAs foreløpig største muligheter har kommet ved Chadli og Robson-Kanu.

45:Pause!

45:Så sitter den i omgangens siste sjanse på overtid! Firmino sniker seg inn bak forsvaret og header Liverpool foran fra kloss hold, etter en stuss av Lucas på et frispark slått inn av Milner.

45: Brunt får gult kort for å holde Origi i trøya.

44:Liverpool spiller og spiller, men det går sakte. West Bromwich har få problemer med å holde dem unna.

42:Origi legger inn mot Coutinho. Ballen kommer litt for langt inn, og WBA skjermer den ut til kast.

35:Det åpner seg plutselig opp for Robson-Kanu, men skuddet går rett på Mignolet.

34:Firmino gjør en svært god gjenvinningsjobb og slipper ballen til Coutinho, som på klassisk vis legger ballen til rette på høyre, men skyter over fra omtrent samme posisjon han scoret fra mot Everton.

33:Origi skyter lavt, ufarlig inn til Foster fra distanse med venstrefoten.

32:Robson-Kanu spilles igjennom. Offside.

32:Coutinho skjærer inn fra venstre, men takles uten å få frispark.

29:Matip er med frem og forsøker å drible seg rett gjennom WBA-forsvaret. Han stoppes i siste liten.

26:Hjemmelaget vinner sin første corner og slår den brukbart inn, men Liverpool får frispark for knuffing i boksen.

23: Chadli bommer regelrett på ballen fra kloss hold etter et Phillips-innlegg. Reprisene viser at en liten ballberøring av Firmino forstyrrer ham nok til å sparke i løse lufta på 4-5 meters hold.

22:Lucas får tilsnakk etter en takling og protester.

22:Can legger inn med venstre fra langt hold. Foster plukker enkelt.

20:Liverpool-forsvarerne har mye ballkontakt, men et velorganisert vertskap gjør at midtbanen eller angrepet ikke har fått et grep på oppgjøret ennå.

19:Coutinho slår hjørnesparket inn mot første stolpe. WBA klarerer uten problemer.

18:Firmino utfordrer fra høyre og vinner kampens første corner.

17:Forsøk på et direkte angrep av vertene. Matip takler ballen ut til kast foran Chadli.

15:Roberto Firmino skyter like utenfor etter at Coutinho har snappet en feilpasning på midtbanen. Han slipper ballen til Firmino som kommer noe ut mot venstre. Skuddet med venstrefoten er lavt og går centimeterne på feil side av bortre stolpe.

12:En god, lang ball mot Phillips strekker ut spillet litt, men WBA-spilleren skyter svakt utenfor fra hjørnet av 16-meteren.

11:Coutinho og Can kombinerer på venstresiden. Pasningen mot førstnevnte på vei inn i boksen er imidlertid for hard.

9:De tilreisende supporterne lager bra med liv på The Hawthorns. Ingen skudd på mål hittil.

9:Fint spill av WBA, men innlegget heades vekk av Lucas.

7:Flott langpasning mot Clyne på høyresiden, men backen får ikke kontroll på kula som går ut til femmeter.

6:Gjestene har dominert ballbesittelsen innledningsvis.

5:Liverpool-spillerne kommer seg ikke løs fra den bakre rekka etter mange pasninger, og det ender med en feilpasning ut til kast midt på banen.

3:De røde holder på ballen et drøyt halvminutt på egen halvdel. WBA står kompakt og venter.

2:Liverpool sliter med å klarere et langt innkast imot. Robson-Kanu får etter hvert avsluttet nokså ufarlig utenfor.

1:Liverpool tar avspark, og vi er i gang!

0:Det holdes ett minutts applaus til ære for to WBA-supportere, Tracey og Pierce Wilkinson, som nylig ble drept.

0:Spillerne har kommet ut på banen.

Kampen for kvalifisere seg til Champions League fortsetter for Liverpool, mot West Bromwich på The Hawthorns.

Ragnar Klavan er ikke i troppen på grunn av en kneskade.

James Pearce i Liverpool Echo tror at Lucas vil spille i en rolle som en av tre midtstoppere, og dermed ta Klavans plass.

Philippe Coutinho og Roberto Firmino er som ventet tilbake i startoppstillingen. Det betyr at Ben Woodburn og Trent Alexander-Arnold er tilbake på innbytterbenken.

Vurdert av Einar Kvande

Mignolet 8Må stort sett bare sparke ut tilbakespill, før Phillips kommer alene med ham ti minutter før slutt. Gjør da en «matchvinnende» redning, som berger alle tre poengene.
Clyne 7Gjør en solid defensiv jobb, samtidig som han stadig er med fremover og er spillbar i Liverpools offensive spill.
Matip 8Gjør en nydelig og viktig takling på en WBA-kontring etter 17 minutter. Er veldig god til å lese spillet, og gjør en helhjertet stopperjobb. Header like utenfor på et frispark i annen omgang.
Lovren 8Tøff i duellene, og gjør en solid stopperjobb gjennom samtlige 90 minutter.
Milner 6Slår et nydelig frispark i forkant av Liverpools scoring, men bommer når han får en kjempesjanse til å sette 2-0 etter 57 minutter. Slet litt i duellspillet til tider.
Leiva 7Åpnet litt rufsete, med upresise pasninger. Bidrar med en målgivende stuss til Firminos scoring, og løper opp mange baller i en andreomgang der han gjør en strålende ryddejobb.
Can 8Bidrar med pondus i duellspillet på midtbanen, og er også god å ha på defensive dødballer.
Wijnaldum 8Bidrar med ro og kløkt på midtbanen, og er enormt god til å skjerme ball og deretter fordele den på utsøkt vis.
Coutinho 6Har en fin frispilling av Firmino etter et kvarter, og var nær på en volley etter 24 minutter. Men dette var dagen hvor han skulle gjøre litt for mye selv, og da passer det dårlig at skuddfoten ikke er innstilt.
Firmino Liverpools beste8Får en stor sjanse allerede etter et kvarter, men skyter like utenfor. Har en fin frispilling av Coutinho etter 24 minutter, og er råsterk i duellen før han setter inn seiersmålet med hodet på overtid i første omgang. Har et utsøkt innlegg til Milner, som burde ha gitt 2-0 tolv minutter etter pause. Gjør også en herlig defensiv jobb. Liverpools beste.
Origi 6River og sliter i WBA-forsvaret, men man savner et sluttprodukt fra belgieren. Har en ball i nettet, som blir avvinket for offside på Firmino.
Moreno 0Kommer inn på overtid og burde ha punktert kampen da han bommet på åpent mål fra langt hold, etter at WBA-keeper Foster hadde vært med opp på en dødball.
Sturridge 0Erstatter Origi etter 82 minutter, men klarer aldri å komme skikkelig inn i kampen.